| | |
02.08.2016 19:07 -
Re: C5 a dovolená
|
2977566
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Dneska se zase holky kamarádili
Jakou řeči se asi baví? Asi nejspí francouzky
Jetě přidávám foto jaké Němci postavili na plái bunkry, asi je kamuflovali jako domy nebo některé mají na střee taky jiné římsy okolo dveří atd. Ale příroda je pomalu pohlcuje.
Dalí foto dum s fasádou z mulí
Dneska se zase holky kamarádili :-))))
Jakou řeči se asi baví? Asi nejspí francouzky :-d
Jetě přidávám foto jaké Němci postavili na plái bunkry, asi je kamuflovali jako domy nebo některé mají na střee taky jiné římsy okolo dveří atd. Ale příroda je pomalu pohlcuje.
Dalí foto dum s fasádou z mulí
Přílohy: DSC_0204.JPG ( 3476947b ) - DSC_0181.JPG ( 3804729b ) - DSC_0180.JPG ( 3692036b ) - |
|
02.08.2016 22:08 -
|
2977679
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Zbyňa napsal(a): Koukám, e jsme vichni po dovolených a máme zajímavý informace o výskytu C5 já zrovna dorazil z jihu výcarska. Měl jsem troku obavy na cestě tam, kdy jsem viděl na jakej kopec se bude muset C5 vykrábat (1300 výkových metrů na 20km), ale zvládla to v pohodě.
No a ve výcarsku jsem potkal jednu C5II, X7 a C6.. jinak pouze německé vozy a 90% ve sportovních verzích AMG/RS/M... asi jsou tam jiný platy
Hlavě astnej návrat domů, pánové!
Ja som sa pár dní dozadu kriabal sem .link. a myslel som si, e mi teploty vystrelia kapotu Skoro 2000 km túlania sa po Rumunsku. Ale bolo fakt nádherne! A ináč spotreba 5,3 tyria žudia a plný kufor.
Ja som sa pár dní dozadu kriabal sem http://najkrajsiecesty.sk/transfagarasan/ a myslel som si, e mi teploty vystrelia kapotu :) Skoro 2000 km túlania sa po Rumunsku. Ale bolo fakt nádherne! A ináč spotreba 5,3 :) tyria žudia a plný kufor.
|
|
02.08.2016 22:40 -
|
2977696
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
To vypadá skvěle Rumunsko mě taky láká, jetě jsem tam nebyl a kadej to chválí.
Ale zrovna na takovou silnici bych si chtěl zajet s něčím zábavnějím, ne C5.. třeba se někdy zadaří
To vypadá skvěle :palec Rumunsko mě taky láká, jetě jsem tam nebyl a kadej to chválí.
Ale zrovna na takovou silnici bych si chtěl zajet s něčím zábavnějím, ne C5.. třeba se někdy zadaří :-)
|
|
02.08.2016 23:07 -
|
2977714
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Citrón bol na to ako stvorený. Tam je tak krásne, e sa bude chcie kocha krajinou a nie preteka.
Citrón bol na to ako stvorený. Tam je tak krásne, e sa bude chcie kocha krajinou a nie preteka. :)
|
|
04.08.2016 18:28 -
|
2978486
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Jadran, poloostrov Peljeac, Sreser. 1150km tam, 700km po kraji (540km do Dubrovníku, nemocnice 3x + shánění léků), 1100 km zpět za krásných, průměrných 9,02l/100km. LPG ovem. C5 jsme potkali celkem dost, předevím SPZ BiH. Jedničkový a trojkový, dvojku ádnou. Super hustá sí čerpaček s LPG, na dálnici cca po 50-60km. Jaký to rozdíl oproti Rakousku a Slovinsku. Slovinský venkov je po 20h mtrvý a pumpy zamachlovaný. Aspoň je nikdo nevybere. Průměrná cena LPG v HR je 3,80 Kuna za litr LPG. Pokud někdo pojede na Peljeac, tak vřele doporučuji výstup na nejvyí horu sv. Ilja - 960m.n.m.. 3x jsem chtěl umřít, ale povedlo se to a za 2 dny po nás nějakému Francouzovi. Bohu el. Nevím ale, jestli to bylo vedrem, nebo se někde zřítil. A na závěr musím konstatovat, e 12 dní je málo, za rok chceme jet na 3 týdny.
Jadran, poloostrov Peljeac, Sreser. 1150km tam, 700km po kraji (540km do Dubrovníku, nemocnice 3x + shánění léků), 1100 km zpět za krásných, průměrných 9,02l/100km. LPG ovem. C5 jsme potkali celkem dost, předevím SPZ BiH. Jedničkový a trojkový, dvojku ádnou. Super hustá sí čerpaček s LPG, na dálnici cca po 50-60km. Jaký to rozdíl oproti Rakousku a Slovinsku. Slovinský venkov je po 20h mtrvý a pumpy zamachlovaný. Aspoň je nikdo nevybere. Průměrná cena LPG v HR je 3,80 Kuna za litr LPG. Pokud někdo pojede na Peljeac, tak vřele doporučuji výstup na nejvyí horu sv. Ilja - 960m.n.m.. 3x jsem chtěl umřít, ale povedlo se to a za 2 dny po nás nějakému Francouzovi. Bohu el. Nevím ale, jestli to bylo vedrem, nebo se někde zřítil. A na závěr musím konstatovat, e 12 dní je málo, za rok chceme jet na 3 týdny. :palec
Přílohy: WP_20160725_08_57_06_Pro.jpg ( 1024981b ) - WP_20160725_08_55_17_Pro.jpg ( 1673251b ) - WP_20160725_09_35_32_Pro.jpg ( 1156516b ) - |
|
08.08.2016 10:09 -
|
2980149
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Pročítám to tady a u se nemůu dočkat a pojedu na začátku září do Itálie. Kluci jsou jetě malí (starí 2 a třičtvrtě roku a mladí 7M,) tak jedeme do Lignana. S důvěrou se obracím na zdejí světaznalé cestovatele - z Pardubic pojedeme v neděli ráno, má smysl jet do Villachu přes Vídeň a týrský Hradec, nebo je lepí to vzít přes Jindřichův Hradec, Linz a Salzburg? U biturba mi ani o spotřebu jít nemůe , km úplně neřeím, spí chci pohodovou cestu s minimem kolon. Cestu do Jindřicháče celkem znám.
Pročítám to tady a u se nemůu dočkat a pojedu na začátku září do Itálie. Kluci jsou jetě malí (starí 2 a třičtvrtě roku a mladí 7M,) tak jedeme do Lignana. S důvěrou se obracím na zdejí světaznalé cestovatele - z Pardubic pojedeme v neděli ráno, má smysl jet do Villachu přes Vídeň a týrský Hradec, nebo je lepí to vzít přes Jindřichův Hradec, Linz a Salzburg? U biturba mi ani o spotřebu jít nemůe :-)))), km úplně neřeím, spí chci pohodovou cestu s minimem kolon. Cestu do Jindřicháče celkem znám.
|
|
08.08.2016 10:28 -
|
2980152
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
Brý den,
Lignano, no tam jsem taky nebyl, nicméně do Itálie jsem u párkrát zabrousil. Jeli jsme trochu víc na jih, Rosolina Mare, Lido Adriano.
Rakouská dálniční známka Vás nemine (8,80/10dní), přes Linec a Solnohrad na A10 navíc dalí poplatky za tunely (cca 20 jedním směrem). Ve Vídni zase opravují most přes Dunaj a hrozí nějaké zdrení, ale dá se eliminovat načasováním mimo dopravní pičku. Na A2 u ádné dalí poplatky nejsou. Dobré je pak natankovat v AUT ne se vjede do ITA, rozdíl cen markantní. V Itálii dálnice placené, od hranic (Tarviso) do Udine cca 15 jeden směr. Od Udine směrem Benátky bývá na dálnici v sobotu dosti často zácpa (dopravní), ale jedete v neděli tak to můe být jinak.
Take zvate sám co pro Vás bude nejlepí...
zdraví
vlkr
Brý den,
Lignano, no tam jsem taky nebyl, nicméně do Itálie jsem u párkrát zabrousil. Jeli jsme trochu víc na jih, Rosolina Mare, Lido Adriano.
Rakouská dálniční známka Vás nemine (8,80/10dní), přes Linec a Solnohrad na A10 navíc dalí poplatky za tunely (cca 20 jedním směrem). Ve Vídni zase opravují most přes Dunaj a hrozí nějaké zdrení, ale dá se eliminovat načasováním mimo dopravní pičku. Na A2 u ádné dalí poplatky nejsou. Dobré je pak natankovat v AUT ne se vjede do ITA, rozdíl cen markantní. V Itálii dálnice placené, od hranic (Tarviso) do Udine cca 15 jeden směr. Od Udine směrem Benátky bývá na dálnici v sobotu dosti často zácpa (dopravní), ale jedete v neděli tak to můe být jinak.
Take zvate sám co pro Vás bude nejlepí... :-p
zdraví
vlkr
|
|
08.08.2016 11:28 -
|
2980166
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Díky, rakouskou dálniční známku si zaplatím dvakrát , jedeme na dýl ne 10 dní. S tankováním v Rakousku počítám, ceny jsou proti Itálii opravdu přátelské. Za tunely na A10 je to dneska 11 oba jedním směrem, asi zlevnili .
Díky, rakouskou dálniční známku si zaplatím dvakrát :-((((, jedeme na dýl ne 10 dní. S tankováním v Rakousku počítám, ceny jsou proti Itálii opravdu přátelské. Za tunely na A10 je to dneska 11 oba jedním směrem, asi zlevnili :palec.
|
|
08.08.2016 11:33 -
|
2980171
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Já u jsem bohuel doma. Letos to byla nejlepí dovolená za X let. Po letoní dovolené jsou pro mě vechny jiní státy tabu. Zamiloval jsem si sever a tu neskutečnou divokou přírodu. Měl jsem tedy těstí na počasí e ze 14 dní bylo oklivě jen 2 dny.a jen 1 den jsem nebyl v moři nebo jsem ho strávil v Legolandu..Je to paráda být na sluníčku a zároveň nebýt spocený jako prase
Já u jsem bohuel doma. Letos to byla nejlepí dovolená za X let. Po letoní dovolené jsou pro mě vechny jiní státy tabu. Zamiloval jsem si sever a tu neskutečnou divokou přírodu. Měl jsem tedy těstí na počasí e ze 14 dní bylo oklivě jen 2 dny.a jen 1 den jsem nebyl v moři nebo jsem ho strávil v Legolandu..Je to paráda být na sluníčku a zároveň nebýt spocený jako prase :palec
|
|
08.08.2016 11:51 -
|
2980175
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já mám také dovču, trávím ji na severu, na maltě a moc se mi to nelíbí, jetě musim doházet pěkný kus , jsem zvědav, kolik řemesel budu během té dovči dělat , ale ve pro dům, zahradu a enu.
Já mám také dovču, trávím ji na severu, na maltě a moc se mi to nelíbí, jetě musim doházet pěkný kus :-d, jsem zvědav, kolik řemesel budu během té dovči dělat :-((((, ale ve pro dům, zahradu a enu. :palec :-))))
|
|
08.08.2016 12:39 -
|
2980191
|
|
johnny.m
|
|
|
Sever je krásný, byl jsem 14 dní ve védsku a toulali jsme se tam okolo jezer, večer jsme se vdy vrátili na jedno místo. Stockholm byl krásný, určitě to zopakuju, tentokrát i s rodinou. Ale pro malý kluky je lepí plá, take a za pár let nejdřív...
Sever je krásný, byl jsem 14 dní ve védsku a toulali jsme se tam okolo jezer, večer jsme se vdy vrátili na jedno místo. Stockholm byl krásný, určitě to zopakuju, tentokrát i s rodinou. Ale pro malý kluky je lepí plá, take a za pár let nejdřív... :nevim
|
|
08.08.2016 12:49 -
|
2980207
|
|
gull
|
|
|
Taky se vzpamatovavam par hodin v praci. Vcera jsme dorazili z Recka a pokud nepocitam 3hodiny na hranicich SRB/H , tak pohodova cesta. Jeste jsem prokoucoval tankovani v Makedonii, kdy jsem byl najednou v kolone u hranice s prazdnou nadrzi. Tak jsem natankoval v Srbsku o 8Kc drazsi naftu .
Jinak na sever se taky chystam, pocitam tak za dva roky. Pristi rok pojedem do Rakouska k jezeru Wolfgangsee.
Tam se snad taky nespalim v 37stupnovych teplotach.
Taky se vzpamatovavam par hodin v praci. Vcera jsme dorazili z Recka a pokud nepocitam 3hodiny na hranicich SRB/H , tak pohodova cesta. Jeste jsem prokoucoval tankovani v Makedonii, kdy jsem byl najednou v kolone u hranice s prazdnou nadrzi. Tak jsem natankoval v Srbsku o 8Kc drazsi naftu:-(((( .
Jinak na sever se taky chystam, pocitam tak za dva roky. Pristi rok pojedem do Rakouska k jezeru Wolfgangsee.
Tam se snad taky nespalim v 37stupnovych teplotach.
|
|
08.08.2016 13:47 -
|
2980233
|
|
michalf
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 11 |
|
|
johnny.m napsal(a): Sever je krásný, byl jsem 14 dní ve védsku a toulali jsme se tam okolo jezer, večer jsme se vdy vrátili na jedno místo. Stockholm byl krásný, určitě to zopakuju, tentokrát i s rodinou. Ale pro malý kluky je lepí plá, take a za pár let nejdřív...
Na krásnou písčitou plá jsme narazili na jiním konci jezera Vättern, na jetě hezčí, i kdy těrkovou, na ostrůvcích u Karlskrony na JV.
Na krásnou písčitou plá jsme narazili na jiním konci jezera Vättern, na jetě hezčí, i kdy těrkovou, na ostrůvcích u Karlskrony na JV.
|
|
08.08.2016 13:49 -
|
2980234
|
|
johnny.m
|
|
|
To jo, ale přeci jen Lignano má větí vybavenost pro malé děti .
To jo, ale přeci jen Lignano má větí vybavenost pro malé děti ;-).
|
|
08.08.2016 13:59 -
|
2980235
|
|
johnny.m
|
|
|
A jetě jeden SPAM - v kolik vyrazit? Původní plán je v sedm ráno, určitě ne později. Ale hraju si s mylenkou jet třeba u v sobotu v noci a do Lignana dorazit v poledne. Nebo vyrazit na noc - ale to nevím jak budou kluci spát - starí tomu posledně moc nedal kdy jsme jeli do Bavorska .
A jetě jeden SPAM - v kolik vyrazit? Původní plán je v sedm ráno, určitě ne později. Ale hraju si s mylenkou jet třeba u v sobotu v noci a do Lignana dorazit v poledne. Nebo vyrazit na noc - ale to nevím jak budou kluci spát - starí tomu posledně moc nedal kdy jsme jeli do Bavorska :nevim.
|
|
08.08.2016 14:03 -
|
2980236
|
|
HELLMUT
|
|
|
Dceři jsem koupil za 350 Kč neoprén, já jsem zvyklý z DDR na moře co má 18 stupňů, take v moři jsme byli denně
A tak prázdné pláe jako v Dánsku se ns jihu nikde nenajdou viz fotografie v horním příspěvku s bunkry
Já tam měl samé enské ale kluci by z toho byli nadený jako já
Dceři jsem koupil za 350 Kč neoprén, já jsem zvyklý z DDR na moře co má 18 stupňů, take v moři jsme byli denně :-d
A tak prázdné pláe jako v Dánsku se ns jihu nikde nenajdou :-)) viz fotografie v horním příspěvku s bunkry
Já tam měl samé enské ale kluci by z toho byli nadený jako já :-))))
Přílohy: DSC_0136.JPG ( 3191645b ) - |
|
08.08.2016 14:38 -
|
2980277
|
|
gull
|
|
|
johnny.m napsal(a): A jetě jeden SPAM - v kolik vyrazit? Původní plán je v sedm ráno, určitě ne později. Ale hraju si s mylenkou jet třeba u v sobotu v noci a do Lignana dorazit v poledne. Nebo vyrazit na noc - ale to nevím jak budou kluci spát - starí tomu posledně moc nedal kdy jsme jeli do Bavorska .
Ja mam dceru 3, syna 1,5 a kvuli nemu jsme porad nevedeli jak to naplanovat, pac to sezeni moc nemusi. Po konzultaci se znamyma a segrou jsme zavrhli noc, 0ry mrnousi stejne nespali a je fakt, ze maly dost v noci cestuje po postylce. Tak jsme zvolili kompromis. Vyrazeli jsme v sobotu ve 4rano, do tech 7mi jeste spali v aute, pak byl tak 2 hodky akcni, takze nejake knizecky a hracky, jedna delsi pauza na odpocivadle k protazenia kolem desate zase vytuhl a ve 14hod jsme byli v Belehrade kde jsme nocovali to same v nedeli, dal do recka. Kazdopadne v jednom tahu bych to s tema deckama nedal.
Nejhorsi to bylo vzdy na tech hranicich z a do EU tam to popojizdeni jsme travili prochazkou mezi auty.
Ale to se te pri ceste do I netyka.
Ja mam dceru 3, syna 1,5 a kvuli nemu jsme porad nevedeli jak to naplanovat, pac to sezeni moc nemusi. Po konzultaci se znamyma a segrou jsme zavrhli noc, 0ry mrnousi stejne nespali a je fakt, ze maly dost v noci cestuje po postylce. Tak jsme zvolili kompromis. Vyrazeli jsme v sobotu ve 4rano, do tech 7mi jeste spali v aute, pak byl tak 2 hodky akcni, takze nejake knizecky a hracky, jedna delsi pauza na odpocivadle k protazenia kolem desate zase vytuhl a ve 14hod jsme byli v Belehrade kde jsme nocovali to same v nedeli, dal do recka. Kazdopadne v jednom tahu bych to s tema deckama nedal.
Nejhorsi to bylo vzdy na tech hranicich z a do EU tam to popojizdeni jsme travili prochazkou mezi auty:-(.
Ale to se te pri ceste do I netyka.
|
|
08.08.2016 15:05 -
|
2980286
|
|
johnny.m
|
|
|
Po D1 spí nepojedu, asi přes Havlíčkův Brod, Linz a Salzburg.
Po D1 spí nepojedu, asi přes Havlíčkův Brod, Linz a Salzburg.
|
|
08.08.2016 15:23 -
|
2980297
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Já si na cestě do Chorvatska oblíbil přechod Ormo - jeli jsme tam zatím kadým směrem 2x a nikdy tam nebylo víc ne 2-3 auta, letos v obou směrech přímý dojezd a k okénku.
Ale není to trasa pro dálniční rychlíky (já Slovinsko i Chorvatsko jezdím mimo dálnice), od Vídně se odbočuje z A2 na exitu 138 (Ilz) a jede se přímo na jih po rakouské Route 66 a slovinské 230.
Já si na cestě do Chorvatska oblíbil přechod Ormo - jeli jsme tam zatím kadým směrem 2x a nikdy tam nebylo víc ne 2-3 auta, letos v obou směrech přímý dojezd a k okénku.
Ale není to trasa pro dálniční rychlíky (já Slovinsko i Chorvatsko jezdím mimo dálnice), od Vídně se odbočuje z A2 na exitu 138 (Ilz) a jede se přímo na jih po rakouské Route 66 :-d a slovinské 230.
|
|
| |
|
|