| | |
11.09.2011 19:04 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
2412810
|
|
Darja
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) alx, 11.09.11 22:44 Důvod: posli SZ :) | | |
|
11.09.2011 20:00 -
|
2412813
|
|
bravoGT
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) alx, 11.09.11 22:45 Důvod: osobni narazky, res to pres SZ nebo vubec | | |
|
11.09.2011 20:29 -
|
2412818
|
|
písař
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) alx, 11.09.11 22:46 Důvod: resit pres SZ | | |
|
11.09.2011 20:29 -
|
2412819
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
bravoGT napsal(a): Ja si prisel pro radu co se tyce motoru 2,0 16V to,ze je nekde potreba vymenit ulozeni zadni napravy nebo ramena atd jsou prkotiny vim co je udrzba a servis.
2,0i stačí na normální jedění, ale motor je asi to poslední čeho bych se bál, spí bych měl starost o kvalitu...C5 není moc povedený a dost často potřebuje nějakou údrbu...prostě se pořád sere, tak aby jsi nedopadl stejně jako s přechozím autem které jsi 2 roky opravoval, já mám C5 tři roky a tři roky se pořád něco sere
jetě rok a půjde z domu a citroen u neeee
Ja si prisel pro radu co se tyce motoru 2,0 16V to,ze je nekde potreba vymenit ulozeni zadni napravy nebo ramena atd jsou prkotiny vim co je udrzba a servis.
2,0i stačí na normální jedění, ale motor je asi to poslední čeho bych se bál, spí bych měl starost o kvalitu...C5 není moc povedený a dost často potřebuje nějakou údrbu...prostě se pořád sere, tak aby jsi nedopadl stejně jako s přechozím autem které jsi 2 roky opravoval, já mám C5 tři roky a tři roky se pořád něco sere :-(
|
|
11.09.2011 20:53 -
|
2412834
|
|
jumep
|
|
|
tezkac napsal(a): bravoGT napsal(a): Ja si prisel pro radu co se tyce motoru 2,0 16V to,ze je nekde potreba vymenit ulozeni zadni napravy nebo ramena atd jsou prkotiny vim co je udrzba a servis.
2,0i stačí na normální jedění, ale motor je asi to poslední čeho bych se bál, spí bych měl starost o kvalitu...C5 není moc povedený a dost často potřebuje nějakou údrbu...prostě se pořád sere, tak aby jsi nedopadl stejně jako s přechozím autem které jsi 2 roky opravoval, já mám C5 tři roky a tři roky se pořád něco sere
hmmmm, hmmmm, hmmmm - zasa niekto vie co je kvalitny servis a co vobec je servis .... servis neni vymena dielov, ale oprava a udrzba ...
a to co vidim ze sem chodi z "kvalitnych servisov" je na zaplakanie ....
to co sem chodi, by koncernove auto uz davno bolo odstavene ...
ale myslite si o tom co chcete ... a kupujte si co chcete ....
ako bolo povedane C5 neni a nebude auto na zavodenie, v C5 je treba mat automat, tempomat a uzivat si pohodlnu jazdu ...
zhrnute a podciarknute: pre 24r nevybureneho chlapca to je nevhodne auto
kazdy kto uvazuje o chipe, tjuningu atd., je nevybureny a takisto C5 nie je auto pre neho
ps. obcas ma niekto prekvapi tym z akeho servisu prisiel a ze mu dany clovek v tom servise nic nepovedal k XY veciam ktore by bolo vhodne poriesit, potom sa to rozsype, zobere to zo sebou este par inych veci a je z toho mrdka ....
a co sa tyka motorizacie, uz tu bolo par krat hned nazaciatku napisane, takze to je zbytocne opakovat
hmmmm, hmmmm, hmmmm - zasa niekto vie co je kvalitny servis a co vobec je servis .... servis neni vymena dielov, ale oprava a udrzba ...
a to co vidim ze sem chodi z "kvalitnych servisov" je na zaplakanie ....
to co sem chodi, by koncernove auto uz davno bolo odstavene ...
ale myslite si o tom co chcete ... a kupujte si co chcete ....
ako bolo povedane C5 neni a nebude auto na zavodenie, v C5 je treba mat automat, tempomat a uzivat si pohodlnu jazdu ...
zhrnute a podciarknute: pre 24r nevybureneho chlapca to je nevhodne auto
kazdy kto uvazuje o chipe, tjuningu atd., je nevybureny a takisto C5 nie je auto pre neho
ps. obcas ma niekto prekvapi tym z akeho servisu prisiel a ze mu dany clovek v tom servise nic nepovedal k XY veciam ktore by bolo vhodne poriesit, potom sa to rozsype, zobere to zo sebou este par inych veci a je z toho mrdka ....
a co sa tyka motorizacie, uz tu bolo par krat hned nazaciatku napisane, takze to je zbytocne opakovat
|
|
11.09.2011 21:03 -
|
2412837
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Jumep, to nemá chybu
Jumep, to nemá chybu :palec
|
|
11.09.2011 21:29 -
|
2412851
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
No jistě, vechno je to o servise a předchozím majiteli. Pak bych se nebál jakékoliv motorizace. Na druhou stranu prase majitel/řidič auto odrovná a na motoru při tom nesejde.
Jinak ani 1,6HDI není patná. Teď jsem jel s vlekem+1300kg Brno-Liberec, celá D1 tempomat 90 na pětku a spotřeba 6,5. U 1,6 je fakt dynamika favoritu, sice 2x tolik výkonu, ale 2x taková hmotnost. Ale e by mi to nějak zvlá vadilo, to ne. Jestli zrychlím na 100km/h za 9 nebo 12s je mi jedno. A vůbec řeit tohle u C5, to auto je o něčem jiném. Spí mi chybí automat a s tím se pojí 2,0HDI...
Potvrzuju, e C5 (skoro) nerezne. Nijak moc nerezlo ani předchodí Bravo... má asi smůlu na kus
No jistě, vechno je to o servise a předchozím majiteli. Pak bych se nebál jakékoliv motorizace. Na druhou stranu prase majitel/řidič auto odrovná a na motoru při tom nesejde.
Jinak ani 1,6HDI není patná. Teď jsem jel s vlekem+1300kg Brno-Liberec, celá D1 tempomat 90 na pětku a spotřeba 6,5. U 1,6 je fakt dynamika favoritu:), sice 2x tolik výkonu, ale 2x taková hmotnost. Ale e by mi to nějak zvlá vadilo, to ne. Jestli zrychlím na 100km/h za 9 nebo 12s je mi jedno. A vůbec řeit tohle u C5, to auto je o něčem jiném. Spí mi chybí automat a s tím se pojí 2,0HDI...
Potvrzuju, e C5 (skoro) nerezne. Nijak moc nerezlo ani předchodí Bravo... má asi smůlu na kus
|
|
11.09.2011 21:52 -
|
2412857
|
|
jruze
|
|
|
Mám tady C5I 01 Skelet(take je na ve dobře vidět)- bez koroze, XM tuím r.v.91 - téměř bez koroze(jen drák nárazníku-malinko), a golf III r.v.94 seranej e nejde na hever a jiné., fiestu r.v.92 a ta je totál(ta má prahy a jiné z montání pěny)
Mám tady C5I 01 Skelet(take je na ve dobře vidět)- bez koroze, XM tuím r.v.91 - téměř bez koroze(jen drák nárazníku-malinko), a golf III r.v.94 seranej e nejde na hever a jiné., fiestu r.v.92 a ta je totál(ta má prahy a jiné z montání pěny):nevim
|
|
11.09.2011 22:00 -
|
2412859
|
|
CC5
|
Město: Praha-Modřany, Auto: Citroën Xantia II Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 372 |
|
|
To můu povrdit,viděl jsem ty auta vechny !!!!!
To můu povrdit,viděl jsem ty auta vechny !!!!!
|
|
11.09.2011 22:38 -
|
2412879
|
|
Lubo74
|
Město: Neznaov 48, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 78 |
|
|
tezkac napsal(a): bravoGT napsal(a): Ja si prisel pro radu co se tyce motoru 2,0 16V to,ze je nekde potreba vymenit ulozeni zadni napravy nebo ramena atd jsou prkotiny vim co je udrzba a servis. 2,0i stačí na normální jedění, ale motor je asi to poslední čeho bych se bál, spí bych měl starost o kvalitu...C5 není moc povedený a dost často potřebuje nějakou údrbu...prostě se pořád sere, tak aby jsi nedopadl stejně jako s přechozím autem které jsi 2 roky opravoval, já mám C5 tři roky a tři roky se pořád něco sere jetě rok a půjde z domu a citroen u neeee
Co to je za blábol e C5 je nepovedené auto! Kdy se mrknu na fóra jiných značek tak se tam řeí závady podobného rázu jako tady. To e Citroen nerezne je pravda. Mám 2002 a jediný co má náznak rzi jsou zadní koule. Jinak nic. I místo které má ouklou barvu a na plech po předelém majiteli tak nerezne. Třeba stejně starý GOLF kterého jsem si prohlíel u lakýrníka,tak co ouklá barva to puchýř. Jinak 2.0i 100kw ti bravoGT bohatě stačí.Nemám s ním ádný problém. Výkon na pohodovou jízdu a i předjídění je dostačující.Nemusí se bát e bude brzda.
Ja si prisel pro radu co se tyce motoru 2,0 16V to,ze je nekde potreba vymenit ulozeni zadni napravy nebo ramena atd jsou prkotiny vim co je udrzba a servis. 2,0i stačí na normální jedění, ale motor je asi to poslední čeho bych se bál, spí bych měl starost o kvalitu...C5 není moc povedený a dost často potřebuje nějakou údrbu...prostě se pořád sere, tak aby jsi nedopadl stejně jako s přechozím autem které jsi 2 roky opravoval, já mám C5 tři roky a tři roky se pořád něco sere :-( jetě rok a půjde z domu a citroen u neeee
Co to je za blábol e C5 je nepovedené auto!:-)) Kdy se mrknu na fóra jiných značek tak se tam řeí závady podobného rázu jako tady. To e Citroen nerezne je pravda. Mám 2002 a jediný co má náznak rzi jsou zadní koule. Jinak nic. I místo které má ouklou barvu a na plech po předelém majiteli tak nerezne. Třeba stejně starý GOLF kterého jsem si prohlíel u lakýrníka,tak co ouklá barva to puchýř. Jinak 2.0i 100kw ti bravoGT bohatě stačí.Nemám s ním ádný problém. Výkon na pohodovou jízdu a i předjídění je dostačující.Nemusí se bát e bude brzda.
|
|
11.09.2011 22:41 -
|
2412880
|
|
bravoGT
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
tak korozi neresme kdyz vybiram auto od roku 2003 do 2006 dal se s cenou 150ntis nedostanu ani omylem leda u C3 mozna min.
aj na peugeot foru mi vseci cpou diesel tak ja nevim musime se schodnout,ze turbomotor je na kratke jizdy do mesta znacne nevhodny a nici se. treba letos jezdim trosku vic mam asi 1000 km mesicne,ale prvni rok sem s JTD najel jen 5 tis km. to zrychleni je relativni 12 s neni tak zle,ale treba 14-15s uz je zabijacke idelani do 11s .
ted sem chvilku uvazoval o mondeu,ale odradia me jedna velka konstrukcni chyba na motorech DURATEC.ja tu C5tku jeste proberu s kamosem on je odjakziva hydraulikar a ma snad 3 xantie a C5tku chce uz dlouho takze bude vedet mozna vic nez vy
tak korozi neresme kdyz vybiram auto od roku 2003 do 2006 dal se s cenou 150ntis nedostanu ani omylem leda u C3:D mozna min.
aj na peugeot foru mi vseci cpou diesel tak ja nevim musime se schodnout,ze turbomotor je na kratke jizdy do mesta znacne nevhodny a nici se. treba letos jezdim trosku vic mam asi 1000 km mesicne,ale prvni rok sem s JTD najel jen 5 tis km. to zrychleni je relativni 12 s neni tak zle,ale treba 14-15s uz je zabijacke idelani do 11s .
ted sem chvilku uvazoval o mondeu,ale odradia me jedna velka konstrukcni chyba na motorech DURATEC.ja tu C5tku jeste proberu s kamosem on je odjakziva hydraulikar a ma snad 3 xantie a C5tku chce uz dlouho takze bude vedet mozna vic nez vy
|
|
11.09.2011 22:45 -
|
2412881
|
|
jumep
|
|
|
hmmm ... C5tku najlepsie poznaju ludia co ju nemaju ....
gratulujem k rozhodnutiu
hlavne hydro XA a starsich modelov je troska o inom ako hydro C5 a novsich modelov ...
v podstate sa pytas na nieco a nechces pocut iny nazor len ten svoj ... tak nabuduce sa prosim nepytaj
hmmm ... C5tku najlepsie poznaju ludia co ju nemaju ....
gratulujem k rozhodnutiu :)
hlavne hydro XA a starsich modelov je troska o inom ako hydro C5 a novsich modelov ...
v podstate sa pytas na nieco a nechces pocut iny nazor len ten svoj ... tak nabuduce sa prosim nepytaj
|
|
11.09.2011 22:50 -
|
2412882
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
drzte se prosim tematu a v mezich pravidel, DIKY!
drzte se prosim tematu a v mezich pravidel, DIKY!
|
|
11.09.2011 22:58 -
|
2412883
|
|
Lubo74
|
Město: Neznaov 48, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Duratec v Mondeu je opravdu hodně patný motor. Mondeo teď si nejsem jistý se asi do roku 2004 nebo 2005 potýkalo s kororozí. Pak se to zlepilo. Taky jsem o něm uvaoval. Ale po svezení v C5 jsem od něj ustoupil a koupil Citroena i kdy mě plno lidí od něj odrazovalo. Větinou ti kteří jí nikdy neměli! Jsem rád e jsem je neposlechl.
Duratec v Mondeu je opravdu hodně patný motor. Mondeo teď si nejsem jistý se asi do roku 2004 nebo 2005 potýkalo s kororozí. Pak se to zlepilo. Taky jsem o něm uvaoval. Ale po svezení v C5 jsem od něj ustoupil a koupil Citroena i kdy mě plno lidí od něj odrazovalo. Větinou ti kteří jí nikdy neměli! Jsem rád e jsem je neposlechl.
|
|
07.10.2011 21:07 -
Který motor je spolehlivějí?
|
2417889
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
Zdravím, který motor je spolehlivějí 2,2HDi 98kW C5I nebo 2,0HDi 100kW C5II. Dík moc za názor
Zdravím, který motor je spolehlivějí 2,2HDi 98kW C5I nebo 2,0HDi 100kW C5II. Dík moc za názor :-)
|
|
07.10.2011 21:24 -
Re: Který motor je spolehlivějí?
|
2417897
|
|
Darja
|
|
|
Kdybys kupoval nové auto, řeknu ti 2,0.
Ale u ojetiny je spolehlivost naprosto irelevantní. Poserkávat se můou oba úplně stejně
Kdybys kupoval nové auto, řeknu ti 2,0.
Ale u ojetiny je spolehlivost naprosto irelevantní. Poserkávat se můou oba úplně stejně:nevim
|
|
07.10.2011 21:32 -
|
2417900
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
a co se týče třeba náhradních dílu jako například vstřikovače vím e 2,2 má myslím bosch a 2,0 má siemens co se týče jizdních vlastností jsou na tom ty motory jak? nikdy jsem ani s jedním nejel tak nevím
a co se týče třeba náhradních dílu jako například vstřikovače vím e 2,2 má myslím bosch a 2,0 má siemens co se týče jizdních vlastností jsou na tom ty motory jak? nikdy jsem ani s jedním nejel tak nevím
|
|
07.10.2011 21:34 -
|
2417904
|
|
Darja
|
|
|
No, vstřiky jsou lepí bosch. Siemens je spotřební nerepasovatelnej materiál.
Oba motory mají pěknou jízdní dynamiku.
Spí bych řeila rozdíl mezi C5I a C5II... přeci jen C5II je novějí o kousek
No, vstřiky jsou lepí bosch. Siemens je spotřební nerepasovatelnej materiál.
Oba motory mají pěknou jízdní dynamiku.
Spí bych řeila rozdíl mezi C5I a C5II... přeci jen C5II je novějí o kousek :-)
|
|
07.10.2011 21:39 -
|
2417905
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
třeba chce C5II 2.2 98kW - tak jsem teda pochopil já otázku
třeba chce C5II 2.2 98kW :nevim - tak jsem teda pochopil já otázku
|
|
07.10.2011 21:51 -
|
2417908
|
|
michal
|
|
|
ale taky je draí C5II za 120000 - 130000,- nějakou solidní C5II neseenu si myslím v německu
ale taky je draí C5II za 120000 - 130000,- nějakou solidní C5II neseenu si myslím v německu
|
|
| |
|
|