| | |
03.12.2014 20:56 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
2760733
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Tak, kdyby jsme byli závodníci tak nejsme v C5 klubu - a na výjimky z Buďejek
Na to jsou ty BMW,AUDI,OKTAVIA kluby a nevím jak se ty nesmysly jetě jmenuji...
Já u tu brzo nebudu,dostanu padáka za prznění vlákna
Tak, kdyby jsme byli závodníci tak nejsme v C5 klubu - a na výjimky z Buďejek :-d
Na to jsou ty BMW,AUDI,OKTAVIA kluby a nevím jak se ty nesmysly jetě jmenuji...:-))))
Já u tu brzo nebudu,dostanu padáka za prznění vlákna :-))))
|
|
03.12.2014 20:56 -
|
2760734
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Sorry
Sorry :-)
|
|
03.12.2014 21:16 -
|
2760754
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
RimmerCZ napsal(a): Tebe nekde potkat lol Muzu te ujistit, ze s vahou jakou ma C5tka, nemas problem, aby te predjela kdejake obycejna 1.6tka benzin na rozjezd, nebo jine o pul tuny lehci auto. A to mas "jen" 120kW. Onehda me chtel predjet z rychlosti cca 40kmh novy Rapid, zaradil se do rychleho pruhu na privadeci, tak jsem dupnul na doraz a panacek byl celou dobu vedle me az do rychlosti cca 90-100kmh pak zacal jen trosicku ztracet, ve 130 jsem pustil plyn a nechal ho predjet. Sila motoru se projevi az ve vysokych rychlostech, kde vaha nehraje uz roli a nejvic dela odpor vzduchu, ktery je vicemene stejny pro vetsinu aut. C5 fakt neni zadny zavodni stroj
haha to je uplna Pravda, ale na tu 4 ku to vie zabrat, .
Automat u citroena je mozno fajn na komotne jazdenie, ale kto raz vyskusa 7 stupnovu DSG od koncernu, tak to je fakt nieco. Dvospojka. jazdim obcas koktavku, 103kW, o 500kil lahsie auto. Jak to radi pod plnym plynom, to je peklo, plynuly zatah. Som myslel ze aspon v DS rade sa pochlapia s novym automatom......ked uz hydru odpisali
a ktovie ci nemal ten 3 valcovy 1.2 . No a mozno mal bez srandy tu DSG, zacial co citroen sa nadychoval pri preradovani
haha to je uplna Pravda, ale na tu 4 ku to vie zabrat, .
Automat u citroena je mozno fajn na komotne jazdenie, ale kto raz vyskusa 7 stupnovu DSG od koncernu, tak to je fakt nieco. Dvospojka. jazdim obcas koktavku, 103kW, o 500kil lahsie auto. Jak to radi pod plnym plynom, to je peklo, plynuly zatah. Som myslel ze aspon v DS rade sa pochlapia s novym automatom......ked uz hydru odpisali
a ktovie ci nemal ten 3 valcovy 1.2 :). No a mozno mal bez srandy tu DSG, zacial co citroen sa nadychoval pri preradovani
|
|
03.12.2014 21:25 -
|
2760757
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Nějak se v tom ztrácím, je to pořád o C5?
Nějak se v tom ztrácím, je to pořád o C5? :nevim
|
|
03.12.2014 21:30 -
|
2760759
|
|
DrMarvin
|
|
|
no jak bych to rekl....jezdit rovne a tocit volantem umi i cvicena opice, jak rikal tatinek:=)
a neni o to co mas za auto, ale jak s nim umis jezdit:=)
pokud to zna nekdo v buchlakach....tak u samoty se zacinaji ztracet vsichni...pri 170 uz se ani motorky nedrzi:=)
a blizarde...az bude v lete krasne....sjedeme od cb na netolice....uvidis ze motorka bude zracet:=)
kazdopadne ja nekupoval c5ku kvuli hydre a pohodli....coz samozrejme taky nejakej vliv melo....ale kvuli tomu ze se mi to auto libi:=)
a nevim proc by znamka toho ze nekdo jezdi rad rychle musela byt vrtule a nebo ctyri kruhy ve znaku.....nevidim duvod...
na rovince se c5 chyta i jako vsechn y predesle az nad 130km/h...jen skoda omezovace na 212....tim to doprasili
na to abych se jen tak pohupoval a resil co nejmensi spotrebu nepotrebuju kupovat auto za ctvrt mega,ale muzu pylat starou krabici ala bx
no jak bych to rekl....jezdit rovne a tocit volantem umi i cvicena opice, jak rikal tatinek:=)
a neni o to co mas za auto, ale jak s nim umis jezdit:=)
pokud to zna nekdo v buchlakach....tak u samoty se zacinaji ztracet vsichni...pri 170 uz se ani motorky nedrzi:=)
a blizarde...az bude v lete krasne....sjedeme od cb na netolice....uvidis ze motorka bude zracet:=)
kazdopadne ja nekupoval c5ku kvuli hydre a pohodli....coz samozrejme taky nejakej vliv melo....ale kvuli tomu ze se mi to auto libi:=)
a nevim proc by znamka toho ze nekdo jezdi rad rychle musela byt vrtule a nebo ctyri kruhy ve znaku.....nevidim duvod...
na rovince se c5 chyta i jako vsechn y predesle az nad 130km/h...jen skoda omezovace na 212....tim to doprasili:-(
na to abych se jen tak pohupoval a resil co nejmensi spotrebu nepotrebuju kupovat auto za ctvrt mega,ale muzu pylat starou krabici ala bx:-P
|
|
03.12.2014 21:31 -
|
2760762
|
|
DrMarvin
|
|
|
RimmerCZ napsal(a): Tebe nekde potkat lol Muzu te ujistit, ze s vahou jakou ma C5tka, nemas problem, aby te predjela kdejake obycejna 1.6tka benzin na rozjezd, nebo jine o pul tuny lehci auto. A to mas "jen" 120kW. Onehda me chtel predjet z rychlosti cca 40kmh novy Rapid, zaradil se do rychleho pruhu na privadeci, tak jsem dupnul na doraz a panacek byl celou dobu vedle me az do rychlosti cca 90-100kmh pak zacal jen trosicku ztracet, ve 130 jsem pustil plyn a nechal ho predjet. Sila motoru se projevi az ve vysokych rychlostech, kde vaha nehraje uz roli a nejvic dela odpor vzduchu, ktery je vicemene stejny pro vetsinu aut. C5 fakt neni zadny zavodni stroj
a k cemu mas trilitra, kdyz sundavas nohu z plynu ve 130?:=)
a ani nepotrebuju klubovou samolepku...stejne by ji nekdo precetl jen v kolone
a k cemu mas trilitra, kdyz sundavas nohu z plynu ve 130?:=)
a ani nepotrebuju klubovou samolepku...stejne by ji nekdo precetl jen v kolone:D
|
|
03.12.2014 22:00 -
|
2760770
|
|
DrMarvin
|
|
|
nepisu ze vsechny motorky:=) ale bud na nich byl nejakej pilot tady z clubu:=)nebo meli pocit ze kdyz je metr za nima 2tunove auto, tak radsi uhnou:=))))))))))))
ale samozrejme v idealnim pocasi....alespon 20+ a sucho:=)
nejvic si uzivam to kdyz lidi cumi, ze to je vlastne citroen, co je predjel
nepisu ze vsechny motorky:=) ale bud na nich byl nejakej pilot tady z clubu:=)nebo meli pocit ze kdyz je metr za nima 2tunove auto, tak radsi uhnou:=))))))))))))
ale samozrejme v idealnim pocasi....alespon 20+ a sucho:=)
nejvic si uzivam to kdyz lidi cumi, ze to je vlastne citroen, co je predjel:D
|
|
03.12.2014 22:14 -
|
2760773
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Já klidně, myslím, e mám ty kopce celkem najetý, bydlím kousek od nich. A tak trochu vím co tam jezdí a nezdá se mi 120 kw C5 jako nějakej soupeř. Ne vichni tam taky závodí.
Já klidně, myslím, e mám ty kopce celkem najetý, bydlím kousek od nich. A tak trochu vím co tam jezdí a nezdá se mi 120 kw C5 jako nějakej soupeř. Ne vichni tam taky závodí.
|
|
03.12.2014 22:19 -
|
2760774
|
|
jumep
|
|
|
tak uz sme si porovnali vtakov a stacilo by tu snad, ne?
mame na taketo tliachanie ine vlakno !
tak uz sme si porovnali vtakov a stacilo by tu snad, ne?
mame na taketo tliachanie ine vlakno !
|
|
03.12.2014 22:24 -
|
2760775
|
|
HELLMUT
|
|
|
Se nám to tady zase pěkně zvrtlo budeme muset poslat příspěvky na "velké gumy mazací"
Jinak jetě musím přidat do mlýna - jde o to, na co si člověk pořizuje auto,zda na přepravu z místa do místa a nebo na hraní...V tom druhém případě si myslím e je lepí ta motorka a nebo nějaký stroj na okruh/rallye
Já ho mám na přepravu a je mi v něm tak dobře,e nikam nespěchám a uívám si relax plavby korábu
Se nám to tady zase pěkně zvrtlo :-)))) budeme muset poslat příspěvky na "velké gumy mazací" :-))))
Jinak jetě musím přidat do mlýna - jde o to, na co si člověk pořizuje auto,zda na přepravu z místa do místa a nebo na hraní...V tom druhém případě si myslím e je lepí ta motorka a nebo nějaký stroj na okruh/rallye
Já ho mám na přepravu a je mi v něm tak dobře,e nikam nespěchám a uívám si relax plavby korábu :-d:palec
|
|
03.12.2014 22:51 -
|
2760797
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
DrMarvin napsal(a): samozrejme....jen nekdo rad kvedla, kdyz to honi po okreskach...automat by mne o to akorat pripravil
zatim mne v buchlakach predjela jen jedna audina:=)
jinak 2,2 125kw nebo 2 120kw je skoro totozne...jen o par deci jina spotreba a o par drobnych mensi pojistka....
jinak...kdybych resil spojku, nebo automat za 30k +....auto bych poslal ze skaly a koupil radsi jine...se starou to tak dopadlo a clovek ma po starostech...
moje pristi bude 508 sw:=) pokud neudelaji novou c5 jeste hezci:=)
popr audi to jisti
Tak jestli to byl stříbrný kombík, tak jsem to byl moná já. Je to sice A6, ale kromě toho také C5. Buchlováky mám najeté docela dobře, ale rovinky tak jako ty nelítám. Přece jen to tam na to podle mě není, o to víc si vychutnám zatáčky. Ono taky s Q se dá zajít o kousek dál ne s předokolkou. Tedy za předpokladu, e vedle mě nesedí omezovač rychlosti.
V blízké budoucnosti plánuju návrat k houpacímu autu, take se budu jen kochat. To e to bude C5 II break mám jasné. 2.2 biturbo by se mě moc líbilo, ale vzhledem k plánovanému kochání se budu rozhodovat mezi 2.0 Hdi nebo 2.0i v plynu. Zatím je to 70/30 ve prospěch nafty. Ale dávám si čas na rozmylenou, zimu určitě odjezdím ve čtyřkolce. Ideální by bylo, kdyby koncem jara, počátkem léta prodával svého mazla někdo z klubu.
Tak jestli to byl stříbrný kombík, tak jsem to byl moná já. Je to sice A6, ale kromě toho také C5. ;-) Buchlováky mám najeté docela dobře, ale rovinky tak jako ty nelítám. Přece jen to tam na to podle mě není, o to víc si vychutnám zatáčky. Ono taky s Q se dá zajít o kousek dál ne s předokolkou. Tedy za předpokladu, e vedle mě nesedí omezovač rychlosti.:-d
V blízké budoucnosti plánuju návrat k houpacímu autu, take se budu jen kochat. To e to bude C5 II break mám jasné. 2.2 biturbo by se mě moc líbilo, ale vzhledem k plánovanému kochání se budu rozhodovat mezi 2.0 Hdi nebo 2.0i v plynu. Zatím je to 70/30 ve prospěch nafty. Ale dávám si čas na rozmylenou, zimu určitě odjezdím ve čtyřkolce. Ideální by bylo, kdyby koncem jara, počátkem léta prodával svého mazla někdo z klubu.
|
|
04.12.2014 08:47 -
|
2760868
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Světlono napsal(a): Tak jestli to byl stříbrný kombík, tak jsem to byl moná já. Je to sice A6, ale kromě toho také C5. Buchlováky mám najeté docela dobře, ale rovinky tak jako ty nelítám. Přece jen to tam na to podle mě není, o to víc si vychutnám zatáčky. Ono taky s Q se dá zajít o kousek dál ne s předokolkou. Tedy za předpokladu, e vedle mě nesedí omezovač rychlosti.
No já nedávno tady na klubu koupil Biturbo po zicovi. Kolega v práci má X7 100 kW HDi v manuálu, Tourer, Exclusive. Auto krásný, ale ten motor, je to proste těký... ale jeho spotřeba je pěkná, to jo. Biturbo v automatu není spořílek, ale jede. Pravdou je ze kdybych nezkusil Biturbo, tak mi ten dvoulitr stačí a na nic si nestěuju
No já nedávno tady na klubu koupil Biturbo po zicovi. Kolega v práci má X7 100 kW HDi v manuálu, Tourer, Exclusive. Auto krásný, ale ten motor, je to proste těký... ale jeho spotřeba je pěkná, to jo. Biturbo v automatu není spořílek, ale jede. Pravdou je ze kdybych nezkusil Biturbo, tak mi ten dvoulitr stačí a na nic si nestěuju :-))))
|
|
05.12.2014 00:59 -
|
2761286
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Myslím e C5 je auto které je o pohodlí a ne o tom kolik jede, jaké má zrychlení atd. S tím jsem si ho taky kupoval proto e jsem se u v ivotě nadrncal dost a tak nějak po edesátce nemám potřebu pospíchat a být někde první. Mám motor 2.0 HDI 120 kW a pro mě je výkon vyhovující a naprosto dostatečný na příjemné cestování jak na okreskách tak na dálnici. Nevím proč ale tohle auto mě nenutí lapat na plyn ale k tomu si vychutnat jízdu. Sednu do manelčina Mini Cooper S a kdy se ohřeje neodpustím si ho vytočit a červenýmu poli ale v Citroenu to prostě k tomu autu nesedí. Ale je to jen názor. J.C.
Myslím e C5 je auto které je o pohodlí a ne o tom kolik jede, jaké má zrychlení atd. S tím jsem si ho taky kupoval proto e jsem se u v ivotě nadrncal dost a tak nějak po edesátce nemám potřebu pospíchat a být někde první. Mám motor 2.0 HDI 120 kW a pro mě je výkon vyhovující a naprosto dostatečný na příjemné cestování jak na okreskách tak na dálnici. Nevím proč ale tohle auto mě nenutí lapat na plyn ale k tomu si vychutnat jízdu. Sednu do manelčina Mini Cooper S a kdy se ohřeje neodpustím si ho vytočit a červenýmu poli ale v Citroenu to prostě k tomu autu nesedí. Ale je to jen názor. J.C.
|
|
05.12.2014 01:36 -
|
2761297
|
|
Holi
|
Město: Chomutov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Zdar,
Mám monost koupit Citroen C5 2.0HDI break, rv 2002, výkon 79 KW, najeto 240 tis km.
Má otázka zní, zda je toto dobrá volba, kolik km snese bez větích investic Hydroactiv 3. Na auto jsem koukal, podvozek není shnilej, turbo a hydraulika jsou suchý.
Mnou zjitěné zavady:
Spojka má skoro před smrtí
Nefunkční zadní otevírání okna 5 . dveří
Otáčkoměr ukazuje málo nebo vůbec.
Cena 50 tis vč cestopisu.
Dovoz z D.
Díky vem za rady, zda ano nebo ne.
PS: s běnými investicemi počítám, ale o C5kach skoro nic nevím, take nechci brát zajíce v pytli.
Zdar,
Mám monost koupit Citroen C5 2.0HDI break, rv 2002, výkon 79 KW, najeto 240 tis km.
Má otázka zní, zda je toto dobrá volba, kolik km snese bez větích investic Hydroactiv 3. Na auto jsem koukal, podvozek není shnilej, turbo a hydraulika jsou suchý.
Mnou zjitěné zavady:
Spojka má skoro před smrtí
Nefunkční zadní otevírání okna 5 . dveří
Otáčkoměr ukazuje málo nebo vůbec.
Cena 50 tis vč cestopisu.
Dovoz z D.
Díky vem za rady, zda ano nebo ne.
PS: s běnými investicemi počítám, ale o C5kach skoro nic nevím, take nechci brát zajíce v pytli.
|
|
05.12.2014 02:26 -
|
2761302
|
|
stejskli
|
|
|
Není 50 tisíc za první provedení (2002) s 80 kW u docela dost peněz?
Není 50 tisíc za první provedení (2002) s 80 kW u docela dost peněz?
|
|
05.12.2014 07:48 -
|
2761367
|
|
HELLMUT
|
|
|
Taky mi to přijde hodně a k tomu jetě ta spojka take to u je skoro 70...
Taky mi to přijde hodně a k tomu jetě ta spojka take to u je skoro 70...
|
|
| |
|
|