| | |
29.01.2013 09:44 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
2542941
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
certik napsal(a): spotreba: momentalne 8.4, kolisa to plus minus pul litru kolem 8, az bude na tachometru 30k tak to predpokladam bude nekde mezi 7 a 8, s trochou snahy a bez vyhradne mestskyho provozu asi jeste trosku min. Mestskej provoz by mohl byt k 9.
spolehlivost: zatim absolutne bez problemu, jen jednou po zaparkovani se mi hrozne kourilo z vyfuku a smrdelo to ale to asi byla jen regenerace fapu. Kazdopadne zatim brzo hodnotit, jestli ma nekdo zkusenosti rad se neco dovim
Jinak auto je celkem tezky, takze na zavodeni to urcite neni. Ale vykonova rezerva je dostatecna na to abych mohl bez namahy vyvinout jakoukoliv rychlost (v ramci rozumnych mezi), jezdi se s tim strasne pohodlne a i ve vetsich rychlostech je to auto az neuveritelne stabilni oproti predchozi P406 (a uz z te jsem mel moc dobrej dojem)
Díky moc za zhodnocení, líbí se mi líbí. Přeji a dlouho dobře slouí.
Díky moc za zhodnocení, líbí se mi líbí. Přeji a dlouho dobře slouí.
|
|
29.01.2013 12:25 -
|
2542961
|
|
jumep
|
|
|
ma ho mikra, ma ho zico, co sa tyka poruchovosti, zatial som postrehol len nejake drobnosti (podtlakove ventilky, soft riadiacky ....)
ma ho mikra, ma ho zico, co sa tyka poruchovosti, zatial som postrehol len nejake drobnosti (podtlakove ventilky, soft riadiacky ....)
|
|
29.01.2013 12:33 -
|
2542964
|
|
strogen
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Co se týče motorizace, osobně kočíruji 2.0 HDI 100kw. Zátah hodně dobrý. S tím, e auto je pěkně těké to jede svině, stabilně a se spotřebou teď v zimě 6.1 l/100 km. V létě, kdy je člověk normální a nejezdí s ním jako "magor" se dá jet i o litr méně. Co při dneních cenám mi teď v zimě vychází na cca. 2 Kč/km, v létě pak na necelé 2 Kč/l. Olej mi byl doporučen samozřejmě total 5W 40 ale momentálně mám předepsaný 5W 30. Je řidčí a i kvůly turbu je lepí, protoe je zima. V létě opět 5W 40 resp. 5W 30. Jinak poruchovost spíe podprůměrná - nejde omezovač rychlosti, syčí mi klima (spí výměník), pravá strana topení netopí. Ale to je ve. Pan Růička je ikovný, a hlavně se vyzná. Take jetě udělá topení, vymění výměník a pedál. Pak bude zase 100% Ok.
Co se týče motorizace, osobně kočíruji 2.0 HDI 100kw. Zátah hodně dobrý. S tím, e auto je pěkně těké to jede svině, stabilně a se spotřebou teď v zimě 6.1 l/100 km. V létě, kdy je člověk normální a nejezdí s ním jako "magor" se dá jet i o litr méně. Co při dneních cenám mi teď v zimě vychází na cca. 2 Kč/km, v létě pak na necelé 2 Kč/l. Olej mi byl doporučen samozřejmě total 5W 40 ale momentálně mám předepsaný 5W 30. Je řidčí a i kvůly turbu je lepí, protoe je zima. V létě opět 5W 40 resp. 5W 30. Jinak poruchovost spíe podprůměrná - nejde omezovač rychlosti, syčí mi klima (spí výměník), pravá strana topení netopí. Ale to je ve. Pan Růička je ikovný, a hlavně se vyzná. Take jetě udělá topení, vymění výměník a pedál. Pak bude zase 100% Ok.
|
|
29.01.2013 15:04 -
|
2542973
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Pri novej C5 III netreba zabúda, e generačne opä "pribrala", take 1,6 HDi je fakt motor pre toho, kto bude jazdi max. sám a to sa ete musí kroti. Ja mám v TP písanú prevádzkovú hmotnos 1811kg a dvojliter má čo robi, aby tú masu ako-tak slune rozhýbal - keď ideme piati v aute, tak to je podža mňa na hranici rozumnej dynamiky (predbieha sa dá, ale treba u ma slunú rezervu)
Pri novej C5 III netreba zabúda, e generačne opä "pribrala", take 1,6 HDi je fakt motor pre toho, kto bude jazdi max. sám a to sa ete musí kroti. Ja mám v TP písanú prevádzkovú hmotnos 1811kg a dvojliter má čo robi, aby tú masu ako-tak slune rozhýbal - keď ideme piati v aute, tak to je podža mňa na hranici rozumnej dynamiky (predbieha sa dá, ale treba u ma slunú rezervu)
|
|
29.01.2013 15:28 -
|
2542974
|
|
strogen
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 16 |
|
|
kolikrát ale jede plný. Větinou se jezdí ve dvou a třech. Samozřejmě, pokud někdo jezdí věčně naloený, pak pro něj 2.0 HDI nemá smysl, ale pokud člověk jezdí sám, či ve dvou a třech, je 2.0 HDI úplně dostačující. Osobně, kdy lápnuna plyn, vím, e před autem budu do 5 vteřin...co je hodně sluné...Kdy budu chtít být jako střela, koupím C6 2.7 HDI, tam je to o něčem jiném, nebo rovnou BMW 530 d. Ale citroen je modla a styl, né konzerva jako ostatní..Jinak, a to houpe...
kolikrát ale jede plný. Větinou se jezdí ve dvou a třech. Samozřejmě, pokud někdo jezdí věčně naloený, pak pro něj 2.0 HDI nemá smysl, ale pokud člověk jezdí sám, či ve dvou a třech, je 2.0 HDI úplně dostačující. Osobně, kdy lápnuna plyn, vím, e před autem budu do 5 vteřin...co je hodně sluné...Kdy budu chtít být jako střela, koupím C6 2.7 HDI, tam je to o něčem jiném, nebo rovnou BMW 530 d. Ale citroen je modla a styl, né konzerva jako ostatní..Jinak, a to houpe...:-)
|
|
29.01.2013 16:34 -
|
2542981
|
|
Tortugas
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Mam 2.0 HDi, 100 kw a co se tyka vykonu tak je to podle (pro) me idealni motor. Mimo mesto predjizdeni bez problemu (2.5 cloveka, plnej kufr). Spotrebu jsem cekal o fous nizsi, po necelem pul roce co ho mam, cca 8000 km, tak je dlouhodoba 6.8 l, ted v zime mi to zere 7.1 l, pricemz 70% Praha. Je pravda, ze na spotrebu nejezdim, takze jsem vlastne stejne spokojenej
Kdyz jsem auto kupoval, tak jsem se projel taky v par C5 III, 1.6 HDi a je tam opravdu rozdil, 1.6 se musi vic tocit, min to jede proste slaby.
Mam 2.0 HDi, 100 kw a co se tyka vykonu tak je to podle (pro) me idealni motor. Mimo mesto predjizdeni bez problemu (2.5 cloveka, plnej kufr). Spotrebu jsem cekal o fous nizsi, po necelem pul roce co ho mam, cca 8000 km, tak je dlouhodoba 6.8 l, ted v zime mi to zere 7.1 l, pricemz 70% Praha. Je pravda, ze na spotrebu nejezdim, takze jsem vlastne stejne spokojenej:-)
Kdyz jsem auto kupoval, tak jsem se projel taky v par C5 III, 1.6 HDi a je tam opravdu rozdil, 1.6 se musi vic tocit, min to jede proste slaby.
|
|
29.01.2013 18:29 -
|
2542987
|
|
tlaskal
|
Město: Bleno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Zdravím Vás,
tak co se týká motorizace, jsem za lidmi, kteří zde píí, e 1.6 je slabota. Mají pravdu, ne jsem koupil svůj koráb, tak jsem testoval několik motorizací, včetně benzínu. Ale rozhodl jsem se pro naftu a motor 2.2HDI. Jsem naprosto po vech směrech spokojený. Spotřeba v městském provozu teď v zime 7.6l/100km. Co se mi zdá tabulková hodnota na tento vůz s tolika kg. Minulý týden jsem nakupoval nabýtek v Ikea, sloil sedačky a se skřípěním zubů (e z mé C5 dělám valník) tak jsem do ní narval cca 350kg nabytku. Cesta zpět do HK byla stejně dynamická a se stejnou spotřebou jako prazdný na cestě tam. Jsem maximálně spokojený a jen a jen C5 a motorizaci od 2,0HDI výe.
Zdravím Vás,
tak co se týká motorizace, jsem za lidmi, kteří zde píí, e 1.6 je slabota. Mají pravdu, ne jsem koupil svůj koráb, tak jsem testoval několik motorizací, včetně benzínu. Ale rozhodl jsem se pro naftu a motor 2.2HDI. Jsem naprosto po vech směrech spokojený. Spotřeba v městském provozu teď v zime 7.6l/100km. Co se mi zdá tabulková hodnota na tento vůz s tolika kg. Minulý týden jsem nakupoval nabýtek v Ikea, sloil sedačky a se skřípěním zubů (e z mé C5 dělám valník) tak jsem do ní narval cca 350kg nabytku. Cesta zpět do HK byla stejně dynamická a se stejnou spotřebou jako prazdný na cestě tam. Jsem maximálně spokojený a jen a jen C5 a motorizaci od 2,0HDI výe.
|
|
30.01.2013 13:23 -
|
2543219
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
350kg samozřejmě dynamiku změní, jen má dostatečnou rezervu.
Já loni v létě potřeboval odvézt nějaký materiál z Prahy na chatu (u Tábora) a nakonec to bylo 25ks dřevotřískových desek (2,5x1m) cca 400kg + 12 pětimetrových silných latí na střee - cca 100kg.
Take auto asi u lehce nad limit, náklad na střee, zadní dveře pootevřené a přesto auto jelo bez problémů jako jindy, jen jsem si raději nechával větí odstup kvůli brzdění. A samozřejmě nějaká spotřeba navíc byla, stoupla tak na 5,5l/100km
350kg samozřejmě dynamiku změní, jen má dostatečnou rezervu. :-)
Já loni v létě potřeboval odvézt nějaký materiál z Prahy na chatu (u Tábora) a nakonec to bylo 25ks dřevotřískových desek (2,5x1m) cca 400kg + 12 pětimetrových silných latí na střee - cca 100kg.
Take auto asi u lehce nad limit, náklad na střee, zadní dveře pootevřené a přesto auto jelo bez problémů jako jindy, jen jsem si raději nechával větí odstup kvůli brzdění. A samozřejmě nějaká spotřeba navíc byla, stoupla tak na 5,5l/100km :-d
|
|
30.01.2013 13:53 -
|
2543224
|
|
mravcek1
|
|
|
kazde auto ma za a proti,kazdy ked si kupuje auto zvazuje co je pre neho optymalne(naco ho bude potrebovat,co bude v nom vozit atd).Ja osobne mam Ducato takze nepotrebujem vlacit velke a tazke veci v citroniku.mne osobne ten motor 1,6 vyhovuje a co sa tyka poruchovosti,som toho nazoru ,ze sa raz vsetko pokazi bez rozdielu na motorizaciu.Uzivam si tu jazdu ako p.Hrusovsky vo filme Vesnicko ma strediskova
kazde auto ma za a proti,kazdy ked si kupuje auto zvazuje co je pre neho optymalne(naco ho bude potrebovat,co bude v nom vozit atd).Ja osobne mam Ducato takze nepotrebujem vlacit velke a tazke veci v citroniku.mne osobne ten motor 1,6 vyhovuje a co sa tyka poruchovosti,som toho nazoru ,ze sa raz vsetko pokazi bez rozdielu na motorizaciu.Uzivam si tu jazdu ako p.Hrusovsky vo filme Vesnicko ma strediskova:-d
|
|
27.03.2013 11:08 -
|
2560587
|
|
kopy
|
Město: Kozolupy, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Dalí slovo do pranice Mám 2.2HDI Break CI 2004 s FAP a chtěl bych jí vyměnit za CIII Break ale nevím jaký motor. Jezdíme 2 dospělí 2 deti 3 psi Ale jezdíme dost krátké trasy, tak mívám občas problémy s FAP a tak nevím zda jít teď do 2.0 benzín a nebo 2.0HDI - prý u ty nové FAP filtry vydrí 250-300tis km. Co myslíte?? Osobně bych asi raději do benzínu, ale máte tu někdo CIII s 2.0 benzínem??? Drí ty motory?
Dalí slovo do pranice :) Mám 2.2HDI Break CI 2004 s FAP a chtěl bych jí vyměnit za CIII Break ale nevím jaký motor. Jezdíme 2 dospělí 2 deti 3 psi :) Ale jezdíme dost krátké trasy, tak mívám občas problémy s FAP a tak nevím zda jít teď do 2.0 benzín a nebo 2.0HDI - prý u ty nové FAP filtry vydrí 250-300tis km. Co myslíte?? Osobně bych asi raději do benzínu, ale máte tu někdo CIII s 2.0 benzínem??? Drí ty motory?
|
|
27.03.2013 12:57 -
|
2560597
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
1.6 THP je průser. To je tak nadupaný, e to nemůe vydret. Vysokotlaký benzín nebrat. Kdy tu měl někdo výhrady k vysokotlakýmu biturbu s piezoelektrickýma vstřikama, tak u THP je to asi tak 4x horí.
1.6 THP je průser. To je tak nadupaný, e to nemůe vydret. Vysokotlaký benzín nebrat. Kdy tu měl někdo výhrady k vysokotlakýmu biturbu s piezoelektrickýma vstřikama, tak u THP je to asi tak 4x horí.
|
|
27.03.2013 13:09 -
|
2560599
|
|
kopy
|
Město: Kozolupy, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
DO 1.6HTP ani do 1.6HDI bych neel. Rozhoduji se právě mezi 2.0i a nebo 2.0HDI
DO 1.6HTP ani do 1.6HDI bych neel. Rozhoduji se právě mezi 2.0i a nebo 2.0HDI
|
|
27.03.2013 15:30 -
|
2560601
|
|
jumep
|
|
|
2.0HDi aky, stasri ci novsi?
2.0HDi aky, stasri ci novsi?
|
|
27.03.2013 16:02 -
|
2560615
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
cauko.Ked na kratke vzdialenosti a pre viacerých,tak by som hladal tu .link.
cauko.Ked na kratke vzdialenosti a pre viacerých,tak by som hladal tu http://www.autoscout24.cz/ListGN.aspx?atype=C&mmvmk0=21&mmvmd0=16525&mmvco=1&make=21&model=16525&fuel=L&fregfrom=2008&pricefrom=1000&ustate=N%2CU :palec
|
|
27.03.2013 19:19 -
|
2560674
|
|
DOUFAK
|
|
|
Mikra napsal(a): 1.6 THP je průser. To je tak nadupaný, e to nemůe vydret. Vysokotlaký benzín nebrat. Kdy tu měl někdo výhrady k vysokotlakýmu biturbu s piezoelektrickýma vstřikama, tak u THP je to asi tak 4x horí.
Ono by to moná i vydrelo,ale to by si některý lidi nesměli neustále dokazovat jací jsou borci,jak to komu kde nandali a jak jim to stále lape - a na plno. Viz ty spojky a spojk.komplety tady. Pak myslím,e C5 III je příli malinkatá s velmi tuhými sedáky... - ale motory myslím,dost dobré...
Ono by to moná i vydrelo,ale to by si některý lidi nesměli neustále dokazovat jací jsou borci,jak to komu kde nandali a jak jim to stále lape - a na plno. Viz ty spojky a spojk.komplety tady. Pak myslím,e C5 III je příli malinkatá s velmi tuhými sedáky... :nevim - ale motory myslím,dost dobré... :palec
|
|
28.03.2013 18:14 -
|
2560885
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
kopy napsal(a): Dalí slovo do pranice Mám 2.2HDI Break CI 2004 s FAP a chtěl bych jí vyměnit za CIII Break ale nevím jaký motor. Jezdíme 2 dospělí 2 deti 3 psi Ale jezdíme dost krátké trasy, tak mívám občas problémy s FAP a tak nevím zda jít teď do 2.0 benzín a nebo 2.0HDI - prý u ty nové FAP filtry vydrí 250-300tis km. Co myslíte?? Osobně bych asi raději do benzínu, ale máte tu někdo CIII s 2.0 benzínem??? Drí ty motory?
tak já ho mám. Kupoval jsem ho na začátku loňskýho roku, resp. nechal si ho dovézt z Německa. Nael jsem si ho na Mobile.de. Tenhle motor jsem chtěl záměrně, protoe najezdím ročně nejvíc tak 12000 km (tedy svojím, v práci 40000 km) ročně, z toho necelý 4000 dělá kadoroční cesta v létě do BG. Autem jezdím denně, převáně po městě do práce. Take benzín byl jasnou volbou. Auto jsem chtěl v co nejvyí výbavě a Exclusive rok 2008 nabízí pouze 2.0i nebo 3.0 V6 (ten je pouze v automatu, co jsem nechtěl). S autem i s motorem jsem spokojen, snad jen spotřeba by mohla být mení, ta uváděná je dost utopická. Po městě se pod 12 l skoro nedostanu a vloni při cestě do Bulharska v 5-ti lidech s plným kufrem za dodrování rychlostních limitů na dálnicích průměrná spotřeba 8.2 l/100 km. Co mě mile překvapuje je, e ten motor skoro vůbec neere olej. Má nalítáno 120000 km a stav na měrce se od výměny oleje po koupi skoro nehnul.
tak já ho mám. Kupoval jsem ho na začátku loňskýho roku, resp. nechal si ho dovézt z Německa. Nael jsem si ho na Mobile.de. Tenhle motor jsem chtěl záměrně, protoe najezdím ročně nejvíc tak 12000 km (tedy svojím, v práci 40000 km) ročně, z toho necelý 4000 dělá kadoroční cesta v létě do BG. Autem jezdím denně, převáně po městě do práce. Take benzín byl jasnou volbou. Auto jsem chtěl v co nejvyí výbavě a Exclusive rok 2008 nabízí pouze 2.0i nebo 3.0 V6 (ten je pouze v automatu, co jsem nechtěl). S autem i s motorem jsem spokojen, snad jen spotřeba by mohla být mení, ta uváděná je dost utopická. Po městě se pod 12 l skoro nedostanu a vloni při cestě do Bulharska v 5-ti lidech s plným kufrem za dodrování rychlostních limitů na dálnicích průměrná spotřeba 8.2 l/100 km. Co mě mile překvapuje je, e ten motor skoro vůbec neere olej. Má nalítáno 120000 km a stav na měrce se od výměny oleje po koupi skoro nehnul.
|
|
09.04.2013 09:52 -
|
2565009
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Ahoj, chtel jsem se zeptat, zda tu ma nekdo nejake zkusenosti s 2.7Hdi. Spotreba je sice nic moc, ale spis me zajima spolehlivost/poruchovost. Zatim mam 2.2Hdi, motorove jsem vicemene spokojen, mam to sice chiple, ale rozdil v tom velky nebyl. Z hlediska motoru jsem na aute moc veci opravdu resit nemusel (jednou jsem nechal cistit a merit vstriky a vymenil zhavicky). Porad startuje a jede dobre jako kdyz jsem ho pred 6 lety kupoval. Zvazuji obmenu a chtel bych bud 2.2 125kW nebo teoreticky 2.7Hdi. Nejradsi bych 2.2 150kW, ale na to financne uz nedosahnu, resp. nechci. S ohledem na to, ze rocniky 2008-2010 maji nalitani pomalu vic nez moje auto (150-200 po STOCENI) tak se toho docela bojim.
Ahoj, chtel jsem se zeptat, zda tu ma nekdo nejake zkusenosti s 2.7Hdi. Spotreba je sice nic moc, ale spis me zajima spolehlivost/poruchovost. Zatim mam 2.2Hdi, motorove jsem vicemene spokojen, mam to sice chiple, ale rozdil v tom velky nebyl. Z hlediska motoru jsem na aute moc veci opravdu resit nemusel (jednou jsem nechal cistit a merit vstriky a vymenil zhavicky). Porad startuje a jede dobre jako kdyz jsem ho pred 6 lety kupoval. Zvazuji obmenu a chtel bych bud 2.2 125kW nebo teoreticky 2.7Hdi. Nejradsi bych 2.2 150kW, ale na to financne uz nedosahnu, resp. nechci. S ohledem na to, ze rocniky 2008-2010 maji nalitani pomalu vic nez moje auto (150-200 po STOCENI) tak se toho docela bojim.
|
|
| |
|
|