| | |
11.04.2012 22:43 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
2469382
|
|
Mirrra
|
|
|
Na co 2,2 ? Nesmysl, stačí 2.0, nemam potřebu trhat ři koncernu....i kdy teď mam zrovna monost 2,2 exclusive....jen nechápu kdy exclusive proč to má tak chudou výbavu...bez navi,a co je nejhorí sedačky v kůi,no fuj...
Na co 2,2 ? Nesmysl, stačí 2.0, nemam potřebu trhat ři koncernu....i kdy teď mam zrovna monost 2,2 exclusive....jen nechápu kdy exclusive proč to má tak chudou výbavu...bez navi,a co je nejhorí sedačky v kůi,no fuj...:-))))
|
|
11.04.2012 22:45 -
|
2469383
|
|
jumep
|
|
|
pretoze exclusive neznamena navi, ale len stupen vybavi ako klima, xenony a este par zakladnych drobnosti
navi je vzdy ako priplatkovka
pretoze exclusive neznamena navi, ale len stupen vybavi ako klima, xenony a este par zakladnych drobnosti :)
navi je vzdy ako priplatkovka
|
|
11.04.2012 22:56 -
|
2469389
|
|
zico
|
|
|
Mirrra napsal(a): Na co 2,2 ? Nesmysl, stačí 2.0, nemam potřebu trhat ři koncernu....i kdy teď mam zrovna monost 2,2 exclusive....jen nechápu kdy exclusive proč to má tak chudou výbavu...bez navi,a co je nejhorí sedačky v kůi,no fuj...
Lebo pred 2-3 rokmi si si zrejme hovoril nieco ako:
"Na co 2,0 ? Nesmysl, stačí 1.6, nemam potřebu trhat ři koncernu .."
Neser a kupuj dvesto koni bracho
Na co 2,2 ? Nesmysl, stačí 2.0, nemam potřebu trhat ři koncernu....i kdy teď mam zrovna monost 2,2 exclusive....jen nechápu kdy exclusive proč to má tak chudou výbavu...bez navi,a co je nejhorí sedačky v kůi,no fuj...:-))))
Lebo pred 2-3 rokmi si si zrejme hovoril nieco ako:
"Na co 2,0 ? Nesmysl, stačí 1.6, nemam potřebu trhat ři koncernu .."
:-))))
Neser a kupuj dvesto koni bracho :palec
|
|
12.04.2012 17:32 -
|
2469421
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
jumep: nevím jak u c5 II, ale u C5 III jsou xenony příplatkové i ve verzi exclusive stejně jako navigace.
jumep: nevím jak u c5 II, ale u C5 III jsou xenony příplatkové i ve verzi exclusive stejně jako navigace.
|
|
12.04.2012 19:12 -
|
2469430
|
|
jumep
|
|
|
C5 1 a 2 prave exclusive mali vzdy xenony ...
C5 1 a 2 prave exclusive mali vzdy xenony ...
|
|
12.04.2012 23:16 -
|
2469460
|
|
Mirrra
|
|
|
a tůůůdle nůůůdle, před 3 lety jsem měl jetě sluební koktávku s 2.0 TDI u O2, výkon dobrej ale spotřeba poněkud dost, pod 6,5 jsem se nedostal---nafta byla erární , pak jsem měl Passata 1,8 syncro, motor dobrej, zbytek srágora,v obou případech mi výkon stačil aa,stíhací mánie jsem měl tak do 35, normální je neblbnout ) z čeho pramení e 2,0 HDI mi stačí a do alelujah...ono mi teda svým způsobem stačí i to co mam,jen sem tam nějakej emík zůstane někde ve stáji
a tůůůdle nůůůdle, před 3 lety jsem měl jetě sluební koktávku s 2.0 TDI u O2, výkon dobrej ale spotřeba poněkud dost, pod 6,5 jsem se nedostal---nafta byla erární :-), pak jsem měl Passata 1,8 syncro, motor dobrej, zbytek srágora,v obou případech mi výkon stačil aa,stíhací mánie jsem měl tak do 35, normální je neblbnout :o) z čeho pramení e 2,0 HDI mi stačí a do alelujah...ono mi teda svým způsobem stačí i to co mam,jen sem tam nějakej emík zůstane někde ve stáji :-p
|
|
12.04.2012 23:23 -
|
2469462
|
|
elma
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Já myslím, e nej motor je ten můj : 2.0 HDI
Já myslím, e nej motor je ten můj : 2.0 HDI
|
|
18.05.2012 13:53 -
motor 1.8 16v ano nebo ne?
|
2479375
|
|
lucinka72
|
Město: Sokolov, Auto: | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Dobrý den, nedávno nám zruili xantijku (totálka) tak přemýlíme o koupi C5 ale pořád nevíme jaký motor. poradíte?
Dobrý den, nedávno nám zruili xantijku (totálka) tak přemýlíme o koupi C5 ale pořád nevíme jaký motor. poradíte?
|
|
18.05.2012 14:26 -
Re: motor 18 16v ano nebo ne?
|
2479376
|
|
karneval
|
|
|
Pokiaž je to ten istý motor čo napr. v starom Picasse tak erie dos oleja a u C5 je vraj lenivý lebo je aká. Takisto to je to z benzínov najslabia motorizácia take asi aj výbava bude pri tých modeloch chudobnejia.
Je tu niekde asi aj veobecné vlákno o motorizáciách v C5 a potom ete extra článok .link.
Pokiaž je to ten istý motor čo napr. v starom Picasse tak erie dos oleja a u C5 je vraj lenivý lebo je aká. Takisto to je to z benzínov najslabia motorizácia take asi aj výbava bude pri tých modeloch chudobnejia.
Je tu niekde asi aj veobecné vlákno o motorizáciách v C5 a potom ete extra článok http://www.c5club.cz/clanky/vseobecne-informace-o-c5/motory/1-8-16v
|
|
18.05.2012 14:26 -
|
2479377
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Těko říci jaké máte představy? Chcete sedan, nebo kombi (Break) ? Kolik toho najezdíte ? Čemu dáváte přednost (nafta - benzín - plyn). Je MOC otázek, a těko jen tak odpovědět. Jetě pár let zpět bych jiné ne benzínové auto nechtěl....ale nejlépe V6 ! Poprvé jsem v ivotě el do nafty, u je to 3 roky a nelituji! Mám 2,2 HDi a i kdy jsem měl původně strach o to CO by se mohlo pokazit, tak mám za tu dobu bez problémů najeto kolem 65 000km.
K motoru 1,8 benzín nejčastěji se dozvíte to, e si vezme olej, protoe se ztrácí kolem těsnění ventilů... ale mají ho tady a jezdí s ním taky.
Těko říci jaké máte představy? Chcete sedan, nebo kombi (Break) ? Kolik toho najezdíte ? Čemu dáváte přednost (nafta - benzín - plyn). Je MOC otázek, a těko jen tak odpovědět. Jetě pár let zpět bych jiné ne benzínové auto nechtěl....ale nejlépe V6 ! :palec Poprvé jsem v ivotě el do nafty, u je to 3 roky a nelituji! Mám 2,2 HDi a i kdy jsem měl původně strach o to CO by se mohlo pokazit, tak mám za tu dobu bez problémů najeto kolem 65 000km.
K motoru 1,8 benzín nejčastěji se dozvíte to, e si vezme olej, protoe se ztrácí kolem těsnění ventilů... ale mají ho tady a jezdí s ním taky. ;-)
|
|
18.05.2012 14:56 -
|
2479379
|
|
lucinka72
|
Město: Sokolov, Auto: | Počet příspěvků: 2 |
|
|
no chcem HB, kombík je u moc velkej, moc toho nenajezdíme, nevím jestli je lepí koupit třeba benzin + LPG nebo naftu...
no chcem HB, kombík je u moc velkej, moc toho nenajezdíme, nevím jestli je lepí koupit třeba benzin + LPG nebo naftu...
|
|
18.05.2012 14:58 -
|
2479380
|
|
Jakub
|
Město: , Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
1.8 máme v Xsara Picasso. Nepřijde mi to vyloeně prohra. Na dálnici to umí dobře prohánět. Spotřebu (krátké trasy ve městě) má k 9,8l. Má tuím 85kW. Ten novějí (přes 90kW) by mohl být zajímavějí.
3.0 mám ve svojem, ere 12l, co není takový rozdíl. Přijde mi to lepí volba, ne 1.8 i za cenu servisu a spotřeby. Nebo, jak píe JirkaŘ, naftu. Ale to u ovlivňuje nájezd, preference,...
1.8 máme v Xsara Picasso. Nepřijde mi to vyloeně prohra. Na dálnici to umí dobře prohánět. Spotřebu (krátké trasy ve městě) má k 9,8l. Má tuím 85kW. Ten novějí (přes 90kW) by mohl být zajímavějí.
3.0 mám ve svojem, ere 12l, co není takový rozdíl. Přijde mi to lepí volba, ne 1.8 i za cenu servisu a spotřeby. Nebo, jak píe JirkaŘ, naftu. Ale to u ovlivňuje nájezd, preference,...
|
|
18.05.2012 16:50 -
|
2479392
|
|
jumep
|
|
|
1.8ckari sa povacsine vyjadrili ze nie ....
a dalsia vec je ten motor zere olej, v C5 1.8 skratka nie ...
1.8ckari sa povacsine vyjadrili ze nie ....
a dalsia vec je ten motor zere olej, v C5 1.8 skratka nie ...
|
|
18.05.2012 17:25 -
|
2479394
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Výměna stírátek na ventilech to ravost oleje sníí
Výměna stírátek na ventilech to ravost oleje sníí :-))
|
|
18.05.2012 18:09 -
|
2479396
|
|
Rosta
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Jezdit se s tím dá, rozhodně je to svinějí ne třeba Felicie , ale na dálnici do kopce mě semo-tamo někdo předjede (teda jezdím na plyn, moná e to táhne jetě míň, ne na benzín). Jestli si můete vybrat, na tohle auto motor spí silnějí. A jestli ho zvaujete kvůli úspoře na spotřebě, tak o tolik nií ta spotřeba není (zase, zkuenost mám ale jen s plynem).
Jezdit se s tím dá, rozhodně je to svinějí ne třeba Felicie :-p, ale na dálnici do kopce mě semo-tamo někdo předjede (teda jezdím na plyn, moná e to táhne jetě míň, ne na benzín). Jestli si můete vybrat, na tohle auto motor spí silnějí. A jestli ho zvaujete kvůli úspoře na spotřebě, tak o tolik nií ta spotřeba není (zase, zkuenost mám ale jen s plynem).
|
|
18.05.2012 19:05 -
|
2479399
|
|
pajauchy
|
Město: Hrdibořice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 148 |
|
|
ja jsem s tímto motorem spokojen , zaleí kdo sedí za volantem , hovado s tím bude jezdit i za 10 litru ale na normální jízdu to stačí. ikovný řidič si s tímto motorem poradí - take mě vyhovuje
ja jsem s tímto motorem spokojen , zaleí kdo sedí za volantem , hovado s tím bude jezdit i za 10 litru ale na normální jízdu to stačí. ikovný řidič si s tímto motorem poradí - take mě vyhovuje :palec
|
|
18.05.2012 19:57 -
Re: motor 1.8 16v ano nebo ne?
|
2479400
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
no a ja bych poradil, si otevřít témata, najít si přísluné, přečíst ve co se týče koupě, výběru, motorizace ap. ve je tady dostatečně popsáno, úplně zbytečně zaloené vlákno a mazáci ho jetě roztahují, místo toho , aby tazatele, který je líný a určitě se bude vymlouvat, e je nový a e nevííííí, odkázali do správných vláken, ppokračujte tam kde to u je, děkuji
no a ja bych poradil, si otevřít témata, najít si přísluné, přečíst ve co se týče koupě, výběru, motorizace ap. ve je tady dostatečně popsáno, úplně zbytečně zaloené vlákno a mazáci ho jetě roztahují, místo toho , aby tazatele, který je líný a určitě se bude vymlouvat, e je nový a e nevííííí, odkázali do správných vláken, ppokračujte tam kde to u je, děkuji ;-)
|
|
18.05.2012 22:10 -
Re: motor 1.8 16v ano nebo ne?
|
2479452
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
měl jsem tenhle motor v 306 peugeotu, a tam byl super autíčko to bylo sviné bralo od 7,5 do 11 litrů podle toho jak hovadsky se sním jelo a e se tím dalo řádit docela dosti, ale v C5 která je těí si myslím e u bude slabý, já mám 2.0 16V ale ne HPI a je to tak akorát. Pravda je e s 1.8 jsem v C5 nejel. V kadém případě jsou to povedené motory oba dva. Je to jen o tom jestli 85 kW nebo 100 kW
měl jsem tenhle motor v 306 peugeotu, a tam byl super autíčko to bylo sviné bralo od 7,5 do 11 litrů podle toho jak hovadsky se sním jelo a e se tím dalo řádit docela dosti, ale v C5 která je těí si myslím e u bude slabý, já mám 2.0 16V ale ne HPI a je to tak akorát. Pravda je e s 1.8 jsem v C5 nejel. V kadém případě jsou to povedené motory oba dva. Je to jen o tom jestli 85 kW nebo 100 kW
|
|
18.06.2012 14:38 -
|
2485017
|
|
strogen
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 16 |
|
|
sory,ale me pripada jako bych mluvil do dubu. psat mi,ze kazdy auto potrebuje servis je opravdu mrhani casem. Ja sem 2 roky opravoval svoje 2 auta a vim co auto potrebuje a kolik co stoji,protoze kseftuju s autodilama.Dalsi nesmysl je toi,ze fiat ma pozink od poloviny 90 let. SOry,ale toi je na facku pozink prisel s modelem TIPO nekdy kolem roku 90 a punto co zacalo 1993 ho melo samozrejme taky. To,ze bravo vyjelo z vyrobni linky poprve v roce 1995 neznamena,ze to je prvni pozinkovany ital
Moje auto je bohuzel spolnej patecne vyrobenej kus co byl nejspis zaplavenej dle koroze a roku vyroby.
Rict,ze citroen nehnije vubec je taky nesmysl,protoze takova xantia male vadne zadni lemy a videl sem kousek z roku 2001 ktery ho mel uplne uhnilej a nechodte na me s recma jako,ze to je neoriginalnim dilem,protoze jediny co se meni po bouracce jsou predni blatniky a chladicove steny . Nikoliv prahy,podlaha,podbehy,zadni blatniky nebo lemy atd.
Kdo nrikal,ze chci auto na blbnuti? ja sem dlouze vysvetloval,ze chci velke bezpecne auto do ktereho hodne nalozim,ale ne at ma zrychleni jako felicie,protoze ted mam nachipovane JTD a urcite bych nesnesl nejakou 1,4 v PEUGEOTU 307
Něco ti milé GT povím.
Tady se ti lidé snaí odpovědět a ty z nich dělá akorát blbce. Tak si poraď sám a neser se do lidí, co v citroenech najezdili víc, ne ty dohromady za celý ivot, a to do toho počítám i kolo a tříkolku. Si myslí, e jsi středem vesmíru a vichni se z tebe pos...? Kup si co chce, nech se třeba vystřelit na měsíc, ale tady je to o tom, e si lidi radí, né se poniují. Víc co, hce velké bezpečné auto? Tak si kup Tatru. Ber tu lidi na chatu s úctou, protoe a se ti něco posere, oni ti tu budou pomáhat. Jinak to, co napsala Darja je přesné. dělej si co chce ale citroena C5 za sportovní auto neber.
sory,ale me pripada jako bych mluvil do dubu. psat mi,ze kazdy auto potrebuje servis je opravdu mrhani casem. Ja sem 2 roky opravoval svoje 2 auta a vim co auto potrebuje a kolik co stoji,protoze kseftuju s autodilama.Dalsi nesmysl je toi,ze fiat ma pozink od poloviny 90 let. SOry,ale toi je na facku pozink prisel s modelem TIPO nekdy kolem roku 90 a punto co zacalo 1993 ho melo samozrejme taky. To,ze bravo vyjelo z vyrobni linky poprve v roce 1995 neznamena,ze to je prvni pozinkovany ital
Moje auto je bohuzel spolnej patecne vyrobenej kus co byl nejspis zaplavenej dle koroze a roku vyroby.
Rict,ze citroen nehnije vubec je taky nesmysl,protoze takova xantia male vadne zadni lemy a videl sem kousek z roku 2001 ktery ho mel uplne uhnilej a nechodte na me s recma jako,ze to je neoriginalnim dilem,protoze jediny co se meni po bouracce jsou predni blatniky a chladicove steny . Nikoliv prahy,podlaha,podbehy,zadni blatniky nebo lemy atd.
Kdo nrikal,ze chci auto na blbnuti? ja sem dlouze vysvetloval,ze chci velke bezpecne auto do ktereho hodne nalozim,ale ne at ma zrychleni jako felicie,protoze ted mam nachipovane JTD a urcite bych nesnesl nejakou 1,4 v PEUGEOTU 307
Něco ti milé GT povím.
Tady se ti lidé snaí odpovědět a ty z nich dělá akorát blbce. Tak si poraď sám a neser se do lidí, co v citroenech najezdili víc, ne ty dohromady za celý ivot, a to do toho počítám i kolo a tříkolku. Si myslí, e jsi středem vesmíru a vichni se z tebe pos...? Kup si co chce, nech se třeba vystřelit na měsíc, ale tady je to o tom, e si lidi radí, né se poniují. Víc co, hce velké bezpečné auto? Tak si kup Tatru. Ber tu lidi na chatu s úctou, protoe a se ti něco posere, oni ti tu budou pomáhat. Jinak to, co napsala Darja je přesné. dělej si co chce ale citroena C5 za sportovní auto neber.
|
|
18.06.2012 16:35 -
|
2485036
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Omlouvám se předem e opět roziřuji tuto nekonečnou debatu Mám trochu jiný dotaz jak je to z hlukem v interieru C5 u benzína? Já kdy jedu v mé Xantii po dálnici 130 tak mám uvnitř dost velký randál e rádio musím mít hodně nahlas abych to slyel -mám sice trochu KO katalizátor ale stejně to auto je prostě hlučné...
Stále toti váhám čemu dát přednost a pořád to nemohu rozseknout .Pak mám jetě dalí otázku : "zatáčecí" světla jsou jen xenony nebo to mají i árovkové?
Omlouvám se předem e opět roziřuji tuto nekonečnou debatu:-)))) Mám trochu jiný dotaz jak je to z hlukem v interieru C5 u benzína? Já kdy jedu v mé Xantii po dálnici 130 tak mám uvnitř dost velký randál e rádio musím mít hodně nahlas abych to slyel -mám sice trochu KO katalizátor ale stejně to auto je prostě hlučné...
Stále toti váhám čemu dát přednost a pořád to nemohu rozseknout:-( .Pak mám jetě dalí otázku : "zatáčecí" světla jsou jen xenony nebo to mají i árovkové?
|
|
| |
|
|