| | |
27.11.2014 15:15 -
Re: árovky denního svícení / C5 III
|
2758380
|
|
muppet
|
Město: Krnov, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
Tak mě potkalo to nemilé e mi přestala svítit jedna árovka denního svícení, přijít na to jak ji vyndat bylo lehké a ani vyndání nebyl zas takový porod jak jsem čekal, na netu jsem ji nael za cca 450,- Kč a v Citroenu si za ni řekli 545,- Kč , ne bych měl vydat tuto cenu vyzkouím tyto LEDky (.link. - cena optimální , svítivost taky ujde - zítra hodím foto, v rámci smluvních partnerů tohoto prodejce jsem neplatil ádnou potu, tak uvidíme kolik toho vydrí
Tak mě potkalo to nemilé e mi přestala svítit jedna árovka denního svícení, přijít na to jak ji vyndat bylo lehké a ani vyndání nebyl zas takový porod jak jsem čekal, na netu jsem ji nael za cca 450,- Kč a v Citroenu si za ni řekli 545,- Kč , ne bych měl vydat tuto cenu vyzkouím tyto LEDky (http://www.aci.cz/led-g4-b2-led-hp24-bila-9x-smd-5050-patice-hp24-1ks-_d157996.html) - cena optimální , svítivost taky ujde - zítra hodím foto, v rámci smluvních partnerů tohoto prodejce jsem neplatil ádnou potu, tak uvidíme kolik toho vydrí :palec :nevim
|
|
27.11.2014 18:48 -
|
2758446
|
|
jumep
|
|
|
ja vas nechapem, kolko vydrzi tia ziarovka vseho vsudy?
2roky?
ja vas nechapem, kolko vydrzi tia ziarovka vseho vsudy?
2roky?
|
|
27.11.2014 18:57 -
|
2758448
|
|
muppet
|
Město: Krnov, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
Nevim co je na tom k nepochopeni,zarovka je spotrebni material u ktereho nemuzes naplanovat jak dlouho vydrzi,je to kus od kusu jine a nevidim duvod proc tento problem s predrazenou zarovkou vyresit takto.
Nevim co je na tom k nepochopeni,zarovka je spotrebni material u ktereho nemuzes naplanovat jak dlouho vydrzi,je to kus od kusu jine a nevidim duvod proc tento problem s predrazenou zarovkou vyresit takto.
|
|
27.11.2014 19:00 -
|
2758449
|
|
jumep
|
|
|
lebo si potom spocitaj na konci kolko ta vyslo to experimentovanie a aky je vysledok
osobne si skratka myslim ze raz za 2 roky ma 500 korun za ziarovku nezabije ...
lebo si potom spocitaj na konci kolko ta vyslo to experimentovanie a aky je vysledok
osobne si skratka myslim ze raz za 2 roky ma 500 korun za ziarovku nezabije ...
|
|
27.11.2014 19:25 -
|
2758464
|
|
muppet
|
|
|
Kdyz vydrzi rok,tak za 2 roky 2 zarovky po 70,- kc je stale o dost mene nez ten original. Jak jsem psal na zacatku tak jsem je dal na zkousku kolik toho vydrzi.
Kdyz vydrzi rok,tak za 2 roky 2 zarovky po 70,- kc je stale o dost mene nez ten original. Jak jsem psal na zacatku tak jsem je dal na zkousku kolik toho vydrzi.
|
|
27.11.2014 20:04 -
|
2758474
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Mne jedna vydrala 2,5 roka /40tkm, druhá mi odila teraz 4 roky/60tkm. Take výdr celkom OK.
@muppet: ak si spečie tými iarovkami päticu ako sa u pár žuďom stalo, výde a to asi drahie ako tie origo iarovky
Mne jedna vydrala 2,5 roka /40tkm, druhá mi odila teraz 4 roky/60tkm. Take výdr celkom OK.
@muppet: ak si spečie tými iarovkami päticu ako sa u pár žuďom stalo, výde a to asi drahie ako tie origo iarovky ;-)
|
|
28.11.2014 08:57 -
|
2758571
|
|
LionVTS
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Az ti shori a zacoudi svetlomet zevnitr, hod odkaz jak to vycistit. Chlapi, kdyz kupuju auto tak si zjistim kolik stoji dily a kdyz na to nemam tak koupim jine a ne ze budu resit jak omrdat zarovku zarovku. Co teprv az zjistite kolik stoji cep do ramene, stahovacka atd....
muppet napsal(a): Tak mě potkalo to nemilé e mi přestala svítit jedna árovka denního svícení, přijít na to jak ji vyndat bylo lehké a ani vyndání nebyl zas takový porod jak jsem čekal, na netu jsem ji nael za cca 450,- Kč a v Citroenu si za ni řekli 545,- Kč , ne bych měl vydat tuto cenu vyzkouím tyto LEDky ( .link. - cena optimální , svítivost taky ujde - zítra hodím foto, v rámci smluvních partnerů tohoto prodejce jsem neplatil ádnou potu, tak uvidíme kolik toho vydrí
Az ti shori a zacoudi svetlomet zevnitr, hod odkaz jak to vycistit. Chlapi, kdyz kupuju auto tak si zjistim kolik stoji dily a kdyz na to nemam tak koupim jine a ne ze budu resit jak omrdat zarovku zarovku. Co teprv az zjistite kolik stoji cep do ramene, stahovacka atd....
|
|
28.11.2014 09:49 -
|
2758587
|
|
jumep
|
|
|
som rad ze sme sa s viacerimi pochopili
ak by ta ziarovka nevydrzala dost dlho, je to pochopitelne ze sa to chce riesit, lebo 500 czk za pol roka je vela, ale takto v tom vymyslani fakt nevidim vyznam
som rad ze sme sa s viacerimi pochopili
ak by ta ziarovka nevydrzala dost dlho, je to pochopitelne ze sa to chce riesit, lebo 500 czk za pol roka je vela, ale takto v tom vymyslani fakt nevidim vyznam
|
|
28.11.2014 16:27 -
|
2758643
|
|
muppet
|
|
|
Tak předevím patice led árovky i velikostně odpovídá originálu,teplotně na tom bude líp tak nevidím důvod proč by měla čoudit atd.
Kdy kupuje auto, jistě e se podívá kolik stojí díly, které přicházejí do úvahy o jejich výměně v rámci opotřebení, ale určitě nepojede do autorizovaného servisu a nechá si tam nacpat to nejdraí co existuje, cca 70% lidí bude řeit cenu a zvolí střední cestu ceny náhradního dílu a popřípadě svého mechanika.
Jen chci tímto říci, e skoro kadý hledá monou alternativu jak zbytečně nevydávat peníze navíc a předevím, kdyby neexistovali průkopníci, tedy lidé které vy odsuzujete nebylo by pokroku.
A nyní voda na Vá mlýn - VEŘEJNĚ SI SYPU POPEL NA HLAVU - dnes při denním světle je svítivost těchto led árovek mení ne originál a je lepí koupit ten originál i kdy za nesmyslnou cenu. A proč jsem tuto anabázi vedl, je má zkuenost s autoárovkami veobecně, na minulém voze Citroen C5 I jsem jich opravdu hodně vystřídal a ty renomované značky cenově na výi odcházely jako první a to nemluvím o těch rádoby bluxenonech.
JEN DO MĚ, JEN DO MĚ
Tak předevím patice led árovky i velikostně odpovídá originálu,teplotně na tom bude líp tak nevidím důvod proč by měla čoudit atd.
Kdy kupuje auto, jistě e se podívá kolik stojí díly, které přicházejí do úvahy o jejich výměně v rámci opotřebení, ale určitě nepojede do autorizovaného servisu a nechá si tam nacpat to nejdraí co existuje, cca 70% lidí bude řeit cenu a zvolí střední cestu ceny náhradního dílu a popřípadě svého mechanika.
Jen chci tímto říci, e skoro kadý hledá monou alternativu jak zbytečně nevydávat peníze navíc a předevím, kdyby neexistovali průkopníci, tedy lidé které vy odsuzujete nebylo by pokroku.:-d
A nyní voda na Vá mlýn - VEŘEJNĚ SI SYPU POPEL NA HLAVU - dnes při denním světle je svítivost těchto led árovek mení ne originál a je lepí koupit ten originál i kdy za nesmyslnou cenu. A proč jsem tuto anabázi vedl, je má zkuenost s autoárovkami veobecně, na minulém voze Citroen C5 I jsem jich opravdu hodně vystřídal a ty renomované značky cenově na výi odcházely jako první a to nemluvím o těch rádoby bluxenonech.
JEN DO MĚ, JEN DO MĚ :palec :-)))) :palec
|
|
28.11.2014 16:33 -
|
2758646
|
|
maha007
|
Město: Slatiňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 24 |
|
|
mám tam taky ledky a svítí naprosto perfektně i vedne
mám tam taky ledky a svítí naprosto perfektně i vedne
|
|
28.11.2014 20:03 -
|
2758689
|
|
filipxec
|
Město: Beroun, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Po napsání Tvého nesmyslu jsem to nevydrel a musel se prihlasit a napsat Vozím tam ledky u dlouho a rozhodně vydrely víc ne árovka z citroenu, která stála hrozivých 1100,-Kč. (bylo to také naposledy, co jsem v autorizaku byl - výrobní cena te árovky bude pod jeden dolar a ádná jiná pitomá halogenka tolik nestojí). Ledky nečoudí... Je to polovodičový čip a maximálně přestane svítit, kdy se polovodič vyhřeje a prostě odejde. Odejde třeba jeden ze třinácti a pořád svítí (já mám 13ti čipovou ledku). Ledky jsou moderní a maximálně svítivé řeení, které u nove C5 (od 2012?) pouívají. Audi u má jenom ledky. Take obhajovat dnes předpotopní halogenku v patici, kterou pouívá jen C5 a Superb, a nekoupíte ji u ádné pumpy ani ve speciálkách, je nebetyčná hloupost. A hloupost (sam jsem ji udělal) je si ji za tacek koupit... Moná ji u zlevnili na 500, ale i to je moc... Nevnímam ani tolik absolutní častku, ale porovnám s jinými árovkami. Mám jetě Xantoku a tam jsou H1 a stojej 80,-Kč (nějaký Philips). Proč tahle HP24 s půlkou výkonu stoji 15x tolik? Není na ní nic zvlátního, kromě ceny.
Ja se natval, kdy ta moje árovka za talíř odela za pár měsíců. Při reklamaci mi řekli (v citroenu), e mám blbý auto a árovka praskla kvůli přepětí... No comment. Tak jsem zvolil řeení za 100Kč a svítí to.
Jinak to denní svícení HP24 je mimořádně oklivé a nehodí se ke xenonum (ja mam natáčecí světlomety, tam to bije do očí jetě víc) a k tomu autu obecně. Ja to polknul, protoe citroue miluji a mám doma tři a jinak jsem s nimi spokojen (nae babička Xantie má 546.000km). Nejsem vak hluchý a slepý a vidim, e kdejakej křáp má lepí denní svícení. Dokonce smrtelně váně uvauji, e koupím ty nové světlomety (jeden stoji 20k - při frekvenci praskání těch árovek bych to měl do 7mi let zpátky).
A nakonec: fakt si při koupi auta nezjistuji kolik stoji zarovky. Dily jsou na vsecko tak nejak podobny. Ja si drbnul zadnim kolem o obrubnik nebo diru, take jesem musel měnit loisko a bylo to směný - i s prací asi bůra)
A plne nakonec: ja musim pro vymenu zarovky sundat naraznik: mam 3.0V6 a tam to jinak nejde.
LionVTS napsal(a): Az ti shori a zacoudi svetlomet zevnitr, hod odkaz jak to vycistit. Chlapi, kdyz kupuju auto tak si zjistim kolik stoji dily a kdyz na to nemam tak koupim jine a ne ze budu resit jak omrdat zarovku zarovku. Co teprv az zjistite kolik stoji cep do ramene, stahovacka atd....
Po napsání Tvého nesmyslu jsem to nevydrel a musel se prihlasit a napsat :-) Vozím tam ledky u dlouho a rozhodně vydrely víc ne árovka z citroenu, která stála hrozivých 1100,-Kč. (bylo to také naposledy, co jsem v autorizaku byl - výrobní cena te árovky bude pod jeden dolar a ádná jiná pitomá halogenka tolik nestojí). Ledky nečoudí... Je to polovodičový čip a maximálně přestane svítit, kdy se polovodič vyhřeje a prostě odejde. Odejde třeba jeden ze třinácti a pořád svítí (já mám 13ti čipovou ledku). Ledky jsou moderní a maximálně svítivé řeení, které u nove C5 (od 2012?) pouívají. Audi u má jenom ledky. Take obhajovat dnes předpotopní halogenku v patici, kterou pouívá jen C5 a Superb, a nekoupíte ji u ádné pumpy ani ve speciálkách, je nebetyčná hloupost. A hloupost (sam jsem ji udělal) je si ji za tacek koupit... Moná ji u zlevnili na 500, ale i to je moc... Nevnímam ani tolik absolutní častku, ale porovnám s jinými árovkami. Mám jetě Xantoku a tam jsou H1 a stojej 80,-Kč (nějaký Philips). Proč tahle HP24 s půlkou výkonu stoji 15x tolik? Není na ní nic zvlátního, kromě ceny.
Ja se natval, kdy ta moje árovka za talíř odela za pár měsíců. Při reklamaci mi řekli (v citroenu), e mám blbý auto a árovka praskla kvůli přepětí... No comment. Tak jsem zvolil řeení za 100Kč a svítí to.
Jinak to denní svícení HP24 je mimořádně oklivé a nehodí se ke xenonum (ja mam natáčecí světlomety, tam to bije do očí jetě víc) a k tomu autu obecně. Ja to polknul, protoe citroue miluji a mám doma tři a jinak jsem s nimi spokojen (nae babička Xantie má 546.000km). Nejsem vak hluchý a slepý a vidim, e kdejakej křáp má lepí denní svícení. Dokonce smrtelně váně uvauji, e koupím ty nové světlomety (jeden stoji 20k - při frekvenci praskání těch árovek bych to měl do 7mi let zpátky).
A nakonec: fakt si při koupi auta nezjistuji kolik stoji zarovky. Dily jsou na vsecko tak nejak podobny. Ja si drbnul zadnim kolem o obrubnik nebo diru, take jesem musel měnit loisko a bylo to směný - i s prací asi bůra)
A plne nakonec: ja musim pro vymenu zarovky sundat naraznik: mam 3.0V6 a tam to jinak nejde.
|
|
28.11.2014 21:59 -
|
2758721
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
prosím, aby si nepouíval výrazy typu "Po napsání Tvého nesmyslu jsem to nevydrel " dá se to napsat i jinak - napovím: "myslím, jsem přesvědčen , e nemá pravdu...." tady jsme přátelé, kamarádi a kolegové, toto není sociální sí, děkuji. Jinak má C5 III v třílitru, kjlidně by si si koupil světlá za 40 000,- a řeí nějakou árovku. Drbne kolem a zaplatí "směných" 5 tisíc?????? Hmmm
prosím, aby si nepouíval výrazy typu "Po napsání Tvého nesmyslu jsem to nevydrel " dá se to napsat i jinak - napovím: "myslím, jsem přesvědčen , e nemá pravdu...." tady jsme přátelé, kamarádi a kolegové, toto není sociální sí, děkuji. Jinak má C5 III v třílitru, kjlidně by si si koupil světlá za 40 000,- a řeí nějakou árovku. Drbne kolem a zaplatí "směných" 5 tisíc?????? Hmmm :palec
|
|
29.11.2014 09:30 -
|
2758755
|
|
jruze
|
|
|
Já to trochu nechápu - řeíte problém který ma jakákoli značka(buď konkrétní a nebo různé) provoz vech aut něco stojí a pokud je problém dát třeba 2000,- najednou(ani já nejsem milionář a občas to bolí vyndat větí peníze) tak si udělej do auta kasičku a před kadým nastartováním tam hoď 10,-(kdy pojede sockou dá víc) a a ti praskne xenon,árovka jednou za rok tak vysyp kasičku a prostě kup(a nebo jesdi sockou,taxikem atd.Nebo máte pocit e koupíte auto a do smrti bude bez nákladů? Kdysi dávno kdy jetě spadala dročka pod dop.podnik tak se měsíčně odevzdávala trba(nějaké 2,- od KM měsíčně 9000,- to byla norma ) a z této částky jsem dostal 2000,- plat a 1500,- mi lo na takz. konto - z toho se platily opravy.Pokud jsi se o auto staral a sluně s ním zacházel tak to pokrylo vekeré náklady na opravy-kdy mi potom řekli e musím vyměnit třeba celé brzdy tak mne to v podstatě nestálo z ,,vlastního" nic a jak se říká to nebolelo to.
Já to trochu nechápu - řeíte problém který ma jakákoli značka(buď konkrétní a nebo různé) provoz vech aut něco stojí a pokud je problém dát třeba 2000,- najednou(ani já nejsem milionář a občas to bolí vyndat větí peníze) tak si udělej do auta kasičku a před kadým nastartováním tam hoď 10,-(kdy pojede sockou dá víc) a a ti praskne xenon,árovka jednou za rok tak vysyp kasičku a prostě kup(a nebo jesdi sockou,taxikem atd.Nebo máte pocit e koupíte auto a do smrti bude bez nákladů? Kdysi dávno kdy jetě spadala dročka pod dop.podnik tak se měsíčně odevzdávala trba(nějaké 2,- od KM měsíčně 9000,- to byla norma ) a z této částky jsem dostal 2000,- plat a 1500,- mi lo na takz. konto - z toho se platily opravy.Pokud jsi se o auto staral a sluně s ním zacházel tak to pokrylo vekeré náklady na opravy-kdy mi potom řekli e musím vyměnit třeba celé brzdy tak mne to v podstatě nestálo z ,,vlastního" nic a jak se říká to nebolelo to.:palec
|
|
30.11.2014 08:14 -
|
2759085
|
|
filipxec
|
Město: Beroun, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Omlouvam se, nechtěl jsem nikoho urazit a nikoho se dotknout. Beru to přísně věcně. A věcně mi přijde správně, kdy nesmyslu řeknu nesmysl. Přítě se vyjádřím diplomatičtěji
Ohledně té částky za árovku jsi mne asi nepochopil. Je mi do určité míry jedno, co který díl stojí, kdy je taknějak v obvyklé výi. Je-li vak ta árovka HP24 draí o straných 1500% (15x draí ne jiné ZNAČKOVÉ halogenové árovky, např H1, H4, H7), tak hledám jiné řeení. Je to stejné, jako by benzin nebo nafta staly 525,-Kč za 1 litr... To by jsi jistě také nechtěl. A loisko za 5k i s prací je ok cena, take není proč se nad tím pohorovat. a ta světla za 40.000,-Kč? Je to řacha, ale vyřeí-li to potí se svícením, které by mě za 6 let stálo stejně, tak proč ne? Mně v tom řachly ty árovky v obou světlech po zhruba 4 měsících 1 oprava světla bratru za 1800Kč (je třeba sundat nárazník). Kdy budu při zemi a sním to na 4 opravy za rok, tak to je 7.200,- á rok. To je za 5 let a 7měsíců zpět a jetě to auto bude vypadat lépe. A u vůbec nemluvím o uetřeném čase (a to by byla fůra) a opotřebení těch caplíků na náraznících třeba o pokutách za věčně nesvítící auto. Take se snaím uvaovat taknějak v souvislostech a dopředu (Xantii mám 16 let a C5 se neplánuji zbavovat také, mám ta auta rád a neměním je jako ponoky)
Jinak má člověk na výběr 4 řeení:
1) měnit tuhle HP 24 (drahé a esteticky mimořádně oklivé, časově a nervově vyčerpávající)
2) svítit potkávačkami (proč ne, také jsem tak nějakou dobu jezdil a ten xenon tam je u 5 let a svítí)
3) dát tam ledky (funguje to, netřeba se bát, je třeba pečlivě vybírat, nabídka je poměrně velká, kvalita jistě různá)
4) vyměnit světlomet za nový s led denním svícením (drahé, ale v čase vlastně opodstatněné, hezké, elegantní)
Natěstí je situace dnes lepí ne před 5ti lety, kdy jsem to musel řeit poprvé. Buďme upřímní, tohle se citrousum nepovedlo.
Hezkou neděli vem.
Filip
najk napsal(a): prosím, aby si nepouíval výrazy typu "Po napsání Tvého nesmyslu jsem to nevydrel " dá se to napsat i jinak - napovím: "myslím, jsem přesvědčen , e nemá pravdu...." tady jsme přátelé, kamarádi a kolegové, toto není sociální sí, děkuji. Jinak má C5 III v třílitru, kjlidně by si si koupil světlá za 40 000,- a řeí nějakou árovku. Drbne kolem a zaplatí "směných" 5 tisíc?????? Hmmm
Omlouvam se, nechtěl jsem nikoho urazit a nikoho se dotknout. Beru to přísně věcně. A věcně mi přijde správně, kdy nesmyslu řeknu nesmysl. Přítě se vyjádřím diplomatičtěji :-)
Ohledně té částky za árovku jsi mne asi nepochopil. Je mi do určité míry jedno, co který díl stojí, kdy je taknějak v obvyklé výi. Je-li vak ta árovka HP24 draí o straných 1500% (15x draí ne jiné ZNAČKOVÉ halogenové árovky, např H1, H4, H7), tak hledám jiné řeení. Je to stejné, jako by benzin nebo nafta staly 525,-Kč za 1 litr... To by jsi jistě také nechtěl. A loisko za 5k i s prací je ok cena, take není proč se nad tím pohorovat. a ta světla za 40.000,-Kč? Je to řacha, ale vyřeí-li to potí se svícením, které by mě za 6 let stálo stejně, tak proč ne? Mně v tom řachly ty árovky v obou světlech po zhruba 4 měsících 1 oprava světla bratru za 1800Kč (je třeba sundat nárazník). Kdy budu při zemi a sním to na 4 opravy za rok, tak to je 7.200,- á rok. To je za 5 let a 7měsíců zpět a jetě to auto bude vypadat lépe. A u vůbec nemluvím o uetřeném čase (a to by byla fůra) a opotřebení těch caplíků na náraznících třeba o pokutách za věčně nesvítící auto. Take se snaím uvaovat taknějak v souvislostech a dopředu (Xantii mám 16 let a C5 se neplánuji zbavovat také, mám ta auta rád a neměním je jako ponoky)
Jinak má člověk na výběr 4 řeení:
1) měnit tuhle HP 24 (drahé a esteticky mimořádně oklivé, časově a nervově vyčerpávající)
2) svítit potkávačkami (proč ne, také jsem tak nějakou dobu jezdil a ten xenon tam je u 5 let a svítí)
3) dát tam ledky (funguje to, netřeba se bát, je třeba pečlivě vybírat, nabídka je poměrně velká, kvalita jistě různá)
4) vyměnit světlomet za nový s led denním svícením (drahé, ale v čase vlastně opodstatněné, hezké, elegantní)
Natěstí je situace dnes lepí ne před 5ti lety, kdy jsem to musel řeit poprvé. Buďme upřímní, tohle se citrousum nepovedlo. :-)
Hezkou neděli vem.
Filip
|
|
30.11.2014 08:27 -
|
2759088
|
|
filipxec
|
|
|
U jsem odpovídal kolegovi před tebou. Tak jen stručně. Vím, e provoz auta něco stojí a o auta se snaím starat řádně (snad za něco hovoří moje Xantia 2.0i 16V, která má 547.000km - včera jsem ji měnil olej a prohlédl jí, opravil drobnosti, prohazel gumy a zjistil, e musím udělat brzdy - resp destičky, fakt nemam problém investovat do opravy) Ohledně té částky za árovku jsi mne asi nepochopil. Je mi do určité míry jedno, co který díl stojí, kdy je taknějak v obvyklé výi. Je-li vak ta árovka HP24 draí o straných 1500% (15x draí ne jiné ZNAČKOVÉ halogenové árovky, např H1, H4, H7), tak hledám jiné řeení. Je to stejné, jako by benzin nebo nafta staly 525,-Kč za 1 litr... To by jsi jistě také nechtěl.
Hezkou nedeli. Filip
jruze napsal(a): Já to trochu nechápu - řeíte problém který ma jakákoli značka(buď konkrétní a nebo různé) provoz vech aut něco stojí a pokud je problém dát třeba 2000,- najednou(ani já nejsem milionář a občas to bolí vyndat větí peníze) tak si udělej do auta kasičku a před kadým nastartováním tam hoď 10,-(kdy pojede sockou dá víc) a a ti praskne xenon,árovka jednou za rok tak vysyp kasičku a prostě kup(a nebo jesdi sockou,taxikem atd.Nebo máte pocit e koupíte auto a do smrti bude bez nákladů? Kdysi dávno kdy jetě spadala dročka pod dop.podnik tak se měsíčně odevzdávala trba(nějaké 2,- od KM měsíčně 9000,- to byla norma ) a z této částky jsem dostal 2000,- plat a 1500,- mi lo na takz. konto - z toho se platily opravy.Pokud jsi se o auto staral a sluně s ním zacházel tak to pokrylo vekeré náklady na opravy-kdy mi potom řekli e musím vyměnit třeba celé brzdy tak mne to v podstatě nestálo z ,,vlastního" nic a jak se říká to nebolelo to.
U jsem odpovídal kolegovi před tebou. Tak jen stručně. Vím, e provoz auta něco stojí a o auta se snaím starat řádně (snad za něco hovoří moje Xantia 2.0i 16V, která má 547.000km - včera jsem ji měnil olej a prohlédl jí, opravil drobnosti, prohazel gumy a zjistil, e musím udělat brzdy - resp destičky, fakt nemam problém investovat do opravy) Ohledně té částky za árovku jsi mne asi nepochopil. Je mi do určité míry jedno, co který díl stojí, kdy je taknějak v obvyklé výi. Je-li vak ta árovka HP24 draí o straných 1500% (15x draí ne jiné ZNAČKOVÉ halogenové árovky, např H1, H4, H7), tak hledám jiné řeení. Je to stejné, jako by benzin nebo nafta staly 525,-Kč za 1 litr... To by jsi jistě také nechtěl.
Hezkou nedeli. Filip
|
|
01.12.2014 11:01 -
|
2759614
|
|
gull
|
|
|
nestacim se divit, pokud hodlate odsuzovat lidi, kteri chteji usetrit a hledaji alternativy, tak rovnou zavrete tohle forum a svoje dilny. Dejte jen na stranky obrovsky napis VSE VYRESI VAS AUTORIZOVANY SERVIS CITROEN ..
nestacim se divit, pokud hodlate odsuzovat lidi, kteri chteji usetrit a hledaji alternativy, tak rovnou zavrete tohle forum a svoje dilny. Dejte jen na stranky obrovsky napis VSE VYRESI VAS AUTORIZOVANY SERVIS CITROEN :nevim ..
|
|
01.12.2014 11:21 -
|
2759620
|
|
LionVTS
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
OK Ledka svetlo nezacoudi moje chyba, ale halogenka jo uz jsem to videl, takze bacha na to. O
OK Ledka svetlo nezacoudi moje chyba, ale halogenka jo uz jsem to videl, takze bacha na to. O
|
|
01.12.2014 13:08 -
|
2759693
|
|
jumep
|
|
|
ja som videl aj zhoretu ledku ktora zadymila svetlo
tu ide o to ze su veci ktore ma vyznam riesit a su veci ktore nema vyznam riest a tato ziarovka si myslim ze patri medzi tie ktore nema vyznam
ja som videl aj zhoretu ledku ktora zadymila svetlo
tu ide o to ze su veci ktore ma vyznam riesit a su veci ktore nema vyznam riest a tato ziarovka si myslim ze patri medzi tie ktore nema vyznam
|
|
01.12.2014 13:52 -
|
2759722
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
no je Pravda, ja som vysolil tiez za 2 nove citroeny na drevo a tiez patrim k tym co radi usetria ak sa da...
nastastie mam uz tie LEDky, ale tych nastvanych majitelov chapem a tiez by som tam cosi skusal keby som musel.
ale ked si zadate do googla tu slavnu ziarovku, tak Vam vybehnu citroenacke fora aj v inych jazykoch kde sa to riesi. Riesia to nemci, frantici atd...o ktorych by ste povedali ze nemaju s platenim problem
ja to vidim tak ze toto bola nejaka ziarovka na zakazku, robila sa v relativne malej miere a teraz na tom chce original vyrobca a distributor aj s citronom este zarobit, kedze uz sa neodobera do prvovyroby ale iba ako diel.
ja by som svietil xenonmi alebo h7 long life ak by som mal toto riesit a platit
ano ledka moze dymit bez problemov, skuste ju doma prerazit prepatim. niekedy ked sa zadari tak fakt moze aj dymit, v najlepsom pripade sa iba prerazi PN prechod a hotovo
no je Pravda, ja som vysolil tiez za 2 nove citroeny na drevo a tiez patrim k tym co radi usetria ak sa da...
nastastie mam uz tie LEDky, ale tych nastvanych majitelov chapem a tiez by som tam cosi skusal keby som musel.
ale ked si zadate do googla tu slavnu ziarovku, tak Vam vybehnu citroenacke fora aj v inych jazykoch kde sa to riesi. Riesia to nemci, frantici atd...o ktorych by ste povedali ze nemaju s platenim problem
ja to vidim tak ze toto bola nejaka ziarovka na zakazku, robila sa v relativne malej miere a teraz na tom chce original vyrobca a distributor aj s citronom este zarobit, kedze uz sa neodobera do prvovyroby ale iba ako diel.
ja by som svietil xenonmi alebo h7 long life ak by som mal toto riesit a platit
ano ledka moze dymit bez problemov, skuste ju doma prerazit prepatim. niekedy ked sa zadari tak fakt moze aj dymit, v najlepsom pripade sa iba prerazi PN prechod a hotovo
|
|
01.12.2014 22:47 -
|
2760053
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Ja mam rok vyroby 11/2009 a myslim si ze zarovky originalni z vyroby...ale pravda je ze ve francii nemaji povinne denni sviceni tak funkce byla deaktivovana ale jak pisete ze sundavate narazniky, tak ja si ji jen tak ze srandy chtel prohlidnout a normalne jsem ji vydelal a pak dal zpet...zkousel jsem jen ridicovu stranu.
Ja mam rok vyroby 11/2009 a myslim si ze zarovky originalni z vyroby...ale pravda je ze ve francii nemaji povinne denni sviceni tak funkce byla deaktivovana :-) ale jak pisete ze sundavate narazniky, tak ja si ji jen tak ze srandy chtel prohlidnout a normalne jsem ji vydelal a pak dal zpet...zkousel jsem jen ridicovu stranu.
|
|
| |
|
|