| | |
02.07.2012 16:52 -
Re: Originál denní svícení / C5 III
|
2489528
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
jruze napsal(a): A jak je to řeené u třetího brzdového - tam jsou také ledky ?
Je to vdy otázka výkonu/plocha. V případě 3 brzdového světla jsou pouity LED s budícím proudem 30 mA a navíc jsou "decentralizované" do poměrně veliké plochy (LED lajna) V tomto případě není emitované ztrátové teplo natolik veliké, aby to ohrozilo LED. Souhrně se dá počítat c cca 300mA při 2,5V co je zhruba 1W přičem z pohledu účinnosti LED zůstane na teplo nějakých 150-200mW a to věru netřeb nějak spel chladit. Jen sem tím chtěl naznačit, e kdy nedejboe někdo věří, e deklarovaný příkon LED je příkladně 6W a je to "cosi" o velikosti árovky tak vygenerované teplo prostě nemá kudy utýct a LED árovka by se zničila, čili - uváděné výkony od prodejců nejsou vesměs pravdivé nadení majitelů - MÁM VOE TY LEDKY!!! je skoro vdy o tom, e je světlo hůře čitelné. Abych tady ale jenom nestřílel do ostatních. Taky sem si přestavěl zadní blinkry na LED, ale - jsou pouitý opravdový 10W mutlichip LED s CHLADICEM a rozhodně to zdatně sekunduje árovkám a domnívám se, e v tom to případě je to předčí co do svítivosti, tak pochopitelně reakční dobou diody, jene - není to bohuel stylem "vyndám járofku, nasadim LED a sem za carevnu... musí se vyrobit speciální chladič aby se veel mezi korpus světla a platformu, vvymyslet to, aby to bylo revezibilní a to u chce trochu času, materiálu a investic... jene s timhle se na kadý jednotlivý model auta nikdo v Číně srát nebude, take zůstane u replacement LED árovek, který budou svítit na howby.
Je to vdy otázka výkonu/plocha. V případě 3 brzdového světla jsou pouity LED s budícím proudem 30 mA a navíc jsou "decentralizované" do poměrně veliké plochy (LED lajna) V tomto případě není emitované ztrátové teplo natolik veliké, aby to ohrozilo LED. Souhrně se dá počítat c cca 300mA při 2,5V co je zhruba 1W přičem z pohledu účinnosti LED zůstane na teplo nějakých 150-200mW a to věru netřeb nějak spel chladit. Jen sem tím chtěl naznačit, e kdy nedejboe někdo věří, e deklarovaný příkon LED je příkladně 6W a je to "cosi" o velikosti árovky tak vygenerované teplo prostě nemá kudy utýct a LED árovka by se zničila, čili - uváděné výkony od prodejců nejsou vesměs pravdivé nadení majitelů - MÁM VOE TY LEDKY!!! je skoro vdy o tom, e je světlo hůře čitelné. Abych tady ale jenom nestřílel do ostatních. Taky sem si přestavěl zadní blinkry na LED, ale - jsou pouitý opravdový 10W mutlichip LED s CHLADICEM a rozhodně to zdatně sekunduje árovkám a domnívám se, e v tom to případě je to předčí co do svítivosti, tak pochopitelně reakční dobou diody, jene - není to bohuel stylem "vyndám járofku, nasadim LED a sem za carevnu... musí se vyrobit speciální chladič aby se veel mezi korpus světla a platformu, vvymyslet to, aby to bylo revezibilní a to u chce trochu času, materiálu a investic... jene s timhle se na kadý jednotlivý model auta nikdo v Číně srát nebude, take zůstane u replacement LED árovek, který budou svítit na howby.
|
|
02.07.2012 23:01 -
|
2489618
|
|
asolo.p
|
Město: Kopřivnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
zdravím pánové,taky u asi jezdím dva měsíce jen s jednou árovkou a pořád nejsem smířený s tím dát 1200 za novou.U jsem jednou měnil a jetě teď mám kopřivku.Je to nehoráznost a nějak se stím nemůu smířit.Dělám v elektro oboru a kdy pominu diskuzi o LED co takhle dát tam tohle:.link. ,moná jiného kvalitního výrobce
zdravím pánové,taky u asi jezdím dva měsíce jen s jednou árovkou a pořád nejsem smířený s tím dát 1200 za novou.U jsem jednou měnil a jetě teď mám kopřivku.Je to nehoráznost a nějak se stím nemůu smířit.Dělám v elektro oboru a kdy pominu diskuzi o LED co takhle dát tam tohle:http://www.kanlux.cz/?cls=stoitem&stiid=1249 ,moná jiného kvalitního výrobce
|
|
03.07.2012 07:49 -
|
2489649
|
|
krok
|
Město: Kroměří, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Ano, ukecali jste mě. Ta ledka svítí málo, budu teda zatím svítit potkávačkama.
Roozena napsal(a): ... "vyndám járofku, nasadim LED a sem za carevnu... .
Tak to není, teda alespoň u mě. Já hledám něco - cokoliv - co tam dát aby to dostatečně svítilo a nestálo majlant, a je to jiná árovka, ledka nebo trpaslík s lucernou...
Ano, ukecali jste mě. Ta ledka svítí málo, budu teda zatím svítit potkávačkama.:-((((
Tak to není, teda alespoň u mě. Já hledám něco - cokoliv - co tam dát aby to dostatečně svítilo a nestálo majlant, a je to jiná árovka, ledka nebo trpaslík s lucernou...:-d
|
|
11.07.2012 23:39 -
|
2491483
|
|
asolo.p
|
Město: Kopřivnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
jetě jeden link z vyhledávače :.link. ,pořád mi to nedá ,hned po dovolené jdu na to.buď LED ,ale spíe zkusím klasickou halogenku G4,osram
jetě jeden link z vyhledávače :http://bec-led-auto.blogspot.cz/p/hp24w.html ,pořád mi to nedá ,hned po dovolené jdu na to.buď LED ,ale spíe zkusím klasickou halogenku G4,osram
|
|
12.07.2012 00:09 -
|
2491499
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Drahé nejsou (proti originálům) .link. , tak můe testnout a porovnat.
Drahé nejsou (proti originálům) http://eshop.bupro.cz/www-eshop-bupro-cz/eshop/1-1-osvetleni/0/5/308-LED-G4-6W-12V-ZAROVKA-HALOGEN-prirodni-bila , tak můe testnout a porovnat.
|
|
12.07.2012 07:56 -
|
2491515
|
|
krok
|
Město: Kroměří, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Tak na tu Ledku jsem narazil taky, ta by byla dobrá ale má průměr 17mm, ten krouek na originalu má 11mm.
Klasická G4 halogenka je malá, krátká, byla by moc utopená v patici - vlákno mimo ohnisko. Asi by lo něco připájet a prodlouit vývody, ale zase aby se pak neutřepala. .link.
Tak na tu Ledku jsem narazil taky, ta by byla dobrá ale má průměr 17mm, ten krouek na originalu má 11mm.
Klasická G4 halogenka je malá, krátká, byla by moc utopená v patici - vlákno mimo ohnisko. Asi by lo něco připájet a prodlouit vývody, ale zase aby se pak neutřepala. http://www.ges.cz/cz/hal-20g4-GES05100459.html?listType=1
|
|
27.08.2012 14:48 -
|
2501605
|
|
filipxec
|
Město: Beroun, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Zdar vem, v citroenu me privezli z porodnice (podotýkám, e to tenkrát za eleznou oponou nebylo běné auto, které můe mít kadý). Byla to Kachna (2CV). Od té doby jsem na citroue ujetý. Take celý ivot. Poté, co jsem sedl do Xantie, u jsem jiné auto nechtěl. Teď mám C5 a začínám být natvaný. Na pitomce v Citroenu, ktery kazí práci vem ostatním. Praskla mi toti obyčejná halogenka v denním svícení a 1.500,- v Citroenu jsem odmítl. (podobnou halogenku prodava Ikea za 12,50...) Ted hledám a čtu na internetu, e nejsem sám. Pokud někdo najdete spolehlivé řeení, budu za něj vděčný. Já asi zkusím tu Ikeu. Jen se bojím, aby nepraskla, protoe, jestli se nepletu, na výměnu musí dolu nárazník (taky bezva) - nebo moje ruka musí mít asi dva klouby navíc.
Zdar vem, v citroenu me privezli z porodnice (podotýkám, e to tenkrát za eleznou oponou nebylo běné auto, které můe mít kadý). Byla to Kachna (2CV). Od té doby jsem na citroue ujetý. Take celý ivot. Poté, co jsem sedl do Xantie, u jsem jiné auto nechtěl. Teď mám C5 a začínám být natvaný. Na pitomce v Citroenu, ktery kazí práci vem ostatním. Praskla mi toti obyčejná halogenka v denním svícení a 1.500,- v Citroenu jsem odmítl. (podobnou halogenku prodava Ikea za 12,50...) Ted hledám a čtu na internetu, e nejsem sám. Pokud někdo najdete spolehlivé řeení, budu za něj vděčný. Já asi zkusím tu Ikeu. Jen se bojím, aby nepraskla, protoe, jestli se nepletu, na výměnu musí dolu nárazník (taky bezva) - nebo moje ruka musí mít asi dva klouby navíc.
|
|
31.08.2012 18:55 -
|
2502433
|
|
asolo.p
|
|
|
zdraví , tak obě LED árovky (typ viz- .link. na místě.Zatím to funguje.Vznikl jen jeden malý problém lehce se muselo ubrat na průměru u patice(soustruh).Sice nevím co ,protoe kdy se dívám přes "sklo"tak mi připadá e tam je jetě dost míst ,ale aspoň tak mě to tvrdili v servise.Kadopádně si s tím dali tu práci a svítím.Světlo namodralé lehce do fialova ,studená LED.Pocitově se mi zdá e to sice svítí míň ale cena rozhodla.
zdraví , tak obě LED árovky (typ viz- http://eshop.bupro.cz/www-eshop-bupro-cz/eshop/1-1-osvetleni/0/5/308-LED-G4-6W-12V-ZAROVKA-HALOGEN-prirodni-bila)jsou na místě.Zatím to funguje.Vznikl jen jeden malý problém lehce se muselo ubrat na průměru u patice(soustruh).Sice nevím co ,protoe kdy se dívám přes "sklo"tak mi připadá e tam je jetě dost míst ,ale aspoň tak mě to tvrdili v servise.Kadopádně si s tím dali tu práci a svítím.Světlo namodralé lehce do fialova ,studená LED.Pocitově se mi zdá e to sice svítí míň ale cena rozhodla.
|
|
31.08.2012 18:58 -
|
2502434
|
|
asolo.p
|
|
|
LED denní svícení
LED denní svícení
Přílohy: Fotografie0033.jpg ( 992063b ) - |
|
18.09.2012 00:39 -
|
2506090
|
|
jarool
|
Město: Koice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 2 |
|
|
zdravým Vás, bohuial mi vyhorela iarovka denného svietenia na žavej strane, v návode píu e mam ís s tým do servisu... Má niekto z vás s tým u skúsenosti, menili ste u takú iarovku? Za rady vopred ďakujem...
zdravým Vás, bohuial mi vyhorela iarovka denného svietenia na žavej strane, v návode píu e mam ís s tým do servisu... Má niekto z vás s tým u skúsenosti, menili ste u takú iarovku? Za rady vopred ďakujem...
|
|
18.09.2012 00:57 -
|
2506091
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
Mám stejný problém sám to neudělám v citroenu mi řekli 1500 kč i s prací tak jsem se obědnal. Jinak jestli to chce dělat sám tak musí vyndat světlo a vubec je s tim moc práce take asi tak
Mám stejný problém sám to neudělám v citroenu mi řekli 1500 kč i s prací tak jsem se obědnal. Jinak jestli to chce dělat sám tak musí vyndat světlo a vubec je s tim moc práce take asi tak:-))
|
|
18.09.2012 08:09 -
|
2506112
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
.link.
http://www.c5club.cz/diskuze/elektrika-elektronika-multimedia/2423723-original-denni-sviceni-c5-iii/#.UFgP7Y2Urgw
|
|
18.09.2012 08:09 -
|
2506113
|
|
flyteSVK
|
|
|
pani, siedmy prispevok od vrchu (jumep pridal 2 pdfka) .link.
pani, siedmy prispevok od vrchu (jumep pridal 2 pdfka) http://www.c5club.cz/diskuze/elektrika-elektronika-multimedia/2423723-original-denni-sviceni-c5-iii/
|
|
10.01.2013 14:53 -
Re: árovky denního svícení / C5 III
|
2538203
|
|
LionVTS
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Daji se pouzit nejake LEDkove? nasel jsem napr. tyto .link.
Daji se pouzit nejake LEDkove? nasel jsem napr. tyto http://www.lumax.cz/eshop/led-zarovky-g4-12v
|
|
10.01.2013 17:55 -
|
2538218
|
|
kolo
|
Město: Ostrava, Auto: octavie rs | Počet příspěvků: 14 |
|
|
ledkove nejdou pouit jrdnotka bsi by hlasila chybu a na displeji by pořad svitila chyba
ledkove nejdou pouit jrdnotka bsi by hlasila chybu a na displeji by pořad svitila chyba
|
|
22.01.2013 14:31 -
|
2541026
|
|
rofo
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Ledkové pouít jdou, jednotka to neřeí! Po zjitění ceny árovky, jsem se zařekl, e zlodějnu platit nebudu o objednal jsem si dvě LED árovky (Obrázek zde: .link. ). Je to velikostně a výkonově maximum co do světla jde dostat.
Výsledek je následující:
- po cca třech měsích ledky část ledek začala poblikávat. Souvisí to s přehřátím, prostě je uvnitř světla není jak uchladit.
- LEDky bohuel nemají dostatečný světelný výkon, take za slunečného počasí není vůbec poznat, e svítíte. Souvisí to s tím co u tady někdy zmiňoval. Reflektor je počítaný na ohniskovou vzdálenost vlákna árovky, co u ledek je mimo, take místo árovek máte dvě "bludičky."
Suma sumárum, za sebe doporučuju následující varianty:
1.) Nasraně koupit originální árovku
2.) Koupit obyčejnou G4 árovku za 20korun a pouít tu ...
3.) Nepouívat denní svícení
4.) Cokoliv z výe uvedeného mimo LED, s ohledem na výsledek jsou to vyhozené peníze za světla které nejsou pouitelné....
Ledkové pouít jdou, jednotka to neřeí! Po zjitění ceny árovky, jsem se zařekl, e zlodějnu platit nebudu o objednal jsem si dvě LED árovky (Obrázek zde: http://www.ledlight.com/g4_24_5050_smd_leds_360_degree_g4_low_voltage_12_volts.aspx ). Je to velikostně a výkonově maximum co do světla jde dostat.
Výsledek je následující:
- po cca třech měsích ledky část ledek začala poblikávat. Souvisí to s přehřátím, prostě je uvnitř světla není jak uchladit.
- LEDky bohuel nemají dostatečný světelný výkon, take za slunečného počasí není vůbec poznat, e svítíte. Souvisí to s tím co u tady někdy zmiňoval. Reflektor je počítaný na ohniskovou vzdálenost vlákna árovky, co u ledek je mimo, take místo árovek máte dvě "bludičky."
Suma sumárum, za sebe doporučuju následující varianty:
1.) Nasraně koupit originální árovku
2.) Koupit obyčejnou G4 árovku za 20korun a pouít tu ...
3.) Nepouívat denní svícení
4.) Cokoliv z výe uvedeného mimo LED, s ohledem na výsledek jsou to vyhozené peníze za světla které nejsou pouitelné....
|
|
05.03.2013 22:09 -
|
2554208
|
|
Sattanito
|
Město: Loučeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 16 |
|
|
neuvaoval u někdo o předělání této "árovičky" na ten ledkový pás co mají po faceliftu, jestli by to bylo vůbec moné takovéto předělání. Dost nad tím uvauji ...
neuvaoval u někdo o předělání této "árovičky" na ten ledkový pás co mají po faceliftu, jestli by to bylo vůbec moné takovéto předělání. Dost nad tím uvauji ...
|
|
13.03.2013 09:49 -
|
2556055
|
|
dwarf
|
Město: Zvolen, Auto: Jeep Commander | Počet příspěvků: 84 |
|
|
Neviete niekto či 12V-HP19W je ziarovka na denne svietenie? Resp. ak nie, ktora to je?
Pripadne tato? 12V-HP24W
Neviete niekto či 12V-HP19W je ziarovka na denne svietenie? Resp. ak nie, ktora to je?
Pripadne tato? 12V-HP24W
|
|
13.03.2013 10:34 -
|
2556069
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Mě u ty árovky přestali bavit a pořeil sem to celejma jinejma lampama, ale pro denní svícení se dají pouít docela dobře i gondoly pro parkovačky. Do gondol pro árovky DLR to fakt moc nejde, ale místo parkovaček se dají při troe ikovnosti dát 10W LED (pouil jsem CREE XM-L) a vidět je to dostatečně... - viz přiloený pikčry
Mě u ty árovky přestali bavit a pořeil sem to celejma jinejma lampama, ale pro denní svícení se dají pouít docela dobře i gondoly pro parkovačky. Do gondol pro árovky DLR to fakt moc nejde, ale místo parkovaček se dají při troe ikovnosti dát 10W LED (pouil jsem CREE XM-L) a vidět je to dostatečně... :-) - viz přiloený pikčry
Přílohy: 20130223_144915.JPG ( 372131b ) - 20130223_144924.JPG ( 471405b ) - |
|
08.04.2013 21:04 -
|
2564671
|
|
POPCORNcz
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Zdravím,dolo i na mě a řeím problém s árovkama pro denní svícení.Já na to el přímo bez demontáe nárazníku a celkem v poho.Za 20 min jsem neměl co dělat.Určitě ale vyměním za LED. Přikládám fotky árovky,je tam vidět i typ.A něco zbastlím s LED,dodám foto.
Zdravím,dolo i na mě a řeím problém s árovkama pro denní svícení.Já na to el přímo bez demontáe nárazníku a celkem v poho.Za 20 min jsem neměl co dělat.Určitě ale vyměním za LED. Přikládám fotky árovky,je tam vidět i typ.A něco zbastlím s LED,dodám foto.
Přílohy: zarovka (1).JPG ( 793665b ) - zarovka (2).JPG ( 836566b ) - zarovka (3).JPG ( 774874b ) - |
|
| |
|
|