| | |
15.09.2019 20:51 -
Re: árovky denního svícení / C5 III
|
3239128
|
|
bedik
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Tuto diskuzi ctu vzdy tak jednou za rok/dva, kdyz mi odejde svetlo A jsem tu zase a vidim, ze hodne lidi trpi pri vymene [i ja]. Jak to vymenuji ja:
- vzit torx, dat do diry denniho sviceni a pootocit. Zjistil jsem (nevim jestli je to pocit nebo fakt), ze otocit se musi uplne a pak se kousek vratit s otocenim zpet.
- pak vezmu uzke kleste a proste tu objimku vytahnu - jako bych do klesti chytl tu diru na torx. Neni to idealni, ale na lepsi zpusob jsem neprisel.
A pak po vymene omotam provazek kolem zavitu drzaku, abych to priste vytahl ihned - jenze to se neosvedcilo, provazek se za rok znicil. Ted mam v planu misto provazku pouzit silon na zaluzie (0.8mm, vim, mozna je to moc, nic mensiho nemam, zkusim).
A mimochodem - driv jsem kupoval LED z aliexpress (T10 W5W 7.5W DC 9-30V), za ty roky uz nejdou sehnat (resp. hodne blbe se hledaji, je jich strasne malo a chtelo to i upravu koncovky). Ted jsem nasel ze na aliexpress se daji najit primo HP24W led a lidi jsou spokojeni - dokonce par cechu se chlubi fotkama. To jsem objednal dnes 2pcs za ~9$, tak uvidime [ted tam prdnu co mam posledni T10].
Tuto diskuzi ctu vzdy tak jednou za rok/dva, kdyz mi odejde svetlo :) A jsem tu zase a vidim, ze hodne lidi trpi pri vymene [i ja]. Jak to vymenuji ja:
- vzit torx, dat do diry denniho sviceni a pootocit. Zjistil jsem (nevim jestli je to pocit nebo fakt), ze otocit se musi uplne a pak se kousek vratit s otocenim zpet.
- pak vezmu uzke kleste a proste tu objimku vytahnu - jako bych do klesti chytl tu diru na torx. Neni to idealni, ale na lepsi zpusob jsem neprisel.
A pak po vymene omotam provazek kolem zavitu drzaku, abych to priste vytahl ihned - jenze to se neosvedcilo, provazek se za rok znicil. Ted mam v planu misto provazku pouzit silon na zaluzie (0.8mm, vim, mozna je to moc, nic mensiho nemam, zkusim).
A mimochodem - driv jsem kupoval LED z aliexpress (T10 W5W 7.5W DC 9-30V), za ty roky uz nejdou sehnat (resp. hodne blbe se hledaji, je jich strasne malo a chtelo to i upravu koncovky). Ted jsem nasel ze na aliexpress se daji najit primo HP24W led a lidi jsou spokojeni - dokonce par cechu se chlubi fotkama. To jsem objednal dnes 2pcs za ~9$, tak uvidime [ted tam prdnu co mam posledni T10].
|
|
25.12.2019 20:43 -
|
3252409
|
|
VB.
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Tak tu objímku se mi otočit podařilo,ale vytáhnout ne Ten kdo tvrdí,e mu objímka vypadne,tak má patný těsnění na objímce. Doufám,e točím na dobrou stranu do prava Mám úplně zničenou ruku
Tak tu objímku se mi otočit podařilo,ale vytáhnout ne:nevim Ten kdo tvrdí,e mu objímka vypadne,tak má patný těsnění na objímce. Doufám,e točím na dobrou stranu do prava:-d Mám úplně zničenou ruku:-((((
|
|
26.12.2019 14:48 -
|
3252514
|
|
VB.
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Super,kvůli jedné árovičce sundat celej nárazník Tady někdo přemýlel
Super,kvůli jedné árovičce sundat celej nárazník:-o Tady někdo přemýlel:-(
|
|
26.12.2019 15:11 -
|
3252518
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
bohuzel ma to tam vetsina automobilek,u nekterych musis jeste vyndat i samotne svetlo...
ver mi ze to jde lip nez treba u P508
bohuzel ma to tam vetsina automobilek,u nekterych musis jeste vyndat i samotne svetlo...
ver mi ze to jde lip nez treba u P508
|
|
28.12.2019 15:12 -
|
3252693
|
|
VB.
|
|
|
Tak sundat nárazník je jetě horí,protoe u přichycení k blatníku nejsou úchyty které pootčíte jak se píe v návodu,ale rouby M8 a na ten vzadu se nedostanete Ze zhora objímkou otáčím,ale vyndat nejde Asi do toho auta kopnu a půjde světem.
Tak sundat nárazník je jetě horí,protoe u přichycení k blatníku nejsou úchyty které pootčíte jak se píe v návodu,ale rouby M8 a na ten vzadu se nedostanete:nevim Ze zhora objímkou otáčím,ale vyndat nejde:nevim Asi do toho auta kopnu a půjde světem.
|
|
28.12.2019 17:45 -
|
3252708
|
|
jruze
|
|
|
Asi dobrej předcházející servis (a auto po ráně)
Asi dobrej předcházející servis (a auto po ráně);-)
|
|
28.12.2019 17:56 -
|
3252709
|
|
VB.
|
|
|
Tak panáčkové děkuji za zničenou ruku.Objímka se neotáčí po směru hodinových ručiček,ale právě obráceně. Tak jetě jednou a pořádně,a někdo nepříjde o ruku jako já. Torxem 40 pootočíme doleva (jako kdy povolujeme roub) a nakonec,potom vememe malé elektrikářské na konci zahnuté kletě a vytáhneme objímku. Nárazník demontovat není potřeba,ale kdo chce můe
Tak panáčkové děkuji za zničenou ruku.Objímka se neotáčí po směru hodinových ručiček,ale právě obráceně. Tak jetě jednou a pořádně,a někdo nepříjde o ruku jako já. Torxem 40 pootočíme doleva (jako kdy povolujeme roub) a nakonec,potom vememe malé elektrikářské na konci zahnuté kletě a vytáhneme objímku. Nárazník demontovat není potřeba,ale kdo chce můe:palec
|
|
29.12.2019 04:26 -
|
3252763
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Také to mám před časem za sebou, nejdříve jsem objednal novou, prohlédl si jí a pak práce na půl hoďky, ruka odřená a těch nehezkých slov.
Nevím co tě vedlo k povolování na druhou stranu.
Také to mám před časem za sebou, nejdříve jsem objednal novou, prohlédl si jí a pak práce na půl hoďky, ruka odřená a těch nehezkých slov. :-d
Nevím co tě vedlo k povolování na druhou stranu. :nevim
|
|
29.12.2019 12:27 -
|
3252794
|
|
VB.
|
|
|
K povolování na druhou stranu mě vedla tahle diskuze,kde tady jeden píe(pootočíme ve směru hodinových ručiček)
K povolování na druhou stranu mě vedla tahle diskuze,kde tady jeden píe(pootočíme ve směru hodinových ručiček):-(
|
|
29.12.2019 12:57 -
|
3252797
|
|
čelda
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Zdravím vechny. Po dlouhé době mi odela árovka denního svícení na levé straně. Dnes jsem se rozhodl pro výměnu před barákem. Nezabralo mi to ani dvě minuty díky takové malé vychytávce (v příloze jsou fotky, které jsem sem u dával). Jak mnozí píí není problém otočit se árovkou torxem, ale vytáhnout z gumového těsnění. Podle přiloených fotografií vůbec nepouívám torx. Vyuiji hliníkového nástavce se zářezy, který jde festově nasadit na patici árovky a zároveň umoňuje otočit, vykývat a vytáhnout patici z usazení árovky. Pro sichr si adaptér přiváu na kousek provázku, abych ho při brebtavých rukou nemusel lovit ze vnitřku nárazníku. Samozřejmě chápu, e u xenonů nemusí být kolem tolik místa co mám já, jistě by to ale bylo výrazné usnadnění.
Zdravím vechny. Po dlouhé době mi odela árovka denního svícení na levé straně. Dnes jsem se rozhodl pro výměnu před barákem. Nezabralo mi to ani dvě minuty díky takové malé vychytávce (v příloze jsou fotky, které jsem sem u dával). Jak mnozí píí není problém otočit se árovkou torxem, ale vytáhnout z gumového těsnění. Podle přiloených fotografií vůbec nepouívám torx. Vyuiji hliníkového nástavce se zářezy, který jde festově nasadit na patici árovky a zároveň umoňuje otočit, vykývat a vytáhnout patici z usazení árovky. Pro sichr si adaptér přiváu na kousek provázku, abych ho při brebtavých rukou nemusel lovit ze vnitřku nárazníku. Samozřejmě chápu, e u xenonů nemusí být kolem tolik místa co mám já, jistě by to ale bylo výrazné usnadnění.
Přílohy: IMG_20191229_123421.jpg ( 1136791b ) - IMG_20191229_123437.jpg ( 1927024b ) - IMG_20191229_123657.jpg ( 1565253b ) - |
|
29.12.2019 15:07 -
|
3252833
|
|
jruze
|
|
|
U xenonů je pod touto paticí ostřik světel
U xenonů je pod touto paticí ostřik světel;-)
|
|
30.12.2019 02:46 -
|
3252925
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
jruze napsal(a): Jo jene na x7 jsou trysky ostřikovačů na nárazníku a právě pod tou paticí deního svícení
Já vím, ale otázka je, kde to kdo mění, jestli ve vyhřáté garái, pak je rychlejí dát dolů nárazník, nezabere to moc času, nebo zda to dělá v zimě před barákem, pak se to snaí dělat od motoru, z jakým úspěchem, to otázka, teplo je vdy lepí, jak u sexu.
Já vím, ale otázka je, kde to kdo mění, jestli ve vyhřáté garái, pak je rychlejí dát dolů nárazník, nezabere to moc času, nebo zda to dělá v zimě před barákem, pak se to snaí dělat od motoru, z jakým úspěchem, to otázka, teplo je vdy lepí, jak u sexu. :-))))
|
|
30.12.2019 11:25 -
|
3252944
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Moc pěknej přípravek. Ta fotka s mozolnatou tlapou trochu navádí k mylence, co si dotyčný musel proít, aby ho to dokopalo k výrobě toho přípravku.
Zvýraznění fotky: .link.
Jinak testuji tento kousek: .link.
Zatím po 2500km drí obě. (Předtím byly 3roky v lustru v obýváku, tak u mají něco naběháno.) Dám vědět, zda se osvědčily, a přijdou letní horka.
Moc pěknej přípravek. Ta fotka s mozolnatou tlapou trochu navádí k mylence, co si dotyčný musel proít, aby ho to dokopalo k výrobě toho přípravku. :-))))
Zvýraznění fotky: http://www.c5club.cz/download.php?fileid=3252798&z=yes
Jinak testuji tento kousek: https://www.smdledzarovky.cz/led.zarovky/g4/led.zarovka.32w.24xsmd2835.g4.320lm.12v.dc.tepla.silikon
Zatím po 2500km drí obě. (Předtím byly 3roky v lustru v obýváku, tak u mají něco naběháno.) Dám vědět, zda se osvědčily, a přijdou letní horka.
|
|
30.12.2019 11:41 -
|
3252949
|
|
čelda
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Tony_Z napsal(a): Ta fotka s mozolnatou tlapou trochu navádí k mylence, co si dotyčný musel proít, aby ho to dokopalo k výrobě toho přípravku.
"mozolnatá tlapa" je spálenina z grilovačky, s árovkou nemá nic společnýho. Jinak jsem zvědav, jak se osvědčí ty ledky, árovku jsem kupoval v autorizáku za 895,-Kč. A tomu bych se přítě rád vyhnul.
:palec "mozolnatá tlapa" je spálenina z grilovačky, s árovkou nemá nic společnýho. Jinak jsem zvědav, jak se osvědčí ty ledky, árovku jsem kupoval v autorizáku za 895,-Kč. A tomu bych se přítě rád vyhnul.
|
|
03.01.2020 19:26 -
|
3253343
|
|
VB.
|
|
|
Tak je vyměněno, dal sem led árovky za 60,- kus a svítí krásně bíle oproti lutýmu originálu. Vůbec není potřeba sundavat nárazník,ani u xenonů, u baterky otázka 10 min. druhá strana o něco horí.
Tak je vyměněno, dal sem led árovky za 60,- kus a svítí krásně bíle oproti lutýmu originálu. Vůbec není potřeba sundavat nárazník,ani u xenonů, u baterky otázka 10 min. druhá strana o něco horí.:palec
|
|
| |
|
|