| | |
08.03.2012 00:02 -
Re: Dětská autosedačka
|
2456835
|
|
stejskli
|
|
|
Po půl roce můu potvrdit, e Römer King Plus byla skvělá volba. Je sice iroká a těká, ale díky bezkonkurenční vnitřní ířce se do ní kluk v pohodě veel i nabalenej za 20st. mrazů. Teď u jen čekám, jak se tam za pár měsíců znova vejde manelka a jetě Maxi-Cosi Pebble...
Po půl roce můu potvrdit, e Römer King Plus byla skvělá volba. Je sice iroká a těká, ale díky bezkonkurenční vnitřní ířce se do ní kluk v pohodě veel i nabalenej za 20st. mrazů. Teď u jen čekám, jak se tam za pár měsíců znova vejde manelka a jetě Maxi-Cosi Pebble... ;-)
|
|
15.07.2012 17:35 -
|
2492286
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
kua, vcera som viezol kamrata aj s deckom a zistil som ze namam isofix. Predtym som nad tym nerozmyslal ale ked sme vcera chceli upevnit sedacku ostali sme kukat ako puci...neni to uz dnes samozrejmost ze to auto maaaaa???? o desat rokov satarsia Mikra ho ma
kua, vcera som viezol kamrata aj s deckom a zistil som ze namam isofix:-o. Predtym som nad tym nerozmyslal ale ked sme vcera chceli upevnit sedacku ostali sme kukat ako puci...neni to uz dnes samozrejmost ze to auto maaaaa???? o desat rokov satarsia Mikra ho :nevimma
|
|
15.07.2012 19:48 -
|
2492420
|
|
peat
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
ahoj jestli myslí C5 II co má v profilu tak isofix má, sám ho pouívám. Kdy jsem dával poprvé sedačku tak jsem musel dát trochu stranou potah sedačky.
ahoj jestli myslí C5 II co má v profilu tak isofix má, sám ho pouívám. Kdy jsem dával poprvé sedačku tak jsem musel dát trochu stranou potah sedačky.
|
|
16.07.2012 07:36 -
|
2492559
|
|
citrus
|
|
|
Ano, myslim tu C5 co mam v profile. Vyklopil som cely sedak a nic. Isofix je sucastou karoserie takze po vyklopeni by som to najst musel nie??
Ano, myslim tu C5 co mam v profile. Vyklopil som cely sedak a nic. Isofix je sucastou karoserie takze po vyklopeni by som to najst musel nie??:nevim
|
|
16.07.2012 09:35 -
|
2492571
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Já si myslím, e isofix není standartní,jen za příplatek. Moná jen v mpv,ale ty auta jsou primárně počítaný jako family auta.
Já si myslím, e isofix není standartní,jen za příplatek. Moná jen v mpv,ale ty auta jsou primárně počítaný jako family auta.
|
|
16.07.2012 13:05 -
|
2492609
|
|
lubco
|
Město: , Auto: CITROEN BERLINGO Shine BlueHDI 130 S&S | Počet příspěvků: 76 |
|
|
citrus napsal(a): Ano, myslim tu C5 co mam v profile. Vyklopil som cely sedak a nic. Isofix je sucastou karoserie takze po vyklopeni by som to najst musel nie??
Teraz som to bol pozriet a odfotit. U mna je Isofix sucastou hornej opierky sedadla, ked vytiahnes spodny sedak, da sa nahmatat na oboch krajnych sedadlach. Listocky s logom tam nemam /ale mozno tam niekedy boli - nie som prvy majitel auta/
Myslim si, ze by si ho tam mal mat, predtym som mal stare Berlingo a bol tam.
Teraz som to bol pozriet a odfotit. U mna je Isofix sucastou hornej opierky sedadla, ked vytiahnes spodny sedak, da sa nahmatat na oboch krajnych sedadlach. Listocky s logom tam nemam /ale mozno tam niekedy boli - nie som prvy majitel auta/
Myslim si, ze by si ho tam mal mat, predtym som mal stare Berlingo a bol tam.
Přílohy: 2012-07-16 12.51.04.jpg ( 2352732b ) - Lava zadna sedack, Isofix vpravo 2012-07-16 12.50.39.jpg ( 2248236b ) - Lava zadna sedack, Isofix vlavo |
|
16.07.2012 16:29 -
|
2492661
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Tak jsem kouknul do svého a mám to tam taky...
Tak jsem kouknul do svého a mám to tam taky... ;-)
|
|
18.07.2012 00:11 -
|
2493153
|
|
citrus
|
|
|
tak som to nasiel...presne ako na lubcovych fotkach... akurat som bol v tom ze to byva sucastou kasne
tak som to nasiel...presne ako na lubcovych fotkach... akurat som bol v tom ze to byva sucastou kasne:-o
|
|
24.01.2013 07:55 -
|
2541735
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Servus fem! Chci se poradit s odborníkama na autosedačky a to s tím, jestli je rozměr ISO FIXu standartizovaný a nemusím vybírat sedačku speciálně na rozměr v autě, nebo se to musí přeměřit? Nejsem si jistý, prote v nabídkách např. od Mall.cz rozměry nejsou?!
Díky za info....
Servus fem! Chci se poradit s odborníkama na autosedačky a to s tím, jestli je rozměr ISO FIXu standartizovaný a nemusím vybírat sedačku speciálně na rozměr v autě, nebo se to musí přeměřit? Nejsem si jistý, prote v nabídkách např. od Mall.cz rozměry nejsou?!
Díky za info....
|
|
24.01.2013 08:27 -
|
2541736
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
ISOFIX je jen jeden pokud má sedačku isofix a sedadlo s isofixem tak to prostě bude sedět
ISOFIX je jen jeden pokud má sedačku isofix a sedadlo s isofixem tak to prostě bude sedět
|
|
24.01.2013 09:42 -
|
2541742
|
|
jumep
|
|
|
uz len to ISO hovori ze je to standartizovane a teda musi byt dodrzany rozmer
uz len to ISO hovori ze je to standartizovane a teda musi byt dodrzany rozmer
|
|
24.01.2013 09:44 -
|
2541750
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Kuldo: ISO - mezinárodní norma - jetě moná lépe řečeno mezinárodně UZNÁVANÁ norma. FIX - nějo jako fixovat, zachytit, upevnit, Take kdo má v autě ISOFIX je zcela jedno jestli to je VW, Skoda a nebo nějaký japonec z británie. A kadá sedačka, která bude mít tento systém uchycení tam půjde, jestli ji koupi v Madarsku, nebo v Pietanech tam za Váhom.
Kuldo: ISO - mezinárodní norma - jetě moná lépe řečeno mezinárodně UZNÁVANÁ norma. FIX - nějo jako fixovat, zachytit, upevnit, Take kdo má v autě ISOFIX je zcela jedno jestli to je VW, Skoda a nebo nějaký japonec z británie. A kadá sedačka, která bude mít tento systém uchycení tam půjde, jestli ji koupi v Madarsku, nebo v Pietanech tam za Váhom. :-D
|
|
24.01.2013 12:04 -
|
2541772
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Děkuji, mistři! Je mě jasný, e jsem ze sebe udělal vola....
Děkuji, mistři! Je mě jasný, e jsem ze sebe udělal vola....:nevim
|
|
02.04.2013 19:55 -
|
2562879
|
|
Hanz 397
|
|
|
Včera jsem nae devítiletý zvíře po delí době nacpal do sedačky(jezdila teď chvíli jen na podprdelníku) a s hrůzou jsem zjistil,e u je jí sedačka malá.
Take bych se chtěl zeptat,zda tu není někdo,kdo ví na 100%,jak to přesně v tomhle případě je,toti jestli musí jetě jezdit v sedačce,kdy je jí sice jen 9 let,ale má 142 cm...
Podprdelník se mi moc nelíbí,protoe v momentě,kdy nastartuju je tuhá a padá z něj,visí na pásu a větinou je nakloněná ke dveřím,kde jí hrozí,e kdyby nás náhodou někdo trefil z boku,tak jí stření pytel v lepím případě pomlátí hlavu...
Včera jsem nae devítiletý zvíře po delí době nacpal do sedačky(jezdila teď chvíli jen na podprdelníku) a s hrůzou jsem zjistil,e u je jí sedačka malá.
Take bych se chtěl zeptat,zda tu není někdo,kdo ví na 100%,jak to přesně v tomhle případě je,toti jestli musí jetě jezdit v sedačce,kdy je jí sice jen 9 let,ale má 142 cm...
Podprdelník se mi moc nelíbí,protoe v momentě,kdy nastartuju je tuhá a padá z něj,visí na pásu a větinou je nakloněná ke dveřím,kde jí hrozí,e kdyby nás náhodou někdo trefil z boku,tak jí stření pytel v lepím případě pomlátí hlavu...
|
|
02.04.2013 20:32 -
|
2562887
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): Včera jsem nae devítiletý zvíře po delí době nacpal do sedačky(jezdila teď chvíli jen na podprdelníku) a s hrůzou jsem zjistil,e u je jí sedačka malá.
toto som vygooglil
Pouívanie detských sedačiek vo vybraných krajinách Európskej Únie:
Česká republika - povinné na vetkých typoch komunikácií, nielen na diažniciach ale i v obci, pre deti s hmotnosou do 36 kg a výky 150 cm. Za autosedačku sa povauje aj tzv. vajíčko a sedák, ak budú pouité zároveň s bezpečnostným pásom. Pokiaž diea presiahne 150 cm alebo hmotnos 36 kg, nemusí by v autosedačke. Do 1. 5. 2008 platí výnimka, ktorá povožuje vo vozidlách zabezpečujúcich prepravu detí do kôlky, koly alebo na portové, kultúrne či spoločenské akcie, e deti do 3 rokov nemusia by v autosedačkách. Detí môe by dokonca viac ako je stanovený počet sedadiel, nemusia by ani pripútané, pričom rýchlos vozidla nesmie prekroči 70 km/h.
Rakúsko - povinné pre deti mladie ako 14 rokov a niie ako 150 cm. Pre deti starie ako 14 rokov ale niie ako 150 cm sú odporučené. Ak by trojbodový bezpečnostný pás zasahoval dieau stariemu ako 14 rokov cez krk, musí poui sedačku alebo sedák. V aute sa môe preváa len tožko detí, kožko je v ňom miest s bezpečnostnými pásmi. Na prednom sedadle sa môu preváa deti len v sedačke ak je vypnutý airbag. Vo veobecnosti sa neodporúča pouíva predné sedadlo. Moná pokuta = 150 EUR.
Nemecko - povinné len ak bude preváané diea mladie ako 12 rokov alebo ako 150 cm na prednom sedadle. Deti môu cestova na zadných sedadlách bez zádrného systém, ak boli vetky bezpečnostné pásy pouité. Moná pokuta = 50 EUR.
Maďarsko - povinné pri prevoze detí do 12 rokov a meních ako 150 cm na prednom sedadle. Inak deti do 12 rokov a menie ako 150 cm nesmú sedie na predných sedadlách.
Chorvátsko -sedačky sú povinné, deti do 12 rokov sa nesmú prepravova na predných sedadlách.
Taliansko - povinné pre deti mladie ako 12 rokov a niie ne 150 cm. Diea do 3 rokov musí by v sedačke, inak môe cestova v zadnej časti aj bez zabezpečovacieho systému, ak ho vozidlo nemá, len v sprievode osoby starej ako 16 rokov.
panielsko - povinné pre deti do 10 rokov. Deti mladie ako 12 rokov nesmú sedie na predných sedadlách, pokiaž nesedia v sedačke.
Francúzsko - povinné pre vozidlá registrované vo Francúzsku a to pre deti do 10. Diea mladie ako 10 rokov musí sedie na zadnom sedadle a by zabezpečené bezpečnostným pásom.
Fínsko - povinné pre deti do telesnej výky 135 cm. Deti do 3 rokov sa nesmú prepravova bez sedačky. Deti starie ako 3 rokov sa môu prepravova len na zadnom sedadle, ak nie je moné sedačku namontova. Detské sedačky sú povinné aj pri prevoze detí v dodávkach a nákladných vozidlách. Moná pokuta = 35 EUR
vajčiarsko - odporúčané pre deti do 7 rokov. Deti od 7 do 12 rokov by mali ma upravené bezpečnostné pásy. Moná pokuta = 20 CHF.
toto som vygooglil :)
Pouívanie detských sedačiek vo vybraných krajinách Európskej Únie:
Česká republika - povinné na vetkých typoch komunikácií, nielen na diažniciach ale i v obci, pre deti s hmotnosou do 36 kg a výky 150 cm. Za autosedačku sa povauje aj tzv. vajíčko a sedák, ak budú pouité zároveň s bezpečnostným pásom. Pokiaž diea presiahne 150 cm alebo hmotnos 36 kg, nemusí by v autosedačke. Do 1. 5. 2008 platí výnimka, ktorá povožuje vo vozidlách zabezpečujúcich prepravu detí do kôlky, koly alebo na portové, kultúrne či spoločenské akcie, e deti do 3 rokov nemusia by v autosedačkách. Detí môe by dokonca viac ako je stanovený počet sedadiel, nemusia by ani pripútané, pričom rýchlos vozidla nesmie prekroči 70 km/h.
Rakúsko - povinné pre deti mladie ako 14 rokov a niie ako 150 cm. Pre deti starie ako 14 rokov ale niie ako 150 cm sú odporučené. Ak by trojbodový bezpečnostný pás zasahoval dieau stariemu ako 14 rokov cez krk, musí poui sedačku alebo sedák. V aute sa môe preváa len tožko detí, kožko je v ňom miest s bezpečnostnými pásmi. Na prednom sedadle sa môu preváa deti len v sedačke ak je vypnutý airbag. Vo veobecnosti sa neodporúča pouíva predné sedadlo. Moná pokuta = 150 EUR.
Nemecko - povinné len ak bude preváané diea mladie ako 12 rokov alebo ako 150 cm na prednom sedadle. Deti môu cestova na zadných sedadlách bez zádrného systém, ak boli vetky bezpečnostné pásy pouité. Moná pokuta = 50 EUR.
Maďarsko - povinné pri prevoze detí do 12 rokov a meních ako 150 cm na prednom sedadle. Inak deti do 12 rokov a menie ako 150 cm nesmú sedie na predných sedadlách.
Chorvátsko -sedačky sú povinné, deti do 12 rokov sa nesmú prepravova na predných sedadlách.
Taliansko - povinné pre deti mladie ako 12 rokov a niie ne 150 cm. Diea do 3 rokov musí by v sedačke, inak môe cestova v zadnej časti aj bez zabezpečovacieho systému, ak ho vozidlo nemá, len v sprievode osoby starej ako 16 rokov.
panielsko - povinné pre deti do 10 rokov. Deti mladie ako 12 rokov nesmú sedie na predných sedadlách, pokiaž nesedia v sedačke.
Francúzsko - povinné pre vozidlá registrované vo Francúzsku a to pre deti do 10. Diea mladie ako 10 rokov musí sedie na zadnom sedadle a by zabezpečené bezpečnostným pásom.
Fínsko - povinné pre deti do telesnej výky 135 cm. Deti do 3 rokov sa nesmú prepravova bez sedačky. Deti starie ako 3 rokov sa môu prepravova len na zadnom sedadle, ak nie je moné sedačku namontova. Detské sedačky sú povinné aj pri prevoze detí v dodávkach a nákladných vozidlách. Moná pokuta = 35 EUR
vajčiarsko - odporúčané pre deti do 7 rokov. Deti od 7 do 12 rokov by mali ma upravené bezpečnostné pásy. Moná pokuta = 20 CHF.
|
|
02.04.2013 20:37 -
|
2562890
|
|
tomikku
|
|
|
pokud není vyí jak 150 cm a těí jak 36 kg, a to současně musí mít sedačku (u nás stačí podsedák), v rakousku třeba ale musí mít komplet sedačku, to ve takto hovoří zákon, pokud je toti nií jak 150 cm tak hrozí e se na pásu při nárazu oběsí
pokud není vyí jak 150 cm a těí jak 36 kg, a to současně musí mít sedačku (u nás stačí podsedák), v rakousku třeba ale musí mít komplet sedačku, to ve takto hovoří zákon, pokud je toti nií jak 150 cm tak hrozí e se na pásu při nárazu oběsí
|
|
02.04.2013 20:42 -
|
2562892
|
|
tomikku
|
|
|
jinak zákon č. 361/2000 Sb. §6
jinak zákon č. 361/2000 Sb. §6
|
|
08.05.2014 07:35 -
Autosedacka a pásy
|
2694034
|
|
Amortez
|
Město: Rosice u Brna, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Cau chlapi. Koupil jsem si C5 v kombiku, rocnik 2001, ale jeste ho mam v servisu. Ma otazka zni, jestli jsou pasy dostatecne dlouhe na detskou autosedacku, na takove to vajicko, nebo jestli musim koupit redukci? Diky za odpovedi
Cau chlapi. Koupil jsem si C5 v kombiku, rocnik 2001, ale jeste ho mam v servisu. Ma otazka zni, jestli jsou pasy dostatecne dlouhe na detskou autosedacku, na takove to vajicko, nebo jestli musim koupit redukci? Diky za odpovedi :palec
|
|
| |
|
|