| | |
26.10.2013 19:17 -
Re: Nabídky autobazarů v ČR/SR
|
2630242
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
C5vyskov- řekni jasně, co jsi chtěl povědět. Já to nechápu. Co jsem pochopil, e si lidi nemají kupovat ojetiny a místo toho jen nové třeba nií výbavy nebo třídy. A proč? Je to kadého svobodná vůle a jeho rozhodnutí podle finančních moností.
Já jsem si prohlédl tvoje příspěvky a káe vodu a pije víno. Koupil jsi (asi) jetinu, nemá vyplněný profil. Koupil jsi nejblbějí motorizaci a auto asi děsný střep. Za necelé dva roky jsi dal dalích 150 000, co je podle mého odhadu více ne za kolik jsi auto koupil.
Nikdo ti to nepřeje, ale zobecňováním tady předvádí ílené propočty nákladů. Já jsem za 35 let nedělal u ádného auta generálku motoru...
Navíc píe dnes výe, e jetina za 270 000 je moc drahá a o 100 000 méně by byla rozumná. Ale obdobná základní konfigurace X7 s 1,6 HDi motorem za ty peníze je. Kdo chce jetinu za 270, tak obvykle chce zcela jinou konfiguraci, která v ádném případě není nová za 540.
C5vyskov- řekni jasně, co jsi chtěl povědět. Já to nechápu. Co jsem pochopil, e si lidi nemají kupovat ojetiny a místo toho jen nové třeba nií výbavy nebo třídy. A proč? Je to kadého svobodná vůle a jeho rozhodnutí podle finančních moností.
Já jsem si prohlédl tvoje příspěvky a káe vodu a pije víno. Koupil jsi (asi) jetinu, nemá vyplněný profil. Koupil jsi nejblbějí motorizaci a auto asi děsný střep. Za necelé dva roky jsi dal dalích 150 000, co je podle mého odhadu více ne za kolik jsi auto koupil.
Nikdo ti to nepřeje, ale zobecňováním tady předvádí ílené propočty nákladů. Já jsem za 35 let nedělal u ádného auta generálku motoru...
Navíc píe dnes výe, e jetina za 270 000 je moc drahá a o 100 000 méně by byla rozumná. Ale obdobná základní konfigurace X7 s 1,6 HDi motorem za ty peníze je. Kdo chce jetinu za 270, tak obvykle chce zcela jinou konfiguraci, která v ádném případě není nová za 540.
|
|
26.10.2013 19:58 -
|
2630250
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
Mne sa podarilo c5 auto nove za polovicnu cenu z cennikovej vymenou za c4, 5rocny benzin, teda odkupny bonus 4000e, 5000e zlavu a este peniaze za c4, to bol podla MNA dobry kauf, teda aspon so to namyslam
Mne sa podarilo c5 auto nove za polovicnu cenu z cennikovej vymenou za c4, 5rocny benzin, teda odkupny bonus 4000e, 5000e zlavu a este peniaze za c4, to bol podla MNA dobry kauf, teda aspon so to namyslam
|
|
26.10.2013 22:05 -
|
2630273
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Najk je asi na dovolený -ten bude koukat co tady zase jede "k tématu nabídky autobazarů"
Najk je asi na dovolený -ten bude koukat co tady zase jede "k tématu nabídky autobazarů":-d:-))))
|
|
26.10.2013 22:06 -
|
2630274
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
To nemá smysl...
Ale ve zkratce jo, nákup ojetiny (v dnení době) je blbost. Chápu to do 100-200 tisíc, za ty prachy nic rozumného neseene. Ale dávat za ojetinu víc je nesmysl, to je jenom lhaní si do kapsy, jak dobře jsem nakoupil.
Dal bys třeba 10 za zrcadlovku, která nová stojí 30, nebo by sis za těch 10 radi koupil kompakt se zárukou?
Nebo dal bys 5 za super pračku, která nová stojí 15, nebo by sis radi za 10 koupil novou horí?
U ojetin lidi přesně tohle dělají. Přitom u foáků a praček jde o pár korun, kdeto u auta jde o statisíce...
Jinak já jsem za auto dal cca 200 (v té době byly 1,6 nové kolem 600, v té době nejlepí výběr motoru-podle recenzí), těch 150 za opravy je za 4 roky. A určitě nejsem sám. Podívej se do diskuze, lidi mění poloosy, vačky, turba, commy, klapky, loiska v ramenech jak na běícím pásu. Určitě by vyměnili svoje mnohaletý Exclusive za nový Tendance.
robo: Tak jasně, o tom ádná
edit: Jo, taky koukám, e to tu není dlouho smazaný
To nemá smysl...
Ale ve zkratce jo, nákup ojetiny (v dnení době) je blbost. Chápu to do 100-200 tisíc, za ty prachy nic rozumného neseene. Ale dávat za ojetinu víc je nesmysl, to je jenom lhaní si do kapsy, jak dobře jsem nakoupil.
Dal bys třeba 10 za zrcadlovku, která nová stojí 30, nebo by sis za těch 10 radi koupil kompakt se zárukou?
Nebo dal bys 5 za super pračku, která nová stojí 15, nebo by sis radi za 10 koupil novou horí?
U ojetin lidi přesně tohle dělají. Přitom u foáků a praček jde o pár korun, kdeto u auta jde o statisíce...
Jinak já jsem za auto dal cca 200 (v té době byly 1,6 nové kolem 600, v té době nejlepí výběr motoru-podle recenzí), těch 150 za opravy je za 4 roky. A určitě nejsem sám. Podívej se do diskuze, lidi mění poloosy, vačky, turba, commy, klapky, loiska v ramenech jak na běícím pásu. Určitě by vyměnili svoje mnohaletý Exclusive za nový Tendance.
robo: Tak jasně, o tom ádná;-)
edit: Jo, taky koukám, e to tu není dlouho smazaný:):)
|
|
26.10.2013 22:14 -
|
2630280
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
No teda nevím,kdybych byl blázen do focení a neměl těch 30 ,tak bych to rozhodně neřeil novým kompaktem.Nebo to focení je úplně jiná liga.Stejně jako jízda v sociální C4 a exklusivní C5 s automatem...
No teda nevím,kdybych byl blázen do focení a neměl těch 30 ,tak bych to rozhodně neřeil novým kompaktem.Nebo to focení je úplně jiná liga.Stejně jako jízda v sociální C4 a exklusivní C5 s automatem...
|
|
26.10.2013 22:24 -
|
2630286
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
No a jak bys to řeil?
Ber ale funglovku C4 vs. ojetou C5 Exclusive. Pořád by to byl takový rozdíl ve svezení? V poslední době toti ta nií střední není a tak sociální, nevím jak C4, ale nový Golf je určitě srovnatelný s C5 II (ne li lepí) co se týče hluku, komfortu - mimo D1 samozřejmě Rozhodně bych si v něm oproti C5 nepřipadal nijak sociálně, a e konzern vůbec nemusím.
PS: Omlouvám se, e tady chatujeme, ale u je to asi jedno, stejně to přijde celé smazat
Edit: U mě by golf (C4..) neproel, nevelo by se do něj co potřebuju vozit, navíc bych tahal zadek po zemi pod tou váhou...ale nemít tyhle poadavky, tak do něj klidně jdu.
No a jak bys to řeil?
Ber ale funglovku C4 vs. ojetou C5 Exclusive. Pořád by to byl takový rozdíl ve svezení? V poslední době toti ta nií střední není a tak sociální, nevím jak C4, ale nový Golf je určitě srovnatelný s C5 II (ne li lepí) co se týče hluku, komfortu - mimo D1 samozřejmě:) Rozhodně bych si v něm oproti C5 nepřipadal nijak sociálně, a e konzern vůbec nemusím.
PS: Omlouvám se, e tady chatujeme, ale u je to asi jedno, stejně to přijde celé smazat:)
Edit: U mě by golf (C4..) neproel, nevelo by se do něj co potřebuju vozit, navíc bych tahal zadek po zemi pod tou váhou...ale nemít tyhle poadavky, tak do něj klidně jdu.
|
|
26.10.2013 22:30 -
|
2630291
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
A to teda vůbec není jedno. Pouívá tady sprostý slova jako KONCERN, VW ... a jetě i klidně píe nesmysly, jako třeba KOMFORTNÍ GOLF nebo NIÍ STŘEDNÍ TŘÍDA SROVNATELNÁ S C5. To si tady nedovoluj. Sprosáku.
A to teda vůbec není jedno. Pouívá tady sprostý slova jako KONCERN, VW ... a jetě i klidně píe nesmysly, jako třeba KOMFORTNÍ GOLF nebo NIÍ STŘEDNÍ TŘÍDA SROVNATELNÁ S C5. To si tady nedovoluj. Sprosáku.
:-p
:-))))
|
|
26.10.2013 22:32 -
|
2630293
|
|
HELLMUT
|
|
|
Koupil bych zrcadlo v bazaru. Já jsem asi uchyl ale pro mě neexistuje ádné auto které nemá hydru.Tak s Golfem na mě rozhodně nechoď!
Já preferují za prvé pohodlí,za druhé pohodlí a za třetí pohodlí...
Je to ve o tom, kolik je kdo schopen sehnat peněz. Milión jsem neměl 160 000 jo.Byt jsme také koupili starý a nestavěli nový na louce- bohuel tak to je...
Ps vím e něco jako Dsg existuje ale ani nevím k čemu... Já dám D jako do předu a jedu.A neznám nic lepího- nejsem na závody ale na klidek a muziku.
Koupil bych zrcadlo v bazaru. Já jsem asi uchyl ale pro mě neexistuje ádné auto které nemá hydru.Tak s Golfem na mě rozhodně nechoď!
Já preferují za prvé pohodlí,za druhé pohodlí a za třetí pohodlí...
Je to ve o tom, kolik je kdo schopen sehnat peněz. Milión jsem neměl 160 000 jo.Byt jsme také koupili starý a nestavěli nový na louce- bohuel tak to je...
Ps vím e něco jako Dsg existuje ale ani nevím k čemu... Já dám D jako do předu a jedu.A neznám nic lepího- nejsem na závody ale na klidek a muziku.
|
|
26.10.2013 22:42 -
|
2630295
|
|
jumep
|
|
|
a ked uz sme u ojetiny za viac ako 200 - zastavme sa pri C6 ....
a ked uz sme u ojetiny za viac ako 200 - zastavme sa pri C6 ....
|
|
26.10.2013 22:45 -
|
2630296
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
ani ja ako dlhorocny alergik na koncern som nevedel co to je. Ale sluzobne octy s 103kW a DSG prevodovkou mi ukazali co je zrychlenie a rychlost radenia. viem ze budeme zmazani, ale to radenie pod plnym plynom a jeho rychlost preradovania wow takato vec citroenu chyba...
ani ja ako dlhorocny alergik na koncern som nevedel co to je. Ale sluzobne octy s 103kW a DSG prevodovkou mi ukazali co je zrychlenie a rychlost radenia. viem ze budeme zmazani, ale to radenie pod plnym plynom a jeho rychlost preradovania wow takato vec citroenu chyba...
|
|
26.10.2013 22:46 -
|
2630297
|
|
HELLMUT
|
|
|
To je slovo do pranice ! Ale tady bych se i já hodně bál - to si můe dovolit ty -Kdy si ve udělá sám.
Pěkně jsme tu ten Chat rozjeli
To je slovo do pranice ! Ale tady bych se i já hodně bál - to si můe dovolit ty -Kdy si ve udělá sám.
Pěkně jsme tu ten Chat rozjeli :-p
|
|
26.10.2013 22:49 -
|
2630299
|
|
c5vyskov
|
|
|
Ale tak prostě doba pokročila, to si musíme přiznat. Co bylo dřív Exclusive je dneska i v té nií střední. Jinak koncern chválím jen jeden-PSA
Já osobně fanda do focení nejsem, take naopak bych koupil ten nový kompakt.
Hydra to samé - je sice fajn, ale i v hodně recenzích se píe, e jiní výrobci umí skoro stejný komfort i na pérech. A fakt i v tom západoněmeckém povozu jde relativně v klidu dojet z A do B.
O penězích je to předevím a je dobré umět si to přiznat. Za 160 nic komfortnějího neseene. Kdybys byl ochoten dát do auta 350-400 (na tolik by vyla ta C5 co psal jruze), určitě by ses rozhodoval i jinak. Zvlá kdyby lo o tvoje peníze. Cizímu se dobře radí, kup ojetinu, vymění destičky, olej a jezdí
Ale tak prostě doba pokročila, to si musíme přiznat. Co bylo dřív Exclusive je dneska i v té nií střední. Jinak koncern chválím jen jeden-PSA:)
Hydra to samé - je sice fajn, ale i v hodně recenzích se píe, e jiní výrobci umí skoro stejný komfort i na pérech. A fakt i v tom západoněmeckém povozu jde relativně v klidu dojet z A do B.
O penězích je to předevím a je dobré umět si to přiznat. Za 160 nic komfortnějího neseene. Kdybys byl ochoten dát do auta 350-400 (na tolik by vyla ta C5 co psal jruze), určitě by ses rozhodoval i jinak. Zvlá kdyby lo o tvoje peníze. Cizímu se dobře radí, kup ojetinu, vymění destičky, olej a jezdí:)
|
|
26.10.2013 22:50 -
|
2630300
|
|
HELLMUT
|
|
|
DSG akcelerace
Tak tohle mě fakt vůbec nebere mě úplně bohatě stačí akcelerace co mám.Čím lepí Citroen mám (BX Xantia a teď C5) tak tím jezdím klidněji a uívám si tu plavbu. Mít C6 tak snad jezdím 50kou
DSG akcelerace
Tak tohle mě fakt vůbec nebere :-) mě úplně bohatě stačí akcelerace co mám.Čím lepí Citroen mám (BX Xantia a teď C5) tak tím jezdím klidněji a uívám si tu plavbu. Mít C6 tak snad jezdím 50:-))))kou
|
|
26.10.2013 22:51 -
|
2630301
|
|
c5vyskov
|
|
|
Ano, tak C6, případně pěkný kabriolet, jasně, ale to nejsou typické rodinné vozy
Ano, tak C6, případně pěkný kabriolet, jasně, ale to nejsou typické rodinné vozy:)
|
|
26.10.2013 22:56 -
|
2630305
|
|
HELLMUT
|
|
|
c5vyskov napsal(a): Ale tak prostě doba pokročila, to si musíme přiznat. Co bylo dřív Exclusive je dneska i v té nií střední. Jinak koncern chválím jen jeden-PSA
O penězích je to předevím a je dobré umět si to přiznat. Za 160 nic komfortnějího neseene. Kdybys byl ochoten dát do auta 350-400 (na tolik by vyla ta C5 co psal jruze), určitě by ses rozhodoval i jinak. Zvlá kdyby lo o tvoje peníze. Cizímu se dobře radí, kup ojetinu, vymění destičky, olej a jezdí
400 000 rovná se zhruba 15 000 euro za to bych v Německu koupil ojetou C 5 jako novou Asi i C6...
Ale to bych asi musel vyhrát ve sportce, jinak bych za kus plechu který ráno nemusím u najít nikdy nedal !
400 000 rovná se zhruba 15 000 euro za to bych v Německu koupil ojetou C 5 jako novou Asi i C6...
Ale to bych asi musel vyhrát ve sportce, jinak bych za kus plechu který ráno nemusím u najít nikdy nedal !
|
|
26.10.2013 22:58 -
|
2630306
|
|
HELLMUT
|
|
|
Tohle Najk nemůe přeít - budeme muset vypsat konkurz na nového mazáka
Tohle Najk nemůe přeít - budeme muset vypsat konkurz na nového mazáka:-))
|
|
26.10.2013 23:00 -
|
2630307
|
|
jumep
|
|
|
inak porovnavat pruzinove auto s hydrou - to sa zrovnat neda a nikdy nebude dat
prvy dojem mozno bude taky ze je to pohodlne rovnako, ale dlhodobe pouzivanie ti dovoli vidiet tie rozdieli, s tym ze ked niekde zapres preny spojler na pruzinaku tak len dufas ze ho neodtrhnes pri cuvani z toho chodniku, kdezto hydra, stlacis tlacitko a s kludom odcuvas, nehovoriac o tom ze nevies ci je to prazdne alebo nalozene ....
jo 83 prispevkov za 1.5 dna - pekne ste to tu to ...
ste vsetci dlzny najkovi minimalne obed
inak porovnavat pruzinove auto s hydrou - to sa zrovnat neda a nikdy nebude dat
prvy dojem mozno bude taky ze je to pohodlne rovnako, ale dlhodobe pouzivanie ti dovoli vidiet tie rozdieli, s tym ze ked niekde zapres preny spojler na pruzinaku tak len dufas ze ho neodtrhnes pri cuvani z toho chodniku, kdezto hydra, stlacis tlacitko a s kludom odcuvas, nehovoriac o tom ze nevies ci je to prazdne alebo nalozene ....
jo 83 prispevkov za 1.5 dna - pekne ste to tu to ...
ste vsetci dlzny najkovi minimalne obed :P
|
|
26.10.2013 23:03 -
|
2630308
|
|
c5vyskov
|
|
|
No co, napíem, od strany 20 smazat
Ale vybavila se mi hláka z Pelíků, jak Kodet odeel a Jindřika se s mamkou válela v posteli: to je pohoda, kdy je pryč!
Ten strach o nový auto je dalí věc. Ale zjistil jsem něco překvapivýho-teď platím za C5 komplet pojitění cca 8000 a ve srovnávači mi za novou C5 vylo 12-13. Co je super, na to, e by to bylo auto asi v 8násobné ceně.
jumep: Jasan, hydra má svoje výhody...taky si říkám, jak bych v tom golfu dal 1000km (v c5 v pohodě). Nebo ve sněhu přizvednout a neřeím. Původně (asi 8 stran zpět jsme se ale dohadovali, e nová X7 socka s hydrou bude komfortem srovnatelná s ojetou X7 Exclusive. Ten golf u je asi opravdu extrém nesrovnatelný Zas ale 99% lidí jezdí na pérech a dávají to.
No co, napíem, od strany 20 smazat:)
Ale vybavila se mi hláka z Pelíků, jak Kodet odeel a Jindřika se s mamkou válela v posteli: to je pohoda, kdy je pryč!:-d
Ten strach o nový auto je dalí věc. Ale zjistil jsem něco překvapivýho-teď platím za C5 komplet pojitění cca 8000 a ve srovnávači mi za novou C5 vylo 12-13. Co je super, na to, e by to bylo auto asi v 8násobné ceně.
jumep: Jasan, hydra má svoje výhody...taky si říkám, jak bych v tom golfu dal 1000km (v c5 v pohodě). Nebo ve sněhu přizvednout a neřeím. Původně (asi 8 stran zpět:) jsme se ale dohadovali, e nová X7 socka s hydrou bude komfortem srovnatelná s ojetou X7 Exclusive. Ten golf u je asi opravdu extrém nesrovnatelný:) Zas ale 99% lidí jezdí na pérech a dávají to.
|
|
| |
|
|