| | |
10.11.2015 20:31 -
Re: Automatická převodovka AM6
|
2885579
|
|
jumep
|
|
|
po chvili ano, pripadne ked mu brnknes po plyne tak sa spamata este skor a zaradi a zacne brzdit motorom
vo vyssej rychlosti uplne standartne necha zaradene
po chvili ano, pripadne ked mu brnknes po plyne tak sa spamata este skor a zaradi a zacne brzdit motorom
vo vyssej rychlosti uplne standartne necha zaradene
|
|
10.11.2015 20:40 -
|
2885582
|
|
Hanz 397
|
|
|
Fujitsu napsal(a): Hmm, důmyslné zařízení... A co kdy chce brzdit motorem z kopce? ukne na brzdu a on to pochopí a zařadí kvalt?
Pokud se rozjede na řekněme 40km/h a jede z kopce a dá nohu z plynu,tak začne plachtit. Buď plachtí úplně (volnoběh),nebo dá hodně vysokej kvalt a drí třeba 1100ot. Kdy začne hodně zrychlovat,nebo přibrzdí,tak podřadí a brzdí motorem. Kdy přidá plyn,přeřadí vý a kdy ho pustí,tak zase plachtí...
Pokud se rozjede na řekněme 40km/h a jede z kopce a dá nohu z plynu,tak začne plachtit. Buď plachtí úplně (volnoběh),nebo dá hodně vysokej kvalt a drí třeba 1100ot. Kdy začne hodně zrychlovat,nebo přibrzdí,tak podřadí a brzdí motorem. Kdy přidá plyn,přeřadí vý a kdy ho pustí,tak zase plachtí...
|
|
12.11.2015 09:23 -
|
2886052
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Kdyz jedu z kopce a dojizdim do vesnice casto dam kickdown - velmi rychle proslapnu plyn, ale aby motor nestihl zareagovat ani skubnout. Treba pri 90 to podradi z 6 na 4. Funguje to dobre. Skoda, ze ten naftak nema motorovou brzdu ) Jinak pri normalni brzdeni jsem nejak nepooroval, ze by to z kopce vyrazneji podradilo, tak normalne.
Kdyz jedu z kopce a dojizdim do vesnice casto dam kickdown - velmi rychle proslapnu plyn, ale aby motor nestihl zareagovat ani skubnout. Treba pri 90 to podradi z 6 na 4. Funguje to dobre. Skoda, ze ten naftak nema motorovou brzdu :))) Jinak pri normalni brzdeni jsem nejak nepooroval, ze by to z kopce vyrazneji podradilo, tak normalne.
|
|
12.11.2015 21:09 -
|
2886252
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Podobné funkcie sú napr v kamionoch dávno.. napr volvo to zavádzalo prvé, a volalo sa to ecoroll.. vyuíva sa to hlavne na predĺenie času plachtenia a tým zniovanie spotreby, tempomat by to mal hádza automaticky.
Na nových renaultoch je to a nepríjemné, len aby trochu stlačili spotrebu, auto na tempomate kolíe plus minus 8km/h plus plachtenie.
Podobné funkcie sú napr v kamionoch dávno.. napr volvo to zavádzalo prvé, a volalo sa to ecoroll.. vyuíva sa to hlavne na predĺenie času plachtenia a tým zniovanie spotreby, tempomat by to mal hádza automaticky.
Na nových renaultoch je to a nepríjemné, len aby trochu stlačili spotrebu, auto na tempomate kolíe plus minus 8km/h plus plachtenie.
|
|
16.11.2015 00:05 -
|
2887409
|
|
voslik
|
Město: Kladruby, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Nedávno jsem chtěl rychle zmizet z křiovatky (do teď jsem to nepotřeboval ) a i kdy byl plyn na podlaze, odsoural sem se z křiovatky jako stará babička. Proto jsem to pak několikrát zkouel (i reim sport, ručně na 1 aby se nesnaila hned prerazovat na 2 ...) ale pokadé se i s plynem na podlaze rozjídí z nuly jako na 1/4 plynu - je to normální, nebo to mám reklamovat? Po rozjezdu u s automatem ádné problémy nejsou - táhne dobře, řazení, kickdown OK, bez skubani.
Nedávno jsem chtěl rychle zmizet z křiovatky (do teď jsem to nepotřeboval :-) ) a i kdy byl plyn na podlaze, odsoural sem se z křiovatky jako stará babička. Proto jsem to pak několikrát zkouel (i reim sport, ručně na 1 aby se nesnaila hned prerazovat na 2 ...) ale pokadé se i s plynem na podlaze rozjídí z nuly jako na 1/4 plynu - je to normální, nebo to mám reklamovat? Po rozjezdu u s automatem ádné problémy nejsou - táhne dobře, řazení, kickdown OK, bez skubani.
|
|
16.11.2015 00:54 -
|
2887413
|
|
jruze
|
|
|
voslik napsal(a): Nedávno jsem chtěl rychle zmizet z křiovatky (do teď jsem to nepotřeboval ) a i kdy byl plyn na podlaze, odsoural sem se z křiovatky jako stará babička. Proto jsem to pak několikrát zkouel (i reim sport, ručně na 1 aby se nesnaila hned prerazovat na 2 ...) ale pokadé se i s plynem na podlaze rozjídí z nuly jako na 1/4 plynu - je to normální, nebo to mám reklamovat? Po rozjezdu u s automatem ádné problémy nejsou - táhne dobře, řazení, kickdown OK, bez skubani.
To je dost divné - já mám ,,jen" 120Kw v AP a to dovede i hrabat při rozjezdu , druhé ale v manuálu (125Kw) hrabe i na dvojku , kdy si dám záleet tak i na trojku. Ale to jsou starí a jiné motory,třílitr HDI ma omezovač výkonu při rozjezdu - ta 150Kw by mohla mít také ale né aby to dělalo tohle - něco tam bude patně.(podle mne )
To je dost divné - já mám ,,jen" 120Kw v AP a to dovede i hrabat při rozjezdu , druhé ale v manuálu (125Kw) hrabe i na dvojku , kdy si dám záleet tak i na trojku. Ale to jsou starí a jiné motory,třílitr HDI ma omezovač výkonu při rozjezdu - ta 150Kw by mohla mít také ale né aby to dělalo tohle - něco tam bude patně.(podle mne )
|
|
16.11.2015 08:24 -
|
2887457
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
2.0 HDi 103kW s AM6 vie tie hraba
2.0 HDi 103kW s AM6 vie tie hraba :-)
|
|
16.11.2015 09:51 -
|
2887470
|
|
jumep
|
|
|
ked chces vyrazit tak stup na brzdu, vytoc motor a pusti brzdu ... - tak ci onak ta obmedzi esp a pocitovo to nikdy nebude ako spojka ....
ked chces vyrazit tak stup na brzdu, vytoc motor a pusti brzdu ... - tak ci onak ta obmedzi esp a pocitovo to nikdy nebude ako spojka ....
|
|
16.11.2015 12:44 -
|
2887517
|
|
RimmerCZ
|
|
|
Me se nezda, ze by to bylo tak zhnile. Casto vjizdim z vedlejsi mezi auta pod plnym a celkem v pohode. Jednickova s 4HP20 tohle ale delala, motor nebyl tak pruzny nebo co, nevim, bylo o hubu, prvnich 10 metru to jelo fakt lazo plazo, az pak jak se vytocil motor, tak to slo v pohode.
Me se nezda, ze by to bylo tak zhnile. Casto vjizdim z vedlejsi mezi auta pod plnym a celkem v pohode. Jednickova s 4HP20 tohle ale delala, motor nebyl tak pruzny nebo co, nevim, bylo o hubu, prvnich 10 metru to jelo fakt lazo plazo, az pak jak se vytocil motor, tak to slo v pohode.
|
|
16.11.2015 13:12 -
|
2887518
|
|
jumep
|
|
|
jo 2.2 kym nema aspon 1600 otacok tak nejde (turbodiera)
jo 2.2 kym nema aspon 1600 otacok tak nejde (turbodiera)
|
|
16.11.2015 19:23 -
|
2887682
|
|
voslik
|
Město: Kladruby, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 7 |
|
|
jumep napsal(a): jo 2.2 kym nema aspon 1600 otacok tak nejde (turbodiera)
... ale e by ta převodovka nedokázala "povolit" aby se motor roztočil třeba na 2000ot. a pak teprve začala zabírat?
A to, e je převodovka naučená, e jezdím jen tak láo-pláo by snad nemělo mít vliv na chování při plynu na podlaze - to by melo podřadit (kolik to jde) a peláit pryč ... něco podobného bych očekával i při rozjezdu.
jruze napsal(a): To je dost divné - já mám ,,jen" 120Kw v AP a to dovede i hrabat při rozjezdu ...
To jako jenom lápnutím na plyn, a nebo přes brzdu?
To jako jenom lápnutím na plyn, a nebo přes brzdu?
|
|
16.11.2015 19:25 -
|
2887683
|
|
jumep
|
|
|
hrabat pri rozjazde normalne - bud na strku alebo ked mas vytocene ze z bocnej ulicky na hlavnu
rovno bez vsetkeho som bez brzdy ho nedostal do hrabaku
hrabat pri rozjazde normalne - bud na strku alebo ked mas vytocene ze z bocnej ulicky na hlavnu
rovno bez vsetkeho som bez brzdy ho nedostal do hrabaku
|
|
16.11.2015 22:30 -
|
2887736
|
|
RimmerCZ
|
|
|
ted se zimnima mi to hrabe pri ostrejsim rozjezdu casto, s letnima byl problem, pouze s vytocenyma kolama.
ted se zimnima mi to hrabe pri ostrejsim rozjezdu casto, s letnima byl problem, pouze s vytocenyma kolama.
|
|
18.11.2015 09:27 -
|
2888126
|
|
Delict
|
|
|
Proste s 2.2 HDi bez FAP to frčí na dialnici aj mimo mesto lepie.. myslím e RHR nemá swirl tzn prepínanie medzi 8 a 16V a tam niekde bude ten pes zakopaný.. tie tento motor vychádza z RHZtka..a to bol fajn motor pre xantiu, C5ka s ním bola o triedu niie auto..hlučnejie, lenivie..rovnako ako mi pripadá RHR.
RHR mi erie zhruba 6,9-7,2L s AM6, stará 2.2 HDi s 4HP20 mi rala zhruba 6,8-7,5L take spotrebovo iadna zmena
vstreky na RHR mám mono trochu horie..no na 2.2 HDi tie niesú nové a majú zhruba dvojnásobný nájazd km.
AM6 sa rozbehne rýchlo to je fakt..hlavne kruhove objazdy boli trochu horie s 2.2kou v AP..ale naučil som sa
4HP20 chvílu trvá kým zatiahne..ale potom to frčí, stupne sú len 4..take pekne vyuíva iroké pásmo otáčok ..pri AM6 má toho radenia viac.. a nie vdy sa mi páči e tam hodí 5ku u pri 50tke..potom príde kopček..zase hore dole..na toto som nebol zvyknutý ..
2.7ma V6 tolko neradí, má dostatok výkonu a kruáku pre hocijakú rýchlos
Proste s 2.2 HDi bez FAP to frčí na dialnici aj mimo mesto lepie.. myslím e RHR nemá swirl tzn prepínanie medzi 8 a 16V a tam niekde bude ten pes zakopaný.. tie tento motor vychádza z RHZtka..a to bol fajn motor pre xantiu, C5ka s ním bola o triedu niie auto..hlučnejie, lenivie..rovnako ako mi pripadá RHR.
RHR mi erie zhruba 6,9-7,2L s AM6, stará 2.2 HDi s 4HP20 mi rala zhruba 6,8-7,5L take spotrebovo iadna zmena
vstreky na RHR mám mono trochu horie..no na 2.2 HDi tie niesú nové a majú zhruba dvojnásobný nájazd km.
AM6 sa rozbehne rýchlo to je fakt..hlavne kruhove objazdy boli trochu horie s 2.2kou v AP..ale naučil som sa :)
4HP20 chvílu trvá kým zatiahne..ale potom to frčí, stupne sú len 4..take pekne vyuíva iroké pásmo otáčok ..pri AM6 má toho radenia viac.. a nie vdy sa mi páči e tam hodí 5ku u pri 50tke..potom príde kopček..zase hore dole..na toto som nebol zvyknutý ..
Přílohy: 22HDi vs 20HDi.jpg ( 168784b ) - 2.0 HDi 16V RHR vs 2.2 HDi 16V 4HX |
|
18.11.2015 10:14 -
|
2888145
|
|
jruze
|
|
|
Delict napsal(a): Proste s 2.2 HDi bez FAP to frčí na dialnici aj mimo mesto lepie.. myslím e RHR nemá swirl tzn prepínanie medzi 8 a 16V a tam niekde bude ten pes zakopaný.. tie tento motor vychádza z RHZtka..a to bol fajn motor pre xantiu, C5ka s ním bola o triedu niie auto..hlučnejie, lenivie..rovnako ako mi pripadá RHR.
AM6 sa rozbehne rýchlo to je fakt..hlavne kruhove objazdy boli trochu horie s 2.2kou v AP..ale naučil som sa
No swirl ,,nepřepíná" z 8. na 16. ale z 12. na 16. a RHR ho opravdu nemá, est kvaltů je lepí pro motor aby nemusel při stejné rychlosti točit větí otáčky(to celkově etří motor),RHR má dostatečný výkon aby neřadila v kadém kopečku - pokud jí má naučenou na sportovní reim tak ano.4HP20 byla v podstatě nezničitelná pokud se jí dala péče to se o některých AM6 říct nedá(podotýkám e některých - třeba slyel někdo o pokaené v 2.2 biturbu,2.7 , nebo v třílitru?)
No swirl ,,nepřepíná" z 8. na 16. ale z 12. na 16. a RHR ho opravdu nemá, est kvaltů je lepí pro motor aby nemusel při stejné rychlosti točit větí otáčky(to celkově etří motor),RHR má dostatečný výkon aby neřadila v kadém kopečku - pokud jí má naučenou na sportovní reim tak ano.4HP20 byla v podstatě nezničitelná pokud se jí dala péče to se o některých AM6 říct nedá(podotýkám e některých - třeba slyel někdo o pokaené v 2.2 biturbu,2.7 , nebo v třílitru?)
|
|
18.11.2015 10:32 -
|
2888151
|
|
jumep
|
|
|
ano, zopar sa ich riesilo, odchadza tam rovnako hydroblok ako v kazdej inej, ked sa s tym jazdi v meste a sere sa na olej tak sa to prejavy
ano, zopar sa ich riesilo, odchadza tam rovnako hydroblok ako v kazdej inej, ked sa s tym jazdi v meste a sere sa na olej tak sa to prejavy
|
|
18.11.2015 10:32 -
|
2888152
|
|
Delict
|
|
|
oprava z 12 na 16v
Kede sledujem aukcie a inzerciu kade tade..viem o dos pokazených AM6, osobná skúsenos v mojej C6 2.7 Hdi, a nedávno bola...ak ete stále nieje náhodou C6 3.0 HDi za 3500 na leboncoin s pokazenym automatom.
Tie mi uli na aukcií 1x 2.0 RHR s pokazenym automatom, a 2x 2.2 Biturbo s pokazenym automatom..
A je to logické ..kede to radí ako blbé hore dole .. teraz jazdím s AM6 do práce..a toho radenia je podstatne viac, predtým 4kvalt radil len 3-4 ..vela toho nemal. No AM6 ide 3-4-5-6..take 2x viac radenia.
Akurát som kecal s kolegom ze má 8 stupnovy automat v BMW 5, 3.0 V6 D..a e mu to tie radí hore dole ako blbé
oprava z 12 na 16v :)
Kede sledujem aukcie a inzerciu kade tade..viem o dos pokazených AM6, osobná skúsenos v mojej C6 2.7 Hdi, a nedávno bola...ak ete stále nieje náhodou C6 3.0 HDi za 3500 na leboncoin s pokazenym automatom.
Tie mi uli na aukcií 1x 2.0 RHR s pokazenym automatom, a 2x 2.2 Biturbo s pokazenym automatom..
A je to logické ..kede to radí ako blbé hore dole .. teraz jazdím s AM6 do práce..a toho radenia je podstatne viac, predtým 4kvalt radil len 3-4 ..vela toho nemal. No AM6 ide 3-4-5-6..take 2x viac radenia.
Akurát som kecal s kolegom ze má 8 stupnovy automat v BMW 5, 3.0 V6 D..a e mu to tie radí hore dole ako blbé :-d
|
|
| |
|
|