| | |
25.05.2014 22:12 -
Re: Automatická převodovka - obecně
|
2699414
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
zajtra idem pozret auto
zajtra idem pozret auto :D
|
|
27.12.2014 10:56 -
jízda s automatem
|
2768588
|
|
Fantomas21
|
Město: Liberec, Auto: C5 Aircross | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Zdravím vechny citroenáře. Prosím o radu. Jako úplný nováček v řízení automau (20 let jsem měl auta s manuálem) nevím jak se chovat k automatu. Nikde jsem nenael informaci zda je moné nebo naopak neádoucí vyřazovat při delím stání na "N" (např. na červenou). Připadá mi divné stát třeba minutu na brzdě se zařazeným "D" Netrpí tím například spojka? Děkuji za odpověď
Zdravím vechny citroenáře. Prosím o radu. Jako úplný nováček v řízení automau (20 let jsem měl auta s manuálem) nevím jak se chovat k automatu. Nikde jsem nenael informaci zda je moné nebo naopak neádoucí vyřazovat při delím stání na "N" (např. na červenou). Připadá mi divné stát třeba minutu na brzdě se zařazeným "D" Netrpí tím například spojka? Děkuji za odpověď :)
|
|
27.12.2014 11:20 -
Re: jízda s automatem
|
2768593
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Taky mi někdo kdysi říkal e na červené by se mělo dát P ale pak mi spousta lidí řekla e ho tam nedává. Já taky stojím na brzdě pokud je to dlouhé a nebaví mě to tak dám P (třeba elezniční přejezd)
N pouívám jen v myčce.
Hlavně a tě ani nenapadne tam dávat N při jízdě z kopce! Převodovka se nemae a zabije jí ! Je i nějaké omezení co se týká odtahu na laně, mělo by to být jen pár km a pomalou rychlostí kolik a kolik teď nevím.
Taky mi někdo kdysi říkal e na červené by se mělo dát P ale pak mi spousta lidí řekla e ho tam nedává. Já taky stojím na brzdě pokud je to dlouhé a nebaví mě to tak dám P (třeba elezniční přejezd)
N pouívám jen v myčce.
Hlavně a tě ani nenapadne tam dávat N při jízdě z kopce! Převodovka se nemae a zabije jí ! Je i nějaké omezení co se týká odtahu na laně, mělo by to být jen pár km a pomalou rychlostí kolik a kolik teď nevím.
|
|
27.12.2014 12:30 -
Re: jízda s automatem
|
2768596
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Odpovědi jsi dostal, jinak zbytečně zaloené vlákno, automatické převodovky vlákna mají a je tam ve popsané, akorát jsem je pročítal.
Vyplň si profil, a víme jaké auto vlastní a vítej v klubu.
Odpovědi jsi dostal, jinak zbytečně zaloené vlákno, automatické převodovky vlákna mají a je tam ve popsané, akorát jsem je pročítal. ;-)
Vyplň si profil, a víme jaké auto vlastní a vítej v klubu.
|
|
27.12.2014 23:14 -
|
2768729
|
|
Fantomas21
|
Město: Liberec, Auto: C5 Aircross | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Dík vem za odpověď ...
Dík vem za odpověď ... :-d
|
|
12.04.2015 22:01 -
|
2809096
|
|
pivovarnik
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Nemáte někdo zkuenosti s tímto přípravkem na čitění aut. převodovky? .link.
Nemáte někdo zkuenosti s tímto přípravkem na čitění aut. převodovky? http://www.opravaprevodovky.cz/764-profesionalni-cistic-pro-automaticke-prevodovky
|
|
12.04.2015 22:25 -
|
2809122
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
To bude fungovat asi jako acylpyrin na anginu...kdyz uz nekdo z duvodu placebo efektu chce nejakeho tekuteho mechanika pustit do auta, tak uz bych spis veril tem nano pripravkum, ale to jsou i jine ceny...
To bude fungovat asi jako acylpyrin na anginu...kdyz uz nekdo z duvodu placebo efektu chce nejakeho tekuteho mechanika pustit do auta, tak uz bych spis veril tem nano pripravkum, ale to jsou i jine ceny...
|
|
12.04.2015 22:46 -
|
2809162
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Se samotným přípravkem ti neporadím, ale minimálně část popisu na uváděném odkaze je le.
Nemůe mít zároveň rychlé rozputění vech starých usazenin a přitom prodlouení ivotnosti oleje v převodovce.
Opravdu funkční rozpoutěče usazenin jsou na krátkodobé pouití a vyputění. Navíc při tom riskuje těsnení (gufera apod).
Se samotným přípravkem ti neporadím, ale minimálně část popisu na uváděném odkaze je le.
Nemůe mít zároveň rychlé rozputění vech starých usazenin a přitom prodlouení ivotnosti oleje v převodovce.
Opravdu funkční rozpoutěče usazenin jsou na krátkodobé pouití a vyputění. Navíc při tom riskuje těsnení (gufera apod).
|
|
12.04.2015 23:17 -
|
2809211
|
|
pivovarnik
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Mě se to taky nezdá, nemůe přeci rozpustit usazeniny a neznehodnotit olej. Je divný, e to prodává firma která repasuje převodovky.
Mě se to taky nezdá, nemůe přeci rozpustit usazeniny a neznehodnotit olej. Je divný, e to prodává firma která repasuje převodovky.
|
|
13.04.2015 08:15 -
|
2809340
|
|
jruze
|
|
|
Kdy někde něco rozpustí musí to někam jít a napadá mne jen jedno -musí to protéct přes kanálky a je asi o to větí ance e je to ucpe a krom toho si myslím e to nebude na dlouhodobé uití v AP a bohuel z AP se nedá vypostit víc jak mení polovina náplně-já osobně bych nepokouel osud.
Kdy někde něco rozpustí musí to někam jít a napadá mne jen jedno -musí to protéct přes kanálky a je asi o to větí ance e je to ucpe a krom toho si myslím e to nebude na dlouhodobé uití v AP a bohuel z AP se nedá vypostit víc jak mení polovina náplně-já osobně bych nepokouel osud.:nevim
|
|
13.04.2015 18:46 -
|
2809626
|
|
Hanz 397
|
|
|
pivovarnik napsal(a): Nemáte někdo zkuenosti s tímto přípravkem na čitění aut. převodovky? .link.
Někde jsem tady popisoval,jak experti právě od BG u nás proplachovali převodovku...
Nic takovýho tam nedávej,zainvestuj radi do oleje (není ti a taková raketa) a propláchni to dvojitou výměnou. Je to lepí,ne do toho cpát nějaký sr...čky.
Jediný,co bych do převodovky dal,je originální kondicioner od ZF-samozřejmě teda do 4HP.
Nevím ale,jestli něco podobnýho nabízí i Japonec...
Někde jsem tady popisoval,jak experti právě od BG u nás proplachovali převodovku...
Nic takovýho tam nedávej,zainvestuj radi do oleje (není ti a taková raketa) a propláchni to dvojitou výměnou. Je to lepí,ne do toho cpát nějaký sr...čky.
Jediný,co bych do převodovky dal,je originální kondicioner od ZF-samozřejmě teda do 4HP.
Nevím ale,jestli něco podobnýho nabízí i Japonec...
|
|
13.04.2015 21:04 -
|
2809721
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Co se tyce toho zarazeni Pcka pri stani na krizovatce nebo prejezdu - bacha na to, kdyby do vas nekdo zezadu tuknul. Nejsem si jisty, jestli to nevylame zamky na parking v prevodovce. Jen domenka...
Fantomas - co se tyce jezdeni - rychlost se nevyrazuje nikdy pri normalnim jezdeni, na krizovatce proste stojis na brzde. Spojka tam ani zadna neni, motor a prevodovka napevno spojeni ani nejsou. I kdyby to bylo 5 minut, tak muzes normalne stat na brzde, nic neres, prevodovce to nevadi.
Pokud mas auto ojetinu, nech si vymenit olej v prevodovce, ale pozor - pouze u cloveka znaleho a chtej vedet presne co tam lijou a kolik. Vice v tematu vymeny oleje AM6+
Co se tyce toho zarazeni Pcka pri stani na krizovatce nebo prejezdu - bacha na to, kdyby do vas nekdo zezadu tuknul. Nejsem si jisty, jestli to nevylame zamky na parking v prevodovce. Jen domenka...
Fantomas - co se tyce jezdeni - rychlost se nevyrazuje nikdy pri normalnim jezdeni, na krizovatce proste stojis na brzde. Spojka tam ani zadna neni, motor a prevodovka napevno spojeni ani nejsou. I kdyby to bylo 5 minut, tak muzes normalne stat na brzde, nic neres, prevodovce to nevadi.
Pokud mas auto ojetinu, nech si vymenit olej v prevodovce, ale pozor - pouze u cloveka znaleho a chtej vedet presne co tam lijou a kolik. Vice v tematu vymeny oleje AM6+
|
|
09.11.2015 20:08 -
Re: Automatická převodovka AM6
|
2885235
|
|
Fujitsu
|
Město: Lankroun, Auto: Rover 416 Si | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Zde ve článku se píe, e AP má automatický reim plachtění - podle potřeby. Co je na tom pravdy? Můe někdo kdo má X7 s AP potvrdit / vyvrátit?
.link.
Díky
Zde ve článku se píe, e AP má automatický reim plachtění - podle potřeby. Co je na tom pravdy? Můe někdo kdo má X7 s AP potvrdit / vyvrátit?
http://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000614/1446049/TEST--Citroen-C5-Cross-Tourer--Chce-oplastovany-elegan-do-terenu--ci-nie-
Díky
|
|
09.11.2015 20:10 -
|
2885237
|
|
jumep
|
|
|
ano, je to tak, mne C6 rada plachti a skor ju nutim zaradit to tam
ano, je to tak, mne C6 rada plachti a skor ju nutim zaradit to tam
|
|
09.11.2015 20:53 -
|
2885279
|
|
Fujitsu
|
|
|
A podle čeho se plachtění zapíná / vypíná? Kdy jede na rovince tak se zapne? Jak se to chová v praxi, vylítnou otáčky a tak musí sundat nohu z plynu? A co kdy to pak zařadí - bez plynu kubne. Nebo drí pedál pořád stejně a ono si to vyřadí a shodí otáčky samo? Po přidání zase zařadí a jede?
A podle čeho se plachtění zapíná / vypíná? Kdy jede na rovince tak se zapne? Jak se to chová v praxi, vylítnou otáčky a tak musí sundat nohu z plynu? A co kdy to pak zařadí - bez plynu kubne. Nebo drí pedál pořád stejně a ono si to vyřadí a shodí otáčky samo? Po přidání zase zařadí a jede?
|
|
09.11.2015 20:56 -
|
2885281
|
|
jumep
|
|
|
ked ides s kopca tak to normalne stiahne otacky a ide to na volno
ked ides s kopca tak to normalne stiahne otacky a ide to na volno
|
|
09.11.2015 21:12 -
|
2885287
|
|
jumep
|
|
|
resp. takto
chodim standartne s obmedzovacom a nastane situacia ze drzis plyn a ides s kopca, povolis ho, auto zacne plachtit a ked nan stupis tak sa nic nedeje lebo ako ides s kopca tak to zrychluje, otacky sa zvysia az ked je dosiahnuta rychlost potrebna na tah motora
resp. takto
chodim standartne s obmedzovacom a nastane situacia ze drzis plyn a ides s kopca, povolis ho, auto zacne plachtit a ked nan stupis tak sa nic nedeje lebo ako ides s kopca tak to zrychluje, otacky sa zvysia az ked je dosiahnuta rychlost potrebna na tah motora
|
|
10.11.2015 20:19 -
|
2885573
|
|
Fujitsu
|
|
|
Hmm, důmyslné zařízení... A co kdy chce brzdit motorem z kopce? ukne na brzdu a on to pochopí a zařadí kvalt?
Hmm, důmyslné zařízení... A co kdy chce brzdit motorem z kopce? ukne na brzdu a on to pochopí a zařadí kvalt?
|
|
| |
|
|