| | |
23.07.2010 14:51 -
Automatická převodovka - obecně
|
2350868
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
Zdarec veci chtěl bych si tedka do konce roku kupovat C5II místo moji xantie co mám tedka a dívam se po 2,0HDi v kombiku rok. vyr. nad 2005 u nás ji brat nechsi tady jsou skoro vechny kilometry stočený tak se divam po německých autobazarech na mobile.de akora tam je skoro vechno v automatu proti automatum nic nemám jezdivám v autě s automatem a je to pohodli aji pro moju to bude pohodlny akorad nevim jakou maji ivotnost tyhle automaty a jaky jsou tam nejčastěji poruchy pokud mono napite mi aji nějaky ceny oprav a jestli v olomouci je nějaka dobra opravna automatů. dík moc za rady
Zdarec veci chtěl bych si tedka do konce roku kupovat C5II místo moji xantie co mám tedka a dívam se po 2,0HDi v kombiku rok. vyr. nad 2005 u nás ji brat nechsi tady jsou skoro vechny kilometry stočený tak se divam po německých autobazarech na mobile.de akora tam je skoro vechno v automatu proti automatum nic nemám jezdivám v autě s automatem a je to pohodli aji pro moju to bude pohodlny akorad nevim jakou maji ivotnost tyhle automaty a jaky jsou tam nejčastěji poruchy pokud mono napite mi aji nějaky ceny oprav a jestli v olomouci je nějaka dobra opravna automatů. dík moc za rady :-)
|
|
23.07.2010 14:54 -
Re: Automatická převodovka - obecně
|
2350869
|
|
Darja
|
|
|
Ne se to zvrhne v teoretickou diskuzi, přečti si toto
.link.
Ne se to zvrhne v teoretickou diskuzi, přečti si toto
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/automaticke-prevodovky-v-c5
|
|
23.07.2010 15:03 -
|
2350871
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
To u jsem četl alespi bych potřeboval nějak skuenosti lidi kteří ho maji. dá se nějak poznat v jakym stavu AP je? podle teho članku by nemělo kubat, je tam psano e se mue spalit lamela je to uplná smrt AP nebo je to opravitelné? a na kolik to asi přijde? o kolik víc jsou asi draí opravi u AP oproti manuálu? vím je to moc otázek ale rád si zistim vechno ne abych pak litoval e jsem to koupil v AP dík moc za rady
To u jsem četl alespi bych potřeboval nějak skuenosti lidi kteří ho maji. dá se nějak poznat v jakym stavu AP je? podle teho članku by nemělo kubat, je tam psano e se mue spalit lamela je to uplná smrt AP nebo je to opravitelné? a na kolik to asi přijde? o kolik víc jsou asi draí opravi u AP oproti manuálu? vím je to moc otázek ale rád si zistim vechno ne abych pak litoval e jsem to koupil v AP dík moc za rady:-)
|
|
23.07.2010 15:14 -
|
2350872
|
|
Darja
|
|
|
V jakém je stavu pozná podle chování za jízdy Přesně tak, jak je to popsané v článku. Horkotěko ti někdo povolí AP rozlousknout.
To pozná, speciálně při prudkém podřazení třeba do 1čky nemá kopat...
Ano, lamely se můou spálit třeba díky přepálenému oleji.
Tento stav je někdy opravitelný, ale cena leze do desetiticísů. Existují specializované servisy pro opravu AP.
V porovnání s maunálem je manuál levný, prakticky bezúdrbový.
Jednoduché je dát si pozor při koupi auta, zeptá se majitele, kdy naposledy měnil olej v AP,jestli na tebe bude tupě zírat a nepodloí to nějakou fakturou ze servisu, dej ruče pryč, speciálně u podezřelých voňavek..
Nezapomínej, e kupuje starý auto, take investice tam budou tak jako tak.
V jakém je stavu pozná podle chování za jízdy Přesně tak, jak je to popsané v článku. Horkotěko ti někdo povolí AP rozlousknout.
To pozná, speciálně při prudkém podřazení třeba do 1čky nemá kopat...
Ano, lamely se můou spálit třeba díky přepálenému oleji.
Tento stav je někdy opravitelný, ale cena leze do desetiticísů. Existují specializované servisy pro opravu AP.
V porovnání s maunálem je manuál levný, prakticky bezúdrbový.
Jednoduché je dát si pozor při koupi auta, zeptá se majitele, kdy naposledy měnil olej v AP,jestli na tebe bude tupě zírat a nepodloí to nějakou fakturou ze servisu, dej ruče pryč, speciálně u podezřelých voňavek..
Nezapomínej, e kupuje starý auto, take investice tam budou tak jako tak.
|
|
23.07.2010 16:22 -
|
2350878
|
|
michal
|
|
|
sice to sem nepatři ale chsi se jenom zeptat jakej je rozdíl kdy je v autě tlačítko sport nebo nee? to e se při rychlosti 80km/h a víc sníi nebo při nerovnostech zase zvyi je i bez tlačítka nebo i s tlačítkem? jak často to tlačítko pouívate pokud ho máte v autě?
sice to sem nepatři ale chsi se jenom zeptat jakej je rozdíl kdy je v autě tlačítko sport nebo nee? to e se při rychlosti 80km/h a víc sníi nebo při nerovnostech zase zvyi je i bez tlačítka nebo i s tlačítkem? jak často to tlačítko pouívate pokud ho máte v autě?
|
|
23.07.2010 16:35 -
|
2350883
|
|
Darja
|
|
|
Tlačítko sport nepatří k automatické převodovce, na to si zalo nový topic.
Fce Sport je u Hydractive 3+, přitvrdí podvozek, sníí se náklony a pod.
Sniování světlé výky funguje nad rychlost 110 km/h a na kvalitním povrchu. To funguje automaticky, nez zásahu řidiče a nedá se to nijak ovlivnit.
Tlačítko sport nepatří k automatické převodovce, na to si zalo nový topic.
Fce Sport je u Hydractive 3+, přitvrdí podvozek, sníí se náklony a pod.
Sniování světlé výky funguje nad rychlost 110 km/h a na kvalitním povrchu. To funguje automaticky, nez zásahu řidiče a nedá se to nijak ovlivnit.
|
|
03.08.2010 17:01 -
|
2351586
|
|
Zz1
|
|
|
Mám automat v kombinaci s 2.0HDI 100Kw.Pokud nejsi závodník,co potřebuje k ivotu neustálé kvrdlání,tak je to skvělá volba.Kdy se v tom projede,nebude to cukat,kopat a nepůjdou z toho divný zvuky,tak bych se toho nějak panicky nebál.Řekněme,e okolo 20ti tisíc toho jde hodně spravit,pokud ví kam zajít.Kdy ti u manualu odejde spojka+dvojhmoák,tak jsi na těch samejch prachách.Jedinou nevýhodu vidím v cca o 2litry větí spotřebu po městě,v průměru je to asi litr.To je daň za komfort.Jinak prakticky vechno lepí.
Mám automat v kombinaci s 2.0HDI 100Kw.Pokud nejsi závodník,co potřebuje k ivotu neustálé kvrdlání,tak je to skvělá volba.Kdy se v tom projede,nebude to cukat,kopat a nepůjdou z toho divný zvuky,tak bych se toho nějak panicky nebál.Řekněme,e okolo 20ti tisíc toho jde hodně spravit,pokud ví kam zajít.Kdy ti u manualu odejde spojka+dvojhmoák,tak jsi na těch samejch prachách.Jedinou nevýhodu vidím v cca o 2litry větí spotřebu po městě,v průměru je to asi litr.To je daň za komfort.Jinak prakticky vechno lepí.
|
|
06.12.2011 22:52 -
|
2431018
|
|
michal
|
|
|
zdravim jak moc budu ubliovat automatu na krátké vzdalenosti tak do 8-10km 6km je mimo město a 2-4km po městě ale ne v kolonách a mimo semafory díky moc jednalo by se o 2,0HDi 100kW 6stup. automat dík moc
zdravim jak moc budu ubliovat automatu na krátké vzdalenosti tak do 8-10km 6km je mimo město a 2-4km po městě ale ne v kolonách a mimo semafory díky moc jednalo by se o 2,0HDi 100kW 6stup. automat dík moc
|
|
06.12.2011 23:44 -
|
2431034
|
|
jruze
|
|
|
Proč by jsi mu na těchto trasách měl ubliovat? Ubliovat mu bude tím e v něm nebude měnit olej(tak po 40tkm)
Proč by jsi mu na těchto trasách měl ubliovat? Ubliovat mu bude tím e v něm nebude měnit olej(tak po 40tkm);-)
|
|
06.12.2011 23:50 -
|
2431039
|
|
jumep
|
|
|
jedine co oproti dialkovej prevadzke je vhodne, je castejsie menenie oleja v nom, inak neni nic lepsie ako automat do mesta
jedine co oproti dialkovej prevadzke je vhodne, je castejsie menenie oleja v nom, inak neni nic lepsie ako automat do mesta :)
|
|
07.12.2011 07:15 -
|
2431062
|
|
michal
|
|
|
vcim je lepsi automat ve meste oprotiva manualu? horsi bude asi ve spotrebe a vyhody ma jaky?
vcim je lepsi automat ve meste oprotiva manualu? horsi bude asi ve spotrebe a vyhody ma jaky?
|
|
07.12.2011 07:28 -
|
2431063
|
|
zico
|
|
|
vyhody automatu v meste su o tom, ze mas stale volnu pravu ruku a lavu nohu:
- mozes si (v dopravnej zapche) citat noviny, lustit sudoku alebo popijat kavu
- mozes si podupkavat pri oblubenej pesnicke
- mozes soferovat aj cestou z ortopedie
- mozes nerusene steklit spolujazdkynu v minisukni
- mozes soferom v subeznom pruhu ukazovat fakera, pripadne po nich za jazdy strielat z koltu
vyhody automatu v meste su o tom, ze mas stale volnu pravu ruku a lavu nohu:
- mozes si (v dopravnej zapche) citat noviny, lustit sudoku alebo popijat kavu
- mozes si podupkavat pri oblubenej pesnicke
- mozes soferovat aj cestou z ortopedie
- mozes nerusene steklit spolujazdkynu v minisukni
- mozes soferom v subeznom pruhu ukazovat fakera, pripadne po nich za jazdy strielat z koltu
:-p
|
|
07.12.2011 08:48 -
|
2431076
|
|
C5stepan
|
|
|
A při rozjídění (kopec, semafor....) Ti nikdy nezdechne motor!
A při rozjídění (kopec, semafor....) Ti nikdy nezdechne motor:-p!
|
|
07.12.2011 14:46 -
|
2431186
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Jo jo, pohodlíčko, taky bych ji bral, u mne to nebaví furt kverdlovat pravačkou
Jo jo, pohodlíčko, taky bych ji bral, u mne to nebaví furt kverdlovat pravačkou :-))
|
|
07.12.2011 15:41 -
|
2431199
|
|
tomc
|
|
|
kolega furt vykládá,e AP je na nic.e by za volantem usnul a jiné pověry na dálnici stejně klackem nevrlá a při pojídění ve měste je to otrava furt vrlat 1/2-neutrál a znova a znova.pokud se prudce nelape na plyn tak i spotřeba není moc rozdílná
kolega furt vykládá,e AP je na nic.e by za volantem usnul a jiné pověry:-)) na dálnici stejně klackem nevrlá a při pojídění ve měste je to otrava furt vrlat 1/2-neutrál a znova a znova.pokud se prudce nelape na plyn tak i spotřeba není moc rozdílná:-))))
|
|
10.12.2011 00:56 -
|
2431804
|
|
Malicky
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Zdravím vespolek,
po novém roce si jedu pro novou C5 2.0HDI 163k exclusive s AP. Zkuenost s AP = najeto min 450tis.km XC70, X3 a BMW5.
Zajímalo by mne:
1) co se momentálně motuje za AP do výe uvedené C5?
2) AN6? je to japonec? nikde o něm nemohu nic najít...
3) TF80SC alias TF81SN aliiasAF40 .. to jsou také A6kvalty co se montují do Citroena ... a o těch tu na stránkách není ádná informace .link.
4) máte někdo technický popis? servisní manuál?
5) mění se jetě nich fitr (jako u AL4?)
Pokud se ukáe, e je to ta samá převodovka co znám z Volva xc70 (najel jsem na ní přes 220tkm), pak mě bude mrzet nevyměnitelný fitr a poddimenzování na váhu auta...tzn. pečlivě hlídat výměnu oleje a já ji asi zkrátím na 40tis.... by the way... A co se na Volvu hodně kazí, tak právě tyto automaty... jsou dobrý, ale na 1,9 tuny.. prostě poddimenzovaný... xc70 váí (váeno, ne techničák) 1880kg a C5 (té váeno) 1781 kg.
Zajimavé bylo také zváit fung nové mondeo 2.2TDCi titaniium... výsledek byl komický, neb fordáci jsou dobří sedmilháři... techničák 1538 a realita o 135 kg víc! tzn. 1672 kg
děkuji za chytré odpovědi
Malicky
Zdravím vespolek,
po novém roce si jedu pro novou C5 2.0HDI 163k exclusive s AP. Zkuenost s AP = najeto min 450tis.km XC70, X3 a BMW5.
Zajímalo by mne:
1) co se momentálně motuje za AP do výe uvedené C5?
2) AN6? je to japonec? nikde o něm nemohu nic najít...
3) TF80SC alias TF81SN aliiasAF40 .. to jsou také A6kvalty co se montují do Citroena ... a o těch tu na stránkách není ádná informace http://www.automaticchoice.com/Catalogue/aw_tf80sc.pdf
4) máte někdo technický popis? servisní manuál?
5) mění se jetě nich fitr (jako u AL4?)
Pokud se ukáe, e je to ta samá převodovka co znám z Volva xc70 (najel jsem na ní přes 220tkm), pak mě bude mrzet nevyměnitelný fitr a poddimenzování na váhu auta...tzn. pečlivě hlídat výměnu oleje a já ji asi zkrátím na 40tis.... by the way... A co se na Volvu hodně kazí, tak právě tyto automaty... jsou dobrý, ale na 1,9 tuny.. prostě poddimenzovaný... xc70 váí (váeno, ne techničák) 1880kg a C5 (té váeno) 1781 kg.
Zajimavé bylo také zváit fung nové mondeo 2.2TDCi titaniium... výsledek byl komický, neb fordáci jsou dobří sedmilháři... techničák 1538 a realita o 135 kg víc! tzn. 1672 kg
děkuji za chytré odpovědi
Malicky:-p
|
|
10.12.2011 09:22 -
|
2431810
|
|
Darja
|
|
|
Malicky napsal(a): Zajimavé bylo také zváit fung nové mondeo 2.2TDCi titaniium... výsledek byl komický, neb fordáci jsou dobří sedmilháři... techničák 1538 a realita o 135 kg víc! tzn. 1672 kg
No, za prvné, pi jen jeden příspěvek.... jako zaspamovat fórum dotazem není úplně ideál.
Měla jsem za to, e se do C5 dává AM6. Tebou zmiňovanou AN6 neznám AM6 je japonec, je to Anjo.
Vzhledem k tomu, e nae druhá pobočka je Volvo, byla jsem se teď ptát na tebou zmíněný kazící se automat a prý to tak hrozné není. Větina AP se sere jen díky zanedbanému servisu.
A k té váze, nelou, větinou se do TP zapisuje i poznámka, e příplatková výbava můe dělat rozdíl a několik kilo. V mém případě příplatková výbava dělá rozdíl 60Kg ... Mám to i v TP zapsané. Stačí natankovat plnou nádr a má o dalích 60kg víc... a podobně....
No, za prvné, pi jen jeden příspěvek.... jako zaspamovat fórum dotazem není úplně ideál.
Měla jsem za to, e se do C5 dává AM6. Tebou zmiňovanou AN6 neznám :( AM6 je japonec, je to Anjo.
Vzhledem k tomu, e nae druhá pobočka je Volvo, byla jsem se teď ptát na tebou zmíněný kazící se automat a prý to tak hrozné není. Větina AP se sere jen díky zanedbanému servisu.
A k té váze, nelou, větinou se do TP zapisuje i poznámka, e příplatková výbava můe dělat rozdíl a několik kilo. V mém případě příplatková výbava dělá rozdíl 60Kg ... Mám to i v TP zapsané. Stačí natankovat plnou nádr a má o dalích 60kg víc... a podobně....
|
|
| |
|
|