| | |
22.03.2012 22:33 -
Re: dojmy z STK
|
2461497
|
|
flyteSVK
|
|
|
Ked uz STK... mozu mi nieco za to, ze mam prasknute sklo na spolujazdcovych dverach?
Ked uz STK... mozu mi nieco za to, ze mam prasknute sklo na spolujazdcovych dverach?
|
|
22.03.2012 22:40 -
|
2461499
|
|
flyteSVK
|
|
|
bude to v auguste, takze moze byt
jedine ze by chcel skontrolovat, ci nemam dole skla kvoli foliam, a to uz neukecam
bude to v auguste, takze moze byt :D
jedine ze by chcel skontrolovat, ci nemam dole skla kvoli foliam, a to uz neukecam :D
|
|
22.03.2012 23:05 -
|
2461504
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
tak vytáhne jen řidičovo.. "hele není tam" a zas dolů. To snad nikoho nenapadne, e bys na jednom měl folii něměl a na druhym měl
tak vytáhne jen řidičovo.. "hele není tam" a zas dolů. To snad nikoho nenapadne, e bys na jednom měl folii něměl a na druhym měl :D
|
|
22.03.2012 23:37 -
|
2461518
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
Já jsem minulý týden zjistil e mám STK do 12.1 12 . S autem jezdí hlavně manelka tak e v poho /jezdí denně/ Po dvou leté minimální ůdrbě jsem jel na STK a emise. Na emisích ve OK na STK trochu vadil zadřený stěrač 5tých dveří a málo svítících diod na 3 brzdovém světle /asi tak 3/ nakonec auto po slibu e ve odstraním prolo bez závad. Mimochodem obě závady jsem u odstranil
Já jsem minulý týden zjistil e mám STK do 12.1 12 . S autem jezdí hlavně manelka tak e v poho /jezdí denně/ Po dvou leté minimální ůdrbě jsem jel na STK a emise. Na emisích ve OK na STK trochu vadil zadřený stěrač 5tých dveří a málo svítících diod na 3 brzdovém světle /asi tak 3/ nakonec auto po slibu e ve odstraním prolo bez závad. Mimochodem obě závady jsem u odstranil:-)))):-))))
|
|
23.03.2012 11:47 -
|
2461560
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Taky jsem v úterý byl na STK - u Veselého u nás v Horních Měcholupech a s přístupem i výsledkem spokojenost.
Na emisích auto nijak zbytečně netrápil, prostě na vteřinu plný plyn a nechat doběhnout - mám pocit, e to do maximálních otáček snad ani nedolezlo (v protokolu je 4860ot jako maximum). Změřená kouřivost 0,2 (dovolená cca 1,0) - ani nevím, zda je to u auta s FAPem málo nebo moc.
A na TK jen připomínky k ruční brzdě, e na jedné straně začíná brát dřív a nejde stejnoměrně - trochu jsem to čekal protoe v únoru mi v mrazech začala přimrzat - asi prasklá izolace a voda v lanku.
e mám v předních parkovačkách T4W (6,-Kč jedna) nikoho netrápilo, take je tam před dalí technickou dám zase - ty současné měněné den před TK do té doby určitě zase praskonou
A mimo to v protokolu u jen obvyklé lehké závady "motor, převodovka - těsnost" a "čepy a klouby - vůle".
A dva roky zase klid
Taky jsem v úterý byl na STK - u Veselého u nás v Horních Měcholupech a s přístupem i výsledkem spokojenost.
Na emisích auto nijak zbytečně netrápil, prostě na vteřinu plný plyn a nechat doběhnout - mám pocit, e to do maximálních otáček snad ani nedolezlo (v protokolu je 4860ot jako maximum). Změřená kouřivost 0,2 (dovolená cca 1,0) - ani nevím, zda je to u auta s FAPem málo nebo moc.
A na TK jen připomínky k ruční brzdě, e na jedné straně začíná brát dřív a nejde stejnoměrně - trochu jsem to čekal protoe v únoru mi v mrazech začala přimrzat - asi prasklá izolace a voda v lanku.
e mám v předních parkovačkách T4W (6,-Kč jedna) nikoho netrápilo, take je tam před dalí technickou dám zase - ty současné měněné den před TK do té doby určitě zase praskonou :-)
A mimo to v protokolu u jen obvyklé lehké závady "motor, převodovka - těsnost" a "čepy a klouby - vůle".
A dva roky zase klid :-d
|
|
23.03.2012 12:04 -
|
2461563
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
jumep napsal(a): tak ze existuju dvojite lepene skla a tie sa nekockuju, su robene rovnako ako celne
Jo, kolega je má v Oktávce - jsou nabízená jako protihluková a bezpečnostní - a u se mu jednou vyplatily, někdo mu ho zkouel otevřít dlaební kostkou a asi ho docela překvapilo, e se dovnitř nedostal.
Jo, kolega je má v Oktávce - jsou nabízená jako protihluková a bezpečnostní - a u se mu jednou vyplatily, někdo mu ho zkouel otevřít dlaební kostkou a asi ho docela překvapilo, e se dovnitř nedostal.
|
|
23.03.2012 14:32 -
|
2461582
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Nevíte kolik je maximální dovolená kouřivost u 2.0 HDi 80kw bez FAP? Kdy TomasT píe, e měl v protokolu 1.0 na 1.6 HDi s FAP, tak je mi divné, e by to bylo pro oba zmiňované motory stejné.
Nevíte kolik je maximální dovolená kouřivost u 2.0 HDi 80kw bez FAP? Kdy TomasT píe, e měl v protokolu 1.0 na 1.6 HDi s FAP, tak je mi divné, e by to bylo pro oba zmiňované motory stejné.
|
|
23.03.2012 18:29 -
|
2461603
|
|
flyteSVK
|
|
|
To rozbite okno vyzera takto (fakt blbo sa to fotilo)
Do miesta kde sa to rozrtojuje mi slahol kamen z kosacky ked kosili na sidlisku travu...
To rozbite okno vyzera takto (fakt blbo sa to fotilo)
Do miesta kde sa to rozrtojuje mi slahol kamen z kosacky ked kosili na sidlisku travu...
Přílohy: sklo.jpg ( 448604b ) - |
|
06.04.2012 11:55 -
|
2466494
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Tony_Z napsal(a): Nevíte kolik je maximální dovolená kouřivost u 2.0 HDi 80kw bez FAP?
Právě jsem dojel z STK + ME , mám 2.0 HDi / 80 kW bez FAP ( typ motoru RHZ ) a z protokolu cituji:
Hodnota kouřivosti dovolená : 2,26
.............................. naměřená 0,72
Jinak STK bez závad - v pondělí jsem vyměnil čepy , tyčky stabilizátorů a přední desky , jak to viděl , tak povídá : vy tam máte stejně vechno nový ...
Nevíte kolik je maximální dovolená kouřivost u 2.0 HDi 80kw bez FAP?
Právě jsem dojel z STK + ME , mám 2.0 HDi / 80 kW bez FAP ( typ motoru RHZ ) a z protokolu cituji:
Hodnota kouřivosti dovolená : 2,26
.............................. naměřená 0,72
Jinak STK bez závad - v pondělí jsem vyměnil čepy , tyčky stabilizátorů a přední desky , jak to viděl , tak povídá : vy tam máte stejně vechno nový ...
|
|
22.05.2012 13:25 -
|
2480119
|
|
sanchez
|
Město: Hůry, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 113 |
|
|
LPGčkáři,
bacha na STK na títek u plnícího otvoru LPG nádre !! Včera pyskoval jako prase, ale technickou jsem dostal.
Přítě by to prý neprolo. ( Kulatou na okně jsem samozrejmě měl)
LPGčkáři,
bacha na STK na títek u plnícího otvoru LPG nádre !! Včera pyskoval jako prase, ale technickou jsem dostal.
Přítě by to prý neprolo. ( Kulatou na okně jsem samozrejmě měl)
|
|
23.05.2012 19:46 -
|
2480469
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Dnes naprosto, ale naprosto nula závad. Bývalo zvykem, e drobné úniky oleje, drobné vůle na nápravách...bývaly skoro povinné. Ale dnes jsem s 10 let starým vehiklem proel naprosto bez sebemení poznámky- poprvé za můj řidičský ivot. Na emisích se ptal na rozvody, mám dva měsíce staré, tak jsem ho nechal profouknout trubky, omezovač vdy na 4870 otáček. Vechny hodnoty méně ne 10% povoloného rozmezí, prý to často nevídá. Nutno přiznat, e intercooler ířící obvykle binec mi nedávno jruze vyměnil za leskle stříbrný a profoukl mi FAP.
Ručka samozřejmě na druhý pokus, protoe to zkouel na zadní nápravu, ale chytil se za hlavu sám, e na to zapomněl.
Dnes naprosto, ale naprosto nula závad. Bývalo zvykem, e drobné úniky oleje, drobné vůle na nápravách...bývaly skoro povinné. Ale dnes jsem s 10 let starým vehiklem proel naprosto bez sebemení poznámky- poprvé za můj řidičský ivot. Na emisích se ptal na rozvody, mám dva měsíce staré, tak jsem ho nechal profouknout trubky, omezovač vdy na 4870 otáček. Vechny hodnoty méně ne 10% povoloného rozmezí, prý to často nevídá. Nutno přiznat, e intercooler ířící obvykle binec mi nedávno jruze vyměnil za leskle stříbrný a profoukl mi FAP.
Ručka samozřejmě na druhý pokus, protoe to zkouel na zadní nápravu, ale chytil se za hlavu sám, e na to zapomněl.
|
|
23.11.2012 11:07 -
|
2524575
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak mám dnes STK + ME za sebou a dojmy mám podobně jako to napsal vilous přede mnou... POPRVÉ v ivotě bez jakýchkoliv závad ! Nic, prostě nic... ve v pořádku. Akorát se mi orosilo čelo při měření emisí. Poprvé to poslal do 4670 otáček, z výfuku vyletěly saze, kouřivost to hned hodilo okolo 2,5 a technik na to, e mám asi přicpaný FAP, nebo trubky či co. Tak jsem se s ním začal bavit o mém klidném stylu jízdy a pochopil, e prostě musí "roury" pročistit... následující túrování u bylo o hodně lepí.. take nakonec mi takhle na 4670 otáček motor točil osmkrát, z čeho se do protokolu zapsaly 4 poslední měření. Kouřivost nakonec byla 0,14 (dovolena 1,0). Bóe.... to byl řev, ale motor to vydrel, přestoe má dnes najeto rovných 252 000 km. (Od posledních rozvodů ve 160 000 km má najeto dalích 92 000 km) Uf, na dalí 2 roky mám klid.
Tak mám dnes STK + ME za sebou a dojmy mám podobně jako to napsal vilous přede mnou... POPRVÉ v ivotě bez jakýchkoliv závad ! Nic, prostě nic... ve v pořádku. Akorát se mi orosilo čelo při měření emisí. Poprvé to poslal do 4670 otáček, z výfuku vyletěly saze, kouřivost to hned hodilo okolo 2,5 a technik na to, e mám asi přicpaný FAP, nebo trubky či co. Tak jsem se s ním začal bavit o mém klidném stylu jízdy a pochopil, e prostě musí "roury" pročistit... následující túrování u bylo o hodně lepí.. take nakonec mi takhle na 4670 otáček motor točil osmkrát, z čeho se do protokolu zapsaly 4 poslední měření. Kouřivost nakonec byla 0,14 (dovolena 1,0). Bóe.... to byl řev, ale motor to vydrel, přestoe má dnes najeto rovných 252 000 km. (Od posledních rozvodů ve 160 000 km má najeto dalích 92 000 km) Uf, na dalí 2 roky mám klid. :palec:-d
|
|
23.11.2012 16:11 -
|
2524681
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Uff jetě e emise u mého motoru nikdo takto neměří. Osumkrát neboáka rvát do omezovače. Brrrr. To je na pár facek. Ale je tu velmi dobrá zpráva pro vechny vyznavače vytočených motorů. Od roku 2016 s dílen naí milované EU bude povinnost STK kadý rok. Doufám e ty ulítané řemeny aspoň budou sekat technikům pazoury.
Uff jetě e emise u mého motoru nikdo takto neměří. Osumkrát neboáka rvát do omezovače. Brrrr. To je na pár facek. Ale je tu velmi dobrá zpráva pro vechny vyznavače vytočených motorů. Od roku 2016 s dílen naí milované EU bude povinnost STK kadý rok. Doufám e ty ulítané řemeny aspoň budou sekat technikům pazoury.
|
|
23.11.2012 18:25 -
|
2524717
|
|
pajauchy
|
Město: Hrdibořice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 148 |
|
|
Ahoj dnes taky na STK, zaplat panbuh bez problémů . Jestli projde to co chce EU no tak potě! Doufám e to byla má poslední s mým miláčkem a e do dvou let bude něco novějího
Ahoj dnes taky na STK, zaplat panbuh bez problémů . Jestli projde to co chce EU no tak potě! Doufám e to byla má poslední s mým miláčkem a e do dvou let bude něco novějího:palec
|
|
05.12.2012 10:35 -
|
2528401
|
|
zdenoc5
|
|
|
Tak STK prebehla v pohode za 30 min som bol hotový
Tak STK prebehla v pohode za 30 min som bol hotový:palec
|
|
11.01.2013 12:27 -
|
2538294
|
|
Toky
|
Město: Koice, Auto: Xsara Picasso 1,6HDi 66kW | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Mne skapalo auto na STK 2.1.2013, pri vytočení na obmedzovač. Paráda. Odah do servisu, hlava dolu, prebrúsi, pretesni, prebrúsi sedlá ventilov. Najazdených 101000 poctivých.
.link.
Teraz u viem, e sa dá dosta STK aj bez vytáčania na omedzovač, dokonca aj bez toho, aby lo auto z garáe.
Mne skapalo auto na STK 2.1.2013, pri vytočení na obmedzovač. Paráda. Odah do servisu, hlava dolu, prebrúsi, pretesni, prebrúsi sedlá ventilov. Najazdených 101000 poctivých.
http://www.citroen-club.cz/forum-tema/picasso-klaklo-priamo-na-stk-29715
Teraz u viem, e sa dá dosta STK aj bez vytáčania na omedzovač, dokonca aj bez toho, aby lo auto z garáe.
:-((((
|
|
| |
|
|