| | |
04.01.2016 22:29 -
Re: dojmy z STK
|
2904907
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
kluci vlákno je DOJMECH z STK, zbytek řete na chatu, díky
tzn. e kdo byl, co dělali, jak dopadl, s čím byl problém, případně kolik platil ap.
kluci vlákno je DOJMECH z STK, zbytek řete na chatu, díky
tzn. e kdo byl, co dělali, jak dopadl, s čím byl problém, případně kolik platil ap. ;-)
|
|
08.01.2016 08:28 -
|
2905883
|
|
jruze
|
|
|
Abych nezakládal nové vlákno:
Pokud vymaete chyby a pojedete na emise tak i kdy nebudou chyby stejně neprojdete!!! - rozhodíte kódy a máte smolíka Po tomto úkonu musíte najet xx Km aby se tyto opět ,,srovnali"(jak z toho ven zjiujeme a kolik Km zatím nevíme)- je to něco podobného jako u aditivace I. generace kdy se spustí aditivace a po ujetí několika Km a natankování) - je dost moné e budou muset proběhnout některé emisní úkony a a potom se kódy srovnají(nepomůe ani zn.servis) a nebo - několik moností je ale musíme otestovat.Pokud by měl někdo zájem o výsledky tak SZ.
Abych nezakládal nové vlákno:
Pokud vymaete chyby a pojedete na emise tak i kdy nebudou chyby stejně neprojdete!!! - rozhodíte kódy a máte smolíka;-) Po tomto úkonu musíte najet xx Km aby se tyto opět ,,srovnali"(jak z toho ven zjiujeme a kolik Km zatím nevíme)- je to něco podobného jako u aditivace I. generace kdy se spustí aditivace a po ujetí několika Km a natankování) - je dost moné e budou muset proběhnout některé emisní úkony a a potom se kódy srovnají(nepomůe ani zn.servis) a nebo - několik moností je ale musíme otestovat.Pokud by měl někdo zájem o výsledky tak SZ. :-p
|
|
08.01.2016 20:00 -
|
2906093
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já si myslím, nebo spí odzkoueno u manelčina Clia, e nemá vliv počet najetých km, ale počet startů a pouití auta, kdy má přechodnou závadu, kontrolka nezhasne ani kdy najedu 500km v kuse, ale třeba po dvou a třech dnech, kdy za tu dobu proběhne třeba 10 startů auta, pak zmizí sama, ale kdy závadu vymau čtečkou, nebo diagnostikou, kde zůstává uloená e by na to přili na STK? Celkem by mne to zajímalo, bo ena přechodné měla, ji ne, ale půjde na STK, tak aby neměla problémy.
Já si myslím, nebo spí odzkoueno u manelčina Clia, e nemá vliv počet najetých km, ale počet startů a pouití auta, kdy má přechodnou závadu, kontrolka nezhasne ani kdy najedu 500km v kuse, ale třeba po dvou a třech dnech, kdy za tu dobu proběhne třeba 10 startů auta, pak zmizí sama, ale kdy závadu vymau čtečkou, nebo diagnostikou, kde zůstává uloená e by na to přili na STK? Celkem by mne to zajímalo, bo ena přechodné měla, ji ne, ale půjde na STK, tak aby neměla problémy. :nevim
|
|
08.01.2016 21:19 -
|
2906122
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Já si myslím, nebo spí odzkoueno u manelčina Clia, e nemá vliv počet najetých km, ale počet startů a pouití auta, kdy má přechodnou závadu, kontrolka nezhasne ani kdy najedu 500km v kuse, ale třeba po dvou a třech dnech, kdy za tu dobu proběhne třeba 10 startů auta, pak zmizí sama, ale kdy závadu vymau čtečkou, nebo diagnostikou, kde zůstává uloená e by na to přili na STK? Celkem by mne to zajímalo, bo ena přechodné měla, ji ne, ale půjde na STK, tak aby neměla problémy.
Problém je ten e stačí udělat výmaz chyb (a to i kdy v jednotce není) a rozhodí se kódy - s tím autem (bez chyby) jsem dva dny jezdil,startoval xkrát - ádná chyba tam nebyla a ani se neobjevila a kody ,,připravenosti" neproli - hanz ti to dovede načíst (a nebo udělat i na C5) - já rozchodil starou krabičku (ta umí jetě dalí věci) - blií info přes SZ
Problém je ten e stačí udělat výmaz chyb (a to i kdy v jednotce není) a rozhodí se kódy - s tím autem (bez chyby) jsem dva dny jezdil,startoval xkrát - ádná chyba tam nebyla a ani se neobjevila a kody ,,připravenosti" neproli;-) - hanz ti to dovede načíst:-p (a nebo udělat i na C5) - já rozchodil starou krabičku (ta umí jetě dalí věci) - blií info přes SZ;-)
|
|
08.01.2016 22:21 -
|
2906138
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Najk - doslova to samý mne napadlo taky, je to fakt bordel.. Ale nemam strach, e by to u nás nelo ochcat. Viděl bych to stejně jako se snaili zruit osobu blízkou - smůla, pořád to jde, jen je to trochu sloitějí ne bylo..
Najk - doslova to samý mne napadlo taky, je to fakt bordel.. :) Ale nemam strach, e by to u nás nelo ochcat. Viděl bych to stejně jako se snaili zruit osobu blízkou - smůla, pořád to jde, jen je to trochu sloitějí ne bylo.. :)
|
|
08.01.2016 23:02 -
|
2906143
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Tak doufám, e budou dalí informace. STK mě čeká na konci března a ŘJ motoru úplně bez chyb nemám (minimálně ty neastné haviče, které se nikomu nechce měnit)
Tak doufám, e budou dalí informace. STK mě čeká na konci března a ŘJ motoru úplně bez chyb nemám (minimálně ty neastné haviče, které se nikomu nechce měnit)
|
|
08.01.2016 23:09 -
|
2906144
|
|
jruze
|
|
|
najk napsal(a): Mně by docela zajímalo jak to bude, kdy se bude blíit STK, ja vzorný majitel vědom si třeba toho, e mi ten motor něco dělá, vyskočí nějaká hláka, nějaké chyby, dojedu do ofiko servisu , aby se mi na to podívali a případně opravili závadu.... oni mi to najdou, vymění mi něco, vymaou chyby, pojedu na STK se vzorně připraveným autem bez závad... a oni mně vyhodí????
Na STK ne ale na emisích ano - zatím se nám nepodařilo zjistit-ověřit po kolika Km se kódy srovnají.A značka ti podle mne asi nepomůe.
Na STK ne ale na emisích ano;-) - zatím se nám nepodařilo zjistit-ověřit po kolika Km se kódy srovnají.A značka ti podle mne asi nepomůe.
|
|
10.01.2016 08:50 -
|
2907105
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
moment... jak to tak čtu, tak na STK budou napíchávat auto na diagnostiku???? Nebo to blbě čtu??
moment... jak to tak čtu, tak na STK budou napíchávat auto na diagnostiku???? Nebo to blbě čtu??
|
|
10.01.2016 09:29 -
|
2907116
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Hele zatím sem v klidu... mám na C4ce novou technickou a bůh ví co bude za dva roky... PS: jsem zarytým nepřítelem LPG tak toho se bát nemusím...
Hele zatím sem v klidu... mám na C4ce novou technickou a bůh ví co bude za dva roky... PS: jsem zarytým nepřítelem LPG tak toho se bát nemusím... :-D
|
|
21.01.2016 10:37 -
|
2910045
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Čei občůrají vechno, ale nyní asi fakt přituhuje. Zajímavá je i ta kapitolka, e při příjezdu s vymazanou historií řídící jednotky mohou zákazníka vyhodit, aby se pár desítek km projel.
.link.
Čei občůrají vechno, ale nyní asi fakt přituhuje. Zajímavá je i ta kapitolka, e při příjezdu s vymazanou historií řídící jednotky mohou zákazníka vyhodit, aby se pár desítek km projel.
http://auto.idnes.cz/prisnejsi-kontroly-stk-v-praxi-d33-/automoto.aspx?c=A160119_223823_automoto_hig
|
|
21.01.2016 14:02 -
|
2910051
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
No do pr.... Já si myslel, e mi teď vechno jak tak funguje, ale dnes opět za studena cukání motoru a vechno víte kde. Antipollution a nazdar. Plyn mám opravený, vstřiky vyměněné. Budu muset asi pročistit i vstřiky na benzínu, protoe teď to dělá jen u benzínu a ty chyby opravujeme a hledáme u několik měsíců. Doufám, e jsou to vstřiky.... Ale za asi 2 měsíce musím na STK a začínám se docela bát...
No do pr.... Já si myslel, e mi teď vechno jak tak funguje, ale dnes opět za studena cukání motoru a vechno víte kde. Antipollution a nazdar. Plyn mám opravený, vstřiky vyměněné. Budu muset asi pročistit i vstřiky na benzínu, protoe teď to dělá jen u benzínu a ty chyby opravujeme a hledáme u několik měsíců. Doufám, e jsou to vstřiky.... Ale za asi 2 měsíce musím na STK a začínám se docela bát...
|
|
21.01.2016 14:39 -
|
2910055
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Technické stránce nerozumím u plynových aut vůbec, ale v době, kdy ti to jak tak jede bych asi na STK el co nejdříve, dokud trvají zmatky a nečekal 2 měsíce. Ono si to toti postupně sedne, STK dostanou nějaké jednotné a jasné pokyny, ujasní se i kontrola STK a postihy...
Technické stránce nerozumím u plynových aut vůbec, ale v době, kdy ti to jak tak jede bych asi na STK el co nejdříve, dokud trvají zmatky a nečekal 2 měsíce. Ono si to toti postupně sedne, STK dostanou nějaké jednotné a jasné pokyny, ujasní se i kontrola STK a postihy...
|
|
21.01.2016 14:47 -
|
2910057
|
|
cacaminek
|
Město: Dobří, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Tak Já byl na technický s C8 2.2 hdi 94 kw den před tím jsem vyřeil swirl wentil přes diag smazal chyby pro jistotu udelal vynucenou regeneracy fap na dvoře a pán na emisích napíchnul načet nic tam nebylo a odjel jsem načítá pouze jednotku motoru pak na STK fotili asi 14 fotek a bylo to. Maj nějakou multidiag a načte jim to prý pouze trvalé závady. na ministerstvo musí zaslat prázdný výpis z ŘJ a jak toho docílil nikoho nezajíma prý u i nekomu ty chyby...
Kadopádně tam bylo straně lidí co neproli, vyhazovali je za jakoukoli úpravu na aute bez homologačního títku (křídla spoilery lízátka pod nárazníkama atd... za folie jich lo taky hodně. fotěj dokonce i ráfky a rouby v kolech ....
Tak Já byl na technický s C8 2.2 hdi 94 kw den před tím jsem vyřeil swirl wentil přes diag smazal chyby pro jistotu udelal vynucenou regeneracy fap na dvoře a pán na emisích napíchnul načet nic tam nebylo a odjel jsem načítá pouze jednotku motoru pak na STK fotili asi 14 fotek a bylo to. Maj nějakou multidiag a načte jim to prý pouze trvalé závady. na ministerstvo musí zaslat prázdný výpis z ŘJ a jak toho docílil nikoho nezajíma prý u i nekomu ty chyby...
Kadopádně tam bylo straně lidí co neproli, vyhazovali je za jakoukoli úpravu na aute bez homologačního títku (křídla spoilery lízátka pod nárazníkama atd... za folie jich lo taky hodně. fotěj dokonce i ráfky a rouby v kolech ....
|
|
21.01.2016 15:38 -
|
2910060
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
jruze napsal(a): Ten kdo to psal je jen teoretik a moc toho o tom neví(on o tom neví nebo málo i servis a u značka nebo běný) na srovnání kódů si můe počkat i několik set km - jednotka si zaznamenává dle najetých Km kdy má které úkony provést a dokud neproběhnou dané úkony se kódy nesrovnají(vechny) to znamená e jednotka ví e má regenerovat fap třeba po 800Km a dokud toto neproběhne(a úspěně) tak nesrovná kód take si počká klidně 300 a 1800Km (pod 300 vyhodí větinou chybu o moném ucpání FAP a horní hranice je nastavena na 1800Km-probíhá větinou +- 800Km) jednotka si ukládá i motohodiny(ale ty umí vyčíst jen hodně málo lidí) A pokud to vyřeení tohoto problému někdo zvládne v online systému.....Ohledně zjitění srovnání kódů jsem třeba zjioval a testoval s Hanzem - který auto bez chyb - jen udělal výmaz neexistujících chyb a na úplné srovnání čekal +- 400Km Take se těte bude legrace
U mne kadé zhruba dvy dny skáče při studeném startu chyba emisního systému, regulace turba, snaíme se s Hanzem vyřeit, kdy smáznu OBD čtečkou, dalí dva dny tam chyba není, zjistil jsem, e tato čtečka umí přečíst kódy připravenosti pro měření emisí na STK, mám dojem, e pouívají tu samou, dnes mi tam ráno opět skočila, byly rozhozené 3 kódy, vyhodily by mne, no a jel jsem se enou M. Boleslav a zpět, celkově najeto 113 km, ze srandy jsem napíchl čtečku, e budu hlídat, po kolika najetých km se tyto kódy srovnají, nevěřil jsem svým očím, ale u mne a s mojí závadou byli ty kódy připravenosti srovnané, tudí bych tu kontrolu mohl s čistým svědomím absolvovat, teda ne tam zase skočí.
U mne kadé zhruba dvy dny skáče při studeném startu chyba emisního systému, regulace turba, snaíme se s Hanzem vyřeit, kdy smáznu OBD čtečkou, dalí dva dny tam chyba není, zjistil jsem, e tato čtečka umí přečíst kódy připravenosti pro měření emisí na STK, mám dojem, e pouívají tu samou, dnes mi tam ráno opět skočila, byly rozhozené 3 kódy, vyhodily by mne, no a jel jsem se enou M. Boleslav a zpět, celkově najeto 113 km, ze srandy jsem napíchl čtečku, e budu hlídat, po kolika najetých km se tyto kódy srovnají, nevěřil jsem svým očím, ale u mne a s mojí závadou byli ty kódy připravenosti srovnané, tudí bych tu kontrolu mohl s čistým svědomím absolvovat, teda ne tam zase skočí. :-d
|
|
21.01.2016 17:47 -
|
2910076
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Kurňa ,tak snad bude nějaká revoluce , defenestrace . Vdy tímto stylem 90% starích aut nemůe projít.
Chápu e to chtějí aby si vichni koupili nové ale to větinou nebývá moné...
Nehledě na to e nová C5 u nebude. Jak mám potom toho svého miláčka udret při ivotě kdy háou hřebíky pod kola (klacky pod nohy) . A to nemluvím o stříbrné dodávce bez Fap, té odsypávají hodiny rok 2017 a bude nepouitelná
Kurňa ,tak snad bude nějaká revoluce , defenestrace . Vdy tímto stylem 90% starích aut nemůe projít.
Chápu e to chtějí aby si vichni koupili nové ale to větinou nebývá moné... :-(
Nehledě na to e nová C5 u nebude. Jak mám potom toho svého miláčka udret při ivotě kdy háou hřebíky pod kola (klacky pod nohy) . A to nemluvím o stříbrné dodávce bez Fap, té odsypávají hodiny rok 2017 a bude nepouitelná :-((((
|
|
| |
|
|