| | |
14.06.2015 22:26 -
Re: dojmy z STK
|
2831162
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
U nás kontrolují náhradní pojistky, árovky i lékárničky namátkou, kdy chtěli minule u mne vidět lékárničku, vytáhl jsem starý, zaloutlí plastový obal, tak se začali hrozně smát, z kterého století to prý je, já jí v klidu otevřel a vyndal zcela nový a platný obsah, pak u nechtěli vidět ani ty árovky a pojistky.
U nás kontrolují náhradní pojistky, árovky i lékárničky namátkou, kdy chtěli minule u mne vidět lékárničku, vytáhl jsem starý, zaloutlí plastový obal, tak se začali hrozně smát, z kterého století to prý je, já jí v klidu otevřel a vyndal zcela nový a platný obsah, pak u nechtěli vidět ani ty árovky a pojistky. :-d
|
|
14.06.2015 23:13 -
|
2831197
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já před měsícem naletil auto pod kapotou a kdy to na emisích otevřeli, měli jste vidět ten výraz v očích.
Připojili mainu a ani se technik nedotkl pedálu plynu, za minutu jsem byl venku a vechny hodnoty pod normou, některý blízko nule. Dokonce mám na protokolu i hodnoty z 4900ot asi 4x.
STK je hned ve vedlejí dílně, tak si asi něco mezi sebou řekli, protoe válce rovnou přejeli a na světlech mi je trochu přizvedli, asi abych líp svítil. Pod autem nikdo nebyl a přesto mám vechno prohlídnutý a schválený.
Takhle rychle jsem jetě nikdy nevypadl. Asi si mysleli, e jedu rovnou z prodejny.
Já před měsícem naletil auto pod kapotou a kdy to na emisích otevřeli, měli jste vidět ten výraz v očích. :-))))
Připojili mainu a ani se technik nedotkl pedálu plynu, za minutu jsem byl venku a vechny hodnoty pod normou, některý blízko nule. Dokonce mám na protokolu i hodnoty z 4900ot asi 4x. :-d
STK je hned ve vedlejí dílně, tak si asi něco mezi sebou řekli, protoe válce rovnou přejeli a na světlech mi je trochu přizvedli, asi abych líp svítil. Pod autem nikdo nebyl a přesto mám vechno prohlídnutý a schválený. :-d
Takhle rychle jsem jetě nikdy nevypadl. Asi si mysleli, e jedu rovnou z prodejny. :-))))
|
|
15.06.2015 06:52 -
|
2831202
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Bacha se světly u X7. Byl jsem před dvěma týdny. Nutno měřit při nastartovaném motoru. Jak majitelé jistě vědí, při vypnutí motoru si auto sedne a předek trochu více ne zadek.
Jinak k tomu, co píe Mikra. Včera reportá v televizních novinách na ČT1. Vichni to vědí, vesele se o tom mluví a nikdo nic nedělá. U nás neprojde 2% aut, v SRN 25% mladích a lépe udrovaných aut.
Bacha se světly u X7. Byl jsem před dvěma týdny. Nutno měřit při nastartovaném motoru. Jak majitelé jistě vědí, při vypnutí motoru si auto sedne a předek trochu více ne zadek.
Jinak k tomu, co píe Mikra. Včera reportá v televizních novinách na ČT1. Vichni to vědí, vesele se o tom mluví a nikdo nic nedělá. U nás neprojde 2% aut, v SRN 25% mladích a lépe udrovaných aut.
|
|
15.06.2015 07:32 -
|
2831204
|
|
jruze
|
|
|
Hlavně je dobré o tom takto psát - aby s tím někdo brzo začal něco dělat - i kdy ono je to jedno páč od přítího roku bude stejně po íalkách - pojede to online a tam kde bude mít auto s tím nic nenadělají - protokol příjde odjinud a na emisích ho jen vytisknou
Hlavně je dobré o tom takto psát - aby s tím někdo brzo začal něco dělat - i kdy ono je to jedno páč od přítího roku bude stejně po íalkách - pojede to online a tam kde bude mít auto s tím nic nenadělají - protokol příjde odjinud a na emisích ho jen vytisknou:-p
|
|
15.06.2015 09:09 -
|
2831246
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Tak to u mi Xantia asi neprojde.
Já jen doufám e neprojde ten návrh technická kadý rok.
Nebo a klidně projde ale za poloviční cenu.
Jene to ku...neudělají budou chtít prachy...
Tak to u mi Xantia asi neprojde.:-))))
Já jen doufám e neprojde ten návrh technická kadý rok.
Nebo a klidně projde ale za poloviční cenu.
Jene to ku...neudělají budou chtít prachy... :-(
|
|
15.06.2015 10:06 -
|
2831255
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Vechno se dá oje..t, otázka času, jako se vím, kadý vdycky tvrdí, jak je to bezpečný systém, do kterého se nedá dostat a pak se malé děti koukají co nového v Pentagonu.
Vechno se dá oje..t, otázka času, jako se vím, kadý vdycky tvrdí, jak je to bezpečný systém, do kterého se nedá dostat a pak se malé děti koukají co nového v Pentagonu. :-d
|
|
15.06.2015 14:01 -
|
2831292
|
|
jumep
|
|
|
u nas je to tak uz dlho, skenuje sa auto na vchode do tunela, fotka a automaticke rozoznanie spz
vsetko ide online do systemu, vsade kamery
u nas je to tak uz dlho, skenuje sa auto na vchode do tunela, fotka a automaticke rozoznanie spz
vsetko ide online do systemu, vsade kamery
|
|
15.06.2015 16:20 -
|
2831363
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Protoe slováci jsou hrozný ejdíři, tak se na ně musí zostra.
Ale u nás poctivců je jistá benevolence moná.
Protoe slováci jsou hrozný ejdíři, tak se na ně musí zostra. :-))))
Ale u nás poctivců je jistá benevolence moná. :-p
|
|
15.06.2015 18:14 -
|
2831393
|
|
jruze
|
|
|
No to co chystají od přítího roku - napojí auto-spustí mainu-údaje kamsi - zpět příjde prolo-neprolo a jen vytisknou - ve online a druhý krok má být e ve vech jednotkách budou muset být vin a soft bude muset souhlasit s origo - jak nebude tak prostě neprojde ikdyby byly emise nulové - ale to je píseň budoucnosti - to zatím ne
Mluvím o emisích - o STK se zatím nemluví
No to co chystají od přítího roku - napojí auto-spustí mainu-údaje kamsi - zpět příjde prolo-neprolo a jen vytisknou - ve online;-) a druhý krok má být e ve vech jednotkách budou muset být vin a soft bude muset souhlasit s origo - jak nebude tak prostě neprojde ikdyby byly emise nulové - ale to je píseň budoucnosti - to zatím ne :-o
Mluvím o emisích - o STK se zatím nemluví
|
|
15.06.2015 20:32 -
|
2831448
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Nezmění se vůbec nic. Technici to zase budou umět obejít. Jako dnes - měření je úplně automatické, ale technik tam můe přepsat co chce... A s tím VIN a softem, chci vidět, jak budou řeit, kdy má někdo neaktuální soft nebo naopak aktualizovaný. V nejhorím budou mít auta s čipem nebo přímo technici nějaký emulátor, který jim pole do online systému co budou zrovna chtít. Kamery jsou super věc, ale zase, kdo technikovi dokáe, e dané auto nebylo v pořádku. O tom rozhoduje on, co napíe do protokolu, viz třeba ta lékárnička, árovky, čepy, kdy nebude chtít, tak chybu nevidí.
Nezmění se vůbec nic. Technici to zase budou umět obejít. Jako dnes - měření je úplně automatické, ale technik tam můe přepsat co chce... A s tím VIN a softem, chci vidět, jak budou řeit, kdy má někdo neaktuální soft nebo naopak aktualizovaný. V nejhorím budou mít auta s čipem nebo přímo technici nějaký emulátor, který jim pole do online systému co budou zrovna chtít. Kamery jsou super věc, ale zase, kdo technikovi dokáe, e dané auto nebylo v pořádku. O tom rozhoduje on, co napíe do protokolu, viz třeba ta lékárnička, árovky, čepy, kdy nebude chtít, tak chybu nevidí.
|
|
15.06.2015 21:43 -
|
2831495
|
|
jruze
|
|
|
c5vyskov napsal(a): Nezmění se vůbec nic. Technici to zase budou umět obejít. Jako dnes - měření je úplně automatické, ale technik tam můe přepsat co chce... A s tím VIN a softem, chci vidět, jak budou řeit, kdy má někdo neaktuální soft nebo naopak aktualizovaný. V nejhorím budou mít auta s čipem nebo přímo technici nějaký emulátor, který jim pole do online systému co budou zrovna chtít. Kamery jsou super věc, ale zase, kdo technikovi dokáe, e dané auto nebylo v pořádku. O tom rozhoduje on, co napíe do protokolu, viz třeba ta lékárnička, árovky, čepy, kdy nebude chtít, tak chybu nevidí.
Zřejmě mluví o STK a já o emisích - bude to fungovat ve smyslu dálkového kódování - technik na emisích připojí mainu k autu a spustí ji na druhém konci si přečtou údaje o autě dle vin a hodnoty které auto vykazuje a pokud nebudou údaje a hodnoty odpovídat databázi tak to systém vyhodí jako chybu a neodele protokol vyhovuje a hodnoty to e to bude snímat kamerovej systém je samozřejmostí.Tak co ovlyvní technik?
Zřejmě mluví o STK a já o emisích - bude to fungovat ve smyslu dálkového kódování - technik na emisích připojí mainu k autu a spustí ji na druhém konci si přečtou údaje o autě dle vin a hodnoty které auto vykazuje a pokud nebudou údaje a hodnoty odpovídat databázi tak to systém vyhodí jako chybu a neodele protokol vyhovuje a hodnoty to e to bude snímat kamerovej systém je samozřejmostí.Tak co ovlyvní technik?:nevim
|
|
15.06.2015 21:47 -
|
2831496
|
|
jumep
|
|
|
klasicke OBD, nic ine neriesia
auta nad 2008 ak maju nejake P kody tak za ne to nepustia, nic viac sa neriesi
klasicke OBD, nic ine neriesia
auta nad 2008 ak maju nejake P kody tak za ne to nepustia, nic viac sa neriesi
|
|
15.06.2015 23:13 -
|
2831579
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Dálkové kódování, to jako budou číst kompletní ŘJ a budou mít databázi vech softů vech značek? Pochybuju... Vdy jaký je problém jen s uni diagnostikou, něco smysluplného vyčíst. Přibliné chybové kódy ok, ale víc z toho nevytáhnou.
Technik to ovlivní stejně jak teď. Taky mají mít přístroj který změří hodnoty, porovná s databází a vytiskne protokol...x krát se to vylepovalo, aby to nelo obejít, a stejně ti tam technik napíe otáčky a kouřivost jaká ho napadne.
Kamerový systém udělá jen lepí alibi, e tam auto opravdu bylo. Ale jestli technik připojil OBD v autě nebo nějaký emulátor, to na kameře vidět nebude.
Jako obejít se dá vechno a obcházet se to zase bude. Vdy kolik je aut bez fapu, desetitisíce, ti lidi u fap zpátky dávat nebudou, radi dají technikovi pětikilo, aby to nějak zařídil. A technici si zase spočítají, e se jim to vyplatí.
V nejhorím se fap off nebude dělat tak jak dnes, ale třeba nějakým emulátorem. ECU normálně pojede, bude ukazovat závady apod., take ani nebude mít upravený soft... A fap v autě zůstane, provrtá se, dá se do něj klapka, normálně to půjde volně kolem klapky a jak emulátor zjistí, e probíhá měření emisí (volná akcelerace), regenerace atd., tak klapku zavře, a výfuk půjde přes FAP. Jen to celé bude draí ne jen vymlácení fapu a změna softu
Dálkové kódování, to jako budou číst kompletní ŘJ a budou mít databázi vech softů vech značek? Pochybuju... Vdy jaký je problém jen s uni diagnostikou, něco smysluplného vyčíst. Přibliné chybové kódy ok, ale víc z toho nevytáhnou.
Technik to ovlivní stejně jak teď. Taky mají mít přístroj který změří hodnoty, porovná s databází a vytiskne protokol...x krát se to vylepovalo, aby to nelo obejít, a stejně ti tam technik napíe otáčky a kouřivost jaká ho napadne.
Kamerový systém udělá jen lepí alibi, e tam auto opravdu bylo. Ale jestli technik připojil OBD v autě nebo nějaký emulátor, to na kameře vidět nebude.
Jako obejít se dá vechno a obcházet se to zase bude. Vdy kolik je aut bez fapu, desetitisíce, ti lidi u fap zpátky dávat nebudou, radi dají technikovi pětikilo, aby to nějak zařídil. A technici si zase spočítají, e se jim to vyplatí.
V nejhorím se fap off nebude dělat tak jak dnes, ale třeba nějakým emulátorem. ECU normálně pojede, bude ukazovat závady apod., take ani nebude mít upravený soft... A fap v autě zůstane, provrtá se, dá se do něj klapka, normálně to půjde volně kolem klapky a jak emulátor zjistí, e probíhá měření emisí (volná akcelerace), regenerace atd., tak klapku zavře, a výfuk půjde přes FAP. Jen to celé bude draí ne jen vymlácení fapu a změna softu
|
|
29.07.2015 20:24 -
|
2845886
|
|
krocan
|
Město: Fryčovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 216 |
|
|
technická hotova na dva roky, bez ztráty kytičky. Jezdil mi s tím mladý, tak jen čtyřikrát protůrovat a emise hotovy taky.
technická hotova na dva roky, bez ztráty kytičky. Jezdil mi s tím mladý, tak jen čtyřikrát protůrovat a emise hotovy taky.
|
|
30.07.2015 21:15 -
|
2846221
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Nedávno jsem dělal technickou v Boleslavi u Kosmonos a měl jsem to pěkně přísný... Nejdřív emise: přijde technik áhne k vejfuku a říká mám pinavou ruku to nemusím měřit to je patnej filtr, nás učili na kolení,e musíme mít čistou ruku. Já říkám no tak to teda zmerte, mám najeto 155tkm a jezdím dálnice a poslední technická bez problému. Tak to ted neochotně dal na měřák a samozřejmě to bylo v pohodě a stejně k tomu dodal,e v Německu bych neproel. Nevím jestli tak machroval ,nebo čekal,e mu nabídnu náky drobný. Pak technická to kontroloval jinej uplne vsechno svetla,kontrolky,troubení,sterace,ostrikovani svetel- a ejhle pane ridici jak to se vam neostrikuji xenony- to ma te vaznou zavadu -B, pak jsme prosli do konce a vsechno v poradku nakonec ze jsem mel vse v naprostym v porádku - novou lekarnicku,pojistky,zarovky a podvozek v dobrym stavu,e mi teda odpustí ty ostrikovace, kdyz si se je co nejdriv opravim. Je zajimavy ,e kazdy den potkavam takový rozpadly nebezpecny hulici jebky na silnici a já s autem v zachovalym udrzovanem stavu, tak skoro neprojdu technickou...
Nedávno jsem dělal technickou v Boleslavi u Kosmonos a měl jsem to pěkně přísný... Nejdřív emise: přijde technik áhne k vejfuku a říká mám pinavou ruku to nemusím měřit to je patnej filtr, nás učili na kolení,e musíme mít čistou ruku. Já říkám no tak to teda zmerte, mám najeto 155tkm a jezdím dálnice a poslední technická bez problému. Tak to ted neochotně dal na měřák a samozřejmě to bylo v pohodě a stejně k tomu dodal,e v Německu bych neproel. Nevím jestli tak machroval ,nebo čekal,e mu nabídnu náky drobný. Pak technická to kontroloval jinej uplne vsechno svetla,kontrolky,troubení,sterace,ostrikovani svetel- a ejhle pane ridici jak to se vam neostrikuji xenony- to ma te vaznou zavadu -B, pak jsme prosli do konce a vsechno v poradku nakonec ze jsem mel vse v naprostym v porádku - novou lekarnicku,pojistky,zarovky a podvozek v dobrym stavu,e mi teda odpustí ty ostrikovace, kdyz si se je co nejdriv opravim. Je zajimavy ,e kazdy den potkavam takový rozpadly nebezpecny hulici jebky na silnici a já s autem v zachovalym udrzovanem stavu, tak skoro neprojdu technickou...
|
|
30.07.2015 21:19 -
|
2846228
|
|
Mikra
|
|
|
Přítě jeď jinam. Tady machrujou a čekaj na výpalný. A ty ostřikovače si dej do kupy, protoe s tím oslňuje.
Přítě jeď jinam. Tady machrujou a čekaj na výpalný. A ty ostřikovače si dej do kupy, protoe s tím oslňuje. ;-)
|
|
30.07.2015 21:23 -
|
2846232
|
|
Mikra
|
|
|
Čerpadlo jde vyměnit i podběhem. Míň práce, ale trochu horí přístup.
Čerpadlo jde vyměnit i podběhem. Míň práce, ale trochu horí přístup.
|
|
30.07.2015 21:27 -
|
2846244
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Mimochodem, u Pechy v Boleslavi u kontrolují diagnostikou auta,byl tam kolega s Mondeem a mel skrytou zavadu - Rozdilny tlak pred a za filtrem. -pote opraveno ve fordu, byla praskla obotokova hadice DPF. Nejdrive se kontroluje diagnostika,kdyz se neco najde tak se STK neplati-tedy neprijde se o penize
Mimochodem, u Pechy v Boleslavi u kontrolují diagnostikou auta,byl tam kolega s Mondeem a mel skrytou zavadu - Rozdilny tlak pred a za filtrem. -pote opraveno ve fordu, byla praskla obotokova hadice DPF. Nejdrive se kontroluje diagnostika,kdyz se neco najde tak se STK neplati-tedy neprijde se o penize
|
|
| |
|
|