| | |
18.06.2017 21:17 -
Re: Povinné ručení
|
3075851
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Nepočítám s tím e by mě platili opravu. Stačí kdy mi to odtáhnou domů do ČR.
Pří opravě ,dejme tomu turba ,bych asi nebyl rád s verzí odtah do nejbliího servisu,třeba Rotterdam.
Tam bych asi turbo měnit nechtěl...
Kamarád před 14 dny jel na koncert do Belgie a u Lipska na dálnici nedobrzdili a odnesl to chladič.Cesta tam skončila .
Prý ten řidič měl super pojitění,auto jim odtáhli a jim dali náhradní vůz na cestu domů,to by mi stačilo...
Jene je to na dlouho, zjiovat co měli zda pojitění (kamarád kamaráda...) Proto se ptám tady jestli máte zkuenosti...
Nepočítám s tím e by mě platili opravu. Stačí kdy mi to odtáhnou domů do ČR.
Pří opravě ,dejme tomu turba ,bych asi nebyl rád s verzí odtah do nejbliího servisu,třeba Rotterdam.
Tam bych asi turbo měnit nechtěl...:-o
Kamarád před 14 dny jel na koncert do Belgie a u Lipska na dálnici nedobrzdili a odnesl to chladič.Cesta tam skončila .
Prý ten řidič měl super pojitění,auto jim odtáhli a jim dali náhradní vůz na cestu domů,to by mi stačilo...
Jene je to na dlouho, zjiovat co měli zda pojitění (kamarád kamaráda...) Proto se ptám tady jestli máte zkuenosti...:nevim
|
|
18.06.2017 21:39 -
|
3075912
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
V prvom rade. Ake auto mal ten dotycny? Nove, s havarijnym a k tomu dake pripojistenie, a este daka zaruka mobility od vyrobcu pri dodrzani podmienok?
V prvom rade. Ake auto mal ten dotycny? Nove, s havarijnym a k tomu dake pripojistenie, a este daka zaruka mobility od vyrobcu pri dodrzani podmienok?
|
|
18.06.2017 21:45 -
|
3075923
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Co jsem viděl foto na faceboku,které tam dali ihned po nehodě,tak to byl VW Transporter, nejsem na to odborník ale nový asi nebyl. Ten bílý Transporter byli oni ne ten Sharan za nimi.
Co jsem viděl foto na faceboku,které tam dali ihned po nehodě,tak to byl VW Transporter, nejsem na to odborník ale nový asi nebyl. Ten bílý Transporter byli oni ne ten Sharan za nimi.
Přílohy: FB_IMG_1497815246089.jpg ( 20063b ) - |
|
19.06.2017 08:29 -
|
3076163
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
HELLMUT napsal(a): Kamarád před 14 dny jel na koncert do Belgie a u Lipska na dálnici nedobrzdili a odnesl to chladič.Cesta tam skončila .
Jene je to na dlouho, zjiovat co měli zda pojitění (kamarád kamaráda...) Proto se ptám tady jestli máte zkuenosti...
Hellmute, srovnává dvě nesrovnatelní situace a tedy dva různé (nesrovnatené) produkty.
Jestli jsem dobře pochopil, tak Tebe zajímá porucha, nebo Tebou zaviněná havárie a odtah moná i stovky km,protoe nechce opravovat v cizině (cena?). Tak Tě hned v úvodu zklamu. Takový produkt v tuzemsku není. ádná poj. neodtahne ze zahraničí do ČR více ne 50 km, jinak k nejbliímu servisu. V zahraničí neodtahujou český asistenčky, ale místní na základě smlouvy a poadavku z centrály Tvé pojičovny po nahláení poj. události.
To co jsi popisoval byl případ, kdy kodu a související náklady likvidovala (platila) pojiovna víníka nehody z viníkova povinného ručení. Jestli byl viníkem inostraněc ze západu, tak se o nehodou postiené postarali oproti normám v ČR nadstandardně. Velikost, typ, stáří .... vozu viníka v tom případě nehraje ádnou roli! Důleité bylo, e viník měl aktuálně platné povinné ručení s dostačujícím limitem na jednu kodní událost.
Hellmute, srovnává dvě nesrovnatelní situace a tedy dva různé (nesrovnatené) produkty.
Jestli jsem dobře pochopil, tak Tebe zajímá porucha, nebo Tebou zaviněná havárie a odtah moná i stovky km,protoe nechce opravovat v cizině (cena?). Tak Tě hned v úvodu zklamu. Takový produkt v tuzemsku není. :-(((( ádná poj. neodtahne ze zahraničí do ČR více ne 50 km, jinak k nejbliímu servisu. V zahraničí neodtahujou český asistenčky, ale místní na základě smlouvy a poadavku z centrály Tvé pojičovny po nahláení poj. události.
To co jsi popisoval byl případ, kdy kodu a související náklady likvidovala (platila) pojiovna víníka nehody z viníkova povinného ručení. Jestli byl viníkem inostraněc ze západu, tak se o nehodou postiené postarali oproti normám v ČR nadstandardně. Velikost, typ, stáří .... vozu viníka v tom případě nehraje ádnou roli! Důleité bylo, e viník měl aktuálně platné povinné ručení s dostačujícím limitem na jednu kodní událost.
|
|
19.06.2017 23:37 -
|
3076461
|
|
Ferro
|
|
|
NMC napsal(a): Já mám doplňkové pojitění, které by mělo odtah ze zahraničí (EU) pokrýt do 22000Kč - viz příloha.
OK a přečetl jste si pozorně veobecné, speciální a doplňkové pojistné podmínky?? Navýený limit je výborný, abyste nemusel tolik doplácet v případě, e poskytnuté sluby budou draí. Neznamená, e bude pojiovnou poskytnuta nesjednaná sluba (odtah do ČR z vyí vzdálenosti od hranic).
OK a přečetl jste si pozorně veobecné, speciální a doplňkové pojistné podmínky?? Navýený limit je výborný, abyste nemusel tolik doplácet v případě, e poskytnuté sluby budou draí. Neznamená, e bude pojiovnou poskytnuta nesjednaná sluba (odtah do ČR z vyí vzdálenosti od hranic).
|
|
20.06.2017 07:15 -
|
3076486
|
|
HELLMUT
|
|
|
Tak díky za vysvětlení
Tak díky za vysvětlení :-((((
|
|
20.06.2017 10:45 -
|
3076566
|
|
NMC
|
|
|
Ferro napsal(a): OK a přečetl jste si pozorně veobecné, speciální a doplňkové pojistné podmínky?? Navýený limit je výborný, abyste nemusel tolik doplácet v případě, e poskytnuté sluby budou draí. Neznamená, e bude pojiovnou poskytnuta nesjednaná sluba (odtah do ČR z vyí vzdálenosti od hranic).
Článek 2
Rozsah pojitění (Asistence Plus)
1. V případě, e je vozidlo po porue či nehodě nepo-
jízdné, má oprávněná osoba nárok na zajitění:
a) příjezdu a odjezdu asistenční sluby,
b) opravy vozidla na místě vzniku poruchy s výjim-
kou náhradních dílů, které si oprávněná osoba
hradí sama,
c) vyprotění vozidla,
d) odtahu vozidla do nejblií autoopravny nebo
do jiného místa, které si oprávněná osoba určí.
Řekl bych, e pokud si určím odtah domů, bude pojiovnou zajitěn do částky 22000Kč. Nebo je v tom také nějaký háček? Jinou informaci ohledně odtahu jsem v pojistných podmínkách nenael.
Článek 2
hradí sama,
c) vyprotění vozidla,
Řekl bych, e pokud si určím odtah domů, bude pojiovnou zajitěn do částky 22000Kč. Nebo je v tom také nějaký háček? Jinou informaci ohledně odtahu jsem v pojistných podmínkách nenael.
|
|
20.06.2017 18:08 -
|
3076605
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No já bych viděl jeden háček v tom, e není určeno, čí rozhodnutí o místu, kam se má vozidlo odtáhnout, bude na místě platit. Pokud odtahovka řekne, e se pojede do nejbliího servisu, jak ji chce zlomit, aby poslechla tebe a ne svýho chlebodárce a jeli jste s autem domů místo do nejbliího servisu?
No já bych viděl jeden háček v tom, e není určeno, čí rozhodnutí o místu, kam se má vozidlo odtáhnout, bude na místě platit. Pokud odtahovka řekne, e se pojede do nejbliího servisu, jak ji chce zlomit, aby poslechla tebe a ne svýho chlebodárce a jeli jste s autem domů místo do nejbliího servisu? :nevim
|
|
20.06.2017 19:55 -
|
3076654
|
|
NMC
|
|
|
To je samozřejmě pravda. To u se potom dostáváme do oblasti právního sporu a případně kontaktování organizace, chránící práva zákazníků. Stejně si ale myslím, e případné problémy bych řeil hlavně s asistenční linkou a nikoli přímo s místní odtahovkou. Praktické zkuenosti vak zatím (natěstí) nemám.
To je samozřejmě pravda. To u se potom dostáváme do oblasti právního sporu a případně kontaktování organizace, chránící práva zákazníků. Stejně si ale myslím, e případné problémy bych řeil hlavně s asistenční linkou a nikoli přímo s místní odtahovkou. Praktické zkuenosti vak zatím (natěstí) nemám.
|
|
20.06.2017 21:29 -
|
3076717
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
a co toto??? zkuenosti nemám, ale zas to nevydá patně, chce přečíst obchodní podmínky.... .link.
.link.
a co toto??? zkuenosti nemám, ale zas to nevydá patně, chce přečíst obchodní podmínky.... http://www.uamk.cz/sluzby-produkty-nabidka/asistencni-sluzby-uamk
http://www.uamk.cz/images/pdf/smluvni_podminky.pdf
|
|
22.06.2017 16:22 -
|
3077210
|
|
Ferro
|
|
|
NMC napsal(a): Článek 2
hradí sama,
c) vyprotění vozidla,
Háček by tam v tom případě neměl být ádný. V zahraničí je smluvní partner pojiovny, který za jejich ceny poskytuje sluby (vyprotění, naloení, odtah, náhradní vozidlo atd, co máte sjednáno) do cenové úrovně dle sjednání (pravděpodobně do těch 22k). Take vy budete muset pečlivě počítat (budete.li schopen) co ve si můete dovolit, protoe nad limit je to za Vae. V ČR odtah km cca 20Kč, v zahraničí . Určitě se přesně vyptat a předem dohodnout, abyste finančně nevykrvácel.
Háček by tam v tom případě neměl být ádný. V zahraničí je smluvní partner pojiovny, který za jejich ceny poskytuje sluby (vyprotění, naloení, odtah, náhradní vozidlo atd, co máte sjednáno) do cenové úrovně dle sjednání (pravděpodobně do těch 22k). Take vy budete muset pečlivě počítat (budete.li schopen) co ve si můete dovolit, protoe nad limit je to za Vae. V ČR odtah km cca 20Kč, v zahraničí :nevim:nevim. Určitě se přesně vyptat a předem dohodnout, abyste finančně nevykrvácel.
|
|
22.06.2017 22:38 -
|
3077240
|
|
Hanz 397
|
|
|
Ferro napsal(a): Hellmute, srovnává dvě nesrovnatelní situace a tedy dva různé (nesrovnatené) produkty.
Jestli jsem dobře pochopil, tak Tebe zajímá porucha, nebo Tebou zaviněná havárie a odtah moná i stovky km,protoe nechce opravovat v cizině (cena?). Tak Tě hned v úvodu zklamu. Takový produkt v tuzemsku není. ádná poj. neodtahne ze zahraničí do ČR více ne 50 km, jinak k nejbliímu servisu. V zahraničí neodtahujou český asistenčky, ale místní na základě smlouvy a poadavku z centrály Tvé pojičovny po nahláení poj. události.
Existuje...
Teď v květnu jsem předělával pojistku na auto a mám v podmínkách,e v případě poruchy/nehody bude vozidlo odtaeno do nejbliího servisu a pokud ten zkonstatuje,e vozidlo není schopen opravit do 12ti hodin od přitaení, tak mám nárok na náhradní vozidlo na 10 dní, ubytování vech cestujících z vozu na 2 noci v místě, kam bylo auto odtaeno a repatriaci vozu na místo určené klientem do celkové výe nákladů na repatriaci do 55000kč...
Zjednodueně-pokud auto nebude opravené jetě ten den,najdu si ubytování a druhej den mi odtahovka z ČR přiveze náhradní auto a moje mi odveze domu... Jo a sluba funguje-vyzkoueno kolegou z práce...
Existuje...
Teď v květnu jsem předělával pojistku na auto a mám v podmínkách,e v případě poruchy/nehody bude vozidlo odtaeno do nejbliího servisu a pokud ten zkonstatuje,e vozidlo není schopen opravit do 12ti hodin od přitaení, tak mám nárok na náhradní vozidlo na 10 dní, ubytování vech cestujících z vozu na 2 noci v místě, kam bylo auto odtaeno a repatriaci vozu na místo určené klientem do celkové výe nákladů na repatriaci do 55000kč...
Zjednodueně-pokud auto nebude opravené jetě ten den,najdu si ubytování a druhej den mi odtahovka z ČR přiveze náhradní auto a moje mi odveze domu... Jo a sluba funguje-vyzkoueno kolegou z práce...
|
|
23.06.2017 01:07 -
|
3077256
|
|
Ferro
|
|
|
Hanzi - gratuluji. Dejte k lepímu pojiovniu, kde jste sjednával a info, zda lze připojisti k povinnému ručení, či se jedná o produkt navázatelný jen k havarijce.
Hanzi - gratuluji. Dejte k lepímu pojiovniu, kde jste sjednával a info, zda lze připojisti k povinnému ručení, či se jedná o produkt navázatelný jen k havarijce.
|
|
23.06.2017 21:20 -
|
3077398
|
|
Hanz 397
|
|
|
Je to pojistka od České pojiovny.
Jedná se o povko ve nejvyí verzi Comfort (150mil/150mil) a havarijku ve verzi All Risk 6+ (spoluúčast 5%).
Právě v tom povku je ta asistence a není podmíněna uzavřením havarijky.
Dále mám v pojitění připlaceno pojitění vech skel do 20000 za jednu událost bez spoluúčasti,kody na voze způsobené zvířaty (obligátní kuny a prokousaný kabely,ale třeba i sousedova splaená kráva na přední kapotě zaparkovaného auta) a "zdarma" právní ochranu do 20000,tu zmíněnou asistenci,pojitění zavazadel,a úrazové pojitění vech ve voze.
Je to pojistka od České pojiovny.
Jedná se o povko ve nejvyí verzi Comfort (150mil/150mil) a havarijku ve verzi All Risk 6+ (spoluúčast 5%).
Právě v tom povku je ta asistence a není podmíněna uzavřením havarijky.
Dále mám v pojitění připlaceno pojitění vech skel do 20000 za jednu událost bez spoluúčasti,kody na voze způsobené zvířaty (obligátní kuny a prokousaný kabely,ale třeba i sousedova splaená kráva na přední kapotě zaparkovaného auta) a "zdarma" právní ochranu do 20000,tu zmíněnou asistenci,pojitění zavazadel,a úrazové pojitění vech ve voze.
|
|
24.06.2017 20:16 -
|
3077744
|
|
Ivan.pr
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 168 |
|
|
A kolik za to chtějí bez havarijka?
A kolik za to chtějí bez havarijka?
|
|
24.06.2017 22:34 -
|
3077789
|
|
HELLMUT
|
|
|
No problém je e abych mohl mít povinné ručení u české pojiovny,tak na to asi málo vydělávám.
Za dva roky povinného ručení u české pojiovny by bylo nové turbo doma.
Kdysi dávno jsem měl pár městských ukanců a dle nabídek mi vycházelo pojitění,jen povinné ručení asi na 8000.- ročně
Take mám AXU asi za 5500.- ročně. To bylo nejmíň co jsem dokázal zařídit.
Zrovna jsem si říkal e bych se měl poohlédnout jestli to u nemám promlčené.
A nenalo by se něco levnějího... Poslední malér jsem měl cca rok 2010
Kdy někde slyím e lidi na C5 platí sotva 3000 ročně,tak nechápu a jdou na mě mdloby
No problém je e abych mohl mít povinné ručení u české pojiovny,tak na to asi málo vydělávám.
Kdysi dávno jsem měl pár městských ukanců a dle nabídek mi vycházelo pojitění,jen povinné ručení asi na 8000.- ročně
Kdy někde slyím e lidi na C5 platí sotva 3000 ročně,tak nechápu a jdou na mě mdloby :-((((
|
|
24.06.2017 23:28 -
|
3077797
|
|
Bobr53
|
|
|
HELLMUT napsal(a): No problém je e abych mohl mít povinné ručení u české pojiovny,tak na to asi málo vydělávám.
Kdy někde slyím e lidi na C5 platí sotva 3000 ročně,tak nechápu a jdou na mě mdloby
Tak pro srovnání - mám Slavia pojitění POV PROFI, 100/100 mil., roční platba 2.104,- Kč. Na C5 X7 biturbo 125 kW.
Tak pro srovnání - mám Slavia pojitění POV PROFI, 100/100 mil., roční platba 2.104,- Kč. Na C5 X7 biturbo 125 kW.
|
|
| |
|
|