| | |
17.03.2015 16:46 -
Re: Vzduchový filtr - jaký a kde koupit?
|
2799038
|
|
GeorgeP.
|
Město: Bruntál, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Já v tom nesmysl nevidím. Píu přece, e závada byla v přívodu vzduchu. Mohla být způsobena montáí jiného vzduch. filtru. Pokud se toto potvrdí znovu, koupím filtr s filcem. Pokud ne, mohlo se stát, e jsem nechtěně uvolnil konektor váhy vzduchu. Hadice jsem zkontroloval, jsou v pořádku. Pokud se tato závada ohlásí znovu, budu hledat dál. Postupuju od nejlevnějího řeení.
Já v tom nesmysl nevidím. Píu přece, e závada byla v přívodu vzduchu. Mohla být způsobena montáí jiného vzduch. filtru. Pokud se toto potvrdí znovu, koupím filtr s filcem. Pokud ne, mohlo se stát, e jsem nechtěně uvolnil konektor váhy vzduchu. Hadice jsem zkontroloval, jsou v pořádku. Pokud se tato závada ohlásí znovu, budu hledat dál. Postupuju od nejlevnějího řeení.
|
|
17.03.2015 21:13 -
|
2799071
|
|
jumep
|
|
|
a ja som ti napisal ze vymena filtru nic nesposobi, aj ked tam nedas uplne ziadny !
a ja som ti napisal ze vymena filtru nic nesposobi, aj ked tam nedas uplne ziadny !
|
|
18.03.2015 09:56 -
|
2799118
|
|
ivanivan
|
|
|
Někdy dám s filcem, někdy bez, a určitě to nemá vliv. S filcem je údajně pro více prané prostředí. Určitě Tě hláka vylekala, ale věř, e tady poradí dobře .
Někdy dám s filcem, někdy bez, a určitě to nemá vliv. S filcem je údajně pro více prané prostředí. Určitě Tě hláka vylekala, ale věř, e tady poradí dobře :palec .
|
|
18.03.2015 16:48 -
|
2799206
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já myslím, e ten filc je tam spíe na zachycování vlhkosti, brání aby se na papírový filtr ta vlhkost nedostala a zůstal prodyný, jistý si úplně nejsem, ale logiku by to mělo.
Já myslím, e ten filc je tam spíe na zachycování vlhkosti, brání aby se na papírový filtr ta vlhkost nedostala a zůstal prodyný, jistý si úplně nejsem, ale logiku by to mělo. ;-)
|
|
18.03.2015 18:35 -
|
2799240
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ten filc zachytí hrubí nečistoty, listí, klacky a taky vodu. Jasně e v něm uvízne i nějaký ten větí černý prach. Ale není tam kvůli vlhkosti, ani kvůli prachu. Prach zachytí a papírová část filtru a vlhkost nezachytí nic. Jen vodu rozstříknutou ve velkých kapkách.
Samotný filc je jen vylepením ve smyslu prodlouení ivotnosti jemný papírový části filtru, která se tak rychle neucpe. Kdy se papírová vloka namočí, ztrácí prodynost a ani po vysuení u to není úplně ono. Papír nabobtná a změní velikost pórů. Proto je ádoucí, aby filtr nepřiel do styku s vodou a proto je před ním ta filcová část. Ale vzduná vlhkost a mlha mu neublíí. Já dávám filtry s filcem, jejich cena se od filtrů bez filcu skoro nelií.
Jinak ten filc jsme v textilce pouívali v metrái do klimatizací na zachycování bavlněnýho prachu před vstupem vzduchu do tkalcovny.
Ten filc zachytí hrubí nečistoty, listí, klacky a taky vodu. Jasně e v něm uvízne i nějaký ten větí černý prach. Ale není tam kvůli vlhkosti, ani kvůli prachu. Prach zachytí a papírová část filtru a vlhkost nezachytí nic. Jen vodu rozstříknutou ve velkých kapkách.
Samotný filc je jen vylepením ve smyslu prodlouení ivotnosti jemný papírový části filtru, která se tak rychle neucpe. Kdy se papírová vloka namočí, ztrácí prodynost a ani po vysuení u to není úplně ono. Papír nabobtná a změní velikost pórů. Proto je ádoucí, aby filtr nepřiel do styku s vodou a proto je před ním ta filcová část. Ale vzduná vlhkost a mlha mu neublíí. Já dávám filtry s filcem, jejich cena se od filtrů bez filcu skoro nelií.
Jinak ten filc jsme v textilce pouívali v metrái do klimatizací na zachycování bavlněnýho prachu před vstupem vzduchu do tkalcovny.
|
|
18.03.2015 20:25 -
|
2799272
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Vzduchovy filter s filcom nemá význam pokial niekto nefrčí na longlife.. ja mením oleje aj filtre cca 15-17 000 km.. Rovnaký filter má napr aj xantia, ZX, BX, Peugeot 405, 406 .. a tam bol predpis meni po 10 000km.
Jednoduchý testík..vytiahnite z auta filter po 20 000km.. je čierny? hnedý? vidno biele časti? tam je vaa odpoved na výber filtra...
Vzduchovy filter s filcom nemá význam pokial niekto nefrčí na longlife.. ja mením oleje aj filtre cca 15-17 000 km.. Rovnaký filter má napr aj xantia, ZX, BX, Peugeot 405, 406 .. a tam bol predpis meni po 10 000km.
Jednoduchý testík..vytiahnite z auta filter po 20 000km.. je čierny? hnedý? vidno biele časti? tam je vaa odpoved na výber filtra...
|
|
18.03.2015 20:36 -
|
2799277
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Mám v autech i motorce KN. Neměním, peru a jsem u pár let spokojenej. J.C.
Mám v autech i motorce KN. Neměním, peru a jsem u pár let spokojenej. J.C.
|
|
18.03.2015 20:56 -
|
2799281
|
|
GeorgeP.
|
|
|
Tak problém bude někde jinde. Dnes mi to vyhodilo chybu ESP/ASR a hned na to zase Pollution system faulty. Po vypnutí klíčku a znovu nastartování ESP/ASR u nerozsvítilo, ale pollution ... svítí dál. Natvaně jsem to strčil do garáe a vytáhl starou dobrou X1 1,9 td. Ta jede furt
Tak problém bude někde jinde. Dnes mi to vyhodilo chybu ESP/ASR a hned na to zase Pollution system faulty. Po vypnutí klíčku a znovu nastartování ESP/ASR u nerozsvítilo, ale pollution ... svítí dál. Natvaně jsem to strčil do garáe a vytáhl starou dobrou X1 1,9 td. Ta jede furt :-d
|
|
18.03.2015 21:43 -
|
2799292
|
|
GeorgeP.
|
|
|
Tak jsem tudoval diskuse na téma této ,,oblíbené" hláky a doel jsem k závěru, e se nejvíc na můj případ hodí pokles napětí na baterce (auto déle stálo), a u druhý týden jezdím jen po městě. Take dolo k tomu, co u tady kdysi někdo velmi trefně popsal: ,, odpovídá velkému poklesu napětí na baterce a rozkýblování zbytečného mozku záchraných píčovin.... " Nechám dobít baterku a budu po městě chodit pěky.
Tak jsem tudoval diskuse na téma této ,,oblíbené" hláky a doel jsem k závěru, e se nejvíc na můj případ hodí pokles napětí na baterce (auto déle stálo), a u druhý týden jezdím jen po městě. Take dolo k tomu, co u tady kdysi někdo velmi trefně popsal: ,, odpovídá velkému poklesu napětí na baterce a rozkýblování zbytečného mozku záchraných píčovin.... " :-)))) Nechám dobít baterku a budu po městě chodit pěky. :-)
|
|
18.03.2015 21:47 -
|
2799294
|
|
jumep
|
|
|
znova zle, na 90% to typujem na prasknutu hadicku swirlu
znova zle, na 90% to typujem na prasknutu hadicku swirlu
|
|
19.03.2015 19:02 -
|
2799678
|
|
GeorgeP.
|
|
|
V přítím týdnu na to vlítnu a znova ty hadičky zkontroluju. Budu rád, kdy to bude jen ta hadička. Baterka ale taky potřebuje oivit. Koupil jsem auto 9.12. a předtím prý dva měsíce stálo. Já jsem najezdil cca 1000 km a dalí dva měsíce stálo. Teď dva týdny jen po městě, to by dostala zabrat kadá baterka. Určitě dám info jak to dopadlo
V přítím týdnu na to vlítnu a znova ty hadičky zkontroluju. Budu rád, kdy to bude jen ta hadička. Baterka ale taky potřebuje oivit. Koupil jsem auto 9.12. a předtím prý dva měsíce stálo. Já jsem najezdil cca 1000 km a dalí dva měsíce stálo. Teď dva týdny jen po městě, to by dostala zabrat kadá baterka. Určitě dám info jak to dopadlo :-)
|
|
19.03.2015 20:11 -
|
2799726
|
|
Hanz 397
|
|
|
J.Cimrman napsal(a): Mám v autech i motorce KN. Neměním, peru a jsem u pár let spokojenej. J.C.
Podívej se na stranu 2 tohhle vlákna,na můj příspěvek a myslím,e tě spokojenost přejde
Jasně,odpoví mi,e ty ho pravidelně pere a impregnuje,ale to ten majitel Paouta taky...
Podívej se na stranu 2 tohhle vlákna,na můj příspěvek a myslím,e tě spokojenost přejde ;-)
Jasně,odpoví mi,e ty ho pravidelně pere a impregnuje,ale to ten majitel Paouta taky...
|
|
19.03.2015 23:40 -
|
2799885
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Já tedy problem s KN nezeznamenal. Na Ducatu u má nalítáno 250000 km a po vyprání je jak nový a piny z něj je vdy poehnaně tak e asi dělá co má ale to je kadýho věc co a jak pouívá. J.C.
Já tedy problem s KN nezeznamenal. Na Ducatu u má nalítáno 250000 km a po vyprání je jak nový a piny z něj je vdy poehnaně tak e asi dělá co má ale to je kadýho věc co a jak pouívá. J.C.
|
|
| |
|
|