| | |
21.06.2014 11:29 -
Re: Vzduchový filtr - jaký a kde koupit?
|
2707487
|
|
MacoLM
|
|
|
ja som menil dva tyzdne dozadu. kupil som filter MANN. povodne tam bol este filter s logom PSA a ten mal hruby filc. Ten MANN co som kupil, mal tiez filc, ale hrubka asi polovicna. snad to staci.
ja som menil dva tyzdne dozadu. kupil som filter MANN. povodne tam bol este filter s logom PSA a ten mal hruby filc. Ten MANN co som kupil, mal tiez filc, ale hrubka asi polovicna. snad to staci.
|
|
21.06.2014 22:50 -
|
2707671
|
|
matonnn
|
Město: Rugby, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 40 |
|
|
ja som menil nedavno vsetky filtre a vzduchovy mam - Purflux A1179. Je tam aj filc no neviem ci v UK to ma nejaky vyznam ked tu je viacej vlhko ako prasno. kupovany z ebay
ja som menil nedavno vsetky filtre a vzduchovy mam - Purflux A1179. Je tam aj filc no neviem ci v UK to ma nejaky vyznam ked tu je viacej vlhko ako prasno. kupovany z ebay ;-)
|
|
22.06.2014 07:04 -
|
2707687
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já si myslím e je právě i proti vlhkosti,u enina auta byl jednou filtr bez filce zespodu orosenej,kdy jsme ho nechali uschnout,u byl ztvrdlej a ztratil přisávací vlastnosti,stačí pár kapek a papír na filtru to znehodnotí,z toho filce nemá voda anci se dostat a na vlastní filtr,stalo se to pouze jednou,nevim z čeho to orosení vzniklo,moná bylo po deti,u si nepamatuju.
Já si myslím e je právě i proti vlhkosti,u enina auta byl jednou filtr bez filce zespodu orosenej,kdy jsme ho nechali uschnout,u byl ztvrdlej a ztratil přisávací vlastnosti,stačí pár kapek a papír na filtru to znehodnotí,z toho filce nemá voda anci se dostat a na vlastní filtr,stalo se to pouze jednou,nevim z čeho to orosení vzniklo,moná bylo po deti,u si nepamatuju.;-)
|
|
22.06.2014 08:48 -
|
2707780
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Rovnaký filter za 3,50 (Mueller) som kupoval do 4xBX,Xantia,XM a 2x C5 ..s filcom som nebral nikdy, nikdy nebol orosený ani nič podobné, nikdy nebol pinavý z druhej strany, nikdy nebol pinavý airbox z druhej strany..vdy bené znečistenie.. 10-20 000km (BX GTi a GTi 16V- 10tkm, ostatné 20 000km)
Raz som servisoval C5 ktorá nemala menené filtre ani oleje vye 60 000km.. vetko bolo ok, filtre viac znečistené, v oleji iadny bordel.. po výmene filtrov iadna zmena chodu alebo zníenie spotreby alebo niečo..
Samozrejme motoru neprospieva starý olej lebo v diesli sa zakarbonuje a stráca vlastnosti dos rýchlo.. v benzíne po GO a vyčistení motora som menil po 10tkm..aký som nalial taký čistý som aj vypustil ..pravda do BX som lial 5w50..take nemal ancu sa prepáli
Rovnaký filter za 3,50 (Mueller) som kupoval do 4xBX,Xantia,XM a 2x C5 ..s filcom som nebral nikdy, nikdy nebol orosený ani nič podobné, nikdy nebol pinavý z druhej strany, nikdy nebol pinavý airbox z druhej strany..vdy bené znečistenie.. 10-20 000km (BX GTi a GTi 16V- 10tkm, ostatné 20 000km)
Raz som servisoval C5 ktorá nemala menené filtre ani oleje vye 60 000km.. vetko bolo ok, filtre viac znečistené, v oleji iadny bordel.. po výmene filtrov iadna zmena chodu alebo zníenie spotreby alebo niečo..
Samozrejme motoru neprospieva starý olej lebo v diesli sa zakarbonuje a stráca vlastnosti dos rýchlo.. v benzíne po GO a vyčistení motora som menil po 10tkm..aký som nalial taký čistý som aj vypustil :)..pravda do BX som lial 5w50..take nemal ancu sa prepáli
|
|
15.03.2015 19:32 -
|
2798539
|
|
GeorgeP.
|
Město: Bruntál, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Zdravím. Já jsem dnes vyměnil vzduchový filtr s filcem za filtr bez filcu a během pěti km se mi rozsvítila kontrolka a hláka: Engine anti - pollution system faulty. U se to někomu stalo? Podotýkám, e FAP je starý 31 000 km. Díky za odpovědi.
Zdravím. Já jsem dnes vyměnil vzduchový filtr s filcem za filtr bez filcu a během pěti km se mi rozsvítila kontrolka a hláka: Engine anti - pollution system faulty. U se to někomu stalo? Podotýkám, e FAP je starý 31 000 km. Díky za odpovědi.
|
|
15.03.2015 19:39 -
|
2798541
|
|
jumep
|
|
|
a nezabudol si zapojit vahu vzduchu?
a nezabudol si zapojit vahu vzduchu?
|
|
15.03.2015 19:41 -
|
2798544
|
|
GeorgeP.
|
|
|
Ani jsem ji neodpojoval . . .
Ani jsem ji neodpojoval . . .
|
|
15.03.2015 19:43 -
|
2798545
|
|
jumep
|
|
|
v principe s filtrom to nic nema spolocne
v principe s filtrom to nic nema spolocne
|
|
15.03.2015 19:47 -
|
2798551
|
|
GeorgeP.
|
|
|
A co to teda přesně znamená? Ucpaný FAP?
A co to teda přesně znamená? Ucpaný FAP?
|
|
15.03.2015 20:10 -
|
2798562
|
|
jumep
|
|
|
nie, skus si tu hlasku vyhladat, je tu na tu temu toho dost (je to vseobecna zavada motora, idealne diagnostiku a zistit co konkretne)
nie, skus si tu hlasku vyhladat, je tu na tu temu toho dost (je to vseobecna zavada motora, idealne diagnostiku a zistit co konkretne)
|
|
15.03.2015 20:12 -
|
2798564
|
|
GeorgeP.
|
|
|
Je to v překladu ucpaný výfukový filtr, myslím. Co zkusit odpojit na noc baterku?
Je to v překladu ucpaný výfukový filtr, myslím. Co zkusit odpojit na noc baterku?
|
|
15.03.2015 20:14 -
|
2798568
|
|
jumep
|
|
|
Nie, v preklade je to chyba emisneho systemu (fap ma svoju hlasku v podobe unblock diesel filter)
ako som uz pisal, je tu na tu temu toho dost, hladaj ! (link ti nedam, som na nudzovom pocitaci a rad ze mi to teraz bezi)
Nie, v preklade je to chyba emisneho systemu (fap ma svoju hlasku v podobe unblock diesel filter)
ako som uz pisal, je tu na tu temu toho dost, hladaj ! (link ti nedam, som na nudzovom pocitaci a rad ze mi to teraz bezi)
|
|
15.03.2015 20:16 -
|
2798569
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Není to v překladu ucpaný výfukový filtr. A poslouchej předsedu.
.link.
.link.
Není to v překladu ucpaný výfukový filtr. A poslouchej předsedu. ;-)
http://www.c5club.cz/diskuze/c5club/2402493-rozcestnik-c5/#last
http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/166539-antipollution-system-faulty-dieselove-motory/#.VQXazeFDW6w
|
|
15.03.2015 20:28 -
|
2798581
|
|
GeorgeP.
|
|
|
Zítra pohledám. Jetě se moc neorientuju ani v C5, ani na těchto stránkách. Zatím moc díky
Zítra pohledám. Jetě se moc neorientuju ani v C5, ani na těchto stránkách. Zatím moc díky ;-)
|
|
15.03.2015 20:42 -
|
2798591
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Měnil jsi vzduchový filtr... a jen tak náhodou, nepřiskřípl jsi některou podtlakovou trubičku, která vede kolem air boxu? Stačí uvolnit, naprasknout, nebo prodřít (vechno i nechtěně) a hláka je na světě! Posílám fotku mojí podřené trubičky podtlaku vedoucí kolem airboxu...o ní se pokodila provozem.
Zkus se podívat, překontrolovat podtlaky, které vedou blízko airboxu...
Jo... a pro přítě raději otázku dej do tématu, které je tom nejblíe, např. tady: .link.
Měnil jsi vzduchový filtr... a jen tak náhodou, nepřiskřípl jsi některou podtlakovou trubičku, která vede kolem air boxu? Stačí uvolnit, naprasknout, nebo prodřít (vechno i nechtěně) a hláka je na světě! Posílám fotku mojí podřené trubičky podtlaku vedoucí kolem airboxu...o ní se pokodila provozem.
Zkus se podívat, překontrolovat podtlaky, které vedou blízko airboxu...
Jo... a pro přítě raději otázku dej do tématu, které je tom nejblíe, např. tady: http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/166539-antipollution-system-faulty-dieselove-motory/42/#.VQXhhct0zIU
Přílohy: DSCN1756.JPG ( 245118b ) - |
|
16.03.2015 18:20 -
|
2798858
|
|
GeorgeP.
|
|
|
Díky za radu a pomoc. Zkontroluju vechno, mohlo se to stát. Zajel jsem s tím na diagnostiku a závady mi vymazali, tak uvidím, co se bude dít dál. A za to nesprávné umístění tématu se omlouvám, řeil jsem vzduch filtr, tak jsem myslel, e to patří sem. Já se to naučím
Díky za radu a pomoc. Zkontroluju vechno, mohlo se to stát. Zajel jsem s tím na diagnostiku a závady mi vymazali, tak uvidím, co se bude dít dál. A za to nesprávné umístění tématu se omlouvám, řeil jsem vzduch filtr, tak jsem myslel, e to patří sem. Já se to naučím ;-)
|
|
16.03.2015 19:36 -
|
2798882
|
|
GeorgeP.
|
|
|
Je mi to jasné, píu, e vechno jetě zkontroluju. Bude to zřejmě nějakou netěsností v sání nebo podtlaku.
Je mi to jasné, píu, e vechno jetě zkontroluju. Bude to zřejmě nějakou netěsností v sání nebo podtlaku.
|
|
16.03.2015 20:27 -
|
2798895
|
|
jumep
|
|
|
uplne typicky nezmysel ...
na diagnostiku sa ide preto, aby sa zistilo aku zavadu to pise a tato sa vedela odstranit, az ked je odstranena sa moze ist na vymazanie, tymto si si len predlzil dobu problemu
uplne typicky nezmysel ...
na diagnostiku sa ide preto, aby sa zistilo aku zavadu to pise a tato sa vedela odstranit, az ked je odstranena sa moze ist na vymazanie, tymto si si len predlzil dobu problemu
|
|
| |
|
|