| | |
26.02.2012 11:11 -
Re: Vzduchový filtr - jaký a kde koupit?
|
2453961
|
|
C5stepan
|
|
|
1,6 melounů km? 160 roků? To snad nevydrí ani origo zabalený v kufru auta. A ani pravnuci u ho tam nenajdou. Jaký je asi poločas rozpadu filcu?
1,6 melounů km? 160 roků? To snad nevydrí ani origo zabalený v kufru auta. A ani pravnuci u ho tam nenajdou. Jaký je asi poločas rozpadu filcu?
|
|
14.08.2012 21:42 -
|
2499158
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jestli mi někdo řekne,e chce dát do auta filtr KN(nebo jinej "sportovní" nesmysl),tak vezmu nastřelovací seívačku a přiiju mu obě ruce za zády k přirození...
V příloze váha vzduchu Peu 406 2,2HDi po cca 12000km s touhle nádherou... A pán se divil,e to nejede,kdy tam má tak skvěllou součástku...
Jestli mi někdo řekne,e chce dát do auta filtr KN(nebo jinej "sportovní" nesmysl),tak vezmu nastřelovací seívačku a přiiju mu obě ruce za zády k přirození...
V příloze váha vzduchu Peu 406 2,2HDi po cca 12000km s touhle nádherou... A pán se divil,e to nejede,kdy tam má tak skvěllou součástku...
Přílohy: Fotografie0882.jpg ( 840745b ) - |
|
15.08.2012 16:33 -
|
2499366
|
|
Darja
|
|
|
O sportovní se musí starat, prát a impregnovat, papírák se vyhodí při výměně oleje, dá novej a nemusím mít strachy, e olej na impregnaci vysychá a do auta mi jde humus. Připomíná mi to diskuzi na jednom babafóru, estli je lepí papírová nebo látková plína
O sportovní se musí starat, prát a impregnovat, papírák se vyhodí při výměně oleje, dá novej a nemusím mít strachy, e olej na impregnaci vysychá a do auta mi jde humus. Připomíná mi to diskuzi na jednom babafóru, estli je lepí papírová nebo látková plína :-)):-))
|
|
15.08.2012 16:38 -
|
2499368
|
|
Hanz 397
|
|
|
Ten sr*č byl novej,oetřenej dle pokynů výrobce a dával jsem mu ho tam já(stydím se) před ani ne 12000km...
Ten sr*č byl novej,oetřenej dle pokynů výrobce a dával jsem mu ho tam já(stydím se) před ani ne 12000km...
|
|
15.08.2012 17:50 -
|
2499381
|
|
Darja
|
|
|
Viditelně to na dostatečné filtrační schopnosti nestačilo...
Viditelně to na dostatečné filtrační schopnosti nestačilo...
|
|
15.08.2012 19:21 -
|
2499401
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Evidentně není nad to, prát si denně drahej filtr na vale, ondulovat ho, mazat kodicionérama a vonnýma olejíčkama, dělat mu masáe a kochat se z toho nádhernýho stáda kobyl, který mi za to dává.
Koho by bavilo koupit jednou za 20.000km lacinej filtr, celou dobu si ho nevímat a potom jednodue vyměnit? Prostě nuda.
Evidentně není nad to, prát si denně drahej filtr na vale, ondulovat ho, mazat kodicionérama a vonnýma olejíčkama, dělat mu masáe a kochat se z toho nádhernýho stáda kobyl, který mi za to dává.
Koho by bavilo koupit jednou za 20.000km lacinej filtr, celou dobu si ho nevímat a potom jednodue vyměnit? Prostě nuda.
:-))))
|
|
15.08.2012 21:52 -
|
2499468
|
|
karneval
|
|
|
Papierak Filtron za nakupnu cenu od kamarata FTW moem meni 2x tak často za rovnakú cenu.
Papierak Filtron za nakupnu cenu od kamarata FTW :D moem meni 2x tak často za rovnakú cenu.
|
|
16.08.2012 08:25 -
|
2499552
|
|
karneval
|
|
|
Preto sa filtre menia.
Preto sa filtre menia.
|
|
17.08.2012 17:26 -
|
2499819
|
|
Darja
|
|
|
Pablik1 napsal(a): Darja napsal(a): pěkně ti to saje teplej vzduch od motoru Tomu se říká tuning, co? nenené odstranil jsem plastový kryt motoru(ten spodní) a z alu.plechu je napojené dosávání na to původní...ale jak říkám kadého věc.v kadém případě bych aspon 2x.za sezonu hodil okem na papírák v jakém je stavu:pinavý,mokrý,potrhaný atd.
Kecy v kleci Ideální je změřit si to takhle a pak po pořádném odstínění, rozdíl je a 20°C. Co, modří ji vědí, ve výkonu sakra poznat. Odstraněním uplechu sis jen "zvednul" aerodynamický odpor (vznikají turbulence navíc, to není ádoucí) a jde ti víc píny do motorového prostoru, tím pádem i na filtr...
Kdy odstínění... tak si z toho alu plechu udělej domeček pro filtr a ke kapotě...
Já mam c5 7x dýl jak ty, nikdy jsem neměla problém s filtrem, měním vdy s olejem (tj po necelém roce, bo měním po 15tisících) a to dávám c5 zabrat, e jezdí chudinka i v terénu (bo k baráku je to prostě ideálně na 4x4).
Ale to je asi ten praktickej tuning, kterýmu asi nerozumím
Kecy v kleci :) Ideální je změřit si to takhle a pak po pořádném odstínění, rozdíl je a 20°C. Co, modří ji vědí, ve výkonu sakra poznat. Odstraněním uplechu sis jen "zvednul" aerodynamický odpor (vznikají turbulence navíc, to není ádoucí) a jde ti víc píny do motorového prostoru, tím pádem i na filtr...
Kdy odstínění... tak si z toho alu plechu udělej domeček pro filtr a ke kapotě...
Já mam c5 7x dýl jak ty, nikdy jsem neměla problém s filtrem, měním vdy s olejem (tj po necelém roce, bo měním po 15tisících) a to dávám c5 zabrat, e jezdí chudinka i v terénu (bo k baráku je to prostě ideálně na 4x4).
Ale to je asi ten praktickej tuning, kterýmu asi nerozumím :-))
|
|
18.08.2012 00:16 -
|
2499926
|
|
Hanz 397
|
|
|
Darja napsal(a): Kecy v kleci Ideální je změřit si to takhle a pak po pořádném odstínění, rozdíl je a 20°C. Co, modří ji vědí, ve výkonu sakra poznat. Odstraněním uplechu sis jen "zvednul" aerodynamický odpor (vznikají turbulence navíc, to není ádoucí) a jde ti víc píny do motorového prostoru, tím pádem i na filtr...
Ale to je asi ten praktickej tuning, kterýmu asi nerozumím
Nedá se to napsat líp. Tenhle filtr má takhle udělanej jedinou výhodu-je modrej Já ho nekontroluju. koda práce-kdy u to rozdělávám,tak ho rovnou vyměnim.
:palec Nedá se to napsat líp. Tenhle filtr má takhle udělanej jedinou výhodu-je modrej :-d Já ho nekontroluju. koda práce-kdy u to rozdělávám,tak ho rovnou vyměnim.
|
|
18.08.2012 11:47 -
|
2499938
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
Darja napsal(a): Kecy v kleci Ideální je změřit si to takhle a pak po pořádném odstínění, rozdíl je a 20°C. Co, modří ji vědí, ve výkonu sakra poznat. Odstraněním uplechu sis jen "zvednul" aerodynamický odpor (vznikají turbulence navíc, to není ádoucí) a jde ti víc píny do motorového prostoru, tím pádem i na filtr... Kdy odstínění... tak si z toho alu plechu udělej domeček pro filtr a ke kapotě... Já mam c5 7x dýl jak ty, nikdy jsem neměla problém s filtrem, měním vdy s olejem (tj po necelém roce, bo měním po 15tisících) a to dávám c5 zabrat, e jezdí chudinka i v terénu (bo k baráku je to prostě ideálně na 4x4). Ale to je asi ten praktickej tuning, kterýmu asi nerozumím koukni na mé fota v galérce(vychytávky)a je tam nový kryt motoru z alu.plechu-sice není v kuse(nelo vyvézt tak velký kus najednou)ale je tam...dokonce jumep někde napsal e né kadá c-5 ho měla od novoty.a jětě jedna na konec na ermanicích:grilování a jiné neřesti jsem si viml e 2nebo3 autka měla pokozený dekl na airboxu co znamená e vzduch je sátý nad filtrem-mimo něj
Kecy v kleci :) Ideální je změřit si to takhle a pak po pořádném odstínění, rozdíl je a 20°C. Co, modří ji vědí, ve výkonu sakra poznat. Odstraněním uplechu sis jen "zvednul" aerodynamický odpor (vznikají turbulence navíc, to není ádoucí) a jde ti víc píny do motorového prostoru, tím pádem i na filtr... Kdy odstínění... tak si z toho alu plechu udělej domeček pro filtr a ke kapotě... Já mam c5 7x dýl jak ty, nikdy jsem neměla problém s filtrem, měním vdy s olejem (tj po necelém roce, bo měním po 15tisících) a to dávám c5 zabrat, e jezdí chudinka i v terénu (bo k baráku je to prostě ideálně na 4x4). Ale to je asi ten praktickej tuning, kterýmu asi nerozumím :-)) koukni na mé fota v galérce(vychytávky)a je tam nový kryt motoru z alu.plechu-sice není v kuse(nelo vyvézt tak velký kus najednou)ale je tam...dokonce jumep někde napsal e né kadá c-5 ho měla od novoty.a jětě jedna na konec na ermanicích:grilování a jiné neřesti jsem si viml e 2nebo3 autka měla pokozený dekl na airboxu co znamená e vzduch je sátý nad filtrem-mimo něj :-))
Přílohy: nový kryt motoru alu.plech.jpg ( 484574b ) - |
|
20.08.2012 12:51 -
|
2500309
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Dělal jsem údrbu obou C5. Na enině 2.2 ujeto na vzduchovém filtru MAN s filcem 38 266 a filc edý, filtr lehce zapráený. Na mém 2.0 ujeto na vzduchovém filtru PURFLEX s filcem 21 112 a filc tmavě edý a filtr značně znečistený. V 80% jezdíme stejnou trasu. Rozebral jsem je a zkouel přes ně vysavačem vysát cigaretový popel z popelníku. 3 minuty kruhová hubice vysavače, popelník s popelem ze 2 cigaret. Přes oba filtry vysátí bez problémů. Na MANu nebylo nic znát, na PURFLEXu zachyceno cca 30% popela. Dal jsem do obou Purflex.
Dělal jsem údrbu obou C5. Na enině 2.2 ujeto na vzduchovém filtru MAN s filcem 38 266 a filc edý, filtr lehce zapráený. Na mém 2.0 ujeto na vzduchovém filtru PURFLEX s filcem 21 112 a filc tmavě edý a filtr značně znečistený. V 80% jezdíme stejnou trasu. Rozebral jsem je a zkouel přes ně vysavačem vysát cigaretový popel z popelníku. 3 minuty kruhová hubice vysavače, popelník s popelem ze 2 cigaret. Přes oba filtry vysátí bez problémů. Na MANu nebylo nic znát, na PURFLEXu zachyceno cca 30% popela. Dal jsem do obou Purflex.
|
|
20.08.2012 13:02 -
|
2500310
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
vseved napsal(a): Dělal jsem údrbu obou C5. Na enině 2.2 ujeto na vzduchovém filtru MAN s filcem 38 266 a filc edý, filtr lehce zapráený. Na mém 2.0 ujeto na vzduchovém filtru PURFLEX s filcem 21 112 a filc tmavě edý a filtr značně znečistený. V 80% jezdíme stejnou trasu. Rozebral jsem je a zkouel přes ně vysavačem vysát cigaretový popel z popelníku. 3 minuty kruhová hubice vysavače, popelník s popelem ze 2 cigaret. Přes oba filtry vysátí bez problémů. Na MANu nebylo nic znát, na PURFLEXu zachyceno cca 30% popela. Dal jsem do obou Purflex. tak to vypadá e MAN je více propustný.Jen těch kiláků není moc?Kadý tady píe výměna s oilem.koda es to nenafotil to vysávání popelníku já za sebe dokud jsem pouíval papírové filtry(buničinové)2x.ročněřed zimou a po zimě.po létě je více od prachu,pylu, a po zimě od zimních sr..nechutností:vlhko,břečka,sůl atd.
Dělal jsem údrbu obou C5. Na enině 2.2 ujeto na vzduchovém filtru MAN s filcem 38 266 a filc edý, filtr lehce zapráený. Na mém 2.0 ujeto na vzduchovém filtru PURFLEX s filcem 21 112 a filc tmavě edý a filtr značně znečistený. V 80% jezdíme stejnou trasu. Rozebral jsem je a zkouel přes ně vysavačem vysát cigaretový popel z popelníku. 3 minuty kruhová hubice vysavače, popelník s popelem ze 2 cigaret. Přes oba filtry vysátí bez problémů. Na MANu nebylo nic znát, na PURFLEXu zachyceno cca 30% popela. Dal jsem do obou Purflex. tak to vypadá e MAN je více propustný.Jen těch kiláků není moc?Kadý tady píe výměna s oilem.koda es to nenafotil to vysávání popelníku :palec já za sebe dokud jsem pouíval papírové filtry(buničinové)2x.ročně:před zimou a po zimě.po létě je více od prachu,pylu, a po zimě od zimních sr..nechutností:vlhko,břečka,sůl atd.
|
|
20.08.2012 16:23 -
|
2500361
|
|
Darja
|
|
|
no já vyměním filtr 2x za tu dobu...
furt nevidim to odstínění od motoru...
no já vyměním filtr 2x za tu dobu...
furt nevidim to odstínění od motoru...