| | |
11.02.2013 00:11 -
Re: REZERVA - umístění ve vozidle
|
2547050
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
.link.
A proč tam ta rezerva vůbec je?
http://www.youtube.com/watch?v=VKC5d4Ytcq0
A proč tam ta rezerva vůbec je?:-))))
|
|
11.02.2013 06:37 -
|
2547069
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Souhlas s Růou - vejde se tam spousta věcí. Já tam mám drobnějí vercajk, startovací kabely, lano, montérky...
Ale dobře to měl igulík sedan - rezerva byla na výku v levé části kufru. Museli kvůli tomu lehce upravit levý zadní blatík, ale byla v suchu a ihned dostupná i při plném kufru a v kufru zbylo dost místa. C5 má kola trochu větí, ale myslím, e podobné řeení by se udělat dalo (samozřejmě v továrně) a tam co je nyní rezerva by byl dalí úloný prostor. Uvítali by to zejména příznivci LPG, tuím se vyrábějí bomby právě pro umístění místo rezervy.
Při pohledu na zadní část auta zezpodu (mám kombíka) jsem si říkal, e konstruktérům nic nebránilo udělat tu vanu pro rezervu v celém půdorysu kufru a dokonce jetě o trochu níe. To by ten kufr byl opravdu gigantický.
Souhlas s Růou - vejde se tam spousta věcí. Já tam mám drobnějí vercajk, startovací kabely, lano, montérky...
Ale dobře to měl igulík sedan - rezerva byla na výku v levé části kufru. Museli kvůli tomu lehce upravit levý zadní blatík, ale byla v suchu a ihned dostupná i při plném kufru a v kufru zbylo dost místa. C5 má kola trochu větí, ale myslím, e podobné řeení by se udělat dalo (samozřejmě v továrně) a tam co je nyní rezerva by byl dalí úloný prostor. Uvítali by to zejména příznivci LPG, tuím se vyrábějí bomby právě pro umístění místo rezervy.
Při pohledu na zadní část auta zezpodu (mám kombíka) jsem si říkal, e konstruktérům nic nebránilo udělat tu vanu pro rezervu v celém půdorysu kufru a dokonce jetě o trochu níe. To by ten kufr byl opravdu gigantický.
|
|
11.02.2013 07:52 -
|
2547102
|
|
lenkal123
|
|
|
já samozřejmě nechci vozit rezervu v rakvi pořád. Ale hodláme v autě taky někdy spát (jezdíme dost ven) tak jde spí o tyhle vyjímečně dny a tip jak upevnit rezervu je? Resp. u koho to nechat udělat tak aby se dala enskou lehce demontovat?
já samozřejmě nechci vozit rezervu v rakvi pořád. Ale hodláme v autě taky někdy spát (jezdíme dost ven) tak jde spí o tyhle vyjímečně dny :-) a tip jak upevnit rezervu je? Resp. u koho to nechat udělat tak aby se dala enskou lehce demontovat? :-)
|
|
11.02.2013 10:34 -
|
2547132
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
V tom upevnění je právě ten háček. Nejde to dost dobře vykoumat, kdy pod papundeklem v kufru je nádr. Take "skoro" neřeitelný. Proto doporučujeme tu opravnou sadu. Pak nemusí vozit rezervu nikdy.
Ty boxy na střechu jsou fakt na prd. Blbě se s tím jezdí, kdy dá zátě tak vysoko, s autem cloumá vítr, jde to snadno vykrást a ty testy bezpečnosti na videu jsi asi viděla. Já bych to nechtěl ani zadarmo jako nouzovku.
V tom upevnění je právě ten háček. Nejde to dost dobře vykoumat, kdy pod papundeklem v kufru je nádr. Take "skoro" neřeitelný. Proto doporučujeme tu opravnou sadu. Pak nemusí vozit rezervu nikdy.
Ty boxy na střechu jsou fakt na prd. Blbě se s tím jezdí, kdy dá zátě tak vysoko, s autem cloumá vítr, jde to snadno vykrást a ty testy bezpečnosti na videu jsi asi viděla. Já bych to nechtěl ani zadarmo jako nouzovku.
|
|
11.02.2013 16:28 -
|
2547200
|
|
Darja
|
|
|
Já nevim, já vozim plnohodnotnou rezervu v kufru, protoe na jejím místě mám toroid. Jezdím tak u 7 let.
Lepícím sadám jsem nikdy nepřila na chu, za A kdy člověk to u pouije, hromy a blesky na něj sele ten, kdo tu gumu bude zouvat (bo to smrdí a nejde to ani z gumy a ani z disku dolů) a za B, kdy prorazí bočnici, je to k prdu.
Kdy u úsporu místa, tak dojezdovku. To nezabere moc prostoru a dá se s tím odjet.
Já nevim, já vozim plnohodnotnou rezervu v kufru, protoe na jejím místě mám toroid. Jezdím tak u 7 let.
Lepícím sadám jsem nikdy nepřila na chu, za A kdy člověk to u pouije, hromy a blesky na něj sele ten, kdo tu gumu bude zouvat (bo to smrdí a nejde to ani z gumy a ani z disku dolů) a za B, kdy prorazí bočnici, je to k prdu.
Kdy u úsporu místa, tak dojezdovku. To nezabere moc prostoru a dá se s tím odjet.
|
|
11.02.2013 17:06 -
|
2547215
|
|
DrMarvin
|
|
|
Darja napsal(a): Já nevim, já vozim plnohodnotnou rezervu v kufru, protoe na jejím místě mám toroid. Jezdím tak u 7 let.
kdy tam má nádr, tak tam teko něco dá......
Na protrenou bočnici musí být dotyčný hodně ikovný:=)
kdy tam má nádr, tak tam teko něco dá......
|
|
11.02.2013 17:15 -
|
2547220
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Asi jsem hodně ikovný.
Bočnici na zadním kole jsem protrhl jednou (o traverzu na nouzovém můstku přes překopanou silnici - můstek úzký a přímo za ním křiovatka s odbočením doprava)
Podruhé jsem chytil do běhounu trojúhelníkový střep - díra dlouhá 3 cm.
(obojí natěstí na dosluhující gumě - do 10kkm by la pryč)
Take já se plnohodnotné rezervy také nevzdám.
Asi jsem hodně ikovný. :-)
Bočnici na zadním kole jsem protrhl jednou (o traverzu na nouzovém můstku přes překopanou silnici - můstek úzký a přímo za ním křiovatka s odbočením doprava)
Podruhé jsem chytil do běhounu trojúhelníkový střep - díra dlouhá 3 cm.
(obojí natěstí na dosluhující gumě - do 10kkm by la pryč)
Take já se plnohodnotné rezervy také nevzdám.
|
|
11.02.2013 17:19 -
|
2547223
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Je to o najití kompromisu. Buď rezervu v kufru - nezajitěná můe dělat poliům starosti.
Nebo dojezdovku v kufru - to je to samý, jen to zabere trochu míň místa.
No a nebo tu opravnou sadu. S tou nejsou potíe s poldama, ale můe se stát, e nepůjde pouít.
Osobně bych zvolil tu opravnou sadu na jedění kolem komína. No a na dlouhou cestu bych přibalil rezervu a schoval ji pod bagá, aby ji poldové neviděli. Jim bych ukázal tu opravnou sadu.
Ale kupovat drahej box na střechu a vozit ho celej ivot sebou, to mě připadá nejmíň vhodný řeení.
Je to o najití kompromisu. Buď rezervu v kufru - nezajitěná můe dělat poliům starosti.
Nebo dojezdovku v kufru - to je to samý, jen to zabere trochu míň místa.
No a nebo tu opravnou sadu. S tou nejsou potíe s poldama, ale můe se stát, e nepůjde pouít.
Osobně bych zvolil tu opravnou sadu na jedění kolem komína. No a na dlouhou cestu bych přibalil rezervu a schoval ji pod bagá, aby ji poldové neviděli. Jim bych ukázal tu opravnou sadu. :-d ;-)
Ale kupovat drahej box na střechu a vozit ho celej ivot sebou, to mě připadá nejmíň vhodný řeení.
|
|
11.02.2013 17:46 -
|
2547232
|
|
DrMarvin
|
|
|
jo jo....ja jsem bocnici zatim neprotrhl a ani se na to nechystam..nejezdim tam kam nemam
na dalnici se to tezko stane a kdyz uz tak rezerva moc nepomuze
vozim opravnou sadu origo vw a skoro nic nezabira..da se s tim i nouzove dofouknout kdyz clovek zjisti ze ma malo a nechce jezdit na pumpu:=)
treba se nekdy spalim a budu od ty doby rezervu vozit..ale zatim jsem nepotreboval...
dojezdovka neni podle mne zadny reseni....kolik se na ni muze dojet? 200km?to neni nic kdyz jezdim dlouhy trasy..zacatek bylo ze to potrebuje na delsi trasy ne?..to uz bud normalni rezervu a nebo sadu....
a hlavne od toho boxu na strechu co nejdal
jo jo....ja jsem bocnici zatim neprotrhl a ani se na to nechystam..nejezdim tam kam nemam:D
na dalnici se to tezko stane a kdyz uz tak rezerva moc nepomuze:D
vozim opravnou sadu origo vw a skoro nic nezabira..da se s tim i nouzove dofouknout kdyz clovek zjisti ze ma malo a nechce jezdit na pumpu:=)
treba se nekdy spalim a budu od ty doby rezervu vozit..ale zatim jsem nepotreboval...
dojezdovka neni podle mne zadny reseni....kolik se na ni muze dojet? 200km?to neni nic kdyz jezdim dlouhy trasy..zacatek bylo ze to potrebuje na delsi trasy ne?..to uz bud normalni rezervu a nebo sadu....
a hlavne od toho boxu na strechu co nejdal:d
|
|
11.02.2013 18:23 -
|
2547248
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Myslím, e pokud pojede pomalu a opatrně, tak na dojezdovace dojede v zásadě kamkoliv - 200 km není její ívotnost, jen má trochu rozmajdanou geometrii (dojezdovka bývá nejen tenčí ale i mení), take hodně dlouhá cesta neprospěje druhé zadní gumě. A samozřejmě nemůe po dálnici.
Myslím, e pokud pojede pomalu a opatrně, tak na dojezdovace dojede v zásadě kamkoliv - 200 km není její ívotnost, jen má trochu rozmajdanou geometrii (dojezdovka bývá nejen tenčí ale i mení), take hodně dlouhá cesta neprospěje druhé zadní gumě. A samozřejmě nemůe po dálnici.
|
|
11.02.2013 18:24 -
|
2547249
|
|
Darja
|
|
|
DrMarvin napsal(a): kdy tam má nádr, tak tam teko něco dá......
hlavně, e čte, co píu, viď? Já tam mam taky toroida... = nádr .. kdybys nevěděl.
A dojezdovka furt lepí, ne lepidlo, co né vdycky pomůe...
BTW protrená bočnice je raz dva...
hlavně, e čte, co píu, viď? Já tam mam taky toroida... = nádr .. kdybys nevěděl.
A dojezdovka furt lepí, ne lepidlo, co né vdycky pomůe...
BTW protrená bočnice je raz dva...
|
|
12.02.2013 17:24 -
|
2547719
|
|
lenkal123
|
|
|
darjo a má ji tam jen tak poloenou nebo nějak upevněnou? Co čtu tak upevnit ji není zrovna snadný úúkol taky se nám nechce se rezervy vzdát. Díky
darjo a má ji tam jen tak poloenou nebo nějak upevněnou? Co čtu tak upevnit ji není zrovna snadný úúkol taky se nám nechce se rezervy vzdát. Díky
|
|
17.06.2014 15:29 -
|
2706190
|
|
NMC
|
|
|
Zvolil jsem řeení, které asi není úplně podle předpisů, ale mělo by zabránit zmasakrování posádky volně loenou rezervou. Pro upevnění dojezdového kola jsem pouil dvě smyčky z outdoorového 6mm lana + roubovací karabina - viz foto. Uzly jsou "dračí smyčky".
Zvolil jsem řeení, které asi není úplně podle předpisů, ale mělo by zabránit zmasakrování posádky volně loenou rezervou. Pro upevnění dojezdového kola jsem pouil dvě smyčky z outdoorového 6mm lana + roubovací karabina - viz foto. Uzly jsou "dračí smyčky".
Přílohy: Rezerva 1.JPG ( 94213b ) - Rezerva 2.JPG ( 85098b ) - |
|
31.01.2017 08:34 -
|
3034645
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
Jak řeíte rezervu u X7? Já 5 let jezdím jen s lepící sadou. Minulý týden ena píchla tak ikovně, e kolo ulo skoro hned a je neopravitelné. Tak po této zkuenosti zvauji koupi rezervy. V kufru mám pod odklápěcí podlahou díru v tapecírunku, ale do té se kolo nevejde. Leda ten tapec vyndat, ale to jsem nezkouel. Radi bych plnohodnotné kolo, ne dojezdovku. Vejde se tam?
Jak řeíte rezervu u X7? Já 5 let jezdím jen s lepící sadou. Minulý týden ena píchla tak ikovně, e kolo ulo skoro hned a je neopravitelné. Tak po této zkuenosti zvauji koupi rezervy. V kufru mám pod odklápěcí podlahou díru v tapecírunku, ale do té se kolo nevejde. Leda ten tapec vyndat, ale to jsem nezkouel. Radi bych plnohodnotné kolo, ne dojezdovku. Vejde se tam?
|
|
31.01.2017 11:18 -
|
3034720
|
|
DOUFAK
|
|
|
Lepicí sadu a malý kompresor by ti měli vystačit,pokud pneu přímo někde neprorazí. Ovem není to práce pro enské ruce (na vyjímky)... náhradní kolo je ovem náhradní kolo... asi ses nic nedozvěděl ode mě... uasně uchycené náhradní kolo má Nová C4 II Grand Picasso. Někde museli Francoutí soudruzi udělat chybu...to je porod a ne výměna pneu (v deti,sněhu,břečkách to si neumím ani představit)
Lepicí sadu a malý kompresor by ti měli vystačit,pokud pneu přímo někde neprorazí. Ovem není to práce pro enské ruce (na vyjímky)... náhradní kolo je ovem náhradní kolo... asi ses nic nedozvěděl ode mě...:-d uasně uchycené náhradní kolo má Nová C4 II Grand Picasso. Někde museli Francoutí soudruzi udělat chybu...to je porod a ne výměna pneu (v deti,sněhu,břečkách to si neumím ani představit) :nevim
|
|
31.01.2017 12:11 -
|
3034728
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
Tak to zrovna nebyla informace kterou potřebuju...
Tak to zrovna nebyla informace kterou potřebuju...
|
|
31.01.2017 12:46 -
|
3034731
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Ladman napsal(a): Jak řeíte rezervu u X7? Já 5 let jezdím jen s lepící sadou. Minulý týden ena píchla tak ikovně, e kolo ulo skoro hned a je neopravitelné. Tak po této zkuenosti zvauji koupi rezervy. V kufru mám pod odklápěcí podlahou díru v tapecírunku, ale do té se kolo nevejde. Leda ten tapec vyndat, ale to jsem nezkouel. Radi bych plnohodnotné kolo, ne dojezdovku. Vejde se tam?
Tomu nerozumiem
Tebe do auta nevleze rezerva?
Ten kufor je nejak inak tvarovany, pokial bolo nakonfigurovane iba s tou lepiacou sadou?
Tomu nerozumiem
Tebe do auta nevleze rezerva?
Ten kufor je nejak inak tvarovany, pokial bolo nakonfigurovane iba s tou lepiacou sadou?
|
|
31.01.2017 14:12 -
|
3034760
|
|
Royce
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 221 |
|
|
dělaly se X7 i s plnohodnotnou rezervou? Já mám teda dojezdovku a plnohodnotná se tam rozhodně nevleze
dělaly se X7 i s plnohodnotnou rezervou? Já mám teda dojezdovku a plnohodnotná se tam rozhodně nevleze
|
|
31.01.2017 14:17 -
|
3034765
|
|
Tarasus
|
Město: Slaný, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 82 |
|
|
Já mám plnohodnotnou 17" v kufru pod podlákou.
a kompresor s lepící sadou (Iveco) v přihrádce v kufru
Já mám plnohodnotnou 17" v kufru pod podlákou.:palec
a kompresor s lepící sadou (Iveco) v přihrádce v kufru;-)
|
|
| |
|
|