| | |
27.09.2009 21:06 -
Re: starání se o autíčko
|
1106524
|
|
demi10
|
Město: Praha 22, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Ja myslel,ze jsi praačka kadým coulem koda,e je to tak daleko.Hledal jsem na mapě a 160 km je moc.Děkuji a těíme se na srazu někdy blíe Praze.V pátek máme druhý termín miminka na svět,tak podzimní musíme vynechat.
Ja myslel,ze jsi praačka kadým coulem :-) koda,e je to tak daleko.Hledal jsem na mapě a 160 km je moc.Děkuji a těíme se na srazu někdy blíe Praze.V pátek máme druhý termín miminka na svět,tak podzimní musíme vynechat.:-(:-))))
|
|
17.05.2010 20:33 -
|
2345253
|
|
petko
|
Město: Kosice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Ahojte. Ja som si pred nieco vyse mesiaca kupil svoju prvu C5 ale zatial som nic nemenil, akurat dolial olej, kedze ta moja "friteza" ho ma velmi rada Ale chcem sa opytat co by som mal vymenit alebo skontrolovat ako prve pri tejto motorizacii..... No ja ani velmi nie kedze do aut sa radsej nemontujem, ale skor nejaky mechanik Samozrejme bez ohladu na servis. knizku a diagnostiku, ktorej tu akosi nikto neveri Dakujem za vsetky rady
Ahojte. Ja som si pred nieco vyse mesiaca kupil svoju prvu C5 ale zatial som nic nemenil, akurat dolial olej, kedze ta moja "friteza" ho ma velmi rada :) Ale chcem sa opytat co by som mal vymenit alebo skontrolovat ako prve pri tejto motorizacii..... No ja ani velmi nie kedze do aut sa radsej nemontujem, ale skor nejaky mechanik :) Samozrejme bez ohladu na servis. knizku a diagnostiku, ktorej tu akosi nikto neveri :) Dakujem za vsetky rady :palec
|
|
17.05.2010 21:20 -
|
2345258
|
|
Darja
|
|
|
chlape, začni filtry a náplně. Pokud neví nic o historii vozu i rozvody To je na rozjezd tak akurát
chlape, začni filtry a náplně. Pokud neví nic o historii vozu i rozvody :-) To je na rozjezd tak akurát :)
|
|
17.05.2010 21:41 -
|
2345262
|
|
Pavel C5
|
|
|
petko: dojdi ku mne do prace levocska č.4, zo zadu do dvora,je to restauracia Azteca,ked tak ti mozep poradit,pomoct a odporucat servis,len ak chces som tam stale kazdy den od 9 do 21,dojdi pokecame
petko: dojdi ku mne do prace levocska č.4, zo zadu do dvora,je to restauracia Azteca,ked tak ti mozep poradit,pomoct a odporucat servis,len ak chces:palec som tam stale kazdy den od 9 do 21,dojdi pokecame
|
|
21.05.2010 20:14 -
|
2345885
|
|
petko
|
Město: Kosice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 44 |
|
|
OK, dakedy zabehnem a hodime rec, este dam vediet kedy presne.
OK, dakedy zabehnem a hodime rec, este dam vediet kedy presne.:palec
|
|
07.06.2013 21:14 -
|
2587308
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Dokončena generálka motoru na RTO a opravu na Cervně (Volha 21). Tím se vyprázdnila na chalupě vyprázdnila dílna, a tak sem se vrhl na abáka. Přečepování přední nápravy, (kuláky, čepy řízení, silentbloky, uloení stabilizátoru, kosti), motor (rozvody - tentokrát i s vodní pumpou,). Při to sem zjistil, e začíná vylézat guma z řemenice a volnoběka nevolnoběkuje. Tak také výměna. Vstřiky a havící svíčky jsem měnil v prosinci. abák má cca 340 000, tak doufám e bude na dalích 200 000 klid. Náplně a filtry vyměněny, zítra mě čekají kapaliny a filtry na enině a na obou LDS. Pak chvíli volno a známý chce pomoc s motorem Jaguar MK 10 /420G 4.2. Krásný motor.
Dokončena generálka motoru na RTO a opravu na Cervně (Volha 21). Tím se vyprázdnila na chalupě vyprázdnila dílna, a tak sem se vrhl na abáka. Přečepování přední nápravy, (kuláky, čepy řízení, silentbloky, uloení stabilizátoru, kosti), motor (rozvody - tentokrát i s vodní pumpou,). Při to sem zjistil, e začíná vylézat guma z řemenice a volnoběka nevolnoběkuje. Tak také výměna. Vstřiky a havící svíčky jsem měnil v prosinci. abák má cca 340 000, tak doufám e bude na dalích 200 000 klid. Náplně a filtry vyměněny, zítra mě čekají kapaliny a filtry na enině a na obou LDS. Pak chvíli volno a známý chce pomoc s motorem Jaguar MK 10 /420G 4.2. Krásný motor.
|
|
04.08.2013 18:30 -
|
2604759
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Nemáte někdo fintu, jak dokonale umýt čelní okno zevnitř? Kdy jedu proti slunci, tak vidím ty mastné kocoury. U jsem zkouel hadr s ironem, stěrku s houbou a gumou, noviny, jar (protoe je to asi i masné)... Není to nic zásadního, ale kdy to zevnitř vidím v ikmém slunci, tak mne to u fakt se... Je blbé, e je to fakt hodně ikmo.
Nemáte někdo fintu, jak dokonale umýt čelní okno zevnitř? Kdy jedu proti slunci, tak vidím ty mastné kocoury. U jsem zkouel hadr s ironem, stěrku s houbou a gumou, noviny, jar (protoe je to asi i masné)... Není to nic zásadního, ale kdy to zevnitř vidím v ikmém slunci, tak mne to u fakt se... Je blbé, e je to fakt hodně ikmo.
|
|
04.08.2013 18:51 -
|
2604761
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Clin a pořádně navlhčit, rozmatlat a pak vysuit a vyletit papírovou utěrkou. Myju ho tak, e stojím ve dveřích, aby pořádně dosáhnul a do těch nejazastrčenějích koutů a je to poměrně dřina
Clin a pořádně navlhčit, rozmatlat a pak vysuit a vyletit papírovou utěrkou. Myju ho tak, e stojím ve dveřích, aby pořádně dosáhnul a do těch nejazastrčenějích koutů a je to poměrně dřina:palec
|
|
05.08.2013 14:11 -
|
2605036
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Kouřím (hodně) a Clin na prd. Pouívám teplou vodu, Jar, houbičku a stěrku. Potom Iron a noviny. (Po 20 letech denního mytí oken u zájezdových autobusů ověřeno a ji značná praxe.)
Kouřím (hodně) a Clin na prd. Pouívám teplou vodu, Jar, houbičku a stěrku. Potom Iron a noviny. (Po 20 letech denního mytí oken u zájezdových autobusů ověřeno a ji značná praxe.)
|
|
16.09.2013 19:29 -
|
2619422
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Dnes jsem dal konečně Xantii do servisu.U víc jak rok střílela do výfuku, co mělo za následek 2x roztrení zadního tlumiče. V motoru u napojení výfuku to taky pěkně fičelo. Poprosil jsem mechanika a se podívá do databáze,kdy jsem nechal měnit svíčky.To bylo překvapení - najel jsem na nich přes 80 000km !
Teď po výměně to kupodivu jede nějak líp
To je tak,kdy mám mazlika C5 a Xantia je Popelka na pinavou práci.U nedostává co by si zaslouila.Stejně jí jednou postavím pomník.Nikdy mě nenechala ve tychu a já jí tak ubliuju.
Dnes jsem dal konečně Xantii do servisu.U víc jak rok střílela do výfuku, co mělo za následek 2x roztrení zadního tlumiče. V motoru u napojení výfuku to taky pěkně fičelo. Poprosil jsem mechanika a se podívá do databáze,kdy jsem nechal měnit svíčky.To bylo překvapení - najel jsem na nich přes 80 000km !:-))
Teď po výměně to kupodivu jede nějak líp :-))))
To je tak,kdy mám mazlika C5 a Xantia je Popelka na pinavou práci.U nedostává co by si zaslouila.Stejně jí jednou postavím pomník.Nikdy mě nenechala ve tychu a já jí tak ubliuju.:-(
Přílohy: DSC_1637.JPG ( 678426b ) - foto svíčky |
|
16.09.2013 21:25 -
|
2619524
|
|
Henry
|
|
|
Nic si z toho nedělej. Ve své XANTII jsem měl svíčky taky 100tkm a vypadaly stejně = jako nové. Trochu jsem Googlil a nael, e svíčky AC Delco, které jsem tam měl se mění a po 120tkm. U kvalitních vozů a svíček to je normální. Ten interval výměny svíček 15tkm platí pro Brisk a kodivky, protoe jsou obalené karbonem, e nejsou vidět kontakty.
Nic si z toho nedělej. Ve své XANTII jsem měl svíčky taky 100tkm a vypadaly stejně = jako nové. Trochu jsem Googlil a nael, e svíčky AC Delco, které jsem tam měl se mění a po 120tkm. U kvalitních vozů a svíček to je normální. :palec Ten interval výměny svíček 15tkm platí pro Brisk a kodivky, protoe jsou obalené karbonem, e nejsou vidět kontakty.:-))))
|
|
16.09.2013 21:34 -
|
2619530
|
|
vseved
|
|
|
V Mitschubii jsem měl talířové svíčky BRISK přes 80.000. V Xantii 2.0 s automatem asi taky tak. Do Fordu Mondeo jsem koupil Bosch a po 15.000 upálená elektroda u dvou a jedna prolehlej porcelán. Na Brisk bez problémů 65.000.
V Mitschubii jsem měl talířové svíčky BRISK přes 80.000. V Xantii 2.0 s automatem asi taky tak. Do Fordu Mondeo jsem koupil Bosch a po 15.000 upálená elektroda u dvou a jedna prolehlej porcelán. Na Brisk bez problémů 65.000.
|
|
| |
|
|