| | |
06.11.2008 14:09 -
starání se o autíčko
|
168563
|
|
máca
|
|
|
Ahojky,chci se tímto zeptat,jak se větina z vás stará o svou káru.Zajímali by mne moc vae odpovědi.Potřebovala bych si udělat porovnání.Díky vem za odpoévědi.
Ahojky,chci se tímto zeptat,jak se větina z vás stará o svou káru.Zajímali by mne moc vae odpovědi.Potřebovala bych si udělat porovnání.Díky vem za odpoévědi.
|
|
06.11.2008 15:02 -
Re: starání se o autíčko
|
168564
|
|
Darja
|
|
|
No jako starat se o kosmetickou cast nebo o mechanickou?
No jako starat se o kosmetickou cast nebo o mechanickou? :-)
|
|
06.11.2008 17:07 -
|
168565
|
|
máca
|
|
|
samozřejmě o mechanickou.
samozřejmě o mechanickou.
|
|
06.11.2008 17:13 -
|
168566
|
|
petrik1
|
Město: LV, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 51 |
|
|
Cau maca,
no tak ja sa staram o auticko s laskou..
Kazde rano ho pozdravim, porozpravam sa s nim co nove ho zas trapi, ci mu chuti papat... potom ho nastartujem a idem vyvencit. Vobec na neho netlacim, aby hned zrana sa velmi neunavil.
Auticko ma ma preto rado a z vdaky nikdy neprotestuje a este nikde mi nerobilo ziadnu hanbu ani problemy...az na to pukanie co sa ozyva zo stropu, praskot spoza pristrojovky pri prechode cez nerovnosti mu obcas jednu priatelsku tresnem po palubovke
No a teraz vazne. Auta potrebuju v normalnej prevadzke len pravidelny servis co sa tyka spotrebnych veci ako oleje, filtre, ine naplne, kontrola brzd. Ked tieto intervali dodrzis a nebudes na nom drasticky jazdit (hlavne pri studenom motore), po motorovej stranke ta auto trapit nebude. Je tu este par veci co sa po case unavi a to su vonkajsie rozvody na pohon agregatov spolu s kladkami, velkou remenicou a rozvody vacky. Ja mam 120tis km ale za chvilu pre istotu tie rozvody vacky budem menit.
Co sa podvozku tyka, ten si viem skontrolovat na rampe. Natrel som veci co zacinali mat naznaky hrdze ciernou farbou. V zadnych ramenach casom zvyknu skripat loziska. O pruzenie ako take sa nemas co starat. Akurat raz cas pozri na piestnice ci na nich nevidis unik oleja.
V brzdovej sustave sa odporuca raz za cas (povedzme 3roky) vymenit komplet kvapalinu z dovodu ze naspodku sustavy kde su piesty sa nahromadi voda a zacne korozia...
Ja som pre istotu vymenil aj olej v prevodovke napriek tomu ze je bezudrzbova, ale ja na take veci uplne neverim.
Ja som este karoseriu v dutinach vystriekal starym olejom, co garantuje ze nezacne hrdzaviet.
Zelam hodne stastnych km!
Cau maca,
no tak ja sa staram o auticko s laskou..
Kazde rano ho pozdravim, porozpravam sa s nim co nove ho zas trapi, ci mu chuti papat... potom ho nastartujem a idem vyvencit. Vobec na neho netlacim, aby hned zrana sa velmi neunavil.
Auticko ma ma preto rado a z vdaky nikdy neprotestuje a este nikde mi nerobilo ziadnu hanbu ani problemy...az na to pukanie co sa ozyva zo stropu, praskot spoza pristrojovky pri prechode cez nerovnosti mu obcas jednu priatelsku tresnem po palubovke :)
No a teraz vazne. Auta potrebuju v normalnej prevadzke len pravidelny servis co sa tyka spotrebnych veci ako oleje, filtre, ine naplne, kontrola brzd. Ked tieto intervali dodrzis a nebudes na nom drasticky jazdit (hlavne pri studenom motore), po motorovej stranke ta auto trapit nebude. Je tu este par veci co sa po case unavi a to su vonkajsie rozvody na pohon agregatov spolu s kladkami, velkou remenicou a rozvody vacky. Ja mam 120tis km ale za chvilu pre istotu tie rozvody vacky budem menit.
Co sa podvozku tyka, ten si viem skontrolovat na rampe. Natrel som veci co zacinali mat naznaky hrdze ciernou farbou. V zadnych ramenach casom zvyknu skripat loziska. O pruzenie ako take sa nemas co starat. Akurat raz cas pozri na piestnice ci na nich nevidis unik oleja.
V brzdovej sustave sa odporuca raz za cas (povedzme 3roky) vymenit komplet kvapalinu z dovodu ze naspodku sustavy kde su piesty sa nahromadi voda a zacne korozia...
Ja som pre istotu vymenil aj olej v prevodovke napriek tomu ze je bezudrzbova, ale ja na take veci uplne neverim.
Ja som este karoseriu v dutinach vystriekal starym olejom, co garantuje ze nezacne hrdzaviet.
Zelam hodne stastnych km!
|
|
06.11.2008 17:23 -
|
168567
|
|
Darja
|
|
|
Hodne mi pomohl denik tady na klubu.
Proste si napisu, kdy a v kolika km jsem co delala. Hlavne na oleje, filtry, brzdy je to fajn.
Ted me cekaji ramena, jedna remenice trochu zlobi (novou uz mam doma, tak jen to vymenit), a zadni brzdy.
Co se ma menit v urcitych intervalech, to delame, a kdyz se neco ozve, tak se to snazime v nejblizsi dobe odstranit.
Zatim C5 nepredvedla nic, cim by se dostala do nepojizdneho stavu, nebo nas nejak vypekla, vetsinou jsou to prkotiny
Jop, a co nezvladnem doma, to jezdime resit sem .link. VRELE doporucuji!! Zadny garazovi bastliri, ale sikulove i s diag na citronky
Hodne mi pomohl denik tady na klubu.
Proste si napisu, kdy a v kolika km jsem co delala. Hlavne na oleje, filtry, brzdy je to fajn.
Ted me cekaji ramena, jedna remenice trochu zlobi (novou uz mam doma, tak jen to vymenit), a zadni brzdy.
Co se ma menit v urcitych intervalech, to delame, a kdyz se neco ozve, tak se to snazime v nejblizsi dobe odstranit.
Zatim C5 nepredvedla nic, cim by se dostala do nepojizdneho stavu, nebo nas nejak vypekla, vetsinou jsou to prkotiny :-)
Jop, a co nezvladnem doma, to jezdime resit sem http://autoservis.holetin.com/index.php VRELE doporucuji!! Zadny garazovi bastliri, ale sikulove i s diag na citronky :-)
|
|
06.11.2008 18:09 -
|
168568
|
|
máca
|
|
|
Tak já jsem od koupě auta nechala vyměnit rozvodový řemen a celé auto jsem nechala překontrolovat v servisu,kam jsem jezdila s xantií.Jezdím s autem 2roky a samozřejmě a beze srandy fakt ho zdravím a pak děkuju za svezení,ale mimo to hlavně vechny kapaliny jsem kontrolovala tak po čtvrt roce,olej a filtry nechávám na servisu.Do toho čerpadla mne auto zatím taky nevypeklo.No tak nevím,jestli se o autíčko starám patně,jak mi bylo naznačeno ve forum citroeny.
Tak já jsem od koupě auta nechala vyměnit rozvodový řemen a celé auto jsem nechala překontrolovat v servisu,kam jsem jezdila s xantií.Jezdím s autem 2roky a samozřejmě a beze srandy fakt ho zdravím a pak děkuju za svezení,ale mimo to hlavně vechny kapaliny jsem kontrolovala tak po čtvrt roce,olej a filtry nechávám na servisu.Do toho čerpadla mne auto zatím taky nevypeklo.No tak nevím,jestli se o autíčko starám patně,jak mi bylo naznačeno ve forum citroeny.
|
|
06.11.2008 18:11 -
|
168569
|
|
máca
|
|
|
Jo teď mi v servisu řekl,e je trochu narezlá pístnice,tak tu jsem teda opravdu nekontrolovala,a tak daleko v technické znalosti nejsem.Můete mi poradit , co s ní.Nechci,aby broučka něco bolelo.
Jo teď mi v servisu řekl,e je trochu narezlá pístnice,tak tu jsem teda opravdu nekontrolovala,a tak daleko v technické znalosti nejsem.Můete mi poradit , co s ní.Nechci,aby broučka něco bolelo.
|
|
06.11.2008 18:12 -
|
168570
|
|
máca
|
|
|
Jo jetě nechávám čistit klima a jinak běná údrba 2x do roka v servise.To jsem zapomněla dodat.Do fora jsem u to radi nepsala,stejně jsem tam byla za ....
Jo jetě nechávám čistit klima a jinak běná údrba 2x do roka v servise.To jsem zapomněla dodat.Do fora jsem u to radi nepsala,stejně jsem tam byla za ....
|
|
06.11.2008 18:14 -
|
168571
|
|
Darja
|
|
|
Maco, v klidu
Klimu jsem cistila sprejem, ale na jare si necham radsi doplnit a i vycistit prave u kluku v Holetine. At mam jistotu.
Maco, v klidu :-)
Klimu jsem cistila sprejem, ale na jare si necham radsi doplnit a i vycistit prave u kluku v Holetine. At mam jistotu.
|
|
06.11.2008 19:47 -
|
168572
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
prave som si nastavil aby ste mi mohli pozriet do mojho dennika vozidla. Tak skusime ci to funguje .link.
prave som si nastavil aby ste mi mohli pozriet do mojho dennika vozidla. Tak skusime ci to funguje :-) http://www.c5club.cz/page/kod-50/sekcia-1.html
|
|
06.11.2008 20:02 -
|
168573
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
tak, tudy cesta nevede
skusime to takto .link.
su tam zaznamy o vsetkych investiciach do naseho milacka odkedy som jeho majitelom
tak, tudy cesta nevede :-)
skusime to takto http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/19197068_179353315449133dfd05ae6.jpg
su tam zaznamy o vsetkych investiciach do naseho milacka odkedy som jeho majitelom
|
|
06.11.2008 20:27 -
|
168574
|
|
máca
|
|
|
Tak to já si ten deník také píu.I přezutí gum-kol a kolik jsem na tom najela.Psala jsem to vdycky u vech aut,co jsme měli.
Tak to já si ten deník také píu.I přezutí gum-kol a kolik jsem na tom najela.Psala jsem to vdycky u vech aut,co jsme měli.
|
|
27.11.2008 08:03 -
|
168575
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Mimo klasických a předepsaných výměn olejů, filtrů a pod. po 20 000 km pouze občas kontroluji hladiny vech kapalin, tlak v pneu. a zběně kouknu na motor a spodek auta, zna někde něco neteče, není uvolněn nějaký konektor nebo něco nedře (takto u jsem zachránil i na C5 u motoru dvě hadice před proklepáním).
Teď v zimě jetě jak to vdy počasí dovolí Péu umyju a nejen zvenku, ale hlavně ze spoda, aby se spláchla sůl. Na jaře potom jenom opravím drobná korozivní místa barvou na podvozky a natřu jetě preventivně výfuk.
Mechanické součásti preventivně neměním (jako čepy, loiska,brzdy), pouze pokud jsou součásní jiné (např. vodní pumpu při rozvodech). A se to ozve, tak na to jdu. (Tajně doufám, e se nikdy neozve nic drahého ) To ovem měním obě strany, i kdy je ta druhá dobrá.
Mimo klasických a předepsaných výměn olejů, filtrů a pod. po 20 000 km pouze občas kontroluji hladiny vech kapalin, tlak v pneu. a zběně kouknu na motor a spodek auta, zna někde něco neteče, není uvolněn nějaký konektor nebo něco nedře (takto u jsem zachránil i na C5 u motoru dvě hadice před proklepáním).
Teď v zimě jetě jak to vdy počasí dovolí Péu umyju a nejen zvenku, ale hlavně ze spoda, aby se spláchla sůl. Na jaře potom jenom opravím drobná korozivní místa barvou na podvozky a natřu jetě preventivně výfuk.
Mechanické součásti preventivně neměním (jako čepy, loiska,brzdy), pouze pokud jsou součásní jiné (např. vodní pumpu při rozvodech). A se to ozve, tak na to jdu. (Tajně doufám, e se nikdy neozve nic drahého :-) ) To ovem měním obě strany, i kdy je ta druhá dobrá.
|
|
28.11.2008 10:06 -
|
168576
|
|
lemone
|
Město: Písečná, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 38 |
|
|
Tak já jezdím pravidelně do servisu kadých 20.000 km na výměnu oleje, vech filtrů vč. kabinového. Jinak standartní občasné kontroly hladiny kapalin, oleje atd. Jak se mi samozřejmně začne něco nelíbit, tak jedu do servisu a nechám zkontrolovat, popřípadě preventivně vyměnit (je-li to patné nebo načaté) .Radi dám za něco 2.000 Kč hned ne potom 20.000 Kč. Auto mě iví a proto musí být ve 100% stavu.
Tak já jezdím pravidelně do servisu kadých 20.000 km na výměnu oleje, vech filtrů vč. kabinového. Jinak standartní občasné kontroly hladiny kapalin, oleje atd. Jak se mi samozřejmně začne něco nelíbit, tak jedu do servisu a nechám zkontrolovat, popřípadě preventivně vyměnit (je-li to patné nebo načaté) .Radi dám za něco 2.000 Kč hned ne potom 20.000 Kč. Auto mě iví a proto musí být ve 100% stavu.
|
|
01.02.2009 12:16 -
|
386900
|
|
Darja
|
|
|
Tak v utery si C5 uzila zase pravidelnou vymenu oleje, menil se zase i olej v AP, brzdovka se vymenila, filtry se vymenily
Robert nas zkouknul, zdiagnostikoval a propustil nas
Tak v utery si C5 uzila zase pravidelnou vymenu oleje, menil se zase i olej v AP, brzdovka se vymenila, filtry se vymenily :-)
Robert nas zkouknul, zdiagnostikoval a propustil nas :-))
|
|
01.02.2009 17:39 -
|
386909
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
U nas to je asi takto: C5- alternator (nepacili sa mu vysoke rychlosti) ,zamok zadnych dveri (skuste otvorit c5 zvnutra ) nadrzka ostrekovaca a chladic... inac kvalitna nemrzka,oleje, citanie rozpravok pred spanim a podobne...
U nas to je asi takto: C5- alternator (nepacili sa mu vysoke rychlosti) ,zamok zadnych dveri (skuste otvorit c5 zvnutra :D) nadrzka ostrekovaca a chladic... inac kvalitna nemrzka,oleje, citanie rozpravok pred spanim a podobne...
|
|
27.09.2009 20:29 -
|
1106513
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak dnes jsme mazlika poprvé čistili... Vlastně jsme ho teprve ve středu koupili, tak to byla rodinná záleitost. Vyletit karoserii, vyčistit interiér, prostě práce pro 3-4 členy rodiny na celé odpoledne. Při tom jsem si pak viml, e spodní plastové prahy na pravé straně v prostřed - kde navazuje 1 práh na 2. kus prahu je mírně odchlípnutý. Kdy jsem se ohnul, tak jsem zjistil, e příčinou je chybějící - urvaný plastový roubek, který jej přichytává k prahu. Kdy jsem jen tak brnknul o plast, tak se z pod něj začal sypat písek a prach. Následovalo odroubování roubků torxovým klíčem a sejmutí obou prahů. Pod nimi byl nánost asi 1 kg usazenin. Ve se očistilo, zkontrolovaly se prahy a následně opět plasty namontovaly tak, aby u seděly na svém místě.
Kdo tedy má plasty odchlípnuté, zkontrolujte si, jestli pod nimi nebude čekat na Vás to samé jako na mě... časem by tam mohlo být i něco navíc....
Tak dnes jsme mazlika poprvé čistili... Vlastně jsme ho teprve ve středu koupili, tak to byla rodinná záleitost. Vyletit karoserii, vyčistit interiér, prostě práce pro 3-4 členy rodiny na celé odpoledne. Při tom jsem si pak viml, e spodní plastové prahy na pravé straně v prostřed - kde navazuje 1 práh na 2. kus prahu je mírně odchlípnutý. Kdy jsem se ohnul, tak jsem zjistil, e příčinou je chybějící - urvaný plastový roubek, který jej přichytává k prahu. Kdy jsem jen tak brnknul o plast, tak se z pod něj začal sypat písek a prach. Následovalo odroubování roubků torxovým klíčem a sejmutí obou prahů. Pod nimi byl nánost asi 1 kg usazenin. Ve se očistilo, zkontrolovaly se prahy a následně opět plasty namontovaly tak, aby u seděly na svém místě.
Kdo tedy má plasty odchlípnuté, zkontrolujte si, jestli pod nimi nebude čekat na Vás to samé jako na mě... časem by tam mohlo být i něco navíc....
|
|
27.09.2009 20:33 -
|
1106514
|
|
Darja
|
|
|
I já sypala vechno moný, kdy ly prahy na lak, musela jsem navíc to tam trochu narovnat a oetřit, protoe prahy zespoda trochu schytaly
I já sypala vechno moný, kdy ly prahy na lak, musela jsem navíc to tam trochu narovnat a oetřit, protoe prahy zespoda trochu schytaly:-)
|
|
27.09.2009 20:39 -
|
1106515
|
|
demi10
|
Město: Praha 22, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Darjo,ty jezdi na servis jen do Holetina?Děkuji za typ na prahy,zitra je jdu hned sundat.To jetě zvládnu
Darjo,ty jezdi na servis jen do Holetina?Děkuji za typ na prahy,zitra je jdu hned sundat.To jetě zvládnu :-)
|
|
| |
|
|