| | |
27.09.2019 11:27 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
3240493
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Vaek66 napsal(a): Zdar Chlapci a Chlapi,
tak jsem včera natočil 400.000km. Mám C5 II, RV.2004, 2,O HDI 100kW, bez FAPu . Kdy jsem auto kupoval při 120.000km, bralo si 5 a 5,5litrů. Dnes jezdím po městě tak za 5,5 a 6,2 litru. Stále velká spokojenost. Sice mi reznou páté dveře ale jinak to a na nějaké drobnosti lape .
Kdy vidím, jak se tlačí dopředu hybridy, které mají spotřebu 7-8 litrů a vichni se tváří nadeně, tak to moc nechápu .
Václav
Paráda, e ti to papká rozumně.
No a jaký hybrid má na mysli? (Nebo to je jen těknutí do tmy? )
Paráda, e ti to papká rozumně.
No a jaký hybrid má na mysli? (Nebo to je jen těknutí do tmy? :-)))) )
|
|
30.09.2019 19:17 -
|
3240969
|
|
Ivan.pr
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 168 |
|
|
Včera,po návratu ze srazu, jsem se dival na spotřebu - ukazovalo to 5,8. Bylo mi to divny, protoe normálně jezdím tak za 6,5 - 7 litrů. Nedalo mi to - jel jsem k pumpě dotankoval a spočítal spotřebu - vylo mi 5,2. Je to normalni ? ( Jak ten rozdil proti palubaku ,tak i tech pouhych 5,2. Za to jsem jezdi s Xantii 2,1TD a ne s C5.) Je fakt,ze jsem jel sám a dost casto predpisově
Včera,po návratu ze srazu, jsem se dival na spotřebu - ukazovalo to 5,8. Bylo mi to divny, protoe normálně jezdím tak za 6,5 - 7 litrů. Nedalo mi to - jel jsem k pumpě dotankoval a spočítal spotřebu - vylo mi 5,2. Je to normalni ? ( Jak ten rozdil proti palubaku ,tak i tech pouhych 5,2. Za to jsem jezdi s Xantii 2,1TD a ne s C5.) Je fakt,ze jsem jel sám a dost casto predpisově
|
|
01.10.2019 07:40 -
|
3240995
|
|
jruze
|
|
|
Ivan.pr napsal(a): Včera,po návratu ze srazu, jsem se dival na spotřebu - ukazovalo to 5,8. Bylo mi to divny, protoe normálně jezdím tak za 6,5 - 7 litrů. Nedalo mi to - jel jsem k pumpě dotankoval a spočítal spotřebu - vylo mi 5,2. Je to normalni ? ( Jak ten rozdil proti palubaku ,tak i tech pouhych 5,2. Za to jsem jezdi s Xantii 2,1TD a ne s C5.) Je fakt,ze jsem jel sám a dost casto predpisově
ano je - pokud jede tak trochu na spotřebu - já pod 6L nedovedu protoe se neuhlídám ale i tak dovedu za těch 6L (beru vdy jen palubák) jinak dovedu jet za stejnou spotřebu jet i s 3.0 HDI ( je to ale také o dobré naftě - ta ti dovede udělat i o 0.5L dolů spotřebu - německá určitě) - Zdenda tuím uváděl i pod 5L ale to je X7 - tam obeli lamdu programem a asi to dovede víc ,,etřit"
:palec ano je - pokud jede tak trochu na spotřebu - já pod 6L nedovedu protoe se neuhlídám ale i tak dovedu za těch 6L (beru vdy jen palubák);-) jinak dovedu jet za stejnou spotřebu jet i s 3.0 HDI ( je to ale také o dobré naftě - ta ti dovede udělat i o 0.5L dolů spotřebu - německá určitě) - Zdenda tuím uváděl i pod 5L ale to je X7 - tam obeli lamdu programem a asi to dovede víc ,,etřit":nevim
|
|
01.10.2019 20:18 -
|
3241029
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
jruze napsal(a): ano je - pokud jede tak trochu na spotřebu - já pod 6L nedovedu protoe se neuhlídám ale i tak dovedu za těch 6L (beru vdy jen palubák) jinak dovedu jet za stejnou spotřebu jet i s 3.0 HDI ( je to ale také o dobré naftě - ta ti dovede udělat i o 0.5L dolů spotřebu - německá určitě) - Zdenda tuím uváděl i pod 5L ale to je X7 - tam obeli lamdu programem a asi to dovede víc ,,etřit"
Dokonce hooodně pod 5, kdybych to napsal přesně, nikdo neuvěří, jediný kdo to viděl je Luki, jestli bude chtít, můe napsat, to by se asi Rio vykalal na dřevoplyn , ale u mám nějak tvrdí nohu, nemá cit, tak nejdřív průměrka nestoupala na 5,5 a u je na 5,8.
A pojedu přítí rok na Moravu pro diagnostiku, moná u 2.7 estiválcem, jsem sám zvědavej kde se ta spotřeba zastaví , biturbo skončí u eny, na benzína u nemám nápady a dola má trpělivost.
Dokonce hooodně pod 5, kdybych to napsal přesně, nikdo neuvěří, jediný kdo to viděl je Luki, jestli bude chtít, můe napsat, to by se asi Rio vykalal na dřevoplyn :-)), ale u mám nějak tvrdí nohu, nemá cit, tak nejdřív průměrka nestoupala na 5,5 a u je na 5,8. :-d
A pojedu přítí rok na Moravu pro diagnostiku, moná u 2.7 estiválcem, jsem sám zvědavej kde se ta spotřeba zastaví :-d, biturbo skončí u eny, na benzína u nemám nápady a dola má trpělivost. :nevim
|
|
01.10.2019 20:30 -
|
3241030
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Dokonce hooodně pod 5, kdybych to napsal přesně, nikdo neuvěří, jediný kdo to viděl je Luki, jestli bude chtít, můe napsat, to by se asi Rio vykalal na dřevoplyn , ale u mám nějak tvrdí nohu, nemá cit, tak nejdřív průměrka nestoupala na 5,5 a u je na 5,8.
A pojedu přítí rok na Moravu pro diagnostiku, moná u 2.7 estiválcem, jsem sám zvědavej kde se ta spotřeba zastaví , biturbo skončí u eny, na benzína u nemám nápady a dola má trpělivost.
A ví proč jsou ty auta s 2.7 tak levná ? To mé nemocné jezdí také pod 6L (při předpisové jízdě)
A ví proč jsou ty auta s 2.7 tak levná ? To mé nemocné jezdí také pod 6L (při předpisové jízdě)
|
|
01.10.2019 22:01 -
|
3241041
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Děkuji za upozornění, jsi u dnes druhý, co mi to vyvrací, dám od toho ruce pryč.
Děkuji za upozornění, jsi u dnes druhý, co mi to vyvrací, dám od toho ruce pryč. ;-)
|
|
02.10.2019 17:14 -
|
3241092
|
|
jumep
|
|
|
2.7 - forte vam vysvetli ako to je, ma srapnel ako suvenir
do X7 by som to nechcel, zere to, narocne na servis a chce to menit po 200k olejove cerpadlo a dufat ze sa to nezadre
2.7 - forte vam vysvetli ako to je, ma srapnel ako suvenir
do X7 by som to nechcel, zere to, narocne na servis a chce to menit po 200k olejove cerpadlo a dufat ze sa to nezadre
|
|
02.10.2019 19:23 -
|
3241104
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
jruze napsal(a): Jaký je rozdíl mezi 2.7 v X7 a v C6 ? (ono to asi nebude moc odliné od 3.0HDI ale ty prý tolik nepadaj) - ale asi je to uivateli a údrbě.
ono v motore asi ziadny. Akurat u C6 si moc nenavyberá, 2,2 su socky 3,0hdi zriedkavé, 3,0i ete zriedkavejie no a drvivá vačina 2,7
U X7 sa dá zohna aspon 2,0hdi 2,2 hdi, take tam je alternativa k 2,7.
Inak je to des ale vačina motorov v C5 stoji za staru bačkoru.....
ono v motore asi ziadny. Akurat u C6 si moc nenavyberá, 2,2 su socky 3,0hdi zriedkavé, 3,0i ete zriedkavejie no a drvivá vačina 2,7 ;-)
U X7 sa dá zohna aspon 2,0hdi 2,2 hdi, take tam je alternativa k 2,7.
Inak je to des ale vačina motorov v C5 stoji za staru bačkoru.....
|
|
29.01.2021 20:26 -
|
3298965
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
Tony_Z napsal(a): Provádí přesná měření? Zapisuje stav kilometrů a přesný počet natankovaných litrů?
Nebo jsi prostě opsal palubák a případně jedno tankování?
A jestli má na jednom počítadle 9999km. Není tu někdo, kdo ví, jak se to přesně počítá? Asi nejjednoduí je, e počítač "ví" nadávkované palivo + "ví" porci km ( a jen to připočítává během, provozu - pamatuje si jen nový a starý zapomene). Pokud mu ale v rámci softu ponechali k počtu jen 4 místa (čísla) na počítání km a náhodou to funguje tím výpočtem, co jsem popsal, tak věř, e 5,9 se ti tam ji nikdy neobjeví. Pokud to funguje jinak, tak moná.
V kadém případě, kdo nezapisuje, tak netuí kolik mu to ere. Má jen hrubný odhad.
tak takto. auto mam od 5km. no a ako to prevadzam, natankujes plnu, spravis 1000km po dialnici, prides na pumpu, natankujes 57 az 60 litrov [do plna - vypina pistol] a tak stale dookola. ked tymto stylom prejdes 100tisic km, tak uz sa da tvrdit ze 5.8 je priemer na danej trase. v podstate netreba PP, ale sedi to...
mas dve pocitadla, jedno nechavas na dlhodobe - iba do 9999, jedno nulujes na pumpe aby si vedel kedy padlo tych 1000km .
tak takto. auto mam od 5km. no a ako to prevadzam, natankujes plnu, spravis 1000km po dialnici, prides na pumpu, natankujes 57 az 60 litrov [do plna - vypina pistol] a tak stale dookola. ked tymto stylom prejdes 100tisic km, tak uz sa da tvrdit ze 5.8 je priemer na danej trase. v podstate netreba PP, ale sedi to...
mas dve pocitadla, jedno nechavas na dlhodobe - iba do 9999, jedno nulujes na pumpe aby si vedel kedy padlo tych 1000km .
|
|
14.11.2021 16:45 -
|
3326944
|
|
(Milo)
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím vechny,
jsem tady novej, nemám se moc čím chlubit, 2L HDI 80kw spotřeba cca 7, bylo to o litr víc, ale teď jsem po tlakový hadici vyměnil jetě intercooler a u to snad jede jak má i kdy je to teda lenochod jak se patří Nicméně přesedám mezi tímhle a mondeem 2.2 tdci 147kw, take se to vlastně vůbec srovnávat nedá. Je zajímavý, jak odlině lze auta pojmout obě jsou skvělý, ale kadý úplně, ale úplně jinak. Ta moje spotřeba je teda skoro čistý město.
Připojím i dotaz, protoe s tímhle jevem jsem se jetě nesetkal, u normálních aut ukazuje tachmetr o cca 10% víc ne jedu podle GPS, tady je to obráceně, co je dost zákeřný, protoe radar je na kadým rohu a zvyk, e o 10 víc je v pohodě se můe vymstít. Kola standard 205/65 r15. Palubák ukazuje o litr víc ne spočítám podle tankování, otázka je, jestli nenajedu reálně víc, kdy to takhle blbě ukazuje.
Je to vlastnost, nebo chyba?
A jetě mi nějak blbě ukazuje palivoměr, dám plnou a ukazuje lehce přes 3/4, ale čekám, jestli se to nerozhejbe dlouho to stálo, ne jsem se rozhodl, e to zachráním a kámo co s tím jezdil předtím tankoval max za 500, take to plnou vlastně nezná
Jo a to je taky skoro k tematu, na kolik má kombík 2002 nádr? 60? XMko mělo snad 80, jestli si pamatuju dobře.
Zdravím vechny,
jsem tady novej, nemám se moc čím chlubit, 2L HDI 80kw spotřeba cca 7, bylo to o litr víc, ale teď jsem po tlakový hadici vyměnil jetě intercooler a u to snad jede jak má i kdy je to teda lenochod jak se patří :-d Nicméně přesedám mezi tímhle a mondeem 2.2 tdci 147kw, take se to vlastně vůbec srovnávat nedá. Je zajímavý, jak odlině lze auta pojmout :-) obě jsou skvělý, ale kadý úplně, ale úplně jinak. Ta moje spotřeba je teda skoro čistý město.
Připojím i dotaz, protoe s tímhle jevem jsem se jetě nesetkal, u normálních aut ukazuje tachmetr o cca 10% víc ne jedu podle GPS, tady je to obráceně, co je dost zákeřný, protoe radar je na kadým rohu a zvyk, e o 10 víc je v pohodě se můe vymstít. Kola standard 205/65 r15. Palubák ukazuje o litr víc ne spočítám podle tankování, otázka je, jestli nenajedu reálně víc, kdy to takhle blbě ukazuje.
Je to vlastnost, nebo chyba?
A jetě mi nějak blbě ukazuje palivoměr, dám plnou a ukazuje lehce přes 3/4, ale čekám, jestli se to nerozhejbe :-) dlouho to stálo, ne jsem se rozhodl, e to zachráním a kámo co s tím jezdil předtím tankoval max za 500, take to plnou vlastně nezná :-d
Jo a to je taky skoro k tematu, na kolik má kombík 2002 nádr? 60? XMko mělo snad 80, jestli si pamatuju dobře.
|
|
28.05.2022 13:39 -
|
3341482
|
|
tomiczz
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 2 |
|