| | |
28.02.2015 19:11 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2792996
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
No ja jezdim vicemene porad jen dalky, ale jsem se spotrebou spokojeny a nejenom se spotrebou, mel jsem uz spoustu aut, ale C5 je proste relativne za malo penez hooodne muziky, je proste dokonala, od prave zminovane muziky, pres vybavu, pohodli, podvozek..az na ten drzak napoju se ji neda nic vytknout
No ja jezdim vicemene porad jen dalky, ale jsem se spotrebou spokojeny a nejenom se spotrebou, mel jsem uz spoustu aut, ale C5 je proste relativne za malo penez hooodne muziky, je proste dokonala, od prave zminovane muziky, pres vybavu, pohodli, podvozek..az na ten drzak napoju se ji neda nic vytknout :-p
|
|
28.02.2015 23:14 -
|
2793145
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Pockej, ktery drzak napoju, ty tam nejaky mas ?
Pockej, ktery drzak napoju, ty tam nejaky mas ? :-d:-d:-d
|
|
04.03.2015 17:08 -
|
2794626
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
63zdenda napsal(a): ...Koukám, e tam má průměrku 56 km., na okreskách hodně solidní, kdy já dodruji rychlost, mám tam 43 - 50 km, brzda rozhodně nejsem, kdy konči obec, rozjedu to kolem 100vky a za pár minut brzdím před dalí obcí, vyí průměrku dosáhnu pouze, kdy na 90tku kalu a mastím to 150tkou, ale za jedno riskuji pokutu a za druhé to je brzda - plyn, dost riskuji a křečovitá jízda.
Tu spotřebu mám z denního jedění do práce (denně cca 80 km).
Z Petrovic se ráno propletu do Průhonic, po D1 na okruh a a před Ruzyní u Řep sjídím. Cestou zpátky z okruhu sjídím na Vestec a vracím se přes Jiní Město (ráno jsou tam i v mém směru kolony).
Honit se po okruhu 130 v levém pruhu mě nějak nebaví, auto je u hlučné a ere, pořád bych stejně za někým musel brzdit, na to bych si nepořizoval 1.6, take jezdím s kamiony na tempomat 85-90 v pravém, do tunelů ani nezpomaluju. Kdybych jezdil 130 tak mám spotřebu přes 6 litrů a uetřím tak 5 minut. Okamitá spotřeba na rovině dle počítače je v létě při mé rychlosti cca 3,2.
Jinak s rodinou větinou jezdím na tempomat 54-95-100 (město-mimo-dálnice).
Tu spotřebu mám z denního jedění do práce (denně cca 80 km).
Z Petrovic se ráno propletu do Průhonic, po D1 na okruh a a před Ruzyní u Řep sjídím. Cestou zpátky z okruhu sjídím na Vestec a vracím se přes Jiní Město (ráno jsou tam i v mém směru kolony).
Honit se po okruhu 130 v levém pruhu mě nějak nebaví, auto je u hlučné a ere, pořád bych stejně za někým musel brzdit, na to bych si nepořizoval 1.6, take jezdím s kamiony na tempomat 85-90 v pravém, do tunelů ani nezpomaluju. Kdybych jezdil 130 tak mám spotřebu přes 6 litrů a uetřím tak 5 minut. Okamitá spotřeba na rovině dle počítače je v létě při mé rychlosti cca 3,2.
|
|
04.03.2015 18:28 -
|
2794640
|
|
Matijaz
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Takový cestování by mi nebavilo.
Takový cestování by mi nebavilo.
|
|
04.03.2015 19:00 -
|
2794643
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
TomasT napsal(a): Tu spotřebu mám z denního jedění do práce (denně cca 80 km).
Přesně tak, nedá se porovnávat průměrná rychlost ani spotřeba při jízdě na okreskách a dálnici, proto zde větina lidí reaguje na nízkou rychlost i spotřebu slovy - ty to snad tlačí nebo něco o brzdě provozu, jak jsem psal, má průměrná rychlost je na okreskách 43 - 50km a brzda nejsem, rychlost překračuji větinou o 10km více jak dovolená, na dálnici ta průměrná rychlost bude někdy i jednou tak větí, ale je tam samozřejmě víc faktorů, 5ti či 6ti kvalt a nejvíce na to má vliv ten mezičlánek mezi sedačkou a volantem. Zkouel jsem jet jednu 100km trasu dvěma způsoby, rychlost si přesně nepamatuji, ale spotřeba při jedné byla také 3.2 a při druhé 5l, ani v jednom případě jsem brzdou nebyl ani na ní nejezdím, pouze jednou za čas na ní kouknu na velkém monitoru.
Přesně tak, nedá se porovnávat průměrná rychlost ani spotřeba při jízdě na okreskách a dálnici, proto zde větina lidí reaguje na nízkou rychlost i spotřebu slovy - ty to snad tlačí nebo něco o brzdě provozu, jak jsem psal, má průměrná rychlost je na okreskách 43 - 50km a brzda nejsem, rychlost překračuji větinou o 10km více jak dovolená, na dálnici ta průměrná rychlost bude někdy i jednou tak větí, ale je tam samozřejmě víc faktorů, 5ti či 6ti kvalt a nejvíce na to má vliv ten mezičlánek mezi sedačkou a volantem. Zkouel jsem jet jednu 100km trasu dvěma způsoby, rychlost si přesně nepamatuji, ale spotřeba při jedné byla také 3.2 a při druhé 5l, ani v jednom případě jsem brzdou nebyl ani na ní nejezdím, pouze jednou za čas na ní kouknu na velkém monitoru. ;-)
|
|
04.03.2015 20:04 -
|
2794654
|
|
Matijaz
|
|
|
Teda Zdendo,vzhledem k tomu,e máme stejný motory tak mi to připadá jako ta O Popelce! Jezdim + 25,kdy to dovoluje provoz. Prahu neřeim,ta je lehce přes 7. Na chalupu k Sedlčanům mi to ukazuje kolem 7,2,kdy dodruju limity,tak 6.Jednou jsem zkouel okresku na spotřebu a do 5 jsem se neveel!
Teda Zdendo,vzhledem k tomu,e máme stejný motory tak mi to připadá jako ta O Popelce! Jezdim + 25,kdy to dovoluje provoz. Prahu neřeim,ta je lehce přes 7. Na chalupu k Sedlčanům mi to ukazuje kolem 7,2,kdy dodruju limity,tak 6.Jednou jsem zkouel okresku na spotřebu a do 5 jsem se neveel!
|
|
04.03.2015 20:13 -
|
2794665
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kolik váí? Zdenda váí i s branou na nářadí 40kg. To se mu to potom jezdí zadara.
Kolik váí? Zdenda váí i s branou na nářadí 40kg. To se mu to potom jezdí zadara. :-))))
|
|
04.03.2015 20:22 -
|
2794670
|
|
Matijaz
|
|
|
15 kg jsem shodil,tae 95!!
15 kg jsem shodil,tae 95!!
|
|
04.03.2015 20:56 -
|
2794674
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Samozřejmě váha řidiče hraje velkou roli, vtipálci.
Někde je víc kopců, někde s kopce, rovina, stačí párkrát prudce přidat plyn při předjídění, jednou jsem si posunul opřenou patu blíe k sedadlu a plyn drel stále stejně, při sledování okamité i to mělo vliv, protivítr, pneumatiky, stav dofoukání pneu, čistota oleje, filtrů, samozřejmě váha řidiče, tam je asi milion aspektů, jo, zní to jako o té Popelce, ale je to realita, já myslím, e zacházíme dost daleko, na spotřebu nejezdím a e se to takhle jednou za čas sejde, já neovlivním, ono od kadého uetří decku a kdy ty faktory sečte, výsledek je danej, stejnou trasu pojedu za jiných podmínek, s podhutěnými pneumatiky a klidně skočí o 2 litříky vej, spotřebu proto nemá cenu vůbec řeit, je to o ničem.
Samozřejmě váha řidiče hraje velkou roli, vtipálci. :-))))
Někde je víc kopců, někde s kopce, rovina, stačí párkrát prudce přidat plyn při předjídění, jednou jsem si posunul opřenou patu blíe k sedadlu a plyn drel stále stejně, při sledování okamité i to mělo vliv, protivítr, pneumatiky, stav dofoukání pneu, čistota oleje, filtrů, samozřejmě váha řidiče, tam je asi milion aspektů, jo, zní to jako o té Popelce, ale je to realita, já myslím, e zacházíme dost daleko, na spotřebu nejezdím a e se to takhle jednou za čas sejde, já neovlivním, ono od kadého uetří decku a kdy ty faktory sečte, výsledek je danej, stejnou trasu pojedu za jiných podmínek, s podhutěnými pneumatiky a klidně skočí o 2 litříky vej, spotřebu proto nemá cenu vůbec řeit, je to o ničem. ;-)
|
|
04.03.2015 22:35 -
|
2794699
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
63zdenda napsal(a): jak jsem psal, má průměrná rychlost je na okreskách 43 - 50km a brzda nejsem, rychlost překračuji větinou o 10km více jak dovolená
Ty bláboly tady .... nechtěl jsem, ale musím reagovat.
Tak to ti nemůu věřit ani náhodou e větinou překračuje povolenou rychlost o +10 km/h na okreskách a pak má takovej průměr. Kdy vezme poměr délky cesty po trase - město, vesnice ... a mimoměsto , tak 50 + 10 .... a 90 + 10 ... Z toho ti prostě nemůe vyjít mení průměrka jak 60 - 70 !!!!!!!!!!!!!! Nemůe prostě mít za normálních běných cestovních podmínek - běný provoz, ádný exrtém ... na okresce průměr míň jak 50, ani jak 60 !
Zrovna minulý týden sem jel na lye ve vední den v plném provozu Brno - Svitavy - Čeňkovice a kdo to zná, tak cesta zasekaná neustále náklaďáky ... a průměr na cca 110 km start - cíl byl 71km/h. Ano, jel sem svině, cca + 10km/h nad předpis.
Tak e TY si velká brzda provozu a ostatní normální řidiči tě musí proklínat do sedmého kolena
Kdy si dám trasu do navigace, nebo třeba i na mapách.cz .... tak mi ve větině případů vyhodí celkový průměr po okreskách cca od 52 do 66 km/h podle charakteru trasy.
Tím e opravdu jezdím +10 nad limit, téměř vdy se dostanu na dané trase na lepí hodnoty ne udává navi, větinou okolo cca 65km/h.
Tak průměr tvých 43 - 50km/h je velmi pomalá jízda, brzdící běný provoz.
Ty bláboly tady .... nechtěl jsem, ale musím reagovat.
Tak to ti nemůu věřit ani náhodou e větinou překračuje povolenou rychlost o +10 km/h na okreskách a pak má takovej průměr. Kdy vezme poměr délky cesty po trase - město, vesnice ... a mimoměsto , tak 50 + 10 .... a 90 + 10 ... Z toho ti prostě nemůe vyjít mení průměrka jak 60 - 70 !!!!!!!!!!!!!! Nemůe prostě mít za normálních běných cestovních podmínek - běný provoz, ádný exrtém ... na okresce průměr míň jak 50, ani jak 60 !
Zrovna minulý týden sem jel na lye ve vední den v plném provozu Brno - Svitavy - Čeňkovice a kdo to zná, tak cesta zasekaná neustále náklaďáky ... a průměr na cca 110 km start - cíl byl 71km/h. Ano, jel sem svině, cca + 10km/h nad předpis.
Tak e TY si velká brzda provozu a ostatní normální řidiči tě musí proklínat do sedmého kolena ;-)
Kdy si dám trasu do navigace, nebo třeba i na mapách.cz .... tak mi ve větině případů vyhodí celkový průměr po okreskách cca od 52 do 66 km/h podle charakteru trasy.
Tím e opravdu jezdím +10 nad limit, téměř vdy se dostanu na dané trase na lepí hodnoty ne udává navi, větinou okolo cca 65km/h.
Tak průměr tvých 43 - 50km/h je velmi pomalá jízda, brzdící běný provoz.
|
|
04.03.2015 22:45 -
|
2794700
|
|
63zdenda
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Ty bláboly tady .... nechtěl jsem, ale musím reagovat.
Tak to ti nemůu věřit ani náhodou e větinou překračuje povolenou rychlost o +10 km/h na okreskách a pak má takovej průměr. Kdy vezme poměr délky cesty po trase - město, vesnice ... a mimoměsto , tak 50 + 10 .... a 90 + 10 ... Z toho ti prostě nemůe vyjít mení průměrka jak 60 - 70 !!!!!!!!!!!!!!
Tak e TY si velká brzda provozu a ostatní normální řidiči tě musí proklínat do sedmého kolena
O velký matematiku, co Ti říka jízda za autobusy, město 30tkou, mimo město 50tkou a nepředjede, bo na ichtu jedou i 3 za sebou, stání na semaforech, přejezdech, chodci, traktory, občas uzavřen jeden pruh, dalí stání, to ve jsi propočítal tou svojí zázračnou kaukulačkou, také jsem nechtěl reagovat na ty bláboly, zrovna jako Ty.
O velký matematiku, co Ti říka jízda za autobusy, město 30tkou, mimo město 50tkou a nepředjede, bo na ichtu jedou i 3 za sebou, stání na semaforech, přejezdech, chodci, traktory, občas uzavřen jeden pruh, dalí stání, to ve jsi propočítal tou svojí zázračnou kaukulačkou, také jsem nechtěl reagovat na ty bláboly, zrovna jako Ty. ;-)
|
|
04.03.2015 23:34 -
|
2794703
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Spotreby to je nejzabavnejsi tema na vsech forech
:-)))) Spotreby to je nejzabavnejsi tema na vsech forech :-d
|
|
05.03.2015 05:19 -
|
2794707
|
|
Koník
|
Město: Kolín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 146 |
|
|
Zrovna jsem si vzpomněl na doktora ve filmu Vesničko má středisková, jak jezdil láo pláo a kochal se krajinou ... Tak v tomto případě a tímto doktorovým stylem jízdy bude udávaná nízká spotřeba některých sedět
Zrovna jsem si vzpomněl na doktora ve filmu Vesničko má středisková, jak jezdil láo pláo a kochal se krajinou :-d ... Tak v tomto případě a tímto doktorovým stylem jízdy bude udávaná nízká spotřeba některých sedět :palec
|
|
05.03.2015 10:56 -
|
2794734
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
TomasT napsal(a): Jinak s rodinou větinou jezdím na tempomat 54-95-100 (město-mimo-dálnice).
hele a co nervy? Jo a kolik dní jede do Chorvatska?
Matijaz napsal(a): 15 kg jsem shodil,tae 95!!
tak to je super spotřeba, to bych taky chtěl dokázat... cos tankoval?
bluemotion napsal(a): Spotreby to je nejzabavnejsi tema na vsech forech
souhlas a někerý jedinci se debatou nechaj unést jako malý klucí
no já si řikal, e dyby mi C5 rala míň jak XA 1,8i 16V tak o 2 litry, tak sem spokojenej a klaplo to: cca 9,5 vs. 7,5
souhlas :-)))) a někerý jedinci se debatou nechaj unést jako malý klucí :-))
no já si řikal, e dyby mi C5 rala míň jak XA 1,8i 16V tak o 2 litry, tak sem spokojenej a klaplo to: cca 9,5 vs. 7,5
|
|
05.03.2015 15:47 -
|
2794768
|
|
63zdenda
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Tak konečně si napsal pravdu, u to dává smysl a sedí to
Ty se provokatér.
Kdy se slova vytrhnou z kontextu, vypadá to i věrohodně.
Pravdu jsem psal vdy, nemám za potřebí něco nalhávat, přečti si pár stránek tohoto vlákna, pochopí e podobnou spotřebu dosáhlo více lidí, nechce doufám říct, vichni jste lháři, nejlepí by bylo, kdyby ses někdy stavil, já tě povozím po městě, kde sice průměrná rychlost leze dolů, ale spotřeba naopak nahoru, podívej se do velkého techničáku, ale moná také le, projedeme se a uvidí, e krátkodobě se této spotřeby dá dosáhnout, i kdy je zde příspěvek 3,6l i dlouhodobě, jenom číst, od smíchu u mám poprskanej monitor, toto vlákno je snad lepí jak vtipy.
Ty se provokatér. :-))))
Kdy se slova vytrhnou z kontextu, vypadá to i věrohodně. :palec
Pravdu jsem psal vdy, nemám za potřebí něco nalhávat, přečti si pár stránek tohoto vlákna, pochopí e podobnou spotřebu dosáhlo více lidí, nechce doufám říct, vichni jste lháři, nejlepí by bylo, kdyby ses někdy stavil, já tě povozím po městě, kde sice průměrná rychlost leze dolů, ale spotřeba naopak nahoru, podívej se do velkého techničáku, ale moná také le, projedeme se a uvidí, e krátkodobě se této spotřeby dá dosáhnout, i kdy je zde příspěvek 3,6l i dlouhodobě, jenom číst, od smíchu u mám poprskanej monitor, toto vlákno je snad lepí jak vtipy. :-d
|
|
05.03.2015 16:10 -
|
2794770
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Na odlehčení... To vás neláká občas přitlačit na plyn, nechat motor projevit, spálit trochu sazí a uit si krouák? Čím déle C5 mám, tím víc mi to baví. Litřík sem, litřík tam.
Na odlehčení... To vás neláká občas přitlačit na plyn, nechat motor projevit, spálit trochu sazí a uit si krouák? :-) Čím déle C5 mám, tím víc mi to baví. Litřík sem, litřík tam.
|
|
| |
|
|