| | |
27.02.2015 21:18 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2792601
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
alebo blbci co vyblikavaju na dialnici ked v 130 obieham kolonu, to ma vie tak nasr. ze potom ho vyblikavam ja, a hlavne s autom co na to nemaju.
No já osobně se poslední dobou taky počítám k brzdám provozu a vyblikávaní u taky moc nedělám.
Ale tohle mě vdy dokázalo vytočit, kdy v levém pruhu to frčí průměrně 140 a někdo se tam nasere a jede přesně 130 a vechny vybrzdi. Sakra to je problém na to trochu lápnout, předjet a uhnout?
U nás se prostě nedá jezdit po dálnici 130.V pravém se plouí kamiony 100 a vlevo kadý druhý jede150.
To je pořád brzda plyn.
Já se honit nepotřebuji ale kdo se chce projet tak a jede. Loni jsem byl spokojen v Holandsku, sám na dálnici tempomat na 120 (spotřeba, u jsem z vás zblblej )
klídek, pohodička. 100 km jsem se nedotknul pedálů
U nás kdy jedu po dálnici, tak musím vlevo a 150.Oči pořád na zrcátka abych uhnul střelcům. Pak mě ty předjíděči ve 130 straně tvou.
alebo blbci co vyblikavaju na dialnici ked v 130 obieham kolonu, to ma vie tak nasr. ze potom ho vyblikavam ja, a hlavne s autom co na to nemaju.
No já osobně se poslední dobou taky počítám k brzdám provozu a vyblikávaní u taky moc nedělám.
Ale tohle mě vdy dokázalo vytočit, kdy v levém pruhu to frčí průměrně 140 a někdo se tam nasere a jede přesně 130 a vechny vybrzdi. Sakra to je problém na to trochu lápnout, předjet a uhnout?
U nás se prostě nedá jezdit po dálnici 130.V pravém se plouí kamiony 100 a vlevo kadý druhý jede150.
To je pořád brzda plyn.
Já se honit nepotřebuji ale kdo se chce projet tak a jede. Loni jsem byl spokojen v Holandsku, sám na dálnici tempomat na 120 (spotřeba, u jsem z vás zblblej :-)))) )
klídek, pohodička. 100 km jsem se nedotknul pedálů
U nás kdy jedu po dálnici, tak musím vlevo a 150.Oči pořád na zrcátka abych uhnul střelcům. Pak mě ty předjíděči ve 130 straně tvou.
|
|
27.02.2015 21:26 -
|
2792603
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
ako pises, trocha empatie nezaskodi, kedze kazdy den musim dialnicu tak by som nic ine nerobil ako vytlacal 3valce, proste ked idu kamiony tak nebudem niekoho vytlacat a vyblikavat ze ide 120 a dobehol som ho. druha vec je ked sa ti tam arogantne vrazi, ale kopec ludi zle rozlisuje v spataku rozdiel rychlosti ,
nekupuju c5 ky nahodou gentlemani ciest?
a nevsimol si si ze v holandsku a hlavne belgicku [max.120] nikto nemachruje ze 140 a viac. Preco asi ?
ako pises, trocha empatie nezaskodi, kedze kazdy den musim dialnicu tak by som nic ine nerobil ako vytlacal 3valce, proste ked idu kamiony tak nebudem niekoho vytlacat a vyblikavat ze ide 120 a dobehol som ho. druha vec je ked sa ti tam arogantne vrazi, ale kopec ludi zle rozlisuje v spataku rozdiel rychlosti ,
nekupuju c5 ky nahodou gentlemani ciest? :palec
a nevsimol si si ze v holandsku a hlavne belgicku [max.120] nikto nemachruje ze 140 a viac. Preco asi ?
|
|
27.02.2015 21:26 -
|
2792605
|
|
Henry
|
|
|
A se tady objeví MariusPedersen, tak tyhle hospodský keci skončí v koi, take přidám taky jeden OT.
Kadý den jezdím po "republice" od Chebu po Nitru a od Liberce po České Budějovice a jetě mě ádná C5 nepředjela. ???? KDE JEZDÍTE VY ZÁVODNÍCI ?????
Najku: promiň, ale musel jsem.
A se tady objeví MariusPedersen, tak tyhle hospodský keci skončí v koi, take přidám taky jeden OT.
Kadý den jezdím po "republice" od Chebu po Nitru a od Liberce po České Budějovice a jetě mě ádná C5 nepředjela. :-o ???? KDE JEZDÍTE VY ZÁVODNÍCI ????? :-o
Najku: promiň, ale musel jsem. :-))))
|
|
27.02.2015 21:35 -
|
2792619
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ono i na těch okreskách kdy dodruji 90tku, tak silně překáím, citovat vyhláku je jedna věc, praxe druhá, stačí zajet kamkoli k obchoďáku na parkovitě, kde platí přednost zprava, nejsou tam značky a kdybych spoléhal na vyhláku, musel bych mít na zahradě dalích 100 aut, nejhorí je, e větina řidičů to ani nezná, myslí si, e kdy jedou rovně, mají přednost.
Koukám, e tam má průměrku 56 km., na okreskách hodně solidní, kdy já dodruji rychlost, mám tam 43 - 50 km, brzda rozhodně nejsem, kdy konči obec, rozjedu to kolem 100vky a za pár minut brzdím před dalí obcí, vyí průměrku dosáhnu pouze, kdy na 90tku kalu a mastím to 150tkou, ale za jedno riskuji pokutu a za druhé to je brzda - plyn, dost riskuji a křečovitá jízda.
Ono i na těch okreskách kdy dodruji 90tku, tak silně překáím, citovat vyhláku je jedna věc, praxe druhá, stačí zajet kamkoli k obchoďáku na parkovitě, kde platí přednost zprava, nejsou tam značky a kdybych spoléhal na vyhláku, musel bych mít na zahradě dalích 100 aut, nejhorí je, e větina řidičů to ani nezná, myslí si, e kdy jedou rovně, mají přednost.
Koukám, e tam má průměrku 56 km., na okreskách hodně solidní, kdy já dodruji rychlost, mám tam 43 - 50 km, brzda rozhodně nejsem, kdy konči obec, rozjedu to kolem 100vky a za pár minut brzdím před dalí obcí, vyí průměrku dosáhnu pouze, kdy na 90tku kalu a mastím to 150tkou, ale za jedno riskuji pokutu a za druhé to je brzda - plyn, dost riskuji a křečovitá jízda. ;-)
|
|
27.02.2015 21:40 -
|
2792625
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
robo napsal(a): ako pises, trocha empatie nezaskodi, kedze kazdy den musim dialnicu tak by som nic ine nerobil ako vytlacal 3valce, proste ked idu kamiony tak nebudem niekoho vytlacat a vyblikavat ze ide 120 a dobehol som ho. druha vec je ked sa ti tam arogantne vrazi, ale kopec ludi zle rozlisuje v spataku rozdiel rychlosti ,
nekupuju c5 ky nahodou gentlemani ciest?
Nojo já zapomněl, jel jsem 120 protoe se tam víc nesmí
Oni nemachrují protoe nemají D1
Tam byli pořád 3-4 pruhy a vechny prázdný, v tom úplně levém dokonce svítila signalizace červený X.
Jinak větina z nás přece ví e C5 není závoďák ale parník 🚢
Nojo já zapomněl, jel jsem 120 protoe se tam víc nesmí :-))))
Oni nemachrují protoe nemají D1 :-d
Tam byli pořád 3-4 pruhy a vechny prázdný, v tom úplně levém dokonce svítila signalizace červený X.
Jinak větina z nás přece ví e C5 není závoďák ale parník 🚢 :-))))
|
|
27.02.2015 21:42 -
|
2792626
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
bluemotion napsal(a): No tak schvalne jestli vis proč??
belgie
v skratke +1 az 10km za 50e
+11 az 30 od 100-200e
31-40 licence, maybe
par krat som musel z Schipholu jazdit az do belgicka, ale kolona nepusti viac, proste totalne prepchate cesty ked vsetci idu z prace...
Amsterdam- Antwerpy, ani keby mal clovek neviem jake auto. Obycajna dialnica a zapchy okolo haagu,rotterdamu ako bonus.
belgie
v skratke +1 az 10km za 50e
+11 az 30 od 100-200e
31-40 licence, maybe :-))
par krat som musel z Schipholu jazdit az do belgicka, ale kolona nepusti viac, proste totalne prepchate cesty ked vsetci idu z prace...
Amsterdam- Antwerpy, ani keby mal clovek neviem jake auto. Obycajna dialnica a zapchy okolo haagu,rotterdamu ako bonus.
|
|
27.02.2015 21:46 -
|
2792633
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
To mozna taky, ale hlavne ze tam maji silene mnozstvi radaru ukrytych ve svodidlech...do ciziny pokuty nechodi, ale kolikrat jsem zapomnel ze jedu sluzebnim na NL znackach a sup a uz jsem mel flastr na firme
Budme radi zato, aspon jedina zeme ze ktere se ojetina fakt vyplati
To mozna taky, ale hlavne ze tam maji silene mnozstvi radaru ukrytych ve svodidlech...do ciziny pokuty nechodi, ale kolikrat jsem zapomnel ze jedu sluzebnim na NL znackach a sup a uz jsem mel flastr na firme :-d
Budme radi zato, aspon jedina zeme ze ktere se ojetina fakt vyplati :-)
|
|
27.02.2015 21:51 -
|
2792640
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
.link.
http://www.techmagazin.cz/1230
|
|
27.02.2015 22:04 -
|
2792650
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
najk napsal(a):
Ty jo..tak to jsem jeste ani neslysel a nejake radary uz na me v nemecku blikaly..a neprislo nic, to stejne z rakouska a to mame nebezpecne blizko, no ale zpatky ke spotrebe, takze kolik vam to asi tak ere
Ty jo..tak to jsem jeste ani neslysel a nejake radary uz na me v nemecku blikaly..a neprislo nic, to stejne z rakouska a to mame nebezpecne blizko, no ale zpatky ke spotrebe, takze kolik vam to asi tak ere :-))))
|
|
27.02.2015 22:18 -
|
2792671
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kolik to asi tak ere? Kdy natankuji plnou nádr a jezdím, tak si říkám e dobrá spotřeba, moc to neere, kdy pak nádr dochází a musím k pumpě tankovat, tak si říkám u zase jo, asi to nějak moc ere, asi tak k otázce kolik to ere.
Kolik to asi tak ere? Kdy natankuji plnou nádr a jezdím, tak si říkám e dobrá spotřeba, moc to neere, kdy pak nádr dochází a musím k pumpě tankovat, tak si říkám u zase jo, asi to nějak moc ere, asi tak k otázce kolik to ere. :-))))
|
|
27.02.2015 22:24 -
|
2792675
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nevím jak vám, ale mě to seere vdycky celou nádr. Pokadý dám plnou a sotva se naděju, je zase prázdná. U to trvá skoro 6 let a jetě jsem nepřiel na to, jak tu mrchu hladovou nasytit. Nikdy nemá dost a pořád chce dalí.
Ale mám ji rád, tak jí dopřávám a nikdy ji nenutím makat na sucho.
Nevím jak vám, ale mě to seere vdycky celou nádr. Pokadý dám plnou a sotva se naděju, je zase prázdná. U to trvá skoro 6 let a jetě jsem nepřiel na to, jak tu mrchu hladovou nasytit. Nikdy nemá dost a pořád chce dalí.
Ale mám ji rád, tak jí dopřávám a nikdy ji nenutím makat na sucho. ;-):-d
|
|
27.02.2015 22:32 -
|
2792684
|
|
Koník
|
Město: Kolín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 146 |
|
|
robo napsal(a): a k otazce...kdyz jedu 95-100 na okreskach tak mi to zere tak 8-10l....protoze tam mam za tri a cekam kdy se ta brzda da predjet
schvalne, to mas kolko otacok a do kolko to potiahnes? chudak motor
necham sa poucit
ono to není ale o vysoké rychlosti jako takové. Nízká spotřeba se dělá i tak e dojídí. Teď to přestřelím, aby to bylo výstinějí ...Take někdo kilometr před obcí u nelape na plyn a dolídí s estkou, aby mu to neralo. Vůbec ho netrápí e 1/2 kiláku před obcí má na tacháči pouze 60Km/h a podtočený motor. Hlavně e to neere. Ten co jede za ním je nervozní z toho e ho nemůe předjet, protoe nemá výhled .... vdyt je tady 90, tak proč sakra jede jak nek ??? Je tady 90 a chci tak jet abych měl taky optimální spotřebu ... hele berte to s rezervou, je to jen příklad Mám rád plynulou a svinou jízdu, nejsem divočák ale rád nasázím kvalty a jedu. Jene někteří tu rychlost tahají jako sopel z nosu, aby jim náhodou nestoupla spotřeba holt kadý jezdí jak umí
ono to není ale o vysoké rychlosti jako takové. Nízká spotřeba se dělá i tak e dojídí. Teď to přestřelím, aby to bylo výstinějí ...Take někdo kilometr před obcí u nelape na plyn a dolídí s estkou, aby mu to neralo. Vůbec ho netrápí e 1/2 kiláku před obcí má na tacháči pouze 60Km/h a podtočený motor. Hlavně e to neere. :palec Ten co jede za ním je nervozní z toho e ho nemůe předjet, protoe nemá výhled .... vdyt je tady 90, tak proč sakra jede jak nek ??? Je tady 90 a chci tak jet abych měl taky optimální spotřebu :-)))) ... hele berte to s rezervou, je to jen příklad ;-) Mám rád plynulou a svinou jízdu, nejsem divočák ale rád nasázím kvalty a jedu. Jene někteří tu rychlost tahají jako sopel z nosu, aby jim náhodou nestoupla spotřeba :nevim holt kadý jezdí jak umí :-p
|
|
27.02.2015 22:35 -
|
2792688
|
|
bluemotion
|
|
|
Jasne ze to je o plynulosti jizdy a prace s plynem a ne o rychlosti...jinak znam lidi co za poslednich dvacet let nepozoruji zadne zdrazeni paliva, porad tankuji stejne za 200 kč
Jasne ze to je o plynulosti jizdy a prace s plynem a ne o rychlosti...jinak znam lidi co za poslednich dvacet let nepozoruji zadne zdrazeni paliva, porad tankuji stejne za 200 kč :-p
|
|
27.02.2015 23:10 -
|
2792706
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Ted jsem si zapisoval dalsi tankovani, 8.8 spotreba. To ujde, posledni dobou jezdim pomerne svizne, ale ne nejak rychle, tak lehce nad limitem, ale jak se nekdo louda, tak hned predjizdim, na rovince i 5 aut Takze celkem dobra spotreba. Kdybych se extra loudal, dojizdel, rozjizdel langsam, tak mam tak o litr mene. Taktez za me ne, dekuji...
Ted jsem si zapisoval dalsi tankovani, 8.8 spotreba. To ujde, posledni dobou jezdim pomerne svizne, ale ne nejak rychle, tak lehce nad limitem, ale jak se nekdo louda, tak hned predjizdim, na rovince i 5 aut ;) Takze celkem dobra spotreba. Kdybych se extra loudal, dojizdel, rozjizdel langsam, tak mam tak o litr mene. Taktez za me ne, dekuji...
|
|
27.02.2015 23:14 -
|
2792713
|
|
bluemotion
|
|
|
Ja nejsem loudal...ale motam okolo 6,2 - 6,5 doufam ze po oprave vsech sacich blbosti se to jeste vylepsi..jezdim teda na 18" v zime a na leto uz je mam pripravene taky...
Ja nejsem loudal...ale motam okolo 6,2 - 6,5 doufam ze po oprave vsech sacich blbosti se to jeste vylepsi..jezdim teda na 18" v zime a na leto uz je mam pripravene taky...
|
|
28.02.2015 00:34 -
|
2792728
|
|
jumep
|
|
|
toto je vecne tema ...
som rad ze na slovensku uz narod dospel a nelieta sa tu tak ... par rychlikov je, vacsinou CZ znacky
osobne chodim na tempomate 134-5, obec obmedzovac 54, mimo 90-97
a uprimne ked som v lavom pruhu a obieham kolonu a dovali sa nejaky rychlik, kym nema majak mam silno na salame, nech si aj ziarovky spali
skor ma nesmierne vie nasrat poloprazdna dialnica (sobota doobeda za trencinom) a tam ceske auto 110 v lavom pruhu, nikde nic ...
osobne, kazdy kto chodi nad 150 a vyblikuje - zobrat papiere, bez diskusie - poslat na psychotesty a vratit az ked dospeje
jo a tiez som bol v usa a tam som teda rychlikov nezazil, ked tam jazdia policajti tak ze aj protismer namera mobilnym radarom, otoci sa na dialnici a potom ta zastavi .... 500 dolarov minimalne .... si rozmyslis ...
toto je vecne tema ...
som rad ze na slovensku uz narod dospel a nelieta sa tu tak ... par rychlikov je, vacsinou CZ znacky
osobne chodim na tempomate 134-5, obec obmedzovac 54, mimo 90-97
a uprimne ked som v lavom pruhu a obieham kolonu a dovali sa nejaky rychlik, kym nema majak mam silno na salame, nech si aj ziarovky spali
skor ma nesmierne vie nasrat poloprazdna dialnica (sobota doobeda za trencinom) a tam ceske auto 110 v lavom pruhu, nikde nic ...
osobne, kazdy kto chodi nad 150 a vyblikuje - zobrat papiere, bez diskusie - poslat na psychotesty a vratit az ked dospeje
jo a tiez som bol v usa a tam som teda rychlikov nezazil, ked tam jazdia policajti tak ze aj protismer namera mobilnym radarom, otoci sa na dialnici a potom ta zastavi .... 500 dolarov minimalne .... si rozmyslis ...
|
|
| |
|
|