| | |
07.12.2014 09:00 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2761872
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Tak já také přidám a je tady trochu veselo. Ale trochu jinak.
V červenci Paří - Caen - Le Haver- Amiens - Mons- Frankfurt -Norimberk a domů celkem 2929 km. Francouzská dálnice do 130 km, v německu co to lo. Spotřeba 9,8 litru LPG, přepočteno aktuálním kurzem eura to bylo 6247 Kč, sečteno podtreno a vyděleno cenou benzínu u naí čerpačky to dělalo 5,85 litů benzínu na 100 km.
A dalí, dlouhodobě průměr 9,2 LPG, u nás cena 16,50 Kč za litr, to je přepočteno na cenu benzínu 4,15 litru co k tomu víc dodat...
Tak já také přidám a je tady trochu veselo. Ale trochu jinak.
V červenci Paří - Caen - Le Haver- Amiens - Mons- Frankfurt -Norimberk a domů celkem 2929 km. Francouzská dálnice do 130 km, v německu co to lo. Spotřeba 9,8 litru LPG, přepočteno aktuálním kurzem eura to bylo 6247 Kč, sečteno podtreno a vyděleno cenou benzínu u naí čerpačky to dělalo 5,85 litů benzínu na 100 km. :-d
A dalí, dlouhodobě průměr 9,2 LPG, u nás cena 16,50 Kč za litr, to je přepočteno na cenu benzínu 4,15 litru co k tomu víc :-))))dodat...
|
|
31.12.2014 15:10 -
|
2769905
|
|
Fantomas21
|
Město: Liberec, Auto: C5 Aircross | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Zdravím vechny, mám C5 2.0 HDi Automat. Najel jsem s ní zatím jen cca 2 tis km. Podle palubního PC je průměrná spotřeba okolo 7.5l (kdy jsem ji koupil, tak jsem spotřebu vynuloval). Na dálnici (130 km/h na tempomat) je spotřeba 6.9 l. Mimo město rychlost 80-90 km je spotřeba okolo cca 6.3. Kdy to srovnám s OCT.II 1,9 TDi tak C5 je větí rout, ale ten komfort za to stojí
Teď jezdím vesměs samé město a spotřeba raketově stoupá u jsem na 8,8l ato se snaím co můu
Zdravím vechny, mám C5 2.0 HDi Automat. Najel jsem s ní zatím jen cca 2 tis km. Podle palubního PC je průměrná spotřeba okolo 7.5l (kdy jsem ji koupil, tak jsem spotřebu vynuloval). Na dálnici (130 km/h na tempomat) je spotřeba 6.9 l. Mimo město rychlost 80-90 km je spotřeba okolo cca 6.3. Kdy to srovnám s OCT.II 1,9 TDi tak C5 je větí rout, ale ten komfort za to stojí :-))))
Teď jezdím vesměs samé město a spotřeba raketově stoupá u jsem na 8,8l ato se snaím co můu :)
|
|
31.12.2014 16:33 -
|
2769923
|
|
Lulina
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Tak C5 a navíc v AT si málokdo kupuje kvůli nízké spotřebě, e. Jak správně píe, je to o komfortu. Komu jde o spotřebu a veobecnou láci a nevadí mu ta trocha nepohodlí, a zůstane u Kloktávky. Já kupříkladu se svými 190cm a cca 125kg mám poněkud problém se zapasovat do koncernových sedaček a kdy u se zapasuji, sedím tak pohodlně asi jako na zábradlí......a to nemluvě o tom, e za mne se posadí pouze dítě do 10ti let, e. Kdo chce francouzské pohodlí a koncernovou spotřebu u C5, má jedinou volbu a to je 1.6 Hdi. Já mám dlouhodobou kombinovanou spotřebu 5,5l, a to je větinou po městě, do Prahy jedu za 4.6 a rekord mám na trase do Chomutova (55km), to dokáu za 3.8. Nicméně upřímně přiznávám (znaje dobře averzi naich Mistrů, viď Jaroui, k tomuto motoru), e Pěuli sluí lépe silnějí motory. Spotřeba je v první řadě o stylu jízdy a a potom o motorizaci, s Nissanem Maxima 3.0 V6 na Lpg, jsem jezdil do 10l v pohodě (úasný motor).
Tak C5 a navíc v AT si málokdo kupuje kvůli nízké spotřebě, e;-). Jak správně píe, je to o komfortu. Komu jde o spotřebu a veobecnou láci a nevadí mu ta trocha nepohodlí, a zůstane u Kloktávky. Já kupříkladu se svými 190cm a cca 125kg mám poněkud problém se zapasovat do koncernových sedaček a kdy u se zapasuji, sedím tak pohodlně asi jako na zábradlí......a to nemluvě o tom, e za mne se posadí pouze dítě do 10ti let, e. Kdo chce francouzské pohodlí a koncernovou spotřebu u C5, má jedinou volbu a to je 1.6 Hdi. Já mám dlouhodobou kombinovanou spotřebu 5,5l, a to je větinou po městě, do Prahy jedu za 4.6 a rekord mám na trase do Chomutova (55km), to dokáu za 3.8. Nicméně upřímně přiznávám (znaje dobře averzi naich Mistrů, viď Jaroui:-p, k tomuto motoru), e Pěuli sluí lépe silnějí motory. Spotřeba je v první řadě o stylu jízdy a a potom o motorizaci, s Nissanem Maxima 3.0 V6 na Lpg, jsem jezdil do 10l v pohodě (úasný motor).
|
|
31.12.2014 16:33 -
|
2769924
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
To ví, mínusové teploty na spotřebě něco přidají a automatem něco také skočí vej, v létě to zase skočí ní, ta ochcávka byla také v automatu? Jestli ne, tak bych to neporovnával, ono ochcávka nejde vůbec porovnávat s plujícím korábem jakou C5 prostě je.
To ví, mínusové teploty na spotřebě něco přidají a automatem něco také skočí vej, v létě to zase skočí ní, ta ochcávka byla také v automatu? Jestli ne, tak bych to neporovnával, ono ochcávka nejde vůbec porovnávat s plujícím korábem jakou C5 prostě je. :-))))
|
|
31.12.2014 20:24 -
|
2770074
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Já mám II.řadu slabí motor. Ukazuje mi to zhruba stejné hodnoty ale ve finále ten počítač kecá a píe jetě o cca 0.5 nií ne ve skutečnosti.
Take teď je to přesně rok co si evidují spotřebu a je to přesně 8.1...Jsem Praák a je to tak 50:50 město a mimo město,take asi kombinovaná se tomu říká
Nicméně bych u neměnil.
Mám jetě Xantii 1.8 benzin a ta má průměr 9 benzínu... A to musím řadit
Já mám II.řadu slabí motor. Ukazuje mi to zhruba stejné hodnoty ale ve finále ten počítač kecá a píe jetě o cca 0.5 nií ne ve skutečnosti.
Take teď je to přesně rok co si evidují spotřebu a je to přesně 8.1...Jsem Praák a je to tak 50:50 město a mimo město,take asi kombinovaná se tomu říká :-d
Nicméně bych u neměnil.
Mám jetě Xantii 1.8 benzin a ta má průměr 9 benzínu... A to musím řadit:-(
|
|
01.01.2015 12:10 -
|
2770219
|
|
slavek72
|
|
|
Ahoj, právě jsem se stal hrdým majitelem C5III 2,0Hdi, spotřeba nebyla rozhodně kritériem proč jsem ho kupoval přesto jsem zvědavej, za kolik to pojede, předchozí majitel tam zanechal spotřebu 6,4l/100km, co se mi zdá k velikosti auta /break/ naprosto v pohodě, take za měsíc dva uvidíme.
Ahoj, právě jsem se stal hrdým majitelem C5III 2,0Hdi, spotřeba nebyla rozhodně kritériem proč jsem ho kupoval :-) přesto jsem zvědavej, za kolik to pojede, předchozí majitel tam zanechal spotřebu 6,4l/100km, co se mi zdá k velikosti auta /break/ naprosto v pohodě, take za měsíc dva uvidíme.:-)
|
|
08.01.2015 21:15 -
|
2773083
|
|
Fantomas21
|
Město: Liberec, Auto: C5 Aircross | Počet příspěvků: 11 |
|
|
slavek72 napsal(a): Ahoj, právě jsem se stal hrdým majitelem C5III 2,0Hdi, spotřeba nebyla rozhodně kritériem proč jsem ho kupoval přesto jsem zvědavej, za kolik to pojede, předchozí majitel tam zanechal spotřebu 6,4l/100km, co se mi zdá k velikosti auta /break/ naprosto v pohodě, take za měsíc dva uvidíme.
Má manuál, nebo automat? Pak napi za kolik ti to jezí ...
Má manuál, nebo automat? Pak napi za kolik ti to jezí ... :)
|
|
09.01.2015 20:11 -
|
2773226
|
|
Ivan.pr
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 168 |
|
|
Je to asi týden co jsem přepnul PC na spotřebu - posledních 200 km ( vdy po městě 3 km do práce a se studeným zase 3 km zpět domů ) spotřeba 10,3
Je to asi týden co jsem přepnul PC na spotřebu - posledních 200 km ( vdy po městě 3 km do práce a se studeným zase 3 km zpět domů ) spotřeba 10,3:-o
|
|
09.01.2015 20:22 -
|
2773235
|
|
jruze
|
|
|
Já jezdím popojíďky 1.a 3.Km a né na úsporu spotřeba 8L
Já jezdím popojíďky 1.a 3.Km a né na úsporu spotřeba 8L
|
|
09.01.2015 20:44 -
|
2773252
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Ja mam 2.0 HDI 120 kw limuzinu, prumer na 18" alu zacatkem tydne po snehu, takze zadne hroceni, prumer 4,9 za poslednich 470 km..s popojizdkama okolo komina to zprumeruju nekde na 5,9 na 100 zimni spotreba. Nemel jsem nikdy C5 s jinym motorem, ale i za tohle Cé5tku miluju Jo ale tankuju Vervu..
Ja mam 2.0 HDI 120 kw limuzinu, prumer na 18" alu zacatkem tydne po snehu, takze zadne hroceni, prumer 4,9 za poslednich 470 km..s popojizdkama okolo komina to zprumeruju nekde na 5,9 na 100 zimni spotreba. Nemel jsem nikdy C5 s jinym motorem, ale i za tohle Cé5tku miluju ;-) Jo ale tankuju Vervu..
|
|
16.01.2015 19:28 -
|
2775763
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tak dnes opět na ONO a hodina ně jsem se dostal ke stojanu, kadý měl minimálně 5 kanystrů v kufru
Díky té levné naftě mám začátek roku jen s náklady na palivo ve výi 1,53 kč/km. Jinak od koupě najeto 72 000km s průměrnou spotřebou 5,784 l/100km a náklady na kilometr 1,89 Kč
Tak dnes opět na ONO a hodina ně jsem se dostal ke stojanu, kadý měl minimálně 5 kanystrů v kufru :nevim
Díky té levné naftě mám začátek roku jen s náklady na palivo ve výi 1,53 kč/km. Jinak od koupě najeto 72 000km s průměrnou spotřebou 5,784 l/100km a náklady na kilometr 1,89 Kč :-p
Přílohy: prumerna spotreba.jpg ( 44662b ) - naklady na kilometr.jpg ( 42036b ) - trendy.jpg ( 91166b ) - |
|
16.01.2015 20:42 -
|
2775816
|
|
kubass
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 51 |
|
|
Teď v zimě hlavně město a drobny popojíďky kolem 7mi, dálka za 5.2, s kolama na střee 5.8, v průměru jsem někde na 6ti, co není patny, C5 mám u 2 roky, předtím sem měl benzínovou R6 s automatem, a tam nebyl problém jet i za 18, take C5 na spotřebu zlatá
Teď v zimě hlavně město a drobny popojíďky kolem 7mi, dálka za 5.2, s kolama na střee 5.8, v průměru jsem někde na 6ti, co není patny, C5 mám u 2 roky, předtím sem měl benzínovou R6 s automatem, a tam nebyl problém jet i za 18, take C5 na spotřebu zlatá :palec
|
|
16.01.2015 21:15 -
|
2775843
|
|
kubass
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 51 |
|
|
jruze napsal(a): No mě teda vyla teď z Dolan za H.Králové spotřeba skoro 9l ale jen proto e jsem se nechal vyhecovat od nějakého namistrovanýho BMV (asi x5 s dvěma výfuky) kterej mne ve 190 problikal a potom el na 180. říkal jsem si e neva alespoň mi rozráí vzduch - no snioval rychlost tak jsem chvilku vydrel ne uhnul a jel jsem zase svích 190 no a opět to samé - tak jsme trochu závodili - ve 230 to vzdal nebo mu to víc nejelo Ale na Lulinovi jsem z Dolan udělal 30minut.
ta 2.2 jede a takhle? to se mi skoro nechce věřit (nejel sem, tak nevím), ale ten 2litr teda nic moc výkonově, neříkám e to nejede, ale něco navíc by to chtělo (moná se mi to zdá, předtím sem sedlal 220koní a jenom se mi to zdá). Chvilku sem si hrál s mylenkou čipu, ale pak sem to vzdal, nejsem si uplně jistej jestli by těch pár Nm na krouáku stálo za to e se zkrátí ivotnost vemonejch dílů
ta 2.2 jede a takhle? to se mi skoro nechce věřit (nejel sem, tak nevím), ale ten 2litr teda nic moc výkonově, neříkám e to nejede, ale něco navíc by to chtělo :-) (moná se mi to zdá, předtím sem sedlal 220koní a jenom se mi to zdá). Chvilku sem si hrál s mylenkou čipu, ale pak sem to vzdal, nejsem si uplně jistej jestli by těch pár Nm na krouáku stálo za to e se zkrátí ivotnost vemonejch dílů :nevim
|
|
16.01.2015 21:42 -
|
2775847
|
|
Lulina
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
jruze napsal(a): .......Ale na Lulinovi jsem z Dolan udělal 30minut.
Ano, to je pravda. Pro úplnou objektivitu jsi ale zapomněl dodat, e jsem okamitě po výjezdu ze dvora bazaru (evidentně opojen novým vozem) zabloudil a 10 minut jsem jel na opačnou stranu ne ty, mrskute. Kromě toho při mém stylu jízdy mě předjídějí i agilnějí důchodci, take takovou trofejí bych se zrovna nechlubil.
Pravdou ale je, e cesta s tebou z Prahy do Dolan v tvém biturbu, byla pro mne nezapomenutelná. Ty chvíle, kdy já zapřený rukama nohama s hrůzou sledoval jak se dvoustovkou řítíme k dalímu kamionu a nějaký imbecil nám opět dělá myku před čumákem( take mohu potvrdit, e má fakt dobrý kotouče), zatímco ty má na volantu leérně jednu ruku, v druhé cigáro a dívá se místo dopředu na mě , protoe mi právě vykládá nějakou veselou historku, se navdy vryly do mé paměti. Faktem je, e jsem v ivotě nebyl takhle rychle v Hradci (cca 40 minut). Aby to nebylo úplně OT, tak dodávám, e jsem sice přijel a kdy jsi byl u po večeři, ale s poloviční spotřebou (5l).
Ano, to je pravda. Pro úplnou objektivitu jsi ale zapomněl dodat, e jsem okamitě po výjezdu ze dvora bazaru (evidentně opojen novým vozem:-d) zabloudil a 10 minut jsem jel na opačnou stranu ne ty, mrskute:-d. Kromě toho při mém stylu jízdy mě předjídějí i agilnějí důchodci, take takovou trofejí bych se zrovna nechlubil:-p.
Pravdou ale je, e cesta s tebou z Prahy do Dolan v tvém biturbu, byla pro mne nezapomenutelná. Ty chvíle, kdy já zapřený rukama nohama s hrůzou sledoval jak se dvoustovkou řítíme k dalímu kamionu a nějaký imbecil nám opět dělá myku před čumákem( take mohu potvrdit, e má fakt dobrý kotouče), zatímco ty má na volantu leérně jednu ruku, v druhé cigáro a dívá se místo dopředu na mě , protoe mi právě vykládá nějakou veselou historku, se navdy vryly do mé paměti:-d. Faktem je, e jsem v ivotě nebyl takhle rychle v Hradci (cca 40 minut). Aby to nebylo úplně OT, tak dodávám, e jsem sice přijel a kdy jsi byl u po večeři, ale s poloviční spotřebou (5l):-)).
|
|
20.01.2015 17:10 -
|
2777154
|
|
mariov8
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 5 |
|
|
230 na tachometru jede 2,2 BiT po celkem normálním rozjezdu. Pojede i těch reálných, ostatně zas tolik to neproměřuje. Ale ja mám starý model a ty pouze 16" pneumatiky na tak rychlé auto - teda nic moc.
estiválcový dieselový mercedes C nebo E jede jetě lépe, mercedesy mají i lépe vyváený podvozek, ale také jinou cenovku...
Zima mi zvedla citelně spotřebu, ale i tak palubní počítač kecá...
...ukazuje vyí spotřebu ne auto ve skutečnosti má!!! To se mi naposled stalo s Mercedes-Benz Vianem před faceliftem 2010, to taky ukazovalo vdy tak o 2 a 3 desetiny více ne bylo průměrně dle dotankování spáleno.
Za mně se spotřebou C5 2,2Hdi (a nejenom tou) veliká spokojenost. S ohledem na hmotnost auta a typické pouití. PSA diesely opravdu umí. A to i ty malé, 1,6HDi 8V od Euro5 bude také dobrý motor, jen se u něj musí olej měnit raději 2x častěji. U své 2,2Hdi také raději měním olej 2x častěji, 30 000 - 40 000km jak je dnes moderní, to je údaj pro fleetmanagery a jejich tabulky. Technicky je to u náplně kolem 4L zvěrstvo, olej vydrí dle provozu plnohodnotně fungovat tak 15 000 - 20 000km, pak ztrácí větinu svých vlastností daných aditivy...
230 na tachometru jede 2,2 BiT po celkem normálním rozjezdu. Pojede i těch reálných, ostatně zas tolik to neproměřuje. Ale ja mám starý model a ty pouze 16" pneumatiky na tak rychlé auto - teda nic moc. :-((((
estiválcový dieselový mercedes C nebo E jede jetě lépe, mercedesy mají i lépe vyváený podvozek, ale také jinou cenovku... :-d
Zima mi zvedla citelně spotřebu, ale i tak palubní počítač kecá...
...ukazuje vyí spotřebu ne auto ve skutečnosti má!!! To se mi naposled stalo s Mercedes-Benz Vianem před faceliftem 2010, to taky ukazovalo vdy tak o 2 a 3 desetiny více ne bylo průměrně dle dotankování spáleno.
Za mně se spotřebou C5 2,2Hdi (a nejenom tou) veliká spokojenost. S ohledem na hmotnost auta a typické pouití. PSA diesely opravdu umí. A to i ty malé, 1,6HDi 8V od Euro5 bude také dobrý motor, jen se u něj musí olej měnit raději 2x častěji. U své 2,2Hdi také raději měním olej 2x častěji, 30 000 - 40 000km jak je dnes moderní, to je údaj pro fleetmanagery a jejich tabulky. Technicky je to u náplně kolem 4L zvěrstvo, olej vydrí dle provozu plnohodnotně fungovat tak 15 000 - 20 000km, pak ztrácí větinu svých vlastností daných aditivy...
|
|
20.01.2015 19:23 -
|
2777198
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Já dneska zaspal a musel jsem do práce autem. Pardubice - Praha a zpět 209 km, průměr 93km/h, 8,1l/100km dle PP. Občas jsem vyuil dynamický potenciál auta, jinak tempomat 135 km/h v rámci povolených limitů . Ve městě Biturbo umí rát i deset. Ale pojedění v tom, to je rádlo . Hlavně tomu motoru je jedno, jestli jede 70 nebo 170. Kdy mu přidá, začne zrychlovat jak vzteklej . Na léto mám 235/45 R17, zapsané v TP. Teď mám 205/55 R16, taky zapsané v TP .
Já dneska zaspal a musel jsem do práce autem. Pardubice - Praha a zpět 209 km, průměr 93km/h, 8,1l/100km dle PP. Občas jsem vyuil dynamický potenciál auta, jinak tempomat 135 km/h v rámci povolených limitů :-). Ve městě Biturbo umí rát i deset. Ale pojedění v tom, to je rádlo :-D. Hlavně tomu motoru je jedno, jestli jede 70 nebo 170. Kdy mu přidá, začne zrychlovat jak vzteklej ;-). Na léto mám 235/45 R17, zapsané v TP. Teď mám 205/55 R16, taky zapsané v TP :-).
|
|
20.01.2015 20:56 -
|
2777243
|
|
jruze
|
|
|
johnny.m napsal(a): Já dneska zaspal a musel jsem do práce autem. Pardubice - Praha a zpět 209 km, průměr 93km/h, 8,1l/100km dle PP. Občas jsem vyuil dynamický potenciál auta, jinak tempomat 135 km/h v rámci povolených limitů . Ve městě Biturbo umí rát i deset. Ale pojedění v tom, to je rádlo . Hlavně tomu motoru je jedno, jestli jede 70 nebo 170. Kdy mu přidá, začne zrychlovat jak vzteklej . Na léto mám 235/45 R17, zapsané v TP. Teď mám 205/55 R16, taky zapsané v TP .
Řekl bych e na těch 235kách půjde o litr nahoru,nebude ti souhlasit rychlost , jestli to ztratí na výkonu si nejsem moc jistý - ty motory jsou dost předimenzované.
Řekl bych e na těch 235kách půjde o litr nahoru,nebude ti souhlasit rychlost , jestli to ztratí na výkonu si nejsem moc jistý - ty motory jsou dost předimenzované.:nevim
|
|
| |
|
|