| | |
04.06.2014 19:09 -
Spotřeba - veobecně
|
2702061
|
|
SWOBY
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Zdravim vechny,
v lednu jsem na sve C5 2.2hdi nechal delat "GO" motoru (krouzky, tesneni, ventily, stiratka, rovnani hlavy), mesic na to se mi jetě vysypala spojka. Takze i tu jsme menili. Vsechno slape, nicméně do té doby jsem jezdil v prumeru za max. 6,8 litru od te doby se nemuzu dostat pod 7,5. Chapu, ze si motor musí sednout, mam na nem najeto uz cca. 5 tis. km, tak si rikam, ze tim to uz asi není. Mate někdo radu cim by to mohlo byt? Např. nějaká kalibrace na diag?
Předem díky h.
Zdravim vechny,
v lednu jsem na sve C5 2.2hdi nechal delat "GO" motoru (krouzky, tesneni, ventily, stiratka, rovnani hlavy), mesic na to se mi jetě vysypala spojka. Takze i tu jsme menili. Vsechno slape, nicméně do té doby jsem jezdil v prumeru za max. 6,8 litru od te doby se nemuzu dostat pod 7,5. Chapu, ze si motor musí sednout, mam na nem najeto uz cca. 5 tis. km, tak si rikam, ze tim to uz asi není. Mate někdo radu cim by to mohlo byt? Např. nějaká kalibrace na diag?
Předem díky h.
|
|
09.06.2014 13:06 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2704402
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Pro potřeby kapely jsme zakoupili C5 I 2.2 Hdi break. Hlavně na tahání vozíku s podiovou aparaturou. Obsazení větinou 4 lidé + středně velký a těký vozík (ale oplachtovaný = take odpor vzduchu).
Po prvním víkendu (cca 450 km) PP ukázal průměr 7.3 l. Jízda normal, ale občas tam bylo i skoro 130 .
Na 12 let staré auto které má nalítáno 350 tkm myslím sluný výkon.
Budu sledovat dlouhodobě i podle tankování. Jinak potvrzuji e klidná jízda bez excesů s minimální zátěí se dá zvládat za 5.5 l. Samozřejmě meziměsto.
Pro potřeby kapely jsme zakoupili C5 I 2.2 Hdi break. Hlavně na tahání vozíku s podiovou aparaturou. Obsazení větinou 4 lidé + středně velký a těký vozík (ale oplachtovaný = take odpor vzduchu).
Po prvním víkendu (cca 450 km) PP ukázal průměr 7.3 l. Jízda normal, ale občas tam bylo i skoro 130 :-).
Na 12 let staré auto které má nalítáno 350 tkm myslím sluný výkon.
Budu sledovat dlouhodobě i podle tankování. Jinak potvrzuji e klidná jízda bez excesů s minimální zátěí se dá zvládat za 5.5 l. Samozřejmě meziměsto.
|
|
11.07.2014 19:38 -
|
2714472
|
|
luta
|
|
|
Tak dneska po dotankování do plné tvrdá realita... palubák ukazoval na 680 km průměrnou spotřebu 5,4l a dotankováno 46,4l na první cvaknutí..take 6,8l .. je pravda, e pravděpodobně na začátku i na konci toho měřeného úseku se provedlo čitění FAP ale takovej rozdíl jsem nečekal vím, e rozdíl litru v docvaknutí pistole udělá rozdíl skoro 2 deci, ale e to bude o víc jak litr víc oproti palubáku..
Tak dneska po dotankování do plné tvrdá realita... palubák ukazoval na 680 km průměrnou spotřebu 5,4l a dotankováno 46,4l na první cvaknutí..take 6,8l .. je pravda, e pravděpodobně na začátku i na konci toho měřeného úseku se provedlo čitění FAP ale takovej rozdíl jsem nečekal :nevim vím, e rozdíl litru v docvaknutí pistole udělá rozdíl skoro 2 deci, ale e to bude o víc jak litr víc oproti palubáku..
|
|
11.07.2014 19:54 -
|
2714474
|
|
luta
|
|
|
no asi tu 1.6tku moc honim jetě by mě zajimalo kolik si tak hltne při čitění FAP.. ten by to moná vysvětloval...
no asi tu 1.6tku moc honim :-d jetě by mě zajimalo kolik si tak hltne při čitění FAP.. ten by to moná vysvětloval...
|
|
11.07.2014 20:13 -
|
2714486
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
luta napsal(a): no asi tu 1.6tku moc honim jetě by mě zajimalo kolik si tak hltne při čitění FAP.. ten by to moná vysvětloval...
asi mas nieco zle, ja mam dlhodobu 5.6 s 2litrom, dialnica, Dokonca teraz som sa zacal krotit a mam 5.3, 800km a este ukazuje dojazd 500....
ono to moze byt aj takto - prejazdis nadrz, ukazuje 5.4 a potom spravis niekolko mestkych jazd atd , celkovu priemerku ti to moc nerozhodi ale naftu to zozere , takze realitu je zle, chcelo by to vyjazdit nadrz rovnakym stylom napr.na dialnici aby si sa priblizil realite podla mna
asi mas nieco zle, ja mam dlhodobu 5.6 s 2litrom, dialnica, Dokonca teraz som sa zacal krotit a mam 5.3, 800km a este ukazuje dojazd 500....
ono to moze byt aj takto - prejazdis nadrz, ukazuje 5.4 a potom spravis niekolko mestkych jazd atd , celkovu priemerku ti to moc nerozhodi ale naftu to zozere , takze realitu je zle, chcelo by to vyjazdit nadrz rovnakym stylom napr.na dialnici aby si sa priblizil realite podla mna
|
|
11.07.2014 20:27 -
|
2714495
|
|
luta
|
|
|
je to moné.. jezdil jsem s tim tak 25% po brně, nějaká ta kolona taky, pak moravskej kras kopečky asi 100km a zbytek dálnice, kde točí skoro furt 3000ot...na spotřebu nejezdím ale asi začnu.. občas mám pocit, e ten palubák nepočítá starty a stání na místě do průměrné spotřeby
je to moné.. jezdil jsem s tim tak 25% po brně, nějaká ta kolona taky, pak moravskej kras kopečky asi 100km a zbytek dálnice, kde točí skoro furt 3000ot...na spotřebu nejezdím ale asi začnu.. :-) občas mám pocit, e ten palubák nepočítá starty a stání na místě do průměrné spotřeby :-d
|
|
11.07.2014 20:38 -
|
2714505
|
|
Hanz 397
|
|
|
No,tak to jsem tu největí frajer-spotřeba za poslední měsíc: 0l/100km. Dneska je to měsíc,co nejezdim.
Jinak 4robo: ten dvoulitr se se spotřebou povedl asi nejvíc:tchán to má v Grandu a posledně,kdy jsem s tím jel,tak tam měl 5,4... A to se s tím fakt nese....
No a abych nakáknul vechny etřílky :Jezdím teď dost prckem(C3) a po cca 1800km jsem změřil spotřebu 4,3! A taky ho neetřím-po dálnici 150 (a umí je i do kopce se zapnutou klimou ) a podobně
No,tak to jsem tu největí frajer-spotřeba za poslední měsíc: 0l/100km. Dneska je to měsíc,co nejezdim.
Jinak 4robo: ten dvoulitr se se spotřebou povedl asi nejvíc:tchán to má v Grandu a posledně,kdy jsem s tím jel,tak tam měl 5,4... A to se s tím fakt nese....
No a abych nakáknul vechny etřílky :-d :Jezdím teď dost prckem(C3) a po cca 1800km jsem změřil spotřebu 4,3! A taky ho neetřím-po dálnici 150 (a umí je i do kopce se zapnutou klimou :-d) a podobně
|
|
11.07.2014 20:41 -
|
2714506
|
|
luta
|
|
|
ja se od září přidám, po přestěhování to bude stát cca 14 dní v kuse v abinách ne s tím někam pojedu a mi toho bude líto, e nejezdí..
ja se od září přidám, po přestěhování to bude stát cca 14 dní v kuse v abinách ne s tím někam pojedu :-p a mi toho bude líto, e nejezdí..
|
|
11.07.2014 20:52 -
|
2714514
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): No,tak to jsem tu největí frajer-spotřeba za poslední měsíc: 0l/100km. Dneska je to měsíc,co nejezdim.
No a abych nakáknul vechny etřílky :Jezdím teď dost prckem(C3) a po cca 1800km jsem změřil spotřebu 4,3! A taky ho neetřím-po dálnici 150 (a umí je i do kopce se zapnutou klimou ) a podobně
to mas diesel na tej c3? ked jazdi polovicka po meste s tou 1.4i a furt tam ma okolo 7l, lenze za 20Euro ma pol nadrze a jazdi aspon 3 tyzdne, 4km do roboty.
a 150 da, minule som to skusal, ale uz to bolo neprijemne
to mas diesel na tej c3? ked jazdi polovicka po meste s tou 1.4i a furt tam ma okolo 7l, lenze za 20Euro ma pol nadrze a jazdi aspon 3 tyzdne, 4km do roboty.
|
|
11.07.2014 21:57 -
|
2714578
|
|
Hanz 397
|
|
|
robo napsal(a): to mas diesel na tej c3? ked jazdi polovicka po meste s tou 1.4i a furt tam ma okolo 7l, lenze za 20Euro ma pol nadrze a jazdi aspon 3 tyzdne, 4km do roboty.
Je tam Toyota 1,2VTi tříválec .Má to 83 koní a fakt to docela letí. Akorát ten motor,jak má malej odpor,tak vůbec nebrzdí a jak má málo setrvačná hmoty,tak na rozjezdy musí mít docela dost otáček...
Jinak spokojenost a ta spotřeba je úasná.
Se starym TU se to nedá srovnat-řekl bych,e to jede i líp,ne 1,6,co mám v Picassu...
Je tam Toyota 1,2VTi tříválec .Má to 83 koní a fakt to docela letí. Akorát ten motor,jak má malej odpor,tak vůbec nebrzdí a jak má málo setrvačná hmoty,tak na rozjezdy musí mít docela dost otáček...
Jinak spokojenost a ta spotřeba je úasná.
Se starym TU se to nedá srovnat-řekl bych,e to jede i líp,ne 1,6,co mám v Picassu...
|
|
11.07.2014 22:03 -
|
2714583
|
|
halford1
|
|
|
robo napsal(a): Teď jsem 4 dny jezdil s c3 1,4 hdi a je pěkné vidět tu spotřebu, je opravdu nízká, ale pohodlí c5 bych za to neměnil.
Je to taková uskákaná koza.
|
|
12.07.2014 05:14 -
|
2714666
|
|
jruze
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): No,tak to jsem tu největí frajer-spotřeba za poslední měsíc: 0l/100km. Dneska je to měsíc,co nejezdim.
U jsem ti psal aby jsi mi sem hodil tu jednotku a dáme to do kupy(neboj nebude to mít 200Kw)
U jsem ti psal aby jsi mi sem hodil tu jednotku a dáme to do kupy(neboj nebude to mít 200Kw):-))))
|
|
13.07.2014 22:26 -
|
2714990
|
|
luta
|
|
|
tak palubak mimo město / dálnice po 100 km ukazuje 4,5l/100km kdy mám lehčí nohu a jezdím spí kolem 110kmh take by se to o litřík s tou 1.6 HDi srazit dalo.. pak by to bylo s fapem do 5.5l/100km, ale ten litr sem litr tam.. při mém nájezdu.. spí to sem píu jen tak ze zajímavosti a s autem určitě nic není.. jen 1.6 HDi je prostě pro klidnějí řidiče a né zrovna ideál na jízdu na hranici povolených dálničních limitů s tím 5ti kvaltem..
tak palubak mimo město / dálnice po 100 km ukazuje 4,5l/100km kdy mám lehčí nohu a jezdím spí kolem 110kmh :-p take by se to o litřík s tou 1.6 HDi srazit dalo.. pak by to bylo s fapem do 5.5l/100km, ale ten litr sem litr tam.. při mém nájezdu.. spí to sem píu jen tak ze zajímavosti a s autem určitě nic není.. jen 1.6 HDi je prostě pro klidnějí řidiče a né zrovna ideál na jízdu na hranici povolených dálničních limitů s tím 5ti kvaltem..;-)
|
|
14.07.2014 12:03 -
|
2715053
|
|
Devilian
|
|
|
Taktiez sa musim pochvalit. Na pocitaci mam po skoro 3000km priemernu spotrebu 6.8 litra pri priemernej rychlosti 46km/h. Poslednych 800 km mam za 6.4 a priemerna rychlost 50km/h. Su to pomery mesto/medzimesto asi 1/2. Myslim ze je to vyborne na benzinovy dvojliter.
Taktiez sa musim pochvalit. Na pocitaci mam po skoro 3000km priemernu spotrebu 6.8 litra pri priemernej rychlosti 46km/h. Poslednych 800 km mam za 6.4 a priemerna rychlost 50km/h. Su to pomery mesto/medzimesto asi 1/2. Myslim ze je to vyborne na benzinovy dvojliter.
|
|
14.07.2014 16:53 -
|
2715117
|
|
miskod
|
|
|