| | |
21.03.2014 10:30 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2678418
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
X7 (C5 III) má 70l nádr.
@Roozena: hezkééééééé, mne sa včera podarilo 1221km, natankoval som 68l
Ale zase jazdím väčinou v 4-5 osobách...
X7 (C5 III) má 70l nádr.
@Roozena: hezkééééééé, mne sa včera podarilo 1221km, natankoval som 68l :-o
|
|
21.03.2014 11:25 -
|
2678440
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
sgt napsal(a): X7 (C5 III) má 70l nádr.
@Roozena: hezkééééééé, mne sa včera podarilo 1221km, natankoval som 68l
to jak robis ze ti 2 litre ostanu ?
ja teda vzdy tankujem okolo 1050km, a este mi nesvieti rezerva, lebo na dialnici ked je buracka a priskokom vpred moze byt kazdy nemilo prekvapeny spotrebou
to jak robis ze ti 2 litre ostanu ?
ja teda vzdy tankujem okolo 1050km, a este mi nesvieti rezerva, lebo na dialnici ked je buracka a priskokom vpred moze byt kazdy nemilo prekvapeny spotrebou:-d
|
|
28.03.2014 08:35 -
|
2680848
|
|
czpepikcz
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 75 |
|
|
Roozena napsal(a): Co se dá nakroutit na nádr v celku normální jízdou - cca 70% dálnice - 20% vesnice - 10% město. (podotýkám - u sem přezul na letňáky, které jsou sice irí, ale ke spotřebě vstřícnějí)... Počitám, e a pominou ranní chladna a motor nebude mít depku ze zahřívání, tak to dotáhnu na 1500...
Slunej nájezd na jednu nádr. Spotřebu jinak neřeím, pokud tam nejsou abnormální výkyvy. Ale jedění k pumpám nemám rád, najezdím 3-4 kkm měsíčně. koda, e C5 nemá 120l nádr
Slunej nájezd na jednu nádr. Spotřebu jinak neřeím, pokud tam nejsou abnormální výkyvy. Ale jedění k pumpám nemám rád, najezdím 3-4 kkm měsíčně. koda, e C5 nemá 120l nádr :-)
|
|
28.03.2014 21:44 -
|
2681235
|
|
mychinko
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k Tourer | Počet příspěvků: 1 |
|
|
tak ja neviem, zistit realnu spotrebu C5 III HDi 160 je realne nemozne, asi si kupim aj druhe auto, tentokrat HDI aby som to zistil, udavany rozptyl je od dedkovskych 4l, po pretekarskych 8l.
Keby mal niekto relevantnu informaciu, potesi ma, resp. mozno aj nepotesi, len by som to rad vedel.
Ja mam cca 1 rok C5 III Tourer 1,6 THP. 30k km.
moja dlhodoba spotreba je 6.5-6.8 (podla palubneho PC).
60 mesto, 110 mimo mesto, 120 dialnica.
ked chcem pridat pridam, netrapim sa spotrebou, vytocim to ked je pekna cesta ( ma to potesujuci zvuk pri 4-5k ot. )
a predsa mam spotrebu 6,5. Dovolenkovo, s nalozenou zahradkou a klimou, dialnica, plne auto, 7,5l.
ano, da sa na tom jazdit aj pod 6l, ale je to skor vlecenie sa, ale nie je to az taky problem.
Cista mestska premavka v zime je 9l (6km do prace a spat, statie v kolone v kopci..cestou tam.)
No a teraz by ma fakt zaujmalo, kolko ma realnu spotrebu 160k HDi na C5 III tourer pri normalnej (rozumej nie pretekar, ale nie vozickar) jazde.
to je len mojich par centov, keby niekto chcel relevantnu informaciu, aj ked z THP C5 uz neponukaju.
tak ja neviem, zistit realnu spotrebu C5 III HDi 160 je realne nemozne, asi si kupim aj druhe auto, tentokrat HDI aby som to zistil, udavany rozptyl je od dedkovskych 4l, po pretekarskych 8l.
Keby mal niekto relevantnu informaciu, potesi ma, resp. mozno aj nepotesi, len by som to rad vedel.
ked chcem pridat pridam, netrapim sa spotrebou, vytocim to ked je pekna cesta ( ma to potesujuci zvuk pri 4-5k ot. )
a predsa mam spotrebu 6,5. Dovolenkovo, s nalozenou zahradkou a klimou, dialnica, plne auto, 7,5l.
ano, da sa na tom jazdit aj pod 6l, ale je to skor vlecenie sa, ale nie je to az taky problem.
Cista mestska premavka v zime je 9l (6km do prace a spat, statie v kolone v kopci..cestou tam.)
No a teraz by ma fakt zaujmalo, kolko ma realnu spotrebu 160k HDi na C5 III tourer pri normalnej (rozumej nie pretekar, ale nie vozickar) jazde.
to je len mojich par centov, keby niekto chcel relevantnu informaciu, aj ked z THP C5 uz neponukaju.
|
|
29.03.2014 01:37 -
|
2681281
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Reálnou spotřebu? Dva řidiči na stejné trase se stejnými vozidly budou mít s největí pravděpodobností spotřebu rozdílnou. Čili skutečná spotřeba uváděná kýmkoliv z nás platí jen pro toho kdo ji uvádí a pro jeho vozidlo. Pro ostatní je to pouze orientační údaj. Jediné co zde můe zjistit přesně je statistický průměr. A vzhledem k počtu stránek (65) na toto téma má vstupních údajů více ne dostatek. Take kalkulačku a trpělivost.
Reálnou spotřebu? Dva řidiči na stejné trase se stejnými vozidly budou mít s největí pravděpodobností spotřebu rozdílnou. Čili skutečná spotřeba uváděná kýmkoliv z nás platí jen pro toho kdo ji uvádí a pro jeho vozidlo. Pro ostatní je to pouze orientační údaj. Jediné co zde můe zjistit přesně je statistický průměr. A vzhledem k počtu stránek (65) na toto téma má vstupních údajů více ne dostatek. Take kalkulačku a trpělivost.;-)
|
|
29.03.2014 08:52 -
|
2681294
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Spotřeba je relativní a ze dne na den jiná,nedávno jsem jel na rovince 90tkou,přepnul počítač na okamitou spotřebu a lehce si hrál s plynem,rychlost zůstala stejná ale okamitá spotřeba lítala a o jeden litr vej,proto se dá o ní psát jako o orientační a jak píe vevěd,dvě stejný auta,stejná motorizace,stejné podmínky,dva různí řidiči a spotřeba jiná.
Spotřeba je relativní a ze dne na den jiná,nedávno jsem jel na rovince 90tkou,přepnul počítač na okamitou spotřebu a lehce si hrál s plynem,rychlost zůstala stejná ale okamitá spotřeba lítala a o jeden litr vej,proto se dá o ní psát jako o orientační a jak píe vevěd,dvě stejný auta,stejná motorizace,stejné podmínky,dva různí řidiči a spotřeba jiná.;-)
|
|
29.03.2014 09:01 -
|
2681295
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
spotreba bude taka ja si s tym zajazdis ty sam, lebo neviem co je normalna jazda u teba, napriklad 110 mimo mesto neni u mna normalna jazda
u hdi 140 rataj s rozptylom medzi 5-7 litrov, mozno to bude "realne" o 2 litre menej ako tvoj sucasny benzin
spotreba bude taka ja si s tym zajazdis ty sam, lebo neviem co je normalna jazda u teba, napriklad 110 mimo mesto neni u mna normalna jazda
u hdi 140 rataj s rozptylom medzi 5-7 litrov, mozno to bude "realne" o 2 litre menej ako tvoj sucasny benzin
|
|
29.03.2014 10:49 -
|
2681354
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
mychinko napsal(a): tak ja neviem, zistit realnu spotrebu C5 III HDi 160 je realne nemozne, asi si kupim aj druhe auto, tentokrat HDI aby som to zistil, udavany rozptyl je od dedkovskych 4l, po pretekarskych 8l.
Mam 2,0HDi 163k automat. Snazim sa jazdit na spotrebu (samozrejme podla moznosti a nalady) Aktualnu priemerku mam 7,86 l/100km. Je to spotreba vypocitana podla tankovania za 13436 km co bol moj rocny najazd, cize su v tom zahrnute dlhe trate na dovolenky aj denna doprava do prace pocas vsetkych rocnych obdobi. Najvyssia spotreba je v zime na kratke trate (15 km do prace) priblizne 8,5 l, v lete je to pod 8. Najnizsiu spotrebu som mal na dovolenke v Chorvatsku, zhruba na 1600 km, dvaja dospeli, dve deti a kufor az po strop, jazda prevazne po dialnici maximalnou povolenou rychlostou + 10%, pocas jazdy boli aj cakania v kolonach so zapnutou klimou (zhruba zratane mozno aj 4 hodiny statia) priemer 7 l/100km. Automat vraj berie o liter viac ako manual, takze si z mojich hodnot odrataj liter a mozes porovnavat
Este som zabudol dodat ze palubak ma klame, ukazuje asi o 0,5 az 0,7 l menej.
A este som zabudol dat rozmer gum, tie maju na spotrebe tiez svoj podiel: 245/45 R18 v lete aj v zime.
Mam 2,0HDi 163k automat. Snazim sa jazdit na spotrebu (samozrejme podla moznosti a nalady) Aktualnu priemerku mam 7,86 l/100km. Je to spotreba vypocitana podla tankovania za 13436 km co bol moj rocny najazd, cize su v tom zahrnute dlhe trate na dovolenky aj denna doprava do prace pocas vsetkych rocnych obdobi. Najvyssia spotreba je v zime na kratke trate (15 km do prace) priblizne 8,5 l, v lete je to pod 8. Najnizsiu spotrebu som mal na dovolenke v Chorvatsku, zhruba na 1600 km, dvaja dospeli, dve deti a kufor az po strop, jazda prevazne po dialnici maximalnou povolenou rychlostou + 10%, pocas jazdy boli aj cakania v kolonach so zapnutou klimou (zhruba zratane mozno aj 4 hodiny statia) priemer 7 l/100km. Automat vraj berie o liter viac ako manual, takze si z mojich hodnot odrataj liter a mozes porovnavat;-)
A este som zabudol dat rozmer gum, tie maju na spotrebe tiez svoj podiel: 245/45 R18 v lete aj v zime.
|
|
29.03.2014 12:02 -
|
2681398
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
igok napsal(a): Este som zabudol dodat ze palubak ma klame, ukazuje asi o 0,5 az 0,7 l menej.
Takisto u mna, mozno je to tym, ze palubny deafultne nepocita s palivom pocas regeneracie FAP. Povolil som na diagnostike aby to zarataval, tak som zvedavy na najblizsie tankovnia...
Takisto u mna, mozno je to tym, ze palubny deafultne nepocita s palivom pocas regeneracie FAP. Povolil som na diagnostike aby to zarataval, tak som zvedavy na najblizsie tankovnia...
|
|
29.03.2014 12:11 -
|
2681403
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Mám výhodu. Nemám FAP (u z výroby), a tak spotřeba podle PC odpovídá +- 0,1l spotřebě počítané podle tankování.
Mám výhodu. Nemám FAP (u z výroby), a tak spotřeba podle PC odpovídá +- 0,1l spotřebě počítané podle tankování.
|
|
29.03.2014 12:17 -
|
2681404
|
|
jumep
|
|
|
co ja viem, tak sa nerata do priemerky ani stanie myslim
cize ked jazdis vela v meste a stojis na krizovatkach atd tak je docela mozne ze bude vzdy ukazovat mensiu spotrebu ako bude realna
co ja viem, tak sa nerata do priemerky ani stanie myslim
cize ked jazdis vela v meste a stojis na krizovatkach atd tak je docela mozne ze bude vzdy ukazovat mensiu spotrebu ako bude realna
|
|
29.03.2014 12:53 -
|
2681413
|
|
vseved
|
|
|
Stání v koloně mi do průměrné spotřeby jde. Loni jsem stál někdy v únoru v německu na dálnici asi 40 minut a kvůli zimě běel motor. A průměrná spotřeby hupla z 6,4 na 6,7. Projeví se to pokud máte na palubáku málo najeto od vynulování. Čím více najeto tím mení pohyb. Já měl po tankování (a vynulování 75km, kdy jsem zůstal trčet). Ale to platí pro C5 1, jak je to u novějích nevím.
Stání v koloně mi do průměrné spotřeby jde. Loni jsem stál někdy v únoru v německu na dálnici asi 40 minut a kvůli zimě běel motor. A průměrná spotřeby hupla z 6,4 na 6,7. Projeví se to pokud máte na palubáku málo najeto od vynulování. Čím více najeto tím mení pohyb. Já měl po tankování (a vynulování 75km, kdy jsem zůstal trčet). Ale to platí pro C5 1, jak je to u novějích nevím.
|
|
29.03.2014 16:01 -
|
2681455
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Mě se teda započítává vechno. Kdy dlouho stojím, tak po rozjetí je průměrka vyí a dojezd se zkrátí. A kdy regeneruju FAP, tak samozřejmě okamitá vyleze mnohem vý a ovlivní to i dojezd a průměrku.
Právě teď jsem přijel z Jičína a cestou jsem regeneroval. Při odjezdu z domu byl dojezd 940km, cesta tam a zpět byla dlouhá 100km a po příjezdu byl dojezd 780km. Průměrka stoupla z 6,5 na 6,9. Vdycky kdy se raduju, jakou mi to ukazuje krásnou průměrku a dojezd, tak dojde při kadý nádri na regeneraci a hodnoty jsou v háji, respektive v dlouhodobým normálu.
Mě se teda započítává vechno. Kdy dlouho stojím, tak po rozjetí je průměrka vyí a dojezd se zkrátí. A kdy regeneruju FAP, tak samozřejmě okamitá vyleze mnohem vý a ovlivní to i dojezd a průměrku.
Právě teď jsem přijel z Jičína a cestou jsem regeneroval. Při odjezdu z domu byl dojezd 940km, cesta tam a zpět byla dlouhá 100km a po příjezdu byl dojezd 780km. Průměrka stoupla z 6,5 na 6,9. Vdycky kdy se raduju, jakou mi to ukazuje krásnou průměrku a dojezd, tak dojde při kadý nádri na regeneraci a hodnoty jsou v háji, respektive v dlouhodobým normálu.
|
|
29.03.2014 18:07 -
|
2681495
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
tak tak spotrebu ráta aj keď sa stojí.
tak tak spotrebu ráta aj keď sa stojí.
|
|
29.03.2014 18:23 -
|
2681499
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
igok napsal(a): Mam 2,0HDi 163k automat. Snazim sa jazdit na spotrebu (samozrejme podla moznosti a nalady) Aktualnu priemerku mam 7,86 l/100km. Je to spotreba vypocitana podla tankovania za 13436 km co bol moj rocny najazd, cize su v tom zahrnute dlhe trate na dovolenky aj denna doprava do prace pocas vsetkych rocnych obdobi. Najvyssia spotreba je v zime na kratke trate (15 km do prace) priblizne 8,5 l, v lete je to pod 8. Najnizsiu spotrebu som mal na dovolenke v Chorvatsku, zhruba na 1600 km, dvaja dospeli, dve deti a kufor az po strop, jazda prevazne po dialnici maximalnou povolenou rychlostou + 10%, pocas jazdy boli aj cakania v kolonach so zapnutou klimou (zhruba zratane mozno aj 4 hodiny statia) priemer 7 l/100km. Automat vraj berie o liter viac ako manual, takze si z mojich hodnot odrataj liter a mozes porovnavat
Děkuji ti, konečně trochu relevantní informace o spotřebě. Jsem rád e se tady najdou i řidiči co napíou fakta a netvrdí e jezdí za 3.6 litru. Jetě jednou dík.
Děkuji ti, konečně trochu relevantní informace o spotřebě. Jsem rád e se tady najdou i řidiči co napíou fakta a netvrdí e jezdí za 3.6 litru. Jetě jednou dík.
|
|
29.03.2014 19:15 -
|
2681523
|
|
martale2
|
Město: Praha 4, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahojky. nemám stoedesátku, ale starí stosedmdesátku. Jezdím piánko, protoe tenhle motor si to můe dovolit, a s praským taxíkem se pohybuju v noci do 6,5 a přes den těsně pod osm litrů. Sleduju si spotřebu jak přes palubák, tak i kalkulačkou z účtů a kiláků a nemám nějak velký rozdíly mezi oběma ukazately. Pravidelně cca čtvrt litru PC přidává.
Ale kadej jsme jinej. Se stejným autem jezdí Jarda z Radonic o víc ne litr a půl víc. Take si vyberte sami, co se vám bude líbit...
Ahojky. nemám stoedesátku, ale starí stosedmdesátku. Jezdím piánko, protoe tenhle motor si to můe dovolit, a s praským taxíkem se pohybuju v noci do 6,5 a přes den těsně pod osm litrů. Sleduju si spotřebu jak přes palubák, tak i kalkulačkou z účtů a kiláků a nemám nějak velký rozdíly mezi oběma ukazately. Pravidelně cca čtvrt litru PC přidává.
Ale kadej jsme jinej. Se stejným autem jezdí Jarda z Radonic o víc ne litr a půl víc. Take si vyberte sami, co se vám bude líbit...
|
|
29.03.2014 19:41 -
|
2681530
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
He he, já Jardu viděl jet jednou a to myslím bylo asi tak o 6 litrů víc.
He he, já Jardu viděl jet jednou a to myslím bylo asi tak o 6 litrů víc. :-))))
|
|
29.03.2014 20:29 -
|
2681556
|
|
Mikra
|
|
|
Jo, pochopil jsem to, ale nechtěl jsem psát konkrétně, čím jsi tu dálnici přeskakoval.
Ono to fakt nejelo. Jen zařvalo a zmizelo.
Jo, pochopil jsem to, ale nechtěl jsem psát konkrétně, čím jsi tu dálnici přeskakoval. :-))))
Ono to fakt nejelo. Jen zařvalo a zmizelo. :palec
|
|
31.03.2014 15:47 -
|
2682424
|
|
shalafi
|
|
|
ako sa tu uz spominalo: spritmonitor.de
tu je moj detailny profil po 33000km: .link.
zimne Michelin Alpin A4 (225/55 R17), 9.193km, 6.69 l/100km
letne (okrem prvej sezony, tam bol rozmer zhodny so zimnymi) Kumho KU39 Ecsta LE Sport (245/45 R18), 23.926 km, 6.28 l/100km
Vela z tohto je iba dochadzanie z/do prace v meste (studeny motor), alebo dialnica (vikendy a dovolenky). Keby som castejsie jazdil po okreskach, urcite by priemer isiel o pol litra dole. Na spotrebu jazdim iba velm imalo, vacsinou skor tesne nad MPR.
ako sa tu uz spominalo: spritmonitor.de
tu je moj detailny profil po 33000km: http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/525172.html?cdetail=1
zimne Michelin Alpin A4 (225/55 R17), 9.193km, 6.69 l/100km
letne (okrem prvej sezony, tam bol rozmer zhodny so zimnymi) Kumho KU39 Ecsta LE Sport (245/45 R18), 23.926 km, 6.28 l/100km
Vela z tohto je iba dochadzanie z/do prace v meste (studeny motor), alebo dialnica (vikendy a dovolenky). Keby som castejsie jazdil po okreskach, urcite by priemer isiel o pol litra dole. Na spotrebu jazdim iba velm imalo, vacsinou skor tesne nad MPR.
|
|
| |
|
|