| | |
11.03.2014 13:54 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2676348
|
|
Devilian
|
|
|
jruze napsal(a): No asi důleitějí při koupi auta je se podívat u konkrétního auta(pokud není vynulovaná) na průměrnou spotřebu,popř. diag na vstřikovanou dávku paliva-i podle toho se dá určit stav a kondice motoru.(nevím čím to ale některé motory mají mení mom.vstřikovanou dávku paliva- řídí si to mozek motoru a řekl bych e to souvisí se stavem motoru,komponentů,nebo nevím - to by mohla být otázka na někoho zkuenějího(znalého programů v jednotkách atd..)
Ked som kupoval auto, vsimol som si ze na displeji svietila priemerna spotreba 9.4l/100 km. Nepamatam si uz presne po kolkych km to bolo, ale vystrasilo ma to U mna tam bolo maximalne dlhsiu dobu 7.6. Hlupe na tom je, ze si to nepamata celkovu priemernu spotrebu, ale len spotrebu na urcite km. Ale asi by to bol len dalsi udaj na falsovanie, takze chapem ze to tak nespravili.
Ked som kupoval auto, vsimol som si ze na displeji svietila priemerna spotreba 9.4l/100 km. Nepamatam si uz presne po kolkych km to bolo, ale vystrasilo ma to :) U mna tam bolo maximalne dlhsiu dobu 7.6. Hlupe na tom je, ze si to nepamata celkovu priemernu spotrebu, ale len spotrebu na urcite km. Ale asi by to bol len dalsi udaj na falsovanie, takze chapem ze to tak nespravili.
|
|
11.03.2014 14:04 -
|
2676350
|
|
JaNa
|
Město: , Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 114 |
|
|
Přidám taky svou troku do mlýna. Nae dlouhodobá spotřeba od chvíle kupě 1. 12. 2011: 23 150 km a průměrná spotřeba je 6,3l. 2/3 městský provoz. Tak si myslím, e to není tak patné
Přidám taky svou troku do mlýna. Nae dlouhodobá spotřeba od chvíle kupě 1. 12. 2011: 23 150 km a průměrná spotřeba je 6,3l. 2/3 městský provoz. Tak si myslím, e to není tak patné :-d
|
|
11.03.2014 14:16 -
|
2676351
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Slova bazarníka po rozkliknutí spotřeby na displayi, kdy jsem kupoval svoji 2.0 HDi: "Vidíte, e i s tak velkým autem se dá jezdit za krásných 9L/100km." (auto mělo pinavou váhu vzduchu) Musel jsem se v duchu smát a říkat si, jaký to je ko...., e by pouil úplně stejná slova i kdyby tam bylo 20L....
Slova bazarníka po rozkliknutí spotřeby na displayi, kdy jsem kupoval svoji 2.0 HDi: "Vidíte, e i s tak velkým autem se dá jezdit za krásných 9L/100km." (auto mělo pinavou váhu vzduchu) Musel jsem se v duchu smát a říkat si, jaký to je ko...., e by pouil úplně stejná slova i kdyby tam bylo 20L....
|
|
14.03.2014 08:40 -
|
2676842
|
|
Brety
|
Město: Střední čechy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Moje zkuenost jest takováto: Momentálně C5 III Break (HDI 103kW). Najeto cca 50 tis. Průměrná spotřeba 6,4 dle PC (nulováno kadých 10 tis.). Předtím C5 II Break (HDI 100kW). Najeto cca 150 tis. Průměrná spotřeba opět 6,4 dle PC. Nejezdím spořivě, rád se nechám vmáčnout do sedačky. Na dálnici mezi 120-150 dle potřeby a nálady.
Aktuální zkuenost z počátku března. Cesta do Tater 605km. Plný kufr, 4 lidi a velký box na střee. Na dálnicích 130 tempomat. Spotřeba tam dle PC 6,7 ale spotřeba zpět 6,3. Pro mě troku záhada. Rychlosti, trasa atd. stejná. Jedině pak nafta. Tam Benzina Verva, zpět Slovnaft.
Moje zkuenost jest takováto: Momentálně C5 III Break (HDI 103kW). Najeto cca 50 tis. Průměrná spotřeba 6,4 dle PC (nulováno kadých 10 tis.). Předtím C5 II Break (HDI 100kW). Najeto cca 150 tis. Průměrná spotřeba opět 6,4 dle PC. Nejezdím spořivě, rád se nechám vmáčnout do sedačky. Na dálnici mezi 120-150 dle potřeby a nálady.
Aktuální zkuenost z počátku března. Cesta do Tater 605km. Plný kufr, 4 lidi a velký box na střee. Na dálnicích 130 tempomat. Spotřeba tam dle PC 6,7 ale spotřeba zpět 6,3. Pro mě troku záhada. Rychlosti, trasa atd. stejná. Jedině pak nafta. Tam Benzina Verva, zpět Slovnaft.
|
|
14.03.2014 10:45 -
|
2676863
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Zas taková záhada to nebude . Profil trasy tam ( Střední Čechy - Tatry ) bude vzhledem k nadmořké výce startu a cíle více do kopců , ne profil trasy zpět ( Tatry - Střední Čechy ) .
Na kole se taky nadře víc kdy bude mět vystoupat z 200 mnm do 1500 mnm , ne pak zpátky .
Zas taková záhada to nebude . Profil trasy tam ( Střední Čechy - Tatry ) bude vzhledem k nadmořké výce startu a cíle více do kopců , ne profil trasy zpět ( Tatry - Střední Čechy ) .
Na kole se taky nadře víc kdy bude mět vystoupat z 200 mnm do 1500 mnm , ne pak zpátky .
|
|
17.03.2014 22:55 -
|
2677732
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Dnes jsem opět absolvoval s manelkou cestu na vyetření od České Lípy směr Mladá Boleslav,60 km dlouhý úsek na zimních pneu,v Bolce počítač ukázal průměrnou rychlost 63km a spotřebu 3,7l,po vyetření jsem chtěl zajet na vyetření do Radonic s mojí károu,jestli není nemocná,kdy nechce papat,nikdo vak nebral telefon,tak jsem to otočil opět domů,průměrná rychlost klesla na 61 a spotřeba vylítla na 4,2l,zajímala by mně spotřeba,kdybych tam za prací dojíděl denně a na leákách,jsem také zvědav,na kolik spotřeba vylítne,kdy mně nebude ena tlačit a na 10ti km úseky,které zase budu jezdit,přez zimu najeto 6 700km,průměrka 43 a spotřeba5,5l.Je to jenom moje zkuenost s timto autem a motorizací.
Dnes jsem opět absolvoval s manelkou cestu na vyetření od České Lípy směr Mladá Boleslav,60 km dlouhý úsek na zimních pneu,v Bolce počítač ukázal průměrnou rychlost 63km a spotřebu 3,7l,po vyetření jsem chtěl zajet na vyetření do Radonic s mojí károu,jestli není nemocná,kdy nechce papat,nikdo vak nebral telefon,tak jsem to otočil opět domů,průměrná rychlost klesla na 61 a spotřeba vylítla na 4,2l,zajímala by mně spotřeba,kdybych tam za prací dojíděl denně a na leákách,jsem také zvědav,na kolik spotřeba vylítne,kdy mně nebude ena tlačit a na 10ti km úseky,které zase budu jezdit,přez zimu najeto 6 700km,průměrka 43 a spotřeba5,5l.Je to jenom moje zkuenost s timto autem a motorizací.;-)
|
|
17.03.2014 23:11 -
|
2677742
|
|
DrMarvin
|
|
|
cesta budějce- uherské hraditě. 2.0HDI 120kw - průměrná 96km/h a spotřeba na 5,6l .... docela solidní sko vám povim oproti staré 2.0HDI 80kw, kde byla okolo 7,5l:=)
cesta budějce- uherské hraditě. 2.0HDI 120kw - průměrná 96km/h a spotřeba na 5,6l .... docela solidní sko vám povim oproti staré 2.0HDI 80kw, kde byla okolo 7,5l:=)
|
|
18.03.2014 11:05 -
|
2677787
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Hoi, neřete spotřebu podle počítače, ale podle tankovani.
Hoi, neřete spotřebu podle počítače, ale podle tankovani.
|
|
18.03.2014 11:59 -
|
2677790
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
tomikm napsal(a): Hoi, neřete spotřebu podle počítače, ale podle tankovani.
Nějak jsem nepochopil pointu Tvého příspěvku k danému tématu,ji 2 roky mam ověřeno tankování versus počítač,beru to,e o tom neví,tím spí nechápu,proč sem toto píe,něco podobného jsi psal u i v jinych vláknech,nechápu důvod.
Nějak jsem nepochopil pointu Tvého příspěvku k danému tématu,ji 2 roky mam ověřeno tankování versus počítač,beru to,e o tom neví,tím spí nechápu,proč sem toto píe,něco podobného jsi psal u i v jinych vláknech,nechápu důvod.:nevim
|
|
18.03.2014 12:07 -
|
2677793
|
|
DrMarvin
|
|
|
tak ja jeste netankoval a usuzuju ze to nebude moc odlisne od pc
tak uvidime...
tak ja jeste netankoval:D a usuzuju ze to nebude moc odlisne od pc:-)
tak uvidime...
|
|
18.03.2014 12:12 -
|
2677795
|
|
luta
|
|
|
ja presnosti PP taky neverim..uz jen to, ze se do prumerne spotreby nezapocitava cisteni FAPu.. v realu jsem pak minimalne o 0.5l/100km spotreby vejs nez ukazuje PP
a to mam s PP nejake zkusenosti..ovsem na benzinech, kde jsem vyrabel a programoval univerzalni doplnkove moduly PP
ja presnosti PP taky neverim..uz jen to, ze se do prumerne spotreby nezapocitava cisteni FAPu.. v realu jsem pak minimalne o 0.5l/100km spotreby vejs nez ukazuje PP
a to mam s PP nejake zkusenosti..ovsem na benzinech, kde jsem vyrabel a programoval univerzalni doplnkove moduly PP
|
|
18.03.2014 12:49 -
|
2677805
|
|
luta
|
|
|
tak to je fajn to jsem nevedel
tak to je fajn :-) to jsem nevedel
|
|
18.03.2014 15:11 -
|
2677821
|
|
tomikm
|
|
|
63zdenda napsal(a): Nějak jsem nepochopil pointu Tvého příspěvku k danému tématu,ji 2 roky mam ověřeno tankování versus počítač,beru to,e o tom neví,tím spí nechápu,proč sem toto píe,něco podobného jsi psal u i v jinych vláknech,nechápu důvod.
jeliko mám C5 7let, tak vím, e spotřeba podle počítače je velmi nepřesná. Někdy mám reálnou spotřebu (podle tankování) i o 0,5L vyí, ale měl jsem ji i o 0,3L nií - rozdíl tedy a 0,8L!!! Kolikrát jsi porovnával spotřebu počítač s tankováním?
a samozřejmě mám zkuenosti i z jiných značek aut, e tenhle údaj nesedí a to klidně i o 10% jak do plusu, tak i do mínusu
Stačí ti tyhle argumenty?
jeliko mám C5 7let, tak vím, e spotřeba podle počítače je velmi nepřesná. Někdy mám reálnou spotřebu (podle tankování) i o 0,5L vyí, ale měl jsem ji i o 0,3L nií - rozdíl tedy a 0,8L!!! Kolikrát jsi porovnával spotřebu počítač s tankováním?
a samozřejmě mám zkuenosti i z jiných značek aut, e tenhle údaj nesedí a to klidně i o 10% jak do plusu, tak i do mínusu
Stačí ti tyhle argumenty?
|
|
18.03.2014 15:58 -
|
2677823
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak to je přesně to,co jsem nechtěl,kdybych napsal,e jezdim za 10l,nikdo si nevimne,kdy napíu malou spotřebu,je to jako lejt olej do ohně,mněl jsem za to,e to jsou informace pro budoucí majitelé těchto vozů,aby se něco dozvěděli o spotřebě vysněného auta a né číst takovéto dohadování o ničem,z toho si nic nevezmou,samozřejmě porovnávám kadé tankování,není to moje první auto s počítačem,víc nemá smysl se k tomuto vyjadřovat,je to zbytečné plevelení jinak uitečného vlákna.
Tak to je přesně to,co jsem nechtěl,kdybych napsal,e jezdim za 10l,nikdo si nevimne,kdy napíu malou spotřebu,je to jako lejt olej do ohně,mněl jsem za to,e to jsou informace pro budoucí majitelé těchto vozů,aby se něco dozvěděli o spotřebě vysněného auta a né číst takovéto dohadování o ničem,z toho si nic nevezmou,samozřejmě porovnávám kadé tankování,není to moje první auto s počítačem,víc nemá smysl se k tomuto vyjadřovat,je to zbytečné plevelení jinak uitečného vlákna.
|
|
18.03.2014 16:06 -
|
2677824
|
|
tomikm
|
|
|
zdendo: ano, je to plevelení vlákna, pi reálný věci a já nebudu reagovat. Je mi jedno, jak velkou či malou má spotřebu, at ti klidně nafta v nádri jízdou přibývá. Nemyslí, e kdy si někdo vysní koupí auto se spotřebou 4L (kterou ty udává) a bude jezdit za 6L a vý, e bude asi dost natvanej, co se to tady dočetl za hodnoty?
zdendo: ano, je to plevelení vlákna, pi reálný věci a já nebudu reagovat. Je mi jedno, jak velkou či malou má spotřebu, at ti klidně nafta v nádri jízdou přibývá. Nemyslí, e kdy si někdo vysní koupí auto se spotřebou 4L (kterou ty udává) a bude jezdit za 6L a vý, e bude asi dost natvanej, co se to tady dočetl za hodnoty?
|
|
18.03.2014 18:44 -
|
2677843
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Tu by sa naozaj mala písa spotreba podža tankovania, je to najreálnejia hodnota. Môj PP kecá do mínusu od 0,2 do 0,7 litra, take to beriem len ako hrubú informatívnu hodnotu. Zapisujem si vdy spoterbu PP + podža tankovania (rovnaká pumpa, rovnaký stojan po cvaknutie pitole) - viď spritmonitor.
Tu by sa naozaj mala písa spotreba podža tankovania, je to najreálnejia hodnota. Môj PP kecá do mínusu od 0,2 do 0,7 litra, take to beriem len ako hrubú informatívnu hodnotu. Zapisujem si vdy spoterbu PP + podža tankovania (rovnaká pumpa, rovnaký stojan po cvaknutie pitole) - viď spritmonitor.
|
|
18.03.2014 21:21 -
|
2677907
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
63zdenda napsal(a): Dnes jsem opět absolvoval s manelkou cestu na vyetření od České Lípy směr Mladá Boleslav,60 km dlouhý úsek na zimních pneu,v Bolce počítač ukázal průměrnou rychlost 63km a spotřebu 3,7l,po vyetření jsem chtěl zajet na vyetření do Radonic s mojí károu,jestli není nemocná,kdy nechce papat,nikdo vak nebral telefon,tak jsem to otočil opět domů,průměrná rychlost klesla na 61 a spotřeba vylítla na 4,2l,zajímala by mně spotřeba,kdybych tam za prací dojíděl denně a na leákách,jsem také zvědav,na kolik spotřeba vylítne,kdy mně nebude ena tlačit a na 10ti km úseky,které zase budu jezdit,přez zimu najeto 6 700km,průměrka 43 a spotřeba5,5l.Je to jenom moje zkuenost s timto autem a motorizací.
Promiň mojí troufalost , ale nevěřím ti ani slovo. 3,7 litru spotřeba ??? Tomu nevěří snad ani sám.
Promiň mojí troufalost , ale nevěřím ti ani slovo. 3,7 litru spotřeba ??? Tomu nevěří snad ani sám.
|
|
18.03.2014 21:37 -
|
2677913
|
|
63zdenda
|
|
|
Jo v pohodě,mam to nafocený manelkou v telefonu,jak bude čas,snad zítra,tak to sem hodim,snad potom nikdo nevymyslí,e jsem si to namaloval,a si koupím přítí auto,vude budu uvádět spotřebu 15 litru,bude to sice le,ale budu mít klid od takovýchto diskuzí a dokazování,jetě jedna věc,psal jsem po ujetí 60km úseku 3,7 a doma po zpáteční jízdě 4,2,já jenom jestli to někdo neobrací na dlouhodobou spotřebu.
Jo v pohodě,mam to nafocený manelkou v telefonu,jak bude čas,snad zítra,tak to sem hodim,snad potom nikdo nevymyslí,e jsem si to namaloval,a si koupím přítí auto,vude budu uvádět spotřebu 15 litru,bude to sice le,ale budu mít klid od takovýchto diskuzí a dokazování,jetě jedna věc,psal jsem po ujetí 60km úseku 3,7 a doma po zpáteční jízdě 4,2,já jenom jestli to někdo neobrací na dlouhodobou spotřebu.
|
|
18.03.2014 21:42 -
|
2677914
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Omlouvám se vem e jsem ruil, tohle fakt nemá cenu, neměl jsem reagovat na tento příspěvek.
Omlouvám se vem e jsem ruil, tohle fakt nemá cenu, neměl jsem reagovat na tento příspěvek.
|
|
| |
|
|