| | |
04.09.2013 18:17 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2615370
|
|
Klima8
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 24 |
|
|
nejsem si jistý jestli neříkám blbost ale LPG na diesel nefunguje tak e se prohání místo nafty ale přidává se do nasávaného vzduchu a omezí se průtok nafty. Je tam úspora cca 25% (v penězích na km) ale říkal mi to autobusák čili neprověřené info....
Jinak alternativní paliva ano bionafta a ethanol. Nehodí se do kadého motoru ale kdy se veme suma sumárum ve tak vychází nejlevněji (pokud nemáte auto taxík a to nejezdí 24h denně)
nejsem si jistý jestli neříkám blbost ale LPG na diesel nefunguje tak e se prohání místo nafty ale přidává se do nasávaného vzduchu a omezí se průtok nafty. Je tam úspora cca 25% (v penězích na km) ale říkal mi to autobusák čili neprověřené info....
Jinak alternativní paliva ano bionafta a ethanol. Nehodí se do kadého motoru ale kdy se veme suma sumárum ve tak vychází nejlevněji (pokud nemáte auto taxík a to nejezdí 24h denně) :-))
|
|
04.09.2013 18:19 -
|
2615371
|
|
Henry
|
|
|
too vilous: Hlavne muze diesel pracovat s chudou smesi, tudiz s prebytkem vzduchu. To neni u benzina mozne, protoze chuda smes jde spatne zapalit. To znamena, ze pri nizkem zatizeni jede diesel na vzduch a benzin musi stale na benzinovou smes. To ostatni je dusledek.
too vilous: Hlavne muze diesel pracovat s chudou smesi, tudiz s prebytkem vzduchu. To neni u benzina mozne, protoze chuda smes jde spatne zapalit. To znamena, ze pri nizkem zatizeni jede diesel na vzduch a benzin musi stale na benzinovou smes. To ostatni je dusledek.
|
|
06.09.2013 19:16 -
|
2616175
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Klima8 napsal(a): Rio11: má start rovnou na LPG? opotřebení motoru? revize kadých 10000km? to je pak to samé jak nafta 5l / 100 bohuel nafta je nafta
Mám start na benzín, ale uplně jiné LPG zařízení ne větina naich motoristů, mám přímej vstřk kapalné fáze LPG, to znamená e přepíná na LPG mnohem dříve ne běná LPG zařízení. Stačí mi ujet 300 metrů a jedu na plyn. Spotřeba benzínu minimální. Spotřeba LPG 9 litrů. Revize není potřeba ádná, na STK po mě chtějí jen běné emise, poruchu LPG zařízení jsem zatím neměl a to je namontované jí 7 let. Je v naprostém pořádku. Pořizovací náklady se vrátí během jednoho roku, podle počtu najetých km. Take zpět ke spotřebě, 9 litrů LPG za průměr 16 Kč, to je 144,- Kč, k tomu ten benzín na rozjetí mě stačí 0,3 litru na 100 km, to je 10,8 Kč. Sečteno LPG + benzín, 154,80 Kč na sto km. Průměrná cena nafty asi 36 Kč. Tak a počítejme. 154,80 děleno 36 se rovná 4,3 litrů nafty za cenu mého LPG i s benzínem na 100 km. Uka mi C5 ku která jezdí dlouhodobej průměr za 4,3 litru.
Mám start na benzín, ale uplně jiné LPG zařízení ne větina naich motoristů, mám přímej vstřk kapalné fáze LPG, to znamená e přepíná na LPG mnohem dříve ne běná LPG zařízení. Stačí mi ujet 300 metrů a jedu na plyn. Spotřeba benzínu minimální. Spotřeba LPG 9 litrů. Revize není potřeba ádná, na STK po mě chtějí jen běné emise, poruchu LPG zařízení jsem zatím neměl a to je namontované jí 7 let. Je v naprostém pořádku. Pořizovací náklady se vrátí během jednoho roku, podle počtu najetých km. Take zpět ke spotřebě, 9 litrů LPG za průměr 16 Kč, to je 144,- Kč, k tomu ten benzín na rozjetí mě stačí 0,3 litru na 100 km, to je 10,8 Kč. Sečteno LPG + benzín, 154,80 Kč na sto km. Průměrná cena nafty asi 36 Kč. Tak a počítejme. 154,80 děleno 36 se rovná 4,3 litrů nafty za cenu mého LPG i s benzínem na 100 km. Uka mi C5 ku která jezdí dlouhodobej průměr za 4,3 litru.
|
|
06.09.2013 20:32 -
|
2616185
|
|
jruze
|
|
|
Rio11 napsal(a): Mám start na benzín, ale uplně jiné LPG zařízení ne větina naich motoristů, mám přímej vstřk kapalné fáze LPG, to znamená e přepíná na LPG mnohem dříve ne běná LPG zařízení. Stačí mi ujet 300 metrů a jedu na plyn. Spotřeba benzínu minimální. Spotřeba LPG 9 litrů. Revize není potřeba ádná, na STK po mě chtějí jen běné emise, poruchu LPG zařízení jsem zatím neměl a to je namontované jí 7 let. Je v naprostém pořádku. Pořizovací náklady se vrátí během jednoho roku, podle počtu najetých km. Take zpět ke spotřebě, 9 litrů LPG za průměr 16 Kč, to je 144,- Kč, k tomu ten benzín na rozjetí mě stačí 0,3 litru na 100 km, to je 10,8 Kč. Sečteno LPG + benzín, 154,80 Kč na sto km. Průměrná cena nafty asi 36 Kč. Tak a počítejme. 154,80 děleno 36 se rovná 4,3 litrů nafty za cenu mého LPG i s benzínem na 100 km. Uka mi C5 ku která jezdí dlouhodobej průměr za 4,3 litru.
Tak já - ádné jiné zařízení v v originálu spotřeba pod 5l (dejme tomu 5l) 5x34.90 = 174,50. Nic mi neblokuje prostor v autě,vjezd do garáí. Je zvátní e nejsou potřeba revize a extra emise(to je jediný plyn co slyím e nejsou potřeba)
Tak já - ádné jiné zařízení v v originálu spotřeba pod 5l (dejme tomu 5l) 5x34.90 = 174,50. Nic mi neblokuje prostor v autě,vjezd do garáí. Je zvátní e nejsou potřeba revize a extra emise(to je jediný plyn co slyím e nejsou potřeba):-o
|
|
07.09.2013 07:07 -
|
2616209
|
|
Rio11
|
|
|
Hledá na tom jen samé zápory, aby si nemusel uznat e to je prostě levnějí ne celá nafta.
Hledá na tom jen samé zápory, aby si nemusel uznat e to je prostě levnějí ne celá nafta.
|
|
07.09.2013 07:10 -
|
2616210
|
|
Klima8
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 24 |
|
|
revize na plyn je potřeba na kadé lpg/cng upravuje to vyhláka... Pokud je nedělá riskuje obecní ohroení.
revize na plyn je potřeba na kadé lpg/cng upravuje to vyhláka... Pokud je nedělá riskuje obecní ohroení.
|
|
07.09.2013 07:51 -
|
2616220
|
|
Rio11
|
|
|
dobrá, tak jsem zjistil e revize LPG stojí 500,- Kč včetně DPH, rozpočítáme li to do mému ročnímu nájezdu km, zvedne mi to cenu na 100 km o 2,5 Kč. Tak tedy celkem 154,80 + 2,5 to je 157,30 Kč na 100 km. 157,30 děleno cenou nafty jruzeho 34,9 to je 4,50 litru na sto. Spotřeba opravdu stále luxusní. Jo a jetě poslední informace na vae námitky, kufr mám prázdnej protoe rezervu nepotřebuji. Tak jsem zvědavej co si vymyslíte za dalí zápor.
dobrá, tak jsem zjistil e revize LPG stojí 500,- Kč včetně DPH, rozpočítáme li to do mému ročnímu nájezdu km, zvedne mi to cenu na 100 km o 2,5 Kč. Tak tedy celkem 154,80 + 2,5 to je 157,30 Kč na 100 km. 157,30 děleno cenou nafty jruzeho 34,9 to je 4,50 litru na sto. Spotřeba opravdu stále luxusní. Jo a jetě poslední informace na vae námitky, kufr mám prázdnej protoe rezervu nepotřebuji. Tak jsem zvědavej co si vymyslíte za dalí zápor.
|
|
07.09.2013 11:21 -
|
2616254
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Rio11 napsal(a): ..... Tak jsem zvědavej co si vymyslíte za dalí zápor.
LPG
(Dvojí tankování, roční revize, omezení vjezdu, druhá nádr - omezení prostoru kufru nebo dokonce absence rezervy, sloitějí elektronika, častějí výměna oleje, sloitějí identifikace závad. Jinak jsem se na vojně učil pouívat propanbutanovou láhev k destrukcím - 5kilová dokáe zničit rodinný domek. ).
LPG
(Dvojí tankování, roční revize, omezení vjezdu, druhá nádr - omezení prostoru kufru nebo dokonce absence rezervy, sloitějí elektronika, častějí výměna oleje, sloitějí identifikace závad. Jinak jsem se na vojně učil pouívat propanbutanovou láhev k destrukcím - 5kilová dokáe zničit rodinný domek. ).
|
|
07.09.2013 12:29 -
|
2616260
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Nejde o hledání záporů.Já bych chtěl také jezdit nejlépe úplně zadarmo
Ale ač jsem plyn nikdy v autě neměl, tak ho nechci z důvodů ji popsaných.Leda e bych se zmohl na C6 3.0, to bych neuivil, tak plyn by byl řeení.Ale stejně bych skřípal zuby,e nemám rezervu.Jsem z Prahy a představa e budu vybírat kam jet nakoupit podle garáí by mě taky hodně tvala.Prostě plyn je fajn ale má své mouchy.Mám jetě Xantii 1.8 benzín jezdím s ní po Praze za 10-11 l a pořád musím kvrdlat tou tyčí na rychlosti .S C5 mám jen dva pedály a jezdím za 8-9 nafty beru to jako úsporu nákladů a jsem max.spokojen!
Mám kamaráda co asi před dvěma lety koupil Subaru co bylo upravené na plyn.Není takový nadenec jako já a větina zde,e by byl v nějakém klubu a řeil problémy na netu.Byl z toho plynu tak vytočený ,pořád nějaké problémy,e se natval a plyn el z auta pryč.Teď u řeí jen jak zadělat díru po zátce v nárazníku...
Nejde o hledání záporů.Já bych chtěl také jezdit nejlépe úplně zadarmo:-))))
Ale ač jsem plyn nikdy v autě neměl, tak ho nechci z důvodů ji popsaných.Leda e bych se zmohl na C6 3.0, to bych neuivil, tak plyn by byl řeení.Ale stejně bych skřípal zuby,e nemám rezervu.Jsem z Prahy a představa e budu vybírat kam jet nakoupit podle garáí by mě taky hodně tvala.Prostě plyn je fajn ale má své mouchy.Mám jetě Xantii 1.8 benzín jezdím s ní po Praze za 10-11 l a pořád musím kvrdlat tou tyčí na rychlosti :-) .S C5 mám jen dva pedály a jezdím za 8-9 nafty beru to jako úsporu nákladů a jsem max.spokojen!
Mám kamaráda co asi před dvěma lety koupil Subaru co bylo upravené na plyn.Není takový nadenec jako já a větina zde,e by byl v nějakém klubu a řeil problémy na netu.Byl z toho plynu tak vytočený ,pořád nějaké problémy,e se natval a plyn el z auta pryč.Teď u řeí jen jak zadělat díru po zátce v nárazníku...
|
|
07.09.2013 12:49 -
|
2616261
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já to vidím tak, e bych měl v autě místo jednoho problémovýho francouzskýho motoru hned dva problémový francouzský motory.
Jeden mi stačí.
Já to vidím tak, e bych měl v autě místo jednoho problémovýho francouzskýho motoru hned dva problémový francouzský motory. :-p
Jeden mi stačí. :-))
|
|
07.09.2013 12:52 -
|
2616262
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Rio -rezervu nepotřebuji- ty u si zkouel toto v praxi? .link.
Já jsem za rok co C5 mám jetě nepíchnul ,ale mám zkuenosti z D1 kdy jsme promáčkly ráfek.To by sprej nespravil.Představa e se mi to stane někde v cizině na dovolené bez rezervy je dost tristní...
Rio -rezervu nepotřebuji- ty u si zkouel toto v praxi? http://www.youtube.com/watch?v=VKC5d4Ytcq0
Já jsem za rok co C5 mám jetě nepíchnul ,ale mám zkuenosti z D1 kdy jsme promáčkly ráfek.To by sprej nespravil.Představa e se mi to stane někde v cizině na dovolené bez rezervy je dost tristní...
|
|
08.09.2013 07:46 -
|
2616365
|
|
Rio11
|
|
|
U překračujem téma této diskuse a admin to jistě vymae a setře nás, ale snad vám to nechá přečíst ne se tak stane. Jediné co beru je to parkování v podzemních garáích. To je váně problém. Rezervu vozím v kufru, kdy potřebuji celej kufr, tak dvajrát ročně, prostě rezervu vyndám a jedu bez ní. Co vydí za problém na dvoulitru 100 kW, podle mne je to jeden z nejpovedenějích motorů. Častějí výměna oleje totální nesmysl. Dvojí tankování benzín max. dvakrát ročně. Poruchovost mého zařízení zatím nula. Tak proč bych měl bejt nespokojenej.
U překračujem téma této diskuse a admin to jistě vymae a setře nás, ale snad vám to nechá přečíst ne se tak stane. Jediné co beru je to parkování v podzemních garáích. To je váně problém. Rezervu vozím v kufru, kdy potřebuji celej kufr, tak dvajrát ročně, prostě rezervu vyndám a jedu bez ní. Co vydí za problém na dvoulitru 100 kW, podle mne je to jeden z nejpovedenějích motorů. Častějí výměna oleje totální nesmysl. Dvojí tankování :-)))) benzín max. dvakrát ročně. Poruchovost mého zařízení zatím nula. Tak proč bych měl bejt nespokojenej.:palec
|
|
10.09.2013 13:21 -
|
2616816
|
|
Darja
|
|
|
jruze napsal(a): Je zvátní e nejsou potřeba revize a extra emise(to je jediný plyn co slyím e nejsou potřeba)
takhle..... extra emise mít musí. Ale revize, to je toti prdel, na TK neexistuje prováděcí vyhláka o kontrole revize LPG. Tím pádem oni nemají jak tento úkon provést.
Já teda na STK nechci prudit, revize dělám ne 1x ročně, ale jednou za 2 roky a jen kvůli TK. Ale kdybych tam přijela bez ní a chtěla bych po nich prováděcí vyhláku, tak jsou v háji
Je zvátní e nejsou potřeba revize a extra emise(to je jediný plyn co slyím e nejsou potřeba):-o
takhle..... extra emise mít musí. Ale revize, to je toti prdel, na TK neexistuje prováděcí vyhláka o kontrole revize LPG. Tím pádem oni nemají jak tento úkon provést.
Já teda na STK nechci prudit, revize dělám ne 1x ročně, ale jednou za 2 roky a jen kvůli TK. Ale kdybych tam přijela bez ní a chtěla bych po nich prováděcí vyhláku, tak jsou v háji :)
|
|
22.09.2013 19:43 -
|
2620781
|
|
monkus
|
Město: Banská Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 59 |
|
|
Začal som si mera spotrebu na C5CLUB, no zistil som, e ten merač spotreby funguje korektne, iba keď sa tankuje plná nádr. Je to tak preto, lebo najazdené kilometre od posledného tankovania delí počtom pridaného PHM posledného v databáze. V podstate sa to vyrovná nakoniec, pri natankovaní plnej nádre, no medzi tým to trochu popláva so spotrebou.
Tankujem vdy do plna, no niekedy to finančný stav akutálne nedovožuje
Začal som si mera spotrebu na C5CLUB, no zistil som, e ten merač spotreby funguje korektne, iba keď sa tankuje plná nádr. Je to tak preto, lebo najazdené kilometre od posledného tankovania delí počtom pridaného PHM posledného v databáze. V podstate sa to vyrovná nakoniec, pri natankovaní plnej nádre, no medzi tým to trochu popláva so spotrebou.
Tankujem vdy do plna, no niekedy to finančný stav akutálne nedovožuje :)
|
|
22.09.2013 19:48 -
|
2620784
|
|
DrMarvin
|
|
|
Budějce - Waldachtal - 589km - prumerna rychlost 146 - cas 4hod 36min - spotreba podle dotankovani 8,9l na sto.....to jde docela jeste
Budějce - Waldachtal - 589km - prumerna rychlost 146 - cas 4hod 36min - spotreba podle dotankovani 8,9l na sto.....to jde docela jeste
|
|
| |
|
|