| | |
03.09.2012 18:11 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2502797
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
take dámy a pánové já bez etření udělal trasu Havířov pindl co představuje 1/3 dálnici a zbytek okresky, a s naloeným autem na dovču jsem to udělal za 7,5 to je na ten dvoulitrový benzín super
take dámy a pánové já bez etření udělal trasu Havířov pindl co představuje 1/3 dálnici a zbytek okresky, a s naloeným autem na dovču jsem to udělal za 7,5 to je na ten dvoulitrový benzín super:-d
|
|
03.09.2012 18:33 -
|
2502798
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Z výletu v Srbsku astne doma. 1150km. Spotreba 6,1. Raz mi zakalal a zapial motor na volnobeh, ktovie čo sa mu nepáčilo. Ale potom naastie vetko ok. A začína mi liez na nervy sedačka bez bedrovej opierky a celková hlučnos..
Z výletu v Srbsku astne doma. 1150km. Spotreba 6,1. Raz mi zakalal a zapial motor na volnobeh, ktovie čo sa mu nepáčilo. Ale potom naastie vetko ok. :-) A začína mi liez na nervy sedačka bez bedrovej opierky a celková hlučnos..
|
|
03.09.2012 20:25 -
|
2502814
|
|
.45acp
|
|
|
michlu napsal(a): Zakoupil jsem Citroen C5, 2,2 HDi, Break najeto 150 000 km, 2003 původ Itálie. Auto ve velice sluném stavu a tak mi vrtalo hlavou proč se ho malitel zbavil. Myslel jsem,e stav km neodpovídá ale to je v pořádku. Spotřeba u nás v kopcích na umavě mi na krátké pojezdy lezla na 10.6 L. Auto kdy ztratilo otáčky v prudčí zatáčce tak se muselo podřadit. Rozjezd na dvojku téměř nemoný. Zjistil jsem, e je ucpaný filtr pevných častic. Jediné řeení - vykopali jsme vnitřek filtru. Následně jsem zajel do Brna kde mi upravili řídící jednotku a načipovali mne motor. Dnes spotřeba klesla při stejných krátkých pojezdech do umavských kopců na 8,5 L. Auto jede perfektně a nemusím podřazovat. Rozjezd na dvojku není ádný problém. Auto vůbec nekouří a jede jak ďas.
Nevím o kolik horí je jezdit po umavě ne po Jizerkách, ale 8,5 je skoro dost. Já se drím na 7.
Rozjezd na dvojku? Proč tam je ta jednička? Asi zbytečnej kvalt!
A e to nekouří? Tak si někomu řekni, aby jel za tebou a a tomu naloí, tak bude hulit jak fabrika.
Nevím o kolik horí je jezdit po umavě ne po Jizerkách, ale 8,5 je skoro dost. Já se drím na 7.
Rozjezd na dvojku? Proč tam je ta jednička? Asi zbytečnej kvalt!
A e to nekouří? Tak si někomu řekni, aby jel za tebou a a tomu naloí, tak bude hulit jak fabrika.
|
|
03.09.2012 23:12 -
|
2502851
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
zajímlo mne, jak v citroenu u c5 I dosáhli papírově uvedené spotřeby 5,7l/100 inu po pár pokusech u jsem přiel na to, jak se jí v reálu přiblíit. klidnou, plynulou a předvídavou jízdou s plynulými rozjezdy po městě se dá těch 7,6 ve městě v pohodě pokořit. jak na kombinovanou: 1) po vynulování PC najedete na dálníci. 2)vyhlídnete si ne moc naloenej kamion, kterej jede konstaních 90km/h a do kopce moc nezpomaluje. 3) zařadíte se těsně za něj aby vám rozhrnoval vzduch. 4) nastavíte tempomat na jeho rychlost a trpělivě jedete celou dobu za nim. město projedete večer kdy není provoz a je to. Ověřeno osobně na trati Humpolec-Praha kdy jsem takto dosáhl dle palubního kompu 5,5. čím jsem pokořil papírovou kombinovanou spotřebu 5,7. jak ale dosáhnout deklarovaných dálničních 4,6? moná s novym autem a na naprosto rovné dálnici s větrem v zádech....
zajímlo mne, jak v citroenu u c5 I dosáhli papírově uvedené spotřeby 5,7l/100 inu po pár pokusech u jsem přiel na to, jak se jí v reálu přiblíit. klidnou, plynulou a předvídavou jízdou s plynulými rozjezdy po městě se dá těch 7,6 ve městě v pohodě pokořit. jak na kombinovanou: 1) po vynulování PC najedete na dálníci. 2)vyhlídnete si ne moc naloenej kamion, kterej jede konstaních 90km/h a do kopce moc nezpomaluje. 3) zařadíte se těsně za něj aby vám rozhrnoval vzduch. 4) nastavíte tempomat na jeho rychlost a trpělivě jedete celou dobu za nim. město projedete večer kdy není provoz a je to. Ověřeno osobně na trati Humpolec-Praha kdy jsem takto dosáhl dle palubního kompu 5,5. čím jsem pokořil papírovou kombinovanou spotřebu 5,7. jak ale dosáhnout deklarovaných dálničních 4,6? moná s novym autem a na naprosto rovné dálnici s větrem v zádech....;-)
|
|
03.09.2012 23:19 -
|
2502857
|
|
jumep
|
|
|
o5 niekto nevidi co tam oni pisu
pisu: mesto, kombinovana, mimo mesto - nikde neuvadzaju dialnicu
mesto - nikdy nie je cista mestska premavka
mimo mesto - je kludna dlha cesta 70 - 90km/h
kombinovana - 60:40
za idealnych podmienok a dobreho celkoveho stavu auta
2.2 - je realne dosiahnutelnych 4.9l pri rovinatej ceste a jazde okolo do90
o5 niekto nevidi co tam oni pisu
pisu: mesto, kombinovana, mimo mesto - nikde neuvadzaju dialnicu
mesto - nikdy nie je cista mestska premavka
mimo mesto - je kludna dlha cesta 70 - 90km/h
kombinovana - 60:40
za idealnych podmienok a dobreho celkoveho stavu auta
2.2 - je realne dosiahnutelnych 4.9l pri rovinatej ceste a jazde okolo do90
|
|
04.09.2012 00:14 -
|
2502871
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Zatím jsem neměl nikdy problém s ádných ze svých Citronů dosáhnout hodnot v TP (7 kousků, od 1,4 do 3,0 Benál a 2,0 HDI). Je to o technickém stavu, palivu a stylu jízdy. ádné věení se za kamion není potřeba.
Pravda, musí být malý provoz a sluné podmínky. Jezdit pořád se tak ale moc nedá
Zatím jsem neměl nikdy problém s ádných ze svých Citronů dosáhnout hodnot v TP (7 kousků, od 1,4 do 3,0 Benál a 2,0 HDI). Je to o technickém stavu, palivu a stylu jízdy. ádné věení se za kamion není potřeba.
Pravda, musí být malý provoz a sluné podmínky. Jezdit pořád se tak ale moc nedá ;-)
|
|
04.09.2012 21:00 -
|
2502966
|
|
Hanz 397
|
|
|
.45acp napsal(a): Hlavní rozdíl bude v tom, e mám proti tobě jeden pedál navíc . Jinak větinou nikam nespěchám a proto to zas moc nehoním.
Je fakt,e automat přidá,u jsme se o tom tady bavili,ale pořád mě překvapuje,e loni jsem otočil Itálii kolem 6,5 l a teď se pod 8 skoro nedostanu,ale je taky fakt,ta Itoka byly dálnice ustálenou rychlostí a teď jsou to okresky,stálé řazení,otáčkoměr skoro pořád kolem 3000ot. Ale ten rozdíl je propastnej...
Je fakt,e automat přidá,u jsme se o tom tady bavili,ale pořád mě překvapuje,e loni jsem otočil Itálii kolem 6,5 l a teď se pod 8 skoro nedostanu,ale je taky fakt,ta Itoka byly dálnice ustálenou rychlostí a teď jsou to okresky,stálé řazení,otáčkoměr skoro pořád kolem 3000ot. Ale ten rozdíl je propastnej...
|
|
05.09.2012 03:01 -
|
2503013
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
propastný je 6,8 - 12,5 l/100km a umim i víc
propastný je 6,8 - 12,5 l/100km :-d a umim i víc
|
|
05.09.2012 06:43 -
|
2503014
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
michlu napsal(a): Zakoupil jsem Citroen C5, 2,2 HDi, Break najeto 150 000 km, 2003 původ Itálie. Auto ve velice sluném stavu a tak mi vrtalo hlavou proč se ho malitel zbavil. Myslel jsem,e stav km neodpovídá ale to je v pořádku. Spotřeba u nás v kopcích na umavě mi na krátké pojezdy lezla na 10.6 L. Auto kdy ztratilo otáčky v prudčí zatáčce tak se muselo podřadit. Rozjezd na dvojku téměř nemoný. Zjistil jsem, e je ucpaný filtr pevných častic. Jediné řeení - vykopali jsme vnitřek filtru. Následně jsem zajel do Brna kde mi upravili řídící jednotku a načipovali mne motor. Dnes spotřeba klesla při stejných krátkých pojezdech do umavských kopců na 8,5 L. Auto jede perfektně a nemusím podřazovat. Rozjezd na dvojku není ádný problém. Auto vůbec nekouří a jede jak ďas.
Ahoj michlu, jezdíme jak koukám po úplně stejných silnicích, rozhodně se nijak necouráme a spotřebu máme od 6,6(dálky) do 7,1(jedění na krátké vzdálenosti). FAP filtr máme, a kdy byl před 4 rokama ucpaný, tak byl pročitěn propláchnutím a funguje dál.
Ahoj michlu, jezdíme jak koukám po úplně stejných silnicích, rozhodně se nijak necouráme a spotřebu máme od 6,6(dálky) do 7,1(jedění na krátké vzdálenosti). FAP filtr máme, a kdy byl před 4 rokama ucpaný, tak byl pročitěn propláchnutím a funguje dál.
|
|
05.09.2012 10:11 -
|
2503021
|
|
C5stepan
|
|
|
artsvec napsal(a): Ahoj michlu, jezdíme jak koukám po úplně stejných silnicích, rozhodně se nijak necouráme a spotřebu máme od 6,6(dálky) do 7,1(jedění na krátké vzdálenosti). FAP filtr máme, a kdy byl před 4 rokama ucpaný, tak byl pročitěn propláchnutím a funguje dál.
Posledních 1000km (slovenská dálnice a nakonec a zpět, mimo město, město) = 7,1l/100km. Automat a FAP. Nemám proč si stěovat. Horí je to s průměrem - 67 km.
Posledních 1000km (slovenská dálnice a nakonec a zpět, mimo město, město) = 7,1l/100km. Automat a FAP. Nemám proč si stěovat:palec. Horí je to s průměrem - 67 km.
|
|
05.09.2012 10:34 -
|
2503024
|
|
jumep
|
|
|
Po tom co som nahodil DRL, tak klesla spotreba, uvidim este dlhodobejsie, potom poreferujem
Po tom co som nahodil DRL, tak klesla spotreba, uvidim este dlhodobejsie, potom poreferujem
|
|
05.09.2012 14:47 -
|
2503057
|
|
C5stepan
|
|
|
jumep napsal(a): Po tom co som nahodil DRL, tak klesla spotreba, uvidim este dlhodobejsie, potom poreferujem
I taková úspora se dá změřit? DRL - ledková světla?
I taková úspora se dá změřit? DRL - ledková světla?
|
|
05.09.2012 15:14 -
|
2503063
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Já na bývalém autě cítil spotřebu bez světel taky hodně, cca 2-3 decky/100..
Já na bývalém autě cítil spotřebu bez světel taky hodně, cca 2-3 decky/100.. ;-)
|
|
05.09.2012 15:38 -
|
2503065
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
Já tedy po montái LED DLR pocítil pouze sníení spotřeby árovek... dlouhodobě to asi pár litrů udělá ale měřitelný rozdíl jsem v nádri nezaznamenal.
Já tedy po montái LED DLR pocítil pouze sníení spotřeby árovek... dlouhodobě to asi pár litrů udělá ale měřitelný rozdíl jsem v nádri nezaznamenal.
|
|
05.09.2012 16:47 -
|
2503083
|
|
Tortugas
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Vzdycky jsem mel benzin, naftu jen ve sluzebnich, takze jsem si zvyknul spotrebu neresit. Auto mam necele dva mesice, najeto cca 3,000 km, dle po koupi vynulovaneho palubniho pocitace 6.8 l/100km, realne 7.6 l/100 km. 80% po Praze, takze si nestezuju.
Vzdycky jsem mel benzin, naftu jen ve sluzebnich, takze jsem si zvyknul spotrebu neresit. Auto mam necele dva mesice, najeto cca 3,000 km, dle po koupi vynulovaneho palubniho pocitace 6.8 l/100km, realne 7.6 l/100 km. 80% po Praze, takze si nestezuju.
|
|
05.09.2012 17:13 -
|
2503088
|
|
Darja
|
|
|
Hm, DS mam dlouho a spotřeba furt +-stejná...
Ale primárně to bylo montováno, abych nemusela přes den svítit xenony... a to to plní, estli to i etří benál, tak jedině plus
Hm, DS mam dlouho a spotřeba furt +-stejná... :nevim
Ale primárně to bylo montováno, abych nemusela přes den svítit xenony... a to to plní, estli to i etří benál, tak jedině plus :-)):-))
|
|
05.09.2012 18:24 -
|
2503094
|
|
jumep
|
|
|
povedal som ze az po dlhodobejsom jazdeni poviem realne, ale tak mam dojem ze take 3dcl to spravilo, uvidim pri viac nadrziach
povedal som ze az po dlhodobejsom jazdeni poviem realne, ale tak mam dojem ze take 3dcl to spravilo, uvidim pri viac nadrziach
|
|
| |
|
|