| | |
12.07.2012 14:45 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2491596
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak vám sem taky hodím svůj výsledek. Kdy se člověk zblázní a nespustí oči z PP, tak neere moc ani to biturbo, ale dýl bych to nevydrel. To si raději osedlám osla. Vdy při pohodový jízdě a občasným prohrábnutí jezdím zhruba o 1litr drá. Za ten litr mi to nestojí.
Tak vám sem taky hodím svůj výsledek. Kdy se člověk zblázní a nespustí oči z PP, tak neere moc ani to biturbo, ale dýl bych to nevydrel. To si raději osedlám osla. Vdy při pohodový jízdě a občasným prohrábnutí jezdím zhruba o 1litr drá. Za ten litr mi to nestojí.
Přílohy: 12072012676.jpg ( 793731b ) - |
|
14.07.2012 18:31 -
|
2492126
|
|
davidtesar
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
vechny pěkně zdravím!
Je na spotřebu lepí 2.2hdi 98kw s automatem 4r a nebo 2.0hdi 100kw manuál 6r
Mám na mysli C5 II a jízdu převáně dálnice a ze čtvrtiny město.
Díky
vechny pěkně zdravím!
Je na spotřebu lepí 2.2hdi 98kw s automatem 4r a nebo 2.0hdi 100kw manuál 6r
Mám na mysli C5 II a jízdu převáně dálnice a ze čtvrtiny město.
Díky
|
|
14.07.2012 19:42 -
|
2492149
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
8,6 L, no ale s karavanem cca 1500 kg to zase není tak patné , cesta Děčín - Makarská riviéra
8,6 L, :-( no ale s karavanem cca 1500 kg to zase není tak patné :-D , cesta Děčín - Makarská riviéra
|
|
15.07.2012 10:27 -
|
2492210
|
|
Cherper
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Zdravim. Vystřídal sem u pár starích ojetých kotrmelců jako ford fiesta, koda felicia apod. Konečně sem si udělal radost a pořídil si AUTO. Teprv se s C5 poznáváme, ale nikde na zdejí diskusi ani jinde na netu nemůu najít nic o tom, s jakou spotřebou se dá jezdit s 2.0i 16v, případně jak s tim motorem jezdit tak, abych mu ublioval co nejmíň. Díky za kadý info
Zdravim. Vystřídal sem u pár starích ojetých kotrmelců jako ford fiesta, koda felicia apod. Konečně sem si udělal radost a pořídil si AUTO. Teprv se s C5 poznáváme, ale nikde na zdejí diskusi ani jinde na netu nemůu najít nic o tom, s jakou spotřebou se dá jezdit s 2.0i 16v, případně jak s tim motorem jezdit tak, abych mu ublioval co nejmíň. :-) Díky za kadý info
|
|
15.07.2012 11:09 -
|
2492214
|
|
C5stepan
|
|
|
Buď vítán v Klubu. Nejsi začátečník, koupil's prima auto. Jezdi jak to cítí a neublíí mu. Spotřeba bude taková, jak si ji zařídí - lehká nebo těká noha, okresky, kopce, krátké trasy, dálnice, roviny, zatíení auta, naloená střecha..... . Pojezdi a pak napi za kolik jezdí. Já jsem to auto měl 3 roky a průměr 7-8,5 l/100km jsem bral jako dobrý.
Buď vítán v Klubu:palec. Nejsi začátečník, koupil's prima auto. Jezdi jak to cítí a neublíí mu. Spotřeba bude taková, jak si ji zařídí - lehká nebo těká noha, okresky, kopce, krátké trasy, dálnice, roviny, zatíení auta, naloená střecha.....:nevim . Pojezdi a pak napi za kolik jezdí. Já jsem to auto měl 3 roky a průměr 7-8,5 l/100km jsem bral jako dobrý.
|
|
15.07.2012 14:06 -
|
2492238
|
|
Henry
|
|
|
Je to tak, jak píe C5stepan. Mám 2.0i teprve třetí rok a 20tis. km. Někdy s ní jezdím "jak s dieselem" tzn. do 3500ot. a někdy vychutnávám zátah motoru nad 4500ot., ale nae předpisy to nedovolují ani na třetí rychlost. Dálky jezdím spolehlivě do 6,5l/100km, ideální cestovní rychlost je 100-110 (dovoluje jet stále na 5.) Řekl bych, e nejdůleitějsí je plynulost jízdy a vyuití energie "rozjetého" vagónu. Pokud bude náklaďáky předjídět na 3., tak tě seere. Mám vyzkoueno - můj syn 10,5l/100 - a říkal, e mu C5 "nepasuje". (on má GOLFa)
Je to tak, jak píe C5stepan. Mám 2.0i teprve třetí rok a 20tis. km. Někdy s ní jezdím "jak s dieselem" tzn. do 3500ot. :-( a někdy vychutnávám zátah motoru nad 4500ot., :palec ale nae předpisy to nedovolují ani na třetí rychlost. Dálky jezdím spolehlivě do 6,5l/100km, ideální cestovní rychlost je 100-110 (dovoluje jet stále na 5.) Řekl bych, e nejdůleitějsí je plynulost jízdy a vyuití energie "rozjetého" vagónu. Pokud bude náklaďáky předjídět na 3., tak tě seere. Mám vyzkoueno - můj syn 10,5l/100 - a říkal, e mu C5 "nepasuje".:-o (on má GOLFa)
|
|
15.07.2012 17:51 -
|
2492294
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
Cherper napsal(a): Zdravim. Vystřídal sem u pár starích ojetých kotrmelců jako ford fiesta, koda felicia apod. Konečně sem si udělal radost a pořídil si AUTO. Teprv se s C5 poznáváme, ale nikde na zdejí diskusi ani jinde na netu nemůu najít nic o tom, s jakou spotřebou se dá jezdit s 2.0i 16v, případně jak s tim motorem jezdit tak, abych mu ublioval co nejmíň. Díky za kadý info 9-10l/100Kmní jen na dálky a pokud město i víc
Zdravim. Vystřídal sem u pár starích ojetých kotrmelců jako ford fiesta, koda felicia apod. Konečně sem si udělal radost a pořídil si AUTO. Teprv se s C5 poznáváme, ale nikde na zdejí diskusi ani jinde na netu nemůu najít nic o tom, s jakou spotřebou se dá jezdit s 2.0i 16v, případně jak s tim motorem jezdit tak, abych mu ublioval co nejmíň. :-) Díky za kadý info 9-10l/100Kmní jen na dálky a pokud město i víc
|
|
15.07.2012 19:57 -
|
2492427
|
|
Cherper
|
|
|
Dík vem.. U sem se s C5 seznámil dřív, měl sem občas pujčenou tu samou ale break. Je to prostě koráb. Tam nebyl problém jezdit po městě za 12. Jinak s tou svojí krasavicí u sem si vyjíďku udělal, i kdy nemam značky kvuli podělanýmu novýmu systému, a mimo město sem po okreskách měl spotřebu 6,5l/100km, take v tomdle ohledu velká paráda a překvapení. A to sem jí občas i podřadil a seláp. Jo a po městě se dá prej jet za 8, ale zas to nechci moc trápit v otáčkách kolem 2000. Mohlo by se motoru něco stát, kdybych s tim tak jezdil pořád?
Dík vem.. U sem se s C5 seznámil dřív, měl sem občas pujčenou tu samou ale break. Je to prostě koráb. Tam nebyl problém jezdit po městě za 12. Jinak s tou svojí krasavicí u sem si vyjíďku udělal, i kdy nemam značky kvuli podělanýmu novýmu systému, a mimo město sem po okreskách měl spotřebu 6,5l/100km, take v tomdle ohledu velká paráda a překvapení. A to sem jí občas i podřadil a seláp. Jo a po městě se dá prej jet za 8, ale zas to nechci moc trápit v otáčkách kolem 2000. Mohlo by se motoru něco stát, kdybych s tim tak jezdil pořád?
|
|
16.07.2012 18:37 -
|
2492691
|
|
systemof
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 12 |
|
|
C5 II 2.0i,krátký trasy průměr 8,6 l,kdy jedu Praha-Ostrava-Praha tak okolo 8.2 a jezdím docela svině.
Předtím s C5 I 2.0i skoro jako přes kopírák.
C5 II 2.0i,krátký trasy průměr 8,6 l,kdy jedu Praha-Ostrava-Praha tak okolo 8.2 a jezdím docela svině.
Předtím s C5 I 2.0i skoro jako přes kopírák.
|
|
20.07.2012 06:38 -
|
2493566
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
Cherper napsal(a): Dík vem.. U sem se s C5 seznámil dřív, měl sem občas pujčenou tu samou ale break. Je to prostě koráb. Tam nebyl problém jezdit po městě za 12. Jinak s tou svojí krasavicí u sem si vyjíďku udělal, i kdy nemam značky kvuli podělanýmu novýmu systému, a mimo město sem po okreskách měl spotřebu 6,5l/100km, take v tomdle ohledu velká paráda a překvapení. A to sem jí občas i podřadil a seláp. Jo a po městě se dá prej jet za 8, ale zas to nechci moc trápit v otáčkách kolem 2000. Mohlo by se motoru něco stát, kdybych s tim tak jezdil pořád? to musí být o citu a sám pozná e se autko trápí ale podle mě to jde do ventilů-klapot
Dík vem.. U sem se s C5 seznámil dřív, měl sem občas pujčenou tu samou ale break. Je to prostě koráb. Tam nebyl problém jezdit po městě za 12. Jinak s tou svojí krasavicí u sem si vyjíďku udělal, i kdy nemam značky kvuli podělanýmu novýmu systému, a mimo město sem po okreskách měl spotřebu 6,5l/100km, take v tomdle ohledu velká paráda a překvapení. A to sem jí občas i podřadil a seláp. Jo a po městě se dá prej jet za 8, ale zas to nechci moc trápit v otáčkách kolem 2000. Mohlo by se motoru něco stát, kdybych s tim tak jezdil pořád? to musí být o citu a sám pozná e se autko trápí ale podle mě to jde do ventilů-klapot
|
|
20.07.2012 15:08 -
|
2493674
|
|
Cherper
|
|
|
U to mam ozkouený...kombinovaná (větí polovina po městě) mi vychází na 7,9 lehká noha, jen občas to selápnu. Odpovídá to i podle natankovanýho benzínu na najetý kilometry. Za 500 kč kolem 200 km. Jinak kdy sem natankoval za dalí pětikilo, tak spotřeba je na prvních 50 km kolem 8.6. Ale to jí teď neetřim. Jinak mi dneska nadrbalo do kopce mondeo v dieslu ale málo sem vytočil jedničku a dvojku u sem přes 70 km/hod nechtel trápit....
U to mam ozkouený...kombinovaná (větí polovina po městě) mi vychází na 7,9 lehká noha, jen občas to selápnu. Odpovídá to i podle natankovanýho benzínu na najetý kilometry. Za 500 kč kolem 200 km. Jinak kdy sem natankoval za dalí pětikilo, tak spotřeba je na prvních 50 km kolem 8.6. Ale to jí teď neetřim. Jinak mi dneska nadrbalo do kopce mondeo v dieslu:( ale málo sem vytočil jedničku a dvojku u sem přes 70 km/hod nechtel trápit....
|
|
| |
|
|