| | |
14.01.2012 18:39 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2440386
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Kdy jsem měl C5 II 2.0 HDi facelift, tak spotřeba taky hoodně záleela na stylu jízdy a řidičovi.
Nebyl problém jet z Písku do Prahy za 4,2 (dle palubáku, který vcelku odpovídal), nebo jet toté za 7,5l.
U benálu V6 je ten rozdíl jetě mnohem patrnějí.
A starí oktávky sice maj mení spotřebu, ale jejich spotřeba 3,8974533 l/100km hláená některými jezdci mi připadá spí jako modla vech oktavistů, pro kterou je třeba udělat vechno. Ve sluebácích, kterými jezdím se spí blíím spotřebou své V6ce ne těm modlám ... Hlavně ty downsizingové chuděrky po městě sou v .....
Jinak si myslím, e řada lidí nepřemýlí, co chce. Koupí auto a pak začne kolotoč nářků ... béé v práci se to kolegům nelíbí ... béé, nemá to červený Ïčko na prdeli .... béé, má to nějakej malej výkon .... béé, je to moc veelky .... a tak dále. (nemyslím nikoho konkrétního !!!! platí to obecně na vechny značky)
Nejdřív si musím sepsat co vůbec od auta chci, a pak podle toho vybírat.
Pokud ale mé vozítko signalizuje nějakou závadu řádovou odliností od ostatních stejných aut, musím nejdřív vyřeit ten problém (za pomoci lidí, kteří tomu rozumí - tzn. né vdy nejlevnějí či autorizovaný servis je ten pravý)
Ochotných lidí tady na foru je hodně, tak pokud má někdo problém, tak a to nejdřív zkusí zkouknout s nima. Přes net ale nikdo na závadu nepřijde, ani ji neodstraní. (nej je domluvit se s někým, dovalit auto (třeba na sraz) a tam do něj kouknout diagnostikou či se povozit)
Kdy jsem měl C5 II 2.0 HDi facelift, tak spotřeba taky hoodně záleela na stylu jízdy a řidičovi.
Nebyl problém jet z Písku do Prahy za 4,2 (dle palubáku, který vcelku odpovídal), nebo jet toté za 7,5l.
U benálu V6 je ten rozdíl jetě mnohem patrnějí.
A starí oktávky sice maj mení spotřebu, ale jejich spotřeba 3,8974533 l/100km hláená některými jezdci mi připadá spí jako modla vech oktavistů, pro kterou je třeba udělat vechno. Ve sluebácích, kterými jezdím se spí blíím spotřebou své V6ce ne těm modlám ... Hlavně ty downsizingové chuděrky po městě sou v .....:nevim
Jinak si myslím, e řada lidí nepřemýlí, co chce. Koupí auto a pak začne kolotoč nářků ... béé v práci se to kolegům nelíbí ... béé, nemá to červený Ïčko na prdeli .... béé, má to nějakej malej výkon .... béé, je to moc veelky .... a tak dále. (nemyslím nikoho konkrétního !!!! platí to obecně na vechny značky)
Nejdřív si musím sepsat co vůbec od auta chci, a pak podle toho vybírat.
Pokud ale mé vozítko signalizuje nějakou závadu řádovou odliností od ostatních stejných aut, musím nejdřív vyřeit ten problém (za pomoci lidí, kteří tomu rozumí - tzn. né vdy nejlevnějí či autorizovaný servis je ten pravý)
Ochotných lidí tady na foru je hodně, tak pokud má někdo problém, tak a to nejdřív zkusí zkouknout s nima. Přes net ale nikdo na závadu nepřijde, ani ji neodstraní. (nej je domluvit se s někým, dovalit auto (třeba na sraz) a tam do něj kouknout diagnostikou či se povozit)
|
|
14.01.2012 19:31 -
|
2440400
|
|
jruze
|
|
|
v tom případě se domluvím s kolegou co má dvojkovou řadu v kombu naloím mu tam 100kg.chlapa dáme 100km a spotřeba by měla být potom stejná!co v ádném případě nebude...tudí ani nijak nemystifikuji jen říkám reál co jsem zjistil.a nejsem jidiný kdo má stejný problém:spotřeba kolem 8litrů
Porovnává dva různé motory(porovnej citroen 2l r.v.2006 100kw a tu octávku) nehledě na to tu spotřebu co uvádí ty dovedu s 2.2HDI r.v.2003 v automatu (jezdím s mím stylem jízdy město za 9l,ale dovedu i za 8l) pokud porovná c5II 2l tak zjistí e je spotřeba + - stejná s octávkou.
v tom případě se domluvím s kolegou co má dvojkovou řadu v kombu naloím mu tam 100kg.chlapa dáme 100km a spotřeba by měla být potom stejná!co v ádném případě nebude...tudí ani nijak nemystifikuji jen říkám reál co jsem zjistil.a nejsem jidiný kdo má stejný problém:spotřeba kolem 8litrů
Porovnává dva různé motory(porovnej citroen 2l r.v.2006 100kw a tu octávku) nehledě na to tu spotřebu co uvádí ty dovedu s 2.2HDI r.v.2003 v automatu (jezdím s mím stylem jízdy město za 9l,ale dovedu i za 8l) pokud porovná c5II 2l tak zjistí e je spotřeba + - stejná s octávkou.
|
|
20.01.2012 16:09 -
|
2442874
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Pablik1: Dál u asi nic neře, páč tahle spotřeba je ok. ( vzhledem k tomu, e jsi psal, e s lehkou nohou by tě jízda nebavila ) Divím se, e ti pomohlo vyčitění váhy, kdy jsi předtím říkal, e ti to jezdí v pohodě ( ale teď u to asi jede lépe, ne? )
Nebo jsi měl ji tak zanesenej filtr, e ti do motoru neel vzduch?
Pablik1: Dál u asi nic neře, páč tahle spotřeba je ok. ( vzhledem k tomu, e jsi psal, e s lehkou nohou by tě jízda nebavila ) Divím se, e ti pomohlo vyčitění váhy, kdy jsi předtím říkal, e ti to jezdí v pohodě ( ale teď u to asi jede lépe, ne? :-) )
Nebo jsi měl ji tak zanesenej filtr, e ti do motoru neel vzduch? :-D
|
|
21.01.2012 07:09 -
|
2442928
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
Tony_Z napsal(a): Pablik1: Dál u asi nic neře, páč tahle spotřeba je ok. ( vzhledem k tomu, e jsi psal, e s lehkou nohou by tě jízda nebavila ) Divím se, e ti pomohlo vyčitění váhy, kdy jsi předtím říkal, e ti to jezdí v pohodě ( ale teď u to asi jede lépe, ne? ) Nebo jsi měl ji tak zanesenej filtr, e ti do motoru neel vzduch? filtr byl měněný v září a na váze byl lehký nános prachu-podle mechoe na francouze to nemusí vdy diag vyhodnotit jako poruchu protoe jde o proudění při vyích otáčkách(na očistu váhy jsem opět pouil Clean s alkoholem+aktivní pěnou,2x.nastříkat nechat působit sfouknout a namontovat)a těí noha?po zahřátí motoru tak max.do 150km...(někdy i víc)ale mecho mi potvrdil to co jsem si myslel=váha jde u pomalu do kytek,ten co měl c-5 přede mnou měnil váhu ale pouil starí z vrakáče 2,2hdi.
Pablik1: Dál u asi nic neře, páč tahle spotřeba je ok. ( vzhledem k tomu, e jsi psal, e s lehkou nohou by tě jízda nebavila ) Divím se, e ti pomohlo vyčitění váhy, kdy jsi předtím říkal, e ti to jezdí v pohodě ( ale teď u to asi jede lépe, ne? :-) ) Nebo jsi měl ji tak zanesenej filtr, e ti do motoru neel vzduch? :-D filtr byl měněný v září a na váze byl lehký nános prachu-podle mechoe na francouze to nemusí vdy diag vyhodnotit jako poruchu protoe jde o proudění při vyích otáčkách(na očistu váhy jsem opět pouil Clean s alkoholem+aktivní pěnou,2x.nastříkat nechat působit sfouknout a namontovat)a těí noha?po zahřátí motoru tak max.do 150km...(někdy i víc)ale mecho mi potvrdil to co jsem si myslel=váha jde u pomalu do kytek,ten co měl c-5 přede mnou měnil váhu ale pouil starí z vrakáče 2,2hdi.
|
|
22.02.2012 18:12 -
|
2453110
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
Tak já taky testuju a před generální opravou jsem si drel spotřebu 5.8 léto a 6.2 zima (denně 25 km-50% město a 50% a 50% rovná státovka a domů. V listopadu mám měněný vstřiky a turbo a jezdím se stejnou nohou zatím zimní provoz za 7 a to jezdím v klidu. Tak je vidět, jak příznivě ovliňují spotřebu zadřený a ucpaný vstřiky Ale měřím to dle PP zatím.
Tak já taky testuju a před generální opravou jsem si drel spotřebu 5.8 léto a 6.2 zima (denně 25 km-50% město a 50% a 50% rovná státovka a domů. V listopadu mám měněný vstřiky a turbo a jezdím se stejnou nohou zatím zimní provoz za 7 a to jezdím v klidu. Tak je vidět, jak příznivě ovliňují spotřebu zadřený a ucpaný vstřiky :-) Ale měřím to dle PP zatím.
|
|
01.03.2012 07:44 -
|
2455163
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
konečně se udělalo teplo a je to znát - V mrazech je to o 1,5l výe. Odhaduji, e najedu jetě cca 500km na nádr. Počítač odhaduje 650, ale po ránu bývá zmatený a nevrlý.
Je v tom cca50% dálnice, 15% vísky a zbytek město.
Neberte to jako rejpání, ale mam před pool rokem demontovaný FAP a takovouhle spotřebu jsem rozhodně nedocílil. Nejlepí exhalace jsou ty, který nevzniknou...
konečně se udělalo teplo a je to znát - V mrazech je to o 1,5l výe. Odhaduji, e najedu jetě cca 500km na nádr. Počítač odhaduje 650, ale po ránu bývá zmatený a nevrlý. :-)
Je v tom cca50% dálnice, 15% vísky a zbytek město.
Neberte to jako rejpání, ale mam před pool rokem demontovaný FAP a takovouhle spotřebu jsem rozhodně nedocílil. Nejlepí exhalace jsou ty, který nevzniknou... :-)
Přílohy: 2012-03-01 06.59.39 (2).JPG ( 132852b ) - |
|
01.03.2012 10:52 -
|
2455216
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Dá se i s FAPem a za méně
Ale je to jen dálnice.
Dá se i s FAPem a za méně :-d
Ale je to jen dálnice.
|
|
01.03.2012 11:43 -
|
2455227
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Pockej, az bude tepleji (vidim tam krásnejch 19 grádů) . To by byl cert, abych to nedal taky...
Pockej, az bude tepleji (vidim tam krásnejch 19 grádů) . To by byl cert, abych to nedal taky... :-)
|
|
01.03.2012 12:06 -
|
2455231
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
To mozem len ssnivat o takejto spotrebe....
To mozem len ssnivat o takejto spotrebe....
|
|
01.03.2012 14:17 -
|
2455252
|
|
jruze
|
|
|
S C5II 2.oL jsem el na 200km 1/2 dálnice/okresky (samá zatáčka kopečky) po dál. 130-140. na 4.8L (nejel jsem nějak extra na úsporu. z 2.2 jsem o 3.L vej.
S C5II 2.oL jsem el na 200km 1/2 dálnice/okresky (samá zatáčka kopečky) po dál. 130-140. na 4.8L (nejel jsem nějak extra na úsporu.;-) z 2.2 jsem o 3.L vej.
|
|
01.03.2012 17:13 -
|
2455274
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Majk-fox o vaej hej ale ja mám starý dvojliter a ten má rovnako koní ako tá 1,6. 4,3l by som spravil kebye idem 70km/h po rovinke..
Majk-fox o vaej hej ale ja mám starý dvojliter a ten má rovnako koní ako tá 1,6. 4,3l by som spravil kebye idem 70km/h po rovinke..
|
|
01.03.2012 17:46 -
|
2455283
|
|
Darja
|
|
|
Dělám klokanovi z XM anorektičku 3,0 V6 140kw a 9,9L po Praze
Dělám klokanovi z XM anorektičku :D 3,0 V6 140kw a 9,9L po Praze :-)))):-))))
|
|
01.03.2012 18:40 -
|
2455295
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
No nejsem si tak jistej jestli FAP má opravdu takový vliv na spotřebu. Kámo co má fokuse to nechal vysápnout a spotřeba stejná. Spí si myslím,e na spotřebu má vliv celkový stav motoru a hlavně vstřiky.
Já teda jsem taky schopnej jet pod 5L,ale to není ono. Jezdím normálněno, někdy mě to čapne,e by chtěl FAP provětrat..Ale jinak pohoda
No nejsem si tak jistej jestli FAP má opravdu takový vliv na spotřebu. Kámo co má fokuse to nechal vysápnout a spotřeba stejná:nevim. Spí si myslím,e na spotřebu má vliv celkový stav motoru a hlavně vstřiky.
Já teda jsem taky schopnej jet pod 5L,ale to není ono. Jezdím normálně:-))no, někdy mě to čapne,e by chtěl FAP provětrat..Ale jinak pohoda;-)
|
|
01.03.2012 18:49 -
|
2455299
|
|
Darja
|
|
|
zvýená spotřeba s FAPem je hlavně "prodejní" argument pro vytloukače FAPu. Vzhledem k tomu, e si auto přivstříkne trochu víc nafty a FAP vypálí jednou za X stovek km, nemůe brutálně ovlivnit spotřebu...
Veobecně lidi dají hodně na placebo efekt. Kdybych někomu nakecala, e kdy svoje auto třikrát oběhne skákajíc po jedné noze, sníí se mu spotřeba, tak ten dotyčnej za tejden píe, jak to líp jede a míň ere...
zvýená spotřeba s FAPem je hlavně "prodejní" argument pro vytloukače FAPu. Vzhledem k tomu, e si auto přivstříkne trochu víc nafty a FAP vypálí jednou za X stovek km, nemůe brutálně ovlivnit spotřebu...
Veobecně lidi dají hodně na placebo efekt. Kdybych někomu nakecala, e kdy svoje auto třikrát oběhne skákajíc po jedné noze, sníí se mu spotřeba, tak ten dotyčnej za tejden píe, jak to líp jede a míň ere...
|
|
01.03.2012 19:14 -
|
2455311
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Koukám e jsou věci mezi nebem a zemí. Je zajimavé, e kdy jsem odpuntoval výfuk u XMa tak, e ze tří tlumičů zůstal pouze jeden tlumič přes který vidím, tak spotřeba rapidně poklesla.
Jak píu, jsou věci mezi nebem a zemí.
Koukám e jsou věci mezi nebem a zemí. :nevim Je zajimavé, e kdy jsem odpuntoval výfuk u XMa tak, e ze tří tlumičů zůstal pouze jeden tlumič přes který vidím, tak spotřeba rapidně poklesla.
Jak píu, jsou věci mezi nebem a zemí. :nevim
|
|
| |
|
|