| | |
17.11.2011 11:22 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2425663
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Já teda ne ... koukal jsem na svoje tankování na SPOTREBY.CZ , na loňskou , první zimu s C5 a hodnoty zimní a letní spotřeby a nemám rozdíl . V létě jedu někdy za vyí , jako třeba v zimě , a v zimě třeba zase i za "letní" hodnoty . Stejně tak u Xsarky jsem jezdil celoročně za stejně . V zimě víc svítím světlama , vyhřívání , v létě zase klima ... ve finále to je stejný .
Já teda ne ... koukal jsem na svoje tankování na SPOTREBY.CZ , na loňskou , první zimu s C5 a hodnoty zimní a letní spotřeby a nemám rozdíl . V létě jedu někdy za vyí , jako třeba v zimě , a v zimě třeba zase i za "letní" hodnoty . Stejně tak u Xsarky jsem jezdil celoročně za stejně . V zimě víc svítím světlama , vyhřívání , v létě zase klima ... ve finále to je stejný .
|
|
17.11.2011 11:54 -
|
2425673
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Já,e jezdím pořád po městě a kousek dálnice cca 45km denně tak to zatím nestáhnu pod 6l. Je to samé řazení .
Já,e jezdím pořád po městě a kousek dálnice cca 45km denně tak to zatím nestáhnu pod 6l. Je to samé řazení :nevim.
|
|
17.11.2011 18:08 -
|
2425749
|
|
Gabo
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Od kupy auta som najazdil 3450km za 175,58l, spotreba vychadza 5,08l/100km
Od kupy auta som najazdil 3450km za 175,58l, spotreba vychadza 5,08l/100km :-)
|
|
17.11.2011 18:11 -
|
2425750
|
|
Pilot
|
Město: Cccc, Auto: | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Me to hrka ze 70% po meste v provozu, zbytek dalnice a ted v zime na zimnich gumach se drzim kolem 6.5 litru/100
Me to hrka ze 70% po meste v provozu, zbytek dalnice a ted v zime na zimnich gumach se drzim kolem 6.5 litru/100
|
|
17.11.2011 18:40 -
|
2425755
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Co sem to koupil jsem nalítal cca. 7000km a drím se na 10l/100km. Hlavně tatl. LPG
Ovem mám pocit, e s mrazíky a zimou za krkem to 11l/100 bude s přehledem.
Co sem to koupil jsem nalítal cca. 7000km a drím se na 10l/100km. Hlavně tatl. LPG:palec
Ovem mám pocit, e s mrazíky a zimou za krkem to 11l/100 bude s přehledem.
|
|
18.11.2011 11:14 -
|
2425827
|
|
.45acp
|
|
|
Mě se teda spotřeba pohybuje na stejných hodnotách i po přezutí na zimáky. Moná nějaká decka, ale to a při delím čase, se moná ukáe. Horí to bude, a to budeme rvát v hlubokým sněhu nebo břečce. Ale litr u nafty v těchto spí podzimních podmínkách je dost. Nemá nějakej jinej problém?
Mě se teda spotřeba pohybuje na stejných hodnotách i po přezutí na zimáky. Moná nějaká decka, ale to a při delím čase, se moná ukáe. Horí to bude, a to budeme rvát v hlubokým sněhu nebo břečce. Ale litr u nafty v těchto spí podzimních podmínkách je dost. Nemá nějakej jinej problém?
|
|
18.11.2011 11:47 -
|
2425833
|
|
Darja
|
|
|
No, zimáky nedělaj tak markantně rozdílnou spotřebu, ale spí ty teploty co jsou venku. V6 fakt nemá ráda zimu, jede jak z praku, ale spotřebu má jak velryba! U jsem na 13,1
No, zimáky nedělaj tak markantně rozdílnou spotřebu, ale spí ty teploty co jsou venku. V6 fakt nemá ráda zimu, jede jak z praku, ale spotřebu má jak velryba! :D U jsem na 13,1 :-O
|
|
18.11.2011 11:52 -
|
2425834
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
.45acp napsal(a): Mě se teda spotřeba pohybuje na stejných hodnotách i po přezutí na zimáky. Moná nějaká decka, ale to a při delím čase, se moná ukáe. Horí to bude, a to budeme rvát v hlubokým sněhu nebo břečce. Ale litr u nafty v těchto spí podzimních podmínkách je dost. Nemá nějakej jinej problém? marné v-6si veme svoje je to určitá platba za výkon ale myslím Darjo e vý u nepůjde-ale to musí vědět sama má ho u nějaký pátek.no a já se stále motám 8,2-8,5(2,0hdi)je to divný
Mě se teda spotřeba pohybuje na stejných hodnotách i po přezutí na zimáky. Moná nějaká decka, ale to a při delím čase, se moná ukáe. Horí to bude, a to budeme rvát v hlubokým sněhu nebo břečce. Ale litr u nafty v těchto spí podzimních podmínkách je dost. Nemá nějakej jinej problém? marné v-6si veme svoje je to určitá platba za výkon ale myslím Darjo e vý u nepůjde-ale to musí vědět sama má ho u nějaký pátek.no a já se stále motám 8,2-8,5(2,0hdi)je to divný:-(
|
|
18.11.2011 12:13 -
|
2425842
|
|
Darja
|
|
|
No vej to jetě popoleze, a budou teploty ráno hodně pod nulou, přeci jen jezdím do práce na 7dmou a to je porádní kosa. Dálky jsou v poho,a le ty couračky městem, kde se to pořádně neohřeje, to je na pytel.U jsem měla tiky v oku jako koupit nějakou malou krabičku s litrovým motorem na to jedění do práce, ale zjistila jsem, e v malým autě jsem jako klaustrofobik v zaseklým vejtahu
No vej to jetě popoleze, a budou teploty ráno hodně pod nulou, přeci jen jezdím do práce na 7dmou a to je porádní kosa. Dálky jsou v poho,a le ty couračky městem, kde se to pořádně neohřeje, to je na pytel.U jsem měla tiky v oku jako koupit nějakou malou krabičku s litrovým motorem na to jedění do práce, ale zjistila jsem, e v malým autě jsem jako klaustrofobik v zaseklým vejtahu :D
|
|
18.11.2011 12:22 -
|
2425844
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Já jel minulou sobotu do Prahy a Brno - Praha bylo tam 6.8l průměr, ne jsem dojel do Brna, tak to vylezlo na 7l O.o tak jsem si říkal, co je patně, vítr ádnej... no a v týdnu na obvyklé trase 10km tam a 10 zpátky to bylo za est litrů na sto... tak nevim co blbne
Já jel minulou sobotu do Prahy a Brno - Praha bylo tam 6.8l průměr, ne jsem dojel do Brna, tak to vylezlo na 7l O.o tak jsem si říkal, co je patně, vítr ádnej... no a v týdnu na obvyklé trase 10km tam a 10 zpátky to bylo za est litrů na sto... tak nevim co blbne :nevim
|
|
18.11.2011 12:29 -
|
2425848
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
Darja napsal(a): No vej to jetě popoleze, a budou teploty ráno hodně pod nulou, přeci jen jezdím do práce na 7dmou a to je porádní kosa. Dálky jsou v poho,a le ty couračky městem, kde se to pořádně neohřeje, to je na pytel.U jsem měla tiky v oku jako koupit nějakou malou krabičku s litrovým motorem na to jedění do práce, ale zjistila jsem, e v malým autě jsem jako klaustrofobik v zaseklým vejtahu e by smart?kámo kůpil smart city kupé a dobré ihadlo ale krasavec.Darjo klikni na LIDE.CZtunnningman1 a jsou tam fotečky toho legračního autka
No vej to jetě popoleze, a budou teploty ráno hodně pod nulou, přeci jen jezdím do práce na 7dmou a to je porádní kosa. Dálky jsou v poho,a le ty couračky městem, kde se to pořádně neohřeje, to je na pytel.U jsem měla tiky v oku jako koupit nějakou malou krabičku s litrovým motorem na to jedění do práce, ale zjistila jsem, e v malým autě jsem jako klaustrofobik v zaseklým vejtahu :D e by smart?kámo kůpil smart city kupé a dobré ihadlo ale krasavec.Darjo klikni na LIDE.CZtunnningman1 a jsou tam fotečky toho legračního autka
|
|
18.11.2011 12:46 -
|
2425849
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Ta Pablikova spotřeba mě nějak děsí, jak to dělá, e ti to tolik papá? To jezdí stále jen po městě nebo krátké trasy?
Teď, co mám nalitou poslední nádr, tak prvních 50km bylo za 4,2l/100km ( čistě okreska max 80km/h ), při 350km jsem měl 5,0l/100km ( přidaná dálnice 100-110km/h ). Pak jsem něco odpendloval po městě a do Prahy na 550km - 5,5l/100km. No a začalo mrznout, půl město, půl okreska a jsem na 750km - 6,3l/km. Aby se to takhle zvedo, tak jsem musel také jezdit za více jak 8l/100km. Mrazíky na krátkejch trasách se rozhodně projevili. a to jsem po ujetých 500km na nádr myslel, e aspiruji na osobní rekord ve spotřebě ( na celou nádr ). Kuloví zima mi to zmrila
Za nejméně se mi povedlo jezdit v Itálii a to bylo 400km v průměru za 4,5l/100km ( rovinatý terén, rychlost od 50km/h do 90km/h, vesměs okresky ) - pak jsem dobral plnou a jel domu, take jsem to nedoměřil...
Darjo, aby tě to jednou neseralo ten tvůj otesánek
Ta Pablikova spotřeba mě nějak děsí, jak to dělá, e ti to tolik papá? To jezdí stále jen po městě nebo krátké trasy?
Teď, co mám nalitou poslední nádr, tak prvních 50km bylo za 4,2l/100km ( čistě okreska max 80km/h ), při 350km jsem měl 5,0l/100km ( přidaná dálnice 100-110km/h ). Pak jsem něco odpendloval po městě a do Prahy na 550km - 5,5l/100km. No a začalo mrznout, půl město, půl okreska a jsem na 750km - 6,3l/km. Aby se to takhle zvedo, tak jsem musel také jezdit za více jak 8l/100km. Mrazíky na krátkejch trasách se rozhodně projevili. a to jsem po ujetých 500km na nádr myslel, e aspiruji na osobní rekord ve spotřebě ( na celou nádr ). Kuloví zima mi to zmrila :-)
Za nejméně se mi povedlo jezdit v Itálii a to bylo 400km v průměru za 4,5l/100km ( rovinatý terén, rychlost od 50km/h do 90km/h, vesměs okresky ) - pak jsem dobral plnou a jel domu, take jsem to nedoměřil... :-(
Darjo, aby tě to jednou neseralo ten tvůj otesánek :-D
|
|
18.11.2011 13:13 -
|
2425850
|
|
Pablik1
|
|
|
Tony_Z napsal(a): Ta Pablikova spotřeba mě nějak děsí, jak to dělá, e ti to tolik papá? To jezdí stále jen po městě nebo krátké trasy? Teď, co mám nalitou poslední nádr, tak prvních 50km bylo za 4,2l/100km ( čistě okreska max 80km/h ), při 350km jsem měl 5,0l/100km ( přidaná dálnice 100-110km/h ). Pak jsem něco odpendloval po městě a do Prahy na 550km - 5,5l/100km. No a začalo mrznout, půl město, půl okreska a jsem na 750km - 6,3l/km. Aby se to takhle zvedo, tak jsem musel také jezdit za více jak 8l/100km. Mrazíky na krátkejch trasách se rozhodně projevili. a to jsem po ujetých 500km na nádr myslel, e aspiruji na osobní rekord ve spotřebě ( na celou nádr ). Kuloví zima mi to zmrila Za nejméně se mi povedlo jezdit v Itálii a to bylo 400km v průměru za 4,5l/100km ( rovinatý terén, rychlost od 50km/h do 90km/h, vesměs okresky ) - pak jsem dobral plnou a jel domu, take jsem to nedoměřil... Darjo, aby tě to jednou neseralo ten tvůj otesánek nevímco to dělá ale ted jsem nalil plnou a budu čekat jinak jedu cca.1km městem a zbytek po rychlostce do práce(max.povolená tam je 80!)cesta do práce asi 8km.u jsem se odnaučil jezdit jak s benálem ale nechce to dolů...zase na druhou stranu by mě nebavilo mít zapíchlé oči do spotřeby a jet tak abych etřil.nehoním to,lehce plyn do 2tis./ot.ale stejně PATNĚ nevím na kolik se můu spolehnout na p.c.ale v kadém případě nevím proč má to spotřebu(pokud beru v potaz p.c.)nií se studeným motorem ne se zahřátým DIVNÝ
Ta Pablikova spotřeba mě nějak děsí, jak to dělá, e ti to tolik papá? To jezdí stále jen po městě nebo krátké trasy? Teď, co mám nalitou poslední nádr, tak prvních 50km bylo za 4,2l/100km ( čistě okreska max 80km/h ), při 350km jsem měl 5,0l/100km ( přidaná dálnice 100-110km/h ). Pak jsem něco odpendloval po městě a do Prahy na 550km - 5,5l/100km. No a začalo mrznout, půl město, půl okreska a jsem na 750km - 6,3l/km. Aby se to takhle zvedo, tak jsem musel také jezdit za více jak 8l/100km. Mrazíky na krátkejch trasách se rozhodně projevili. a to jsem po ujetých 500km na nádr myslel, e aspiruji na osobní rekord ve spotřebě ( na celou nádr ). Kuloví zima mi to zmrila :-) Za nejméně se mi povedlo jezdit v Itálii a to bylo 400km v průměru za 4,5l/100km ( rovinatý terén, rychlost od 50km/h do 90km/h, vesměs okresky ) - pak jsem dobral plnou a jel domu, take jsem to nedoměřil... :-( Darjo, aby tě to jednou neseralo ten tvůj otesánek :-D nevímco to dělá ale ted jsem nalil plnou a budu čekat jinak jedu cca.1km městem a zbytek po rychlostce do práce(max.povolená tam je 80!)cesta do práce asi 8km.u jsem se odnaučil jezdit jak s benálem ale nechce to dolů...zase na druhou stranu by mě nebavilo mít zapíchlé oči do spotřeby a jet tak abych etřil.nehoním to,lehce plyn do 2tis./ot.ale stejně PATNĚ:-( nevím na kolik se můu spolehnout na p.c.ale v kadém případě nevím proč má to spotřebu(pokud beru v potaz p.c.)nií se studeným motorem ne se zahřátým DIVNÝ:nevim
|
|
18.11.2011 13:23 -
|
2425852
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Pablik: Dojeď tu nádr a spočítej. Aby jsi měl jistotu jestli ti nekecá palubák. Pokud nekecá, tak bys to měl určitě řeit, jestli jezdí větinou 80km/h plynulou jízdou, tak 8l/100km je příli. Při 80km/h se zahřátým motorem a rovince jsem cca na 4,3l/100km - dle palubáku ( nekecá mi, podle měření plná/rázdná/plná jde přesně - dříve mi kecal o 1l/100km ukazoval více), při 130km/h cca 6,5l/100km a při 190km/h 14,5l/100km.
Pablik: Dojeď tu nádr a spočítej. Aby jsi měl jistotu jestli ti nekecá palubák. Pokud nekecá, tak bys to měl určitě řeit, jestli jezdí větinou 80km/h plynulou jízdou, tak 8l/100km je příli. Při 80km/h se zahřátým motorem a rovince jsem cca na 4,3l/100km - dle palubáku ( nekecá mi, podle měření plná/rázdná/plná jde přesně - dříve mi kecal o 1l/100km ukazoval více), při 130km/h cca 6,5l/100km a při 190km/h 14,5l/100km. :-)
|
|
18.11.2011 18:51 -
|
2425880
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Pablik1: Moná je jetě i rozdíl ve spotřebě mezi verzí 5.dveř a Break. Dnes jak jsem byl u tebe(pro ten VIF a nálepku, za co MOC děkuji) tak jsem si viml, e má Break (moná opravit v podpisu - profil), fakt jsem myslel e má liftback, ne jsem ho u domu viděl. A druhá věc, co můe mít vliv na spotřebu, mluvili jsme o té tvoji hláce "Antipollution fault", e má prý seknutý EGR ventil. Moná a to bude opravené, tak to bude i méně "rát".
Pablik1: Moná je jetě i rozdíl ve spotřebě mezi verzí 5.dveř a Break. Dnes jak jsem byl u tebe(pro ten VIF a nálepku, za co MOC děkuji) tak jsem si viml, e má Break (moná opravit v podpisu - profil), fakt jsem myslel e má liftback, ne jsem ho u domu viděl. A druhá věc, co můe mít vliv na spotřebu, mluvili jsme o té tvoji hláce "Antipollution fault", e má prý seknutý EGR ventil. Moná a to bude opravené, tak to bude i méně "rát".
|
|
18.11.2011 21:32 -
|
2425912
|
|
Pablik1
|
|
|
JirkaŘ napsal(a): Pablik1: Moná je jetě i rozdíl ve spotřebě mezi verzí 5.dveř a Break. Dnes jak jsem byl u tebe(pro ten VIF a nálepku, za co MOC děkuji) tak jsem si viml, e má Break (moná opravit v podpisu - profil), fakt jsem myslel e má liftback, ne jsem ho u domu viděl. A druhá věc, co můe mít vliv na spotřebu, mluvili jsme o té tvoji hláce "Antipollution fault", e má prý seknutý EGR ventil. Moná a to bude opravené, tak to bude i méně "rát". jj.toberu ale 2 litry ropy je moc i na nějaké blikátka....
Pablik1: Moná je jetě i rozdíl ve spotřebě mezi verzí 5.dveř a Break. Dnes jak jsem byl u tebe(pro ten VIF a nálepku, za co MOC děkuji) tak jsem si viml, e má Break (moná opravit v podpisu - profil), fakt jsem myslel e má liftback, ne jsem ho u domu viděl. A druhá věc, co můe mít vliv na spotřebu, mluvili jsme o té tvoji hláce "Antipollution fault", e má prý seknutý EGR ventil. Moná a to bude opravené, tak to bude i méně "rát". jj.toberu ale 2 litry ropy je moc i na nějaké blikátka....
|
|
18.11.2011 21:34 -
|
2425915
|
|
jumep
|
|
|
Pablik1 napsal(a): JirkaŘ napsal(a): Pablik1: Moná je jetě i rozdíl ve spotřebě mezi verzí 5.dveř a Break. Dnes jak jsem byl u tebe(pro ten VIF a nálepku, za co MOC děkuji) tak jsem si viml, e má Break (moná opravit v podpisu - profil), fakt jsem myslel e má liftback, ne jsem ho u domu viděl. A druhá věc, co můe mít vliv na spotřebu, mluvili jsme o té tvoji hláce "Antipollution fault", e má prý seknutý EGR ventil. Moná a to bude opravené, tak to bude i méně "rát". jj.toberu ale 2 litry ropy je moc i na nějaké blikátka....
ak tam mas akykolvek problem, tak nemozes pozerat na spotrebu, ale riesit problem a az potom sledovat spotrebu
ak tam mas akykolvek problem, tak nemozes pozerat na spotrebu, ale riesit problem a az potom sledovat spotrebu
|
|
| |
|
|