Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Všeobecná NE-technická diskuze o C5 / Spotřeba - všeobecně
|< < 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 ... 94 > >|
13.11.2011 22:27 - Re: Spotřeba - všeobecně 2424988
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
Pablik1 - nerob tu chapos, tebe som odpisal, ze ked klesne rychlost pod 30 km/h, tj. ostavas stat niekde na krizovatke, vtedy ti na displayi moze zostat "vysiet" nejaka hodnota, je to len tym ze si presiel do rychlosti v akej sa nepocita spotreba nejakym sposobom ... je to normalne, po vymacknuti spojky alebo dlhsom stati sa to zasa da na -/-l

tu teraz bola otazka o brzdeni motorom, tj.
idem dole kopcom, mam zaradenu rychlost a teda brzdim motorom, pocitac prestane davkovat do valcov akukolvek naftu az k otackam tusim 1200 ked pomali zacne nieco davkovat ... preto je spotreba dole kopcom 0.0l, ked vyradim rychlost tak volnobezne otacky motora maju spotrebu 0.5 a viac l/100km

toto su diametralne odlisne veci

13.11.2011 22:30 - Re: Spotřeba - všeobecně 2424990
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Pablik1 napsal(a):
zhrado napsal(a):
Ved lebo ked ides na volnobeh motor musi daco zrat aby motor isiel. no a cim ides rychlejsie tak tym je spotreba v litroch na 100km mensia. a cim ides pomalsie tak tym vacsia. a ked brzdis motorom tak je 0 lebo je vstrekovanie vypnute.
ha divné já myslel že když brzdím motorem=nežere protože brzdím tím že nežere!c-5 nemá volnoběžku(trabant+waras)pokud by něco bral při brždění tak budeš nabírat rychlost.a mi ukazuje autí nulovou spotřebu při volnoběhu,tak to mám asi pokažené mělo by ukazovat spotřebu...uvidíme třeba se ozve se někdo z těch co už mě léčili z mého milného názoru.ale nemůže motor mít spotřebu když ho použiji jako brzdu!!!

No aktuání spotřeba se propočítává tuším každých 20-30 vteřin - k běhu motoru potřebuješ nějaké min.palivo.No na volnoběh ti za noc sežere půl nádrže a momentálka přitom bude na 0 -(jednou jsem si večer nastartoval auto aby se ohřálo a usnul -ráno bylo půl nádrže v čoudu).Jestli se zavře nafta při brždění motorem to netuším - podle mne ne - jak by potom elektronika poznala že jsem zrovna vyřadil?(mám AP a ani jsem toto zrovna nikdy nestudoval) a skutečně ukazuje až od nějaké rychlosti.

13.11.2011 22:35 - Re: Spotřeba - všeobecně 2424993
jumep

aktualna spotreba sa pocita kazde 2 sekundy

elektronika zavre privod paliva (jednoducho vstrekovace nic nedavkuju) do urcitych otacok - takze to skutocne nic dole kopcom pri brzdeni motorom nezere

stare auta to z principu tak robit nemohli, karburator mal stale volnobeznu trysku a diesel, pokial nemal motorovku, rovnako davkoval minimalne mnozstvo paliva ...

13.11.2011 22:40 - Re: Spotřeba - všeobecně 2424996
Pablik1
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 731

99 Poslat soukromou zprávu
volnoběh beru,spotřeba musí být ale brždění motorem...no nevím.snad tam nějaká je ale tak na úrovni provozních ztrát.jak by potom mohl motor brzdit pokud má odběr phm?no nebudu to řešit je to asi názor versus názor.alle dík P.(p.s.je to můj první diesel co bych si chtěl ponechat dlouhodobě,beru v potaz co vím u benzínu)

13.11.2011 22:41 - Re: Spotřeba - všeobecně 2424998
zhrado
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SXPočet příspěvků: 767
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Aktualna spotreba je zobrazovana v podstate v realnom case s miernym opozdenym aby to tam neskakalo.
Za noc neverim, ze zozere pol nadrze, to je 30 litrov a to by bola "polarna" noc Spotreba na volnobeh je + - jeden liter na hodinu nafty.
A jasne ze spotreba pri brzdeni motorom je 0 a to u kazdeho auta co ma vstrekovanie a aj ked je automat.
A počitac to pozna zo snimacov.

13.11.2011 22:51 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425002
Pablik1

já se omlovám za zbytečně promrhaný čas až ted jsem si pořádně přečetl otázku:tazatel píše s vyřazeným kvaltem že má odběr phm(nechápu ale důvod proč to dělá)ale i tak pokud se mi nesekne spotřeba co jsi mi napsal jumpe tak tam mám --:-i na volnoběh ale to může být i (podle mě)malým odběrem phm že to nestojí p.c.za to aby to počítal

13.11.2011 22:51 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425003
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

U??vate? Poslat soukromou zprávu
zhrado napsal(a):
Aktualna spotreba je zobrazovana v podstate v realnom case s miernym opozdenym aby to tam neskakalo.
Za noc neverim, ze zozere pol nadrze, to je 30 litrov a to by bola "polarna" noc Spotreba na volnobeh je + - jeden liter na hodinu nafty.
A jasne ze spotreba pri brzdeni motorom je 0 a to u kazdeho auta co ma vstrekovanie a aj ked je automat.
A počitac to pozna zo snimacov.

Zkus se podívat v měřených hodnotách (za jízdy a brzdění motorem) na korekce vstřikovačů - jestli dorovnává není nula a jestli je zavřený regulátor tlaku.(půl nádrže bylo jen obrazně)

13.11.2011 22:53 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425004
jumep

este raz

benzin:
stary karburatorovy system je jasny, tam to skutocne nemoze ist na 0, principom funkcnosti karburatora atd. je to nemozne; podtlak nasava beznin cez volnobeznu trysku a brzdi sa s volnobeznou davkou paliva, mozno este vacsou ak vznikne vacsi podtlak

hociakake vstrekovanie, ci uz jednobod, alebo sucastny viacbod = vstrekovanie = vstrekovace, tieto su ovaladane elektricky, tj. elektricky otvarane na urcitu dobu, tato doba = presna davka paliva
ak nie je pozadovane ziadne palivo, tj. idem dole kopcom a brzdim motorom, je vypnute akekolvek davkovanie a nie je spotrebovavane ziadne palivo = spotreba 0

diesel:
stary system - v cerpadle sa natoci piestik a tolko paliva je priamo z cerpadla cez vstrekovac davane do valca
je viac variant toho, ale vzdy je to o tom istom, len inak spravene, tj. minimalna davka je volnobezna ktora je tam vzdy po pusteni plynu ... cerpadlo sa natoci do volnobehu a brzdi sa s volnobeznou davkou paliva, nakladiaky boli vybavene motorovou brzdou, pri pouziti ktorej sa zavrelo uplne cerpadlo a upchal vyfuk, vtedy spotreba bola 0, ale v osobnych autach sa to nepouzivalo

common rail a teda novy system: cerpadlom sa vytvori jednotny tlak v rampe z ktorej su napajane vsetky vstrekovace sucastne. davkovanie do valcov zabezpecuje elektronika ovaladanim otvorenia ventilu toho ktoreho vstrekovaca, cize rovnako ako pri benzine, ak nepotrebuje ziadne palivo na dosiahnutie pozadovanych otacok, tak do valca nevstrekne uplne nic .. preto je spotreba 0.0

--

presne minimalne otacky kedy to nieco zacne vstrekovat neviem ale mam dojem ze je to 1200 otacok, odtialto nizsie uz tiez neni spotreba 0 (to ale vidis na palubaku)

a ako u ktoreho vyrobcu sa spotreba aktualna pocita az od nejakej rychlosti

edit: a k tej aktualnej spotrebe, nechce sa mi to hladat, viem ze som to cital, je pocitana v nasich autach kazde 2 sekundy, nie je tam vobec nic o spozdeni a podobne, realne sa to ani inak neda pocitat

13.11.2011 22:56 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425009
zhrado
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SXPočet příspěvků: 767
Korekcia je aktívna len do 1100 ci kolko otacok, nie? Regulator neviem v akom je stadiu, ide o to ze nevstrekuje pre deceleracii.

13.11.2011 23:02 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425010
Pablik1

zhrado napsal(a):
Korekcia je aktívna len do 1100 ci kolko otacok, nie? Regulator neviem v akom je stadiu, ide o to ze nevstrekuje pre deceleracii.
no ale stejně mi nejde do hlavy to že píše tazatel spotřebu tak vysokou na volnoběh...a taky to že nepoužívá motor na brždění-nevím ale mi zachránilo život mít zařazenou rychlostod plným kotlemjsem ujel kamionu kde usnul řidič,dojížděl jsem do křižovatky a za mnou nebržděných 20tun a stále nebrzdil p.s.malá odbočka od tématu pardon.a navíc v zimě bez motor.brzdy celkem o hubu(mimo téma)

14.11.2011 08:25 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425028
Tony_Z
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002)Počet příspěvků: 519

Pablik1: Když pojedeš pod 30Km/h, tak ti to může ukazovat téměř cokoliv. Pod 30Km/h to totiž nic nepočítá, žádná spotřeba se neukazuje - to co tam vidíš svítit jsou staré údaje, které neplatí.
Teď ti vysvětlím, proč to neukazuje spotřebu, když stojíš. Naše kousky neukazují hodinovou spotřeby ( kolik to žere za hodinu ), ale pouze počet litrů na 100km. Kolik si myslíš, že by jsi měl spotřebu na volnoběh, když stojíš na místě a nehýbeš se ( při tomto způsobu měření )??? NEKONEČNO litrů/100km číselně třeba takto : 1000000000000000000000000000000l/100km, proto to při stání na místě na volnoběh neukazuje a použitelné měření začíná až od 30km/h.

U některých aut se přepíná mezi spotřebou kilometrouvou ( to je když jede ) a pak hodinovou ( když stojí na místě nebo jede velmi pomalu ) - to ale není nᚠpřípad. Už chňápeš?

Do dlouhodobé spotřeby se počítá, ale i spotřeba při stání, páč to tam je počítáno z celkového nájezdu a to je možné. Jestli si to chceš vyzkoušet, tak si vynuluj palubák nastartuj motor - stůj na místě, dej si cigárko a potom se koukni na dlouhodobou spotřebu. To teprve uvidíš číslíčka

14.11.2011 08:56 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425029
Pablik1

Tony_Z napsal(a):
Pablik1: Když pojedeš pod 30Km/h, tak ti to může ukazovat téměř cokoliv. Pod 30Km/h to totiž nic nepočítá, žádná spotřeba se neukazuje - to co tam vidíš svítit jsou staré údaje, které neplatí. Teď ti vysvětlím, proč to neukazuje spotřebu, když stojíš. Naše kousky neukazují hodinovou spotřeby ( kolik to žere za hodinu ), ale pouze počet litrů na 100km. Kolik si myslíš, že by jsi měl spotřebu na volnoběh, když stojíš na místě a nehýbeš se ( při tomto způsobu měření )??? NEKONEČNO litrů/100km číselně třeba takto : 1000000000000000000000000000000l/100km, proto to při stání na místě na volnoběh neukazuje a použitelné měření začíná až od 30km/h. U některých aut se přepíná mezi spotřebou kilometrouvou ( to je když jede ) a pak hodinovou ( když stojí na místě nebo jede velmi pomalu ) - to ale není nᚠpřípad. Už chňápeš? Do dlouhodobé spotřeby se počítá, ale i spotřeba při stání, páč to tam je počítáno z celkového nájezdu a to je možné. Jestli si to chceš vyzkoušet, tak si vynuluj palubák nastartuj motor - stůj na místě, dej si cigárko a potom se koukni na dlouhodobou spotřebu. To teprve uvidíš číslíčka
Tak z toho jsem jelen na jednu stranu to počítá litry:kilometry a na druhou stranu to počítá hodinovou spotřebu a přitom ji to neumí počítat...ále co to už jsme někde jinde a tazatel tady taky není.

14.11.2011 09:22 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425031
Tony_Z
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002)Počet příspěvků: 519

Pablik: Tak ještě jednou: Hodinovou spotřebu naše auta nepočítají. Psal jsem, že hodinová spotřeba na palubáku není nᚠpřípad.

14.11.2011 09:34 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425036
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Nikdo neřekl, že to neumí hodinovou spotřebu počítat, ale že ji to neukazuje. Samozřejmě že počítač ví, kolik se do motoru nacpalo nafty za nějakou dobu, co auto stálo s nastartovaným motorem, ale snad nechceš, aby ti to na displayi ukazovalo? Nejmᚠbagr, kterej pracuje na místě, ale auto, který pracuje za jízdy. Takže spotřeba se zobrazuje v jednotkách litry/km. Ale pokud se podívᚠna dlouhodobou spotřebu, tak tam se ti zobrazí veškerý spotřebovaný palivo a všechny ujetý km a to od doby posledního vynulování počítadla. A jestli to ještě nechápeš, tak už se na to vykašli, nepočítej, nehledej, jen jezdi. A až dojde nafta, kup novou a jezdi dál. Budeš mít míň starostí a klid v duši.

14.11.2011 12:23 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425043
M.P
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kWPočet příspěvků: 432

Já to chápu , tak jen jezdím a občas počítám ... A dnes když už jsem od plné měl víc než 1000 kiláků a stále se nerozsvítila oranžová kontrolka , jsem začal mít pochybnosti o jejím fungování . Než jsem zajel pro Vervu , tak se rozsvítila ... tankováno 59 l a ujeto 1030 km ... spokojenost , stovku bych na to co bylo v nádrži ještě udělal a 5,7 na sto je taky dost dobrý

14.11.2011 12:56 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425045
Pablik1

M.P napsal(a):
Já to chápu , tak jen jezdím a občas počítám ... A dnes když už jsem od plné měl víc než 1000 kiláků a stále se nerozsvítila oranžová kontrolka , jsem začal mít pochybnosti o jejím fungování . Než jsem zajel pro Vervu , tak se rozsvítila ... tankováno 59 l a ujeto 1030 km ... spokojenost , stovku bych na to co bylo v nádrži ještě udělal a 5,7 na sto je taky dost dobrý
už jsem se nechtěl sem vracet ale tak nějak musím pochválit vaše spotřeby já se pohybuji řádově o 2litry nahoru,tak zkusím co mi radil tady někdo a dám plnou ale musím počkat až dorazí z NETíku VIf a pak to poměřím km x plná nádrž=výsledek.

14.11.2011 13:46 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425051
M.P
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kWPočet příspěvků: 432

Já jen chtěl diskuzi nasměrovat správným směrem , ta debata o údajích z BC na volnoběh je o ničem ...
A mimochodem , já jezdím jen od plné do plné ... nějaké cmrndání po pár litrech za dvě stovky a počítání spotřeby je vo ničem ( tím nemyslím nikoho konkrétního , nereaguji na poslední příspěvek , jen jsem chtěl říct že pokud se nepočítá spotřeba od plna hrdla do plna hrdla , je to měření a počítání k ho... )
.link.

17.11.2011 10:45 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425641
řepák
Město: Praha 6, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SXPočet příspěvků: 105

Taky sem chtěl dávat spotřebu tam co ty , ale tak nějak mě omrzelo vypisovat , styl jízdy , poměr město-venek ... tady je to jednodušší a mě to stačí . Kdybych šel do detailu tak bych ve finále auto prodal a jezdil na kole ev. na koni , tan jezdí i na vodu

17.11.2011 10:50 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425645
Darja
Město: Uhříněves, Auto: Ford FiestaPočet příspěvků: 3297

tak co, už pocitujete na spotřebě zimu? Já teda markantně Nějak se to rozežralo

17.11.2011 11:05 - Re: Spotřeba - všeobecně 2425652
řepák
Město: Praha 6, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SXPočet příspěvků: 105

Nééé, u osobáku tedy u C5
U dodáfky tak trochu . Asi o litr .

|< < 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 ... 94 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator