| | |
02.11.2011 09:03 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2423083
|
|
Nesebr
|
|
|
Tak nae C5 I. 2.0 HDi Break od II/2011 do X/2011 najeto cca 15 tkm. Průměrná spotřeba dle tankováni v deníku vozidla na C5clubu, poctivě vyplňovaného činí 5,81 l/100 km.
Jeděno skoro denně v Ostravě do a z práce cca 36 km, občas výlet do Beskyd a dovolená v Chorvatsku.
Před C5 byla Xantia 2.0 HDi Berline se spotřebou 5,92 l/100 km.
Tak nae C5 I. 2.0 HDi Break od II/2011 do X/2011 najeto cca 15 tkm. Průměrná spotřeba dle tankováni v deníku vozidla na C5clubu, poctivě vyplňovaného činí 5,81 l/100 km.
Jeděno skoro denně v Ostravě do a z práce cca 36 km, občas výlet do Beskyd a dovolená v Chorvatsku.
Před C5 byla Xantia 2.0 HDi Berline se spotřebou 5,92 l/100 km.
|
|
02.11.2011 09:31 -
|
2423090
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
7,7 na město je dobrý, to já jezdit po město, tak to půjde přes 9 určitě...bohuel
7,7 na město je dobrý, to já jezdit po město, tak to půjde přes 9 určitě...bohuel
|
|
02.11.2011 09:39 -
|
2423092
|
|
jumep
|
|
|
Pablik1 napsal(a): já se motám na prum.:8,1-8,2l/100km,tak mě napadá jestli to není zbytečně moc???a sem tam se mi stane e na volnoběh zůstane okamitá spotřeba zaseklá na nějaké hodnotě(např.3,1)a nespadne to do nuly.tak si myslím jestli náhodou mi to nezapočítává do průměru.je to moné?
toto je krasny blud
ostane to tam pri dobrzdovani atd. ziadna tragedia a ziadne zapocitavanie do priemeru ...
skus si pocitat realnu spotrebu a potom uvazuj ci je nieco zle (kolko prejdes na plnu nadrz? )
spotrebu ovplyvnuje par faktorov a to aj do plusu aj do minusu
zakladny - vstrekovace - ak budu pripchate trysky napr. tak do valca pojde menej nafty a tym to sice bude lenivsie, ale bude aj nizsia spotreba, opacne, ak budu zodrate a bude to davkovat viac nafty + bude zle rozprasovana, spotreba bude vyssia, auto teoreticky zivsie (kvoli zlemu rozprasovaniu nemusi byt zivsie) a bude to hodne viac dymit
potom je tu celkovy stav auta, nahustenie pneu / ich velkost, vyfukove potrubie, filtre, vaha ... da sa menovat donekonecna
a v neposlednej rade je to zlozvyk drzat auto v nizkych alebo vysokych otackach
ps. 79kw motor je prave RHS - s FAPom, 80kw je RHZ bez FAPu
toto je krasny blud :)
ostane to tam pri dobrzdovani atd. ziadna tragedia a ziadne zapocitavanie do priemeru ...
skus si pocitat realnu spotrebu a potom uvazuj ci je nieco zle (kolko prejdes na plnu nadrz? )
spotrebu ovplyvnuje par faktorov a to aj do plusu aj do minusu
zakladny - vstrekovace - ak budu pripchate trysky napr. tak do valca pojde menej nafty a tym to sice bude lenivsie, ale bude aj nizsia spotreba, opacne, ak budu zodrate a bude to davkovat viac nafty + bude zle rozprasovana, spotreba bude vyssia, auto teoreticky zivsie (kvoli zlemu rozprasovaniu nemusi byt zivsie) a bude to hodne viac dymit
potom je tu celkovy stav auta, nahustenie pneu / ich velkost, vyfukove potrubie, filtre, vaha ... da sa menovat donekonecna
a v neposlednej rade je to zlozvyk drzat auto v nizkych alebo vysokych otackach
ps. 79kw motor je prave RHS - s FAPom, 80kw je RHZ bez FAPu
|
|
02.11.2011 09:50 -
|
2423093
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
já to myslel stou zaseklou spotřebou tak e:ikdy u auto stojí=stále to ukazuje spotřebu(ne vdy,1x.na 100 zastavení to fakt nevím)a ty hodnoty co ukazuje p.c. jsou různé od 2litrůa po 5litrů.podotýkám e otáčky jsou na volnoběh.dnes to řeím tak e pokud ta spotřeba zůstane seklá popojedu kousek do předu(jen pohnout autem a spadne to do nuly _ _:_)
já to myslel stou zaseklou spotřebou tak e:ikdy u auto stojí=stále to ukazuje spotřebu(ne vdy,1x.na 100 zastavení to fakt nevím)a ty hodnoty co ukazuje p.c. jsou různé od 2litrůa po 5litrů.podotýkám e otáčky jsou na volnoběh.dnes to řeím tak e pokud ta spotřeba zůstane seklá popojedu kousek do předu(jen pohnout autem a spadne to do nuly _ _:_)
|
|
02.11.2011 09:59 -
|
2423095
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
Dutch napsal(a): 7,7 na město je dobrý, to já jezdit po město, tak to půjde přes 9 určitě...bohuel tak to bych vůbec neřeil 7,7nebo8,2 stačí o 3přechody a 2semafory navíc a je to 8,2 nehledě na můj větí odběr el.proudu(hudba)ale na druhou stranu ani v létě nejezdím s klimou.ale měl jsem jiný vůz 4,8l(diesel)kde městská byla 13,5 ale průměrnou jsem měl do 10l.
7,7 na město je dobrý, to já jezdit po město, tak to půjde přes 9 určitě...bohuel tak to bych vůbec neřeil 7,7nebo8,2 stačí o 3přechody a 2semafory navíc a je to 8,2 nehledě na můj větí odběr el.proudu(hudba)ale na druhou stranu ani v létě nejezdím s klimou.ale měl jsem jiný vůz 4,8l(diesel)kde městská byla 13,5 ale průměrnou jsem měl do 10l.
|
|
13.11.2011 19:59 -
|
2424914
|
|
kotysek
|
Město: Mohelnice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ahoj vichni v pátek jsem vyrazil na trip po ČR. Jel jsem od sebe tzn. z Mohelnice do Domalic pro letní elektrony cesta tam spodem mimo dálnici po okreskách 346 Km průměrná spotřeba 6.3 l za hodinku návrat přes Plzeň - Praha - Hradec Králové - Vysoké Mýto - Moravská Třebová - Mohelnice více méně dálničním tempem ( v noci jsem to upal ) cesta zpět 377 Km a spotřeba se zvedla na 6.7 l ( jinak jsem byl mile překvapen, protoe jsem se doposud nedostal pod 7.2 l )
Ahoj vichni v pátek jsem vyrazil na trip po ČR. Jel jsem od sebe tzn. z Mohelnice do Domalic pro letní elektrony cesta tam spodem mimo dálnici po okreskách 346 Km průměrná spotřeba 6.3 l za hodinku návrat přes Plzeň - Praha - Hradec Králové - Vysoké Mýto - Moravská Třebová - Mohelnice více méně dálničním tempem ( v noci jsem to upal ) cesta zpět 377 Km a spotřeba se zvedla na 6.7 l ( jinak jsem byl mile překvapen, protoe jsem se doposud nedostal pod 7.2 l )
|
|
13.11.2011 21:04 -
|
2424950
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
Jen dotaz, přečetl jsem to tu a nenael: Kdy jedu z kopce a vyřadím a jedu na volnoběh, tak dle PC má stále spotřebu 0,5 - 1,5 jak se rychlost sniuje, tak je zvyující tendence, ale pokud dojídím se zařazeným stupněm tak stále 0. Jen prosím vysvětlit proč tak. Díky moc
Jen dotaz, přečetl jsem to tu a nenael: Kdy jedu z kopce a vyřadím a jedu na volnoběh, tak dle PC má stále spotřebu 0,5 - 1,5 jak se rychlost sniuje, tak je zvyující tendence, ale pokud dojídím se zařazeným stupněm tak stále 0. Jen prosím vysvětlit proč tak. Díky moc
|
|
13.11.2011 21:15 -
|
2424952
|
|
Pablik1
|
|
|
Majk-fox napsal(a): Jen dotaz, přečetl jsem to tu a nenael: Kdy jedu z kopce a vyřadím a jedu na volnoběh, tak dle PC má stále spotřebu 0,5 - 1,5 jak se rychlost sniuje, tak je zvyující tendence, ale pokud dojídím se zařazeným stupněm tak stále 0. Jen prosím vysvětlit proč tak. Díky moc zdravím,koukni asi o 4 řádky ví a je to.Jumep mi na to odpověděl:něco v tom smyslu e autko počítá stím e pojede dál...prý stačí zmáčknout naráz ply+spojku nebo tak něco.
Jen dotaz, přečetl jsem to tu a nenael: Kdy jedu z kopce a vyřadím a jedu na volnoběh, tak dle PC má stále spotřebu 0,5 - 1,5 jak se rychlost sniuje, tak je zvyující tendence, ale pokud dojídím se zařazeným stupněm tak stále 0. Jen prosím vysvětlit proč tak. Díky moc zdravím,koukni asi o 4 řádky ví a je to.Jumep mi na to odpověděl:něco v tom smyslu e autko počítá stím e pojede dál...prý stačí zmáčknout naráz ply+spojku nebo tak něco.
|
|
13.11.2011 21:19 -
|
2424955
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
Pablik1 napsal(a): Majk-fox napsal(a): Jen dotaz, přečetl jsem to tu a nenael: Kdy jedu z kopce a vyřadím a jedu na volnoběh, tak dle PC má stále spotřebu 0,5 - 1,5 jak se rychlost sniuje, tak je zvyující tendence, ale pokud dojídím se zařazeným stupněm tak stále 0. Jen prosím vysvětlit proč tak. Díky moc zdravím,koukni asi o 4 řádky ví a je to.Jumep mi na to odpověděl:něco v tom smyslu e autko počítá stím e pojede dál...prý stačí zmáčknout naráz ply+spojku nebo tak něco.
Nebyl jsem si jistý, jestli je to ten samý případ. Mě se to normálně po zastavení vynuluje, jen kdy jedu z kopce a na neutrál a rychlost se sniuje, tak spotřeba stoupá k litru.
Jen dotaz, přečetl jsem to tu a nenael: Kdy jedu z kopce a vyřadím a jedu na volnoběh, tak dle PC má stále spotřebu 0,5 - 1,5 jak se rychlost sniuje, tak je zvyující tendence, ale pokud dojídím se zařazeným stupněm tak stále 0. Jen prosím vysvětlit proč tak. Díky moc zdravím,koukni asi o 4 řádky ví a je to.Jumep mi na to odpověděl:něco v tom smyslu e autko počítá stím e pojede dál...prý stačí zmáčknout naráz ply+spojku nebo tak něco.
Nebyl jsem si jistý, jestli je to ten samý případ. Mě se to normálně po zastavení vynuluje, jen kdy jedu z kopce a na neutrál a rychlost se sniuje, tak spotřeba stoupá k litru.
|
|
13.11.2011 21:22 -
|
2424958
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Ved lebo ked ides na volnobeh motor musi daco zrat aby motor isiel. no a cim ides rychlejsie tak tym je spotreba v litroch na 100km mensia. a cim ides pomalsie tak tym vacsia. a ked brzdis motorom tak je 0 lebo je vstrekovanie vypnute.
Ved lebo ked ides na volnobeh motor musi daco zrat aby motor isiel. no a cim ides rychlejsie tak tym je spotreba v litroch na 100km mensia. a cim ides pomalsie tak tym vacsia. a ked brzdis motorom tak je 0 lebo je vstrekovanie vypnute.
|
|
13.11.2011 21:28 -
|
2424963
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
lebo to do 30km/h neukazuje aktualnu spotrebu. asi by tam boli hodne vysoke cisla u benzinov aj mozno trojciferne Tak sa to sekne na poslednej a zacne ukazovat az ked prekrocis 30km/h.
lebo to do 30km/h neukazuje aktualnu spotrebu. asi by tam boli hodne vysoke cisla :D u benzinov aj mozno trojciferne :D Tak sa to sekne na poslednej a zacne ukazovat az ked prekrocis 30km/h.
|
|
| |
|
|