| | |
11.09.2009 21:41 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
1105555
|
|
jumep
|
|
|
najlepsie je autogenom lepit katalizator s rulou a ponechanou namontovanou lambdou .. take tu jedno mam .... tesim sa na tu cifru za lambdu ... este to musim viacej pozret ...
najlepsie je autogenom lepit katalizator s rulou a ponechanou namontovanou lambdou .. take tu jedno mam .... tesim sa na tu cifru za lambdu ... este to musim viacej pozret ...
|
|
11.09.2009 21:42 -
|
1105556
|
|
Darja
|
|
|
Nojo, vechno si ádá svoji daň, mě ředitel technické výroby Citroënu řekl: "Neznám nikoho, kdo by si v Čr koupil 3.0 na jedění po Praze"... Tak jsem mu řekla, e u zná...
Růa dá se tam dobastlit walker, sice to neí elegantní, ale kdy nejsou uně na novej, tak kluci říkali, e tam jde
Nojo, vechno si ádá svoji daň, mě ředitel technické výroby Citroënu řekl: "Neznám nikoho, kdo by si v Čr koupil 3.0 na jedění po Praze"... Tak jsem mu řekla, e u zná... :-))))
Růa dá se tam dobastlit walker, sice to neí elegantní, ale kdy nejsou uně na novej, tak kluci říkali, e tam jde
|
|
12.09.2009 12:56 -
|
1105561
|
|
Krtek
|
Město: Seč Blovice, Auto: Citroen GSA 1984, Citroen C6 2008, SAAB 9-3 Cabrio 2.0t 2005 | Počet příspěvků: 125 |
|
|
Kdy sem u tý spotřeby tak mě ukazuje palubák taky o 0,5l víc. Kdy sme kupovali C5 tak se spotřeba 6,1 na tak těký nafotový auto se 125 kw zdála nemoná. Podle palubáku jsem se dostal nejní na 6,3 a to bylo chorvatsko a zpět kdy nás doprovázela Fábie HTP a kdy sem jel 120 km/h tak u sem byl čů... a musel sem zpomalit abych jim neujel jinak u nás jezdim meti 7,5- 8l podle počítače takře 7-7.5l ale za to svezení to rozhodně stojí.
Kdy sem u tý spotřeby tak mě ukazuje palubák taky o 0,5l víc. Kdy sme kupovali C5 tak se spotřeba 6,1 na tak těký nafotový auto se 125 kw zdála nemoná. Podle palubáku jsem se dostal nejní na 6,3 a to bylo chorvatsko a zpět kdy nás doprovázela Fábie HTP a kdy sem jel 120 km/h tak u sem byl čů... a musel sem zpomalit abych jim neujel jinak u nás jezdim meti 7,5- 8l podle počítače takře 7-7.5l ale za to svezení to rozhodně stojí.
|
|
12.09.2009 13:27 -
|
1105562
|
|
jumep
|
|
|
chyba vsetkych udajov o spotrebe je ze je uvadzana pri 90km/h za idealnych podmienok (rovina bezvetrie), len mi ukazte toho kto chodi dnes 90 po okreskach, ked vsetci niekam ideme, tak dialnica a 130, toto by mal zacat byt novy relevantny udaj ... ale nejako sa toho nikto nechyta
chyba vsetkych udajov o spotrebe je ze je uvadzana pri 90km/h za idealnych podmienok (rovina bezvetrie), len mi ukazte toho kto chodi dnes 90 po okreskach, ked vsetci niekam ideme, tak dialnica a 130, toto by mal zacat byt novy relevantny udaj ... ale nejako sa toho nikto nechyta
|
|
12.09.2009 18:07 -
|
1105564
|
|
Tomi2002
|
|
|
Tak mne spotreba ukazuje momentálne 5,1 (od posledného tankovania) a jazdené je tak pol na pol mesto/mimo mesto. Pri ceste do Chorvátska pri dodriavaní 130 km/h bez klimi na dialnici 4,7, na spiatočnej s klimou (ale nie celú cestu) a rýchlosou 130-140 km/h 4,9 l. Myslím, e to nie je a tak veža
Tak mne spotreba ukazuje momentálne 5,1 (od posledného tankovania) a jazdené je tak pol na pol mesto/mimo mesto. Pri ceste do Chorvátska pri dodriavaní 130 km/h bez klimi na dialnici 4,7, na spiatočnej s klimou (ale nie celú cestu) a rýchlosou 130-140 km/h 4,9 l. Myslím, e to nie je a tak veža :-d:-d
|
|
12.09.2009 19:51 -
|
1105572
|
|
SaraXM
|
Město: Troskotovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 130 |
|
|
a jak jsi na tom ve skutecnosti me to stale ukazuje kolem 4,6 az 4,9 ale skutecnost je jina rozchazim se o jeden a pul litru na sto km prumerna spotreba podle tankovani je kolem 6 litru
Tomi2002 napsal(a): Tak mne spotreba ukazuje momentálne 5,1 (od posledného tankovania) a jazdené je tak pol na pol mesto/mimo mesto. Pri ceste do Chorvátska pri dodriavaní 130 km/h bez klimi na dialnici 4,7, na spiatočnej s klimou (ale nie celú cestu) a rýchlosou 130-140 km/h 4,9 l. Myslím, e to nie je a tak veža
a jak jsi na tom ve skutecnosti me to stale ukazuje kolem 4,6 az 4,9 ale skutecnost je jina rozchazim se o jeden a pul litru na sto km prumerna spotreba podle tankovani je kolem 6 litru
|
|
12.09.2009 19:54 -
|
1105573
|
|
jumep
|
|
|
by ma zaujimalo na zaklade coho to meria spotrebu ... neviete niekto?
by ma zaujimalo na zaklade coho to meria spotrebu ... neviete niekto?
|
|
13.09.2009 11:54 -
|
1105598
|
|
ricardo
|
Město: elezný Brod, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader | Počet příspěvků: 50 |
|
|
V srpnu jsem jel do chorvadska 1200 km spotreba s klimou 5,9 l prumer 100 km. Jsem ve Spanelsku cesta 1860 km spotreba skoro stejna prumer 99 km. Nafta je tady levnejsi nez u nas 0.95 E.
V srpnu jsem jel do chorvadska 1200 km spotreba s klimou 5,9 l prumer 100 km. Jsem ve Spanelsku cesta 1860 km spotreba skoro stejna prumer 99 km. Nafta je tady levnejsi nez u nas 0.95 E.
|
|
13.09.2009 18:08 -
|
1105610
|
|
jumep
|
|
|
taky mudry som aj ja, mna by skor zaujimalo z coho realne, teda ako tief pise, vie na aku dobu otvoril trysku vstrekovaca a podla toho usudzuje kolko nafty nou ma prejst a pise spotrebu ?
ak je to tak - potom kazda zavada vstrekovaca .. ci uz len opotrebenie dokonale rozhadze skutocny a teoreticky stav spotreby
taky mudry som aj ja, mna by skor zaujimalo z coho realne, teda ako tief pise, vie na aku dobu otvoril trysku vstrekovaca a podla toho usudzuje kolko nafty nou ma prejst a pise spotrebu ?
ak je to tak - potom kazda zavada vstrekovaca .. ci uz len opotrebenie dokonale rozhadze skutocny a teoreticky stav spotreby
|
|
13.09.2009 18:21 -
|
1105611
|
|
tief
|
|
|
no ECU vie na ako dlho otvorila vstrekovac ze ano, taktiez vie aky je prietok paliva cez vstrekovac, taktiez vie kolko krat ho otvorila za sekundu ...
tzn vzorec je
spotreba = (( dlzka impulzu pre vstrekovac X * prietok paliva za jednotku dlzky impulzu ) * pocet otvoreni za sekundu )
Takze mas spotrebu za sekundu pre vstrekovac X, spocitas to zo vsetkych 4 vstrekovacov a s tym uz mozes pocitat co chces ...
Toto je samozrejme zhruba, teoreticky by do toho este mohla byt zakomponovany tlak paliva ako dorovnavaci koeficient ale netusim ci toto konkretne ECU u C5 riesi ...
U mechanickych vstrekovani sa to riesilo prietokomerom paliva smerom z a do nadrze a vypocital sa rozdiel
no ECU vie na ako dlho otvorila vstrekovac ze ano, taktiez vie aky je prietok paliva cez vstrekovac, taktiez vie kolko krat ho otvorila za sekundu ...
tzn vzorec je
spotreba = (( dlzka impulzu pre vstrekovac X * prietok paliva za jednotku dlzky impulzu ) * pocet otvoreni za sekundu )
Takze mas spotrebu za sekundu pre vstrekovac X, spocitas to zo vsetkych 4 vstrekovacov a s tym uz mozes pocitat co chces ...
Toto je samozrejme zhruba, teoreticky by do toho este mohla byt zakomponovany tlak paliva ako dorovnavaci koeficient ale netusim ci toto konkretne ECU u C5 riesi ...
U mechanickych vstrekovani sa to riesilo prietokomerom paliva smerom z a do nadrze a vypocital sa rozdiel
|
|
13.09.2009 21:17 -
|
1105637
|
|
Tomi2002
|
|
|
SaraXM napsal(a): a jak jsi na tom ve skutecnosti me to stale ukazuje kolem 4,6 az 4,9 ale skutecnost je jina rozchazim se o jeden a pul litru na sto km prumerna spotreba podle tankovani je kolem 6 litru
tie sa mi niekedy nechce veri tomu, čo PC ukazuje, ale pri ceste do chorvátska som tankoval plná-prázdna a pribline to vychádzalo. Ale nedá sa to na 100% poveda, e to sedí. Mono keby e sa to dojazdí do uplného sucha (po natankovaní do plna), pravda by bola na svete. No len či by to stálo zato?
tie sa mi niekedy nechce veri tomu, čo PC ukazuje, ale pri ceste do chorvátska som tankoval plná-prázdna a pribline to vychádzalo. Ale nedá sa to na 100% poveda, e to sedí. Mono keby e sa to dojazdí do uplného sucha (po natankovaní do plna), pravda by bola na svete. No len či by to stálo zato? :nevim
|
|
13.09.2009 21:19 -
|
1105638
|
|
jumep
|
|
|
no ono to celkom nesedi, fyzicky obsah nadrze a obsah nastaveny v diag je troska iny, fyzicky je pisane 68l, diagnostika ma 65l (tj. pocitac rata zo 65l) ak tam ma niekto iny udaj moze potom ta spotreba vychadzat inac a dalsia vec je kolko nafty sa komu podari natlacit do nadrze
no ono to celkom nesedi, fyzicky obsah nadrze a obsah nastaveny v diag je troska iny, fyzicky je pisane 68l, diagnostika ma 65l (tj. pocitac rata zo 65l) ak tam ma niekto iny udaj moze potom ta spotreba vychadzat inac a dalsia vec je kolko nafty sa komu podari natlacit do nadrze
|
|
13.09.2009 21:34 -
|
1105642
|
|
jumep
|
|
|
jo mal ... ale ... ak je cokolvek niekde mimo spravnych hodnot, nevadi to sice na funkcnost, ale udaj je skresleny .... preto si myslim ze niekto pisete ze vam ukazuje viac a iny zasa menej ....
jo mal ... ale ... ak je cokolvek niekde mimo spravnych hodnot, nevadi to sice na funkcnost, ale udaj je skresleny .... preto si myslim ze niekto pisete ze vam ukazuje viac a iny zasa menej ....
|
|
13.09.2009 21:44 -
|
1105643
|
|
tief
|
|
|
ono otazka je ci pri merani spotreby berie pocitac do uvahy aj korekciu bohatosti zmesi, opotrebovanie vstrekovacov a podobne ... u hdi asi nie ale u benzinu by to teoreticky mohlo byt ...
ono otazka je ci pri merani spotreby berie pocitac do uvahy aj korekciu bohatosti zmesi, opotrebovanie vstrekovacov a podobne ... u hdi asi nie ale u benzinu by to teoreticky mohlo byt ...
|
|
14.09.2009 09:52 -
|
1105656
|
|
sservis
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Já mám na dvoulitrovém LPG 100 kW dlouhodobě podle počítače okolo 8,5 a ve skutečnosti okolo 10. Je to benzín, spotřeba narůstá s rychlostí exponenciálně, čili rozdíl mezi 90 km/h a 170 km/h, co jsou moje limitní rychlosti, je přesně dvojnásobek. Úplná tragédie je popojídění po městě, tam je na počítači mezi 12 a 13l/100 km a ve skutečosti to ani nechci vědět. Koupil jsem si na tyto účely Fiata Pandu, i kvůli parkování. Ale protoe u tankování LPG neplatím zpravidla víc ne ne 600 Kč za plnou nádr, moc to neřeím
Já mám na dvoulitrovém LPG 100 kW dlouhodobě podle počítače okolo 8,5 a ve skutečnosti okolo 10. Je to benzín, spotřeba narůstá s rychlostí exponenciálně, čili rozdíl mezi 90 km/h a 170 km/h, co jsou moje limitní rychlosti, je přesně dvojnásobek. Úplná tragédie je popojídění po městě, tam je na počítači mezi 12 a 13l/100 km a ve skutečosti to ani nechci vědět. Koupil jsem si na tyto účely Fiata Pandu, i kvůli parkování. Ale protoe u tankování LPG neplatím zpravidla víc ne ne 600 Kč za plnou nádr, moc to neřeím
|
|
14.09.2009 20:34 -
|
1105709
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
čau te zatím C5 nemám ale chsi ji kupovat a chsi se zeptat kdy tu máte temá spotřeba kolik vám ere 2,2HDi s automatem dík moc C5 I
čau te zatím C5 nemám ale chsi ji kupovat a chsi se zeptat kdy tu máte temá spotřeba kolik vám ere 2,2HDi s automatem dík moc :-) C5 I
|
|
| |
|
|