| | |
14.08.2011 09:59 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2407063
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Před chvílí jsem se vrátil z Chorvatska: 90 % dálnice (Slovensko, Maďarsko, Chorvatsko), celkem 2101 km, pořád zapnutá klima, průměrná dle PP 6,9 l/100 při tempomatu na 130 - 135 km/h. Vzhledem k tomu, e mi PP celkem nadměřuje, někdy a o 0,5 l, tak bych se ani nedivil, kdyby to bylo i o fous míň. Bral jsem Eurodiesel BS Class na BČ INA v přepočtu za 31,5,- Kč.
Nemůu si odpustit poznámku, e by měly nai stavitelé silnic a dálnic zajet na exkurzi třeba i na Slovensko, nemluvě o Maďarsku a Chorvatsku. Za tu nai D1 je mi stydno...(sorry za OT)
Před chvílí jsem se vrátil z Chorvatska: 90 % dálnice (Slovensko, Maďarsko, Chorvatsko), celkem 2101 km, pořád zapnutá klima, průměrná dle PP 6,9 l/100 při tempomatu na 130 - 135 km/h. Vzhledem k tomu, e mi PP celkem nadměřuje, někdy a o 0,5 l, tak bych se ani nedivil, kdyby to bylo i o fous míň. Bral jsem Eurodiesel BS Class na BČ INA v přepočtu za 31,5,- Kč.
Nemůu si odpustit poznámku, e by měly nai stavitelé silnic a dálnic zajet na exkurzi třeba i na Slovensko, nemluvě o Maďarsku a Chorvatsku. Za tu nai D1 je mi stydno...(sorry za OT)
|
|
30.08.2011 22:06 -
|
2410613
|
|
michal
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 249 |
|
|
Je rozdíl u spotřeby mězi I a II 2,0 16V benzín 103kW?
Je rozdíl u spotřeby mězi I a II 2,0 16V benzín 103kW?
|
|
30.08.2011 22:30 -
|
2410620
|
|
Darja
|
|
|
spotřebu ti ovlivňuje tolik faktorů... e se to nedá takhle popsat. Samosebou můe jít podle údajů výrobce z TP.
Ale má to ovlivněno jízdním stylem, váhou vozu, stavem motoru... I starí motor z jedničkové můe méně rát ne vyřachtanej z dvojkové C5...
Jinak my se teď s kočičkou dríme na 11,4 je to moje malá anorektička, holt léto dělá svoje
spotřebu ti ovlivňuje tolik faktorů... e se to nedá takhle popsat. Samosebou můe jít podle údajů výrobce z TP.
Ale má to ovlivněno jízdním stylem, váhou vozu, stavem motoru... I starí motor z jedničkové můe méně rát ne vyřachtanej z dvojkové C5...
Jinak my se teď s kočičkou dríme na 11,4 :-)) je to moje malá anorektička, holt léto dělá svoje :-))))
|
|
30.08.2011 23:55 -
|
2410645
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
tě zachvíli obviní z týrání V6ky hladem
tě zachvíli obviní z týrání V6ky hladem :-))))
|
|
03.09.2011 08:06 -
|
2411466
|
|
Gunman
|
Město: Lysá nad Labem, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 13 |
|
|
Darja napsal(a): spotřebu ti ovlivňuje tolik faktorů... e se to nedá takhle popsat. Samosebou můe jít podle údajů výrobce z TP.
Jinak my se teď s kočičkou dríme na 11,4 je to moje malá anorektička, holt léto dělá svoje
Jak říká můj kamarád Petr, hrdý majitel Lincolna: " s motory je to jako s dětmi. Kdy mu chutná, je to známkou toho, e je zdravý a nic mu nechybí." BTW, na D1 jsem si před 3 týdny "nějak" prostřelil radiátor od klimakterizace - a těch cca 5 dnů, ne mi to dali do pucu, byl tedy horor. Ale zase mám empiricky ověřeno, e v horkém létě (které jak na sviňu vylo zrovna na těch 5 dnů, co jsem byl bez klimoky) klimatizace "bere" a jeden litr na 100 km
Holt, pro vědu je nutno přináet oběti
Jak říká můj kamarád Petr, hrdý majitel Lincolna: " s motory je to jako s dětmi. Kdy mu chutná, je to známkou toho, e je zdravý a nic mu nechybí." BTW, na D1 jsem si před 3 týdny "nějak" prostřelil radiátor od klimakterizace - a těch cca 5 dnů, ne mi to dali do pucu, byl tedy horor. Ale zase mám empiricky ověřeno, e v horkém létě (které jak na sviňu vylo zrovna na těch 5 dnů, co jsem byl bez klimoky) klimatizace "bere" a jeden litr na 100 km
Holt, pro vědu je nutno přináet oběti ;-)
|
|
03.09.2011 08:49 -
|
2411469
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 374 |
|
|
ono je to veda známo známo e s klimokou to bere a troku víc, i kdy má trochu irí pneumatiky ne má mít originál... spotřebu ovlivňuje kadý faktor který trochu přidá na odporu motoru.
ono je to veda známo známo e s klimokou to bere a troku víc, i kdy má trochu irí pneumatiky ne má mít originál... spotřebu ovlivňuje kadý faktor který trochu přidá na odporu motoru. ;-)
|
|
04.09.2011 16:34 -
|
2411771
|
|
fastarrow
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Ahojte nedočetl jsem se, kolik ere kombi 2.0 I HDi 80kw v automatu?? Jaký je rozdíl u C5 mezi AT a manuálem? Jak jsem se díval tak C II mají 6ti stupňové AT a C I mají kolika stupňové? U moji Omegy je 4 stupňový například. Mám vyhlídnutý jeden kousek v kombiku 80kw s AT.
Ahojte nedočetl jsem se, kolik ere kombi 2.0 I HDi 80kw v automatu?? Jaký je rozdíl u C5 mezi AT a manuálem? Jak jsem se díval tak C II mají 6ti stupňové AT a C I mají kolika stupňové? U moji Omegy je 4 stupňový například. Mám vyhlídnutý jeden kousek v kombiku 80kw s AT.
|
|
04.09.2011 20:20 -
|
2411845
|
|
jumep
|
|
|
tak tato kombinacia je dost nestastna, je tam 4 stupnovy automat, ale je to hodne lenive oproti 2.2 s automatom, resp. manualu
tak tato kombinacia je dost nestastna, je tam 4 stupnovy automat, ale je to hodne lenive oproti 2.2 s automatom, resp. manualu
|
|
04.09.2011 20:34 -
|
2411853
|
|
fastarrow
|
|
|
Aha tak to by bylo podobné jako v té Omeze. Jde jen o to, e to je lenivé? A spotřeba? Chci 2.0 kvůli mení spotřeby.... 2,2 co jsem pročet, má minimálně o litr vyí. Nebavím se o spotřebě na dálku, ale i město. Mám vyhlídnuté toto: co na to říká? .link.
Aha tak to by bylo podobné jako v té Omeze. Jde jen o to, e to je lenivé? A spotřeba? Chci 2.0 kvůli mení spotřeby.... 2,2 co jsem pročet, má minimálně o litr vyí. Nebavím se o spotřebě na dálku, ale i město. Mám vyhlídnuté toto: co na to říká? http://www.dovozauta.cz/citroen-c5-2-0hdi-kombi-automat-r-p-2001-402-g137.html
|
|
04.09.2011 21:03 -
|
2411866
|
|
jumep
|
|
|
1. neviem aka spotreba tam bola, ale obecne sa rovnala myslim 2.2
2. nema to esp
3. fotene to bolo bohvie kedy, alebo je zly teplomer vonkajsi (5 stupnov to tam ukazuje)
4. km by som neveril ani zdaleka
5. podla nastavenia klimatizacie, je vysrotovana klapka vlavo (navod na opravu klimi je v navodoch)
6. meneny volant
7. bez parkovacieho asistentu na plechoch (v lepsom pripade hlinoplechoch)
viac na tych fotkach nevidim, ale to by som nechcel ...
1. neviem aka spotreba tam bola, ale obecne sa rovnala myslim 2.2
2. nema to esp
3. fotene to bolo bohvie kedy, alebo je zly teplomer vonkajsi (5 stupnov to tam ukazuje)
4. km by som neveril ani zdaleka
5. podla nastavenia klimatizacie, je vysrotovana klapka vlavo (navod na opravu klimi je v navodoch)
6. meneny volant
7. bez parkovacieho asistentu na plechoch (v lepsom pripade hlinoplechoch)
viac na tych fotkach nevidim, ale to by som nechcel ...
|
|
04.09.2011 21:15 -
|
2411877
|
|
fastarrow
|
|
|
No tos mě překvapil. Jedna moje podmínka je ESP. V textu to píou... Ale tím, e neznám C5ky, tak nevím kam se podívat na fotkách. Tak to nechci. Jaks to poznal? A jinak co se týče té spotřeby a odpovědi kolik to ere? 2.0 AT. Jde jenom o to, e to je lenivé?
No tos mě překvapil. Jedna moje podmínka je ESP. V textu to píou... Ale tím, e neznám C5ky, tak nevím kam se podívat na fotkách. Tak to nechci. Jaks to poznal? A jinak co se týče té spotřeby a odpovědi kolik to ere? 2.0 AT. Jde jenom o to, e to je lenivé?
|
|
04.09.2011 21:22 -
|
2411878
|
|
jumep
|
|
|
lenive a zere to hodne viac ako manual .. apson taka je skusenost, neviem presne, k tomu sa moze vyjadrit len niekto kto to ma, mal som tu toho malo v tejto kombinacii aby som si zapamatal spotrebu
dalsia vec bola, ze vacsina tychto aut bola v dost hroznom stave
offtopic: ESP, musi tam byt tlacitko, ako fotka v prilohe (vedla radicky)
az facelift ma vzdy ESP
lenive a zere to hodne viac ako manual .. apson taka je skusenost, neviem presne, k tomu sa moze vyjadrit len niekto kto to ma, mal som tu toho malo v tejto kombinacii aby som si zapamatal spotrebu
dalsia vec bola, ze vacsina tychto aut bola v dost hroznom stave
offtopic: ESP, musi tam byt tlacitko, ako fotka v prilohe (vedla radicky)
az facelift ma vzdy ESP
Přílohy: 2035892_14.jpg ( 101877b ) - |
|
04.09.2011 21:27 -
|
2411885
|
|
fastarrow
|
|
|
uz to vidím. Díky za info. No takze asi se budu muset vzdát AT, kdy chci nií spotřebu. Za kolik BTW jezdí ty?
uz to vidím. Díky za info. No takze asi se budu muset vzdát AT, kdy chci nií spotřebu. Za kolik BTW jezdí ty?
|
|
04.09.2011 21:32 -
|
2411887
|
|
jumep
|
|
|
ciste mesto 8l
tj. cela nadrz vyjazdena v meste systemom, nastartujem, prejdem 3km, zhasnem, za hodinu nastartujem, prejdem 400m, zaparkujem, zhasnem, za 4hodiny nastartujem, prejdem 6km ....
ja by som bol rad keby som to mal hybrid a jazdil na elektriku
edit: inak osobne predpokladam ze mam nieco zo strikmi, takze spotreba by relativne mohla byt aj nizsia (podla palubaku by mala byt 7)
ciste mesto 8l
tj. cela nadrz vyjazdena v meste systemom, nastartujem, prejdem 3km, zhasnem, za hodinu nastartujem, prejdem 400m, zaparkujem, zhasnem, za 4hodiny nastartujem, prejdem 6km ....
ja by som bol rad keby som to mal hybrid a jazdil na elektriku :)
edit: inak osobne predpokladam ze mam nieco zo strikmi, takze spotreba by relativne mohla byt aj nizsia (podla palubaku by mala byt 7)
|
|
05.09.2011 22:08 -
|
2412081
|
|
JaMat
|
Město: Praha 4, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 115 |
|
|
Pro porovnání - 2,2HDi pětikvalt manuál, čisté město s občasnými dálničními sprinty za 7,4 (na palubáku 6,9)
Pro porovnání - 2,2HDi pětikvalt manuál, čisté město s občasnými dálničními sprinty za 7,4 (na palubáku 6,9)
|
|
12.09.2011 11:17 -
|
2412896
|
|
C5stepan
|
|
|
Otrokovice, Dubnica, B. Bystrica, Telgárt, Kemarok. Putování po Spii. Zpět dálnice Spi. tvrtok, Tatry, Ruomberok. ilina, Pov. Bystrica. Púchov, Otrokovice. Automat, nevypínaná klimakterie. 770 km. Dotankováno doplna 55 l. Spotřeba 7,14. Počítač 7,4. Rozdíl neřeím.
Malá poznámka: co je to za dálnici na Liptově? Samá zákruta!
Otrokovice, Dubnica, B. Bystrica, Telgárt, Kemarok. Putování po Spii. Zpět dálnice Spi. tvrtok, Tatry, Ruomberok. ilina, Pov. Bystrica. Púchov, Otrokovice. Automat, nevypínaná klimakterie;-). 770 km. Dotankováno doplna 55 l. Spotřeba 7,14. Počítač 7,4. Rozdíl neřeím.
Malá poznámka: co je to za dálnici na Liptově? Samá zákruta:-))))!
|
|
12.09.2011 20:14 -
|
2413042
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
tak jsem si terazky 3 dny hrál na etřiče PHM. Jednak omezovač na 53 km/hod (jízda pouze po městě), rovina do kopce z kopce, snail jsem míti lehkou nohu, nepřeháněl jsem to a zatím to vypadá 7,2
těpáne, no lepí samá zákruta alespon neusne ne jezdit po pracích na D1
tak jsem si terazky 3 dny hrál na etřiče PHM. Jednak omezovač na 53 km/hod (jízda pouze po městě), rovina do kopce z kopce, snail jsem míti lehkou nohu, nepřeháněl jsem to a zatím to vypadá 7,2
těpáne, no lepí samá zákruta alespon neusne ne jezdit po pracích na D1 :-D
|
|
12.09.2011 20:19 -
|
2413045
|
|
zdenoc5
|
|
|
C5stepan napsal(a): Otrokovice, Dubnica, B. Bystrica, Telgárt, Kemarok. Putování po Spii. Zpět dálnice Spi. tvrtok, Tatry, Ruomberok. ilina, Pov. Bystrica. Púchov, Otrokovice. Automat, nevypínaná klimakterie . 770 km. Dotankováno doplna 55 l. Spotřeba 7,14. Počítač 7,4. Rozdíl neřeím.
Malá poznámka: co je to za dálnici na Liptově? Samá zákruta !
No ides cez Púchov a neozve sa . Mam to tam 8 km
No ides cez Púchov a neozve sa . Mam to tam 8 km
|
|
12.09.2011 22:09 -
|
2413131
|
|
Hanz 397
|
|
|
Já jsem teď otočil Itálii,celkem jsem najel 2693 km a na BC byla spotřeba 6,9L při prům.rychlosti 92km/h. 2,2HDi automat,naloená,venkovní teplota větinou přes 30,take klima se nezastavila a po dálnici(kdy jsem teda zrovna nepopojíděl v koloně)taky upaloval mezi 120 a 140 a chvílema i víc. Ale ikdy je ta spotřeba úplně super,tak si myslím,e pravda je jetě lepí:kdy jsem tak před půl rokem zkouel plná-km-plná,tak BC i s couračkama ukazoval 7,2 a podle dotankovaných litrů mi vylo 5,7... Odchylka sice v mnoství natankovaném jednou a podruhý bude,ale nebude to nic moc zásadního. Take já jsem se spotřebou nad míru spokojen.
Já jsem teď otočil Itálii,celkem jsem najel 2693 km a na BC byla spotřeba 6,9L při prům.rychlosti 92km/h. 2,2HDi automat,naloená,venkovní teplota větinou přes 30,take klima se nezastavila a po dálnici(kdy jsem teda zrovna nepopojíděl v koloně)taky upaloval mezi 120 a 140 a chvílema i víc. Ale ikdy je ta spotřeba úplně super,tak si myslím,e pravda je jetě lepí:kdy jsem tak před půl rokem zkouel plná-km-plná,tak BC i s couračkama ukazoval 7,2 a podle dotankovaných litrů mi vylo 5,7... Odchylka sice v mnoství natankovaném jednou a podruhý bude,ale nebude to nic moc zásadního. Take já jsem se spotřebou nad míru spokojen.:palec
|
|
12.09.2011 22:14 -
|
2413141
|
|
jumep
|
|
|
spotreba v C5 sa pocita hodne lahko
objem nadrze je 68l, ak prejdem 900km kym sa rozsvieti hladove oko, je spotreba priblizne 6.8l
preto si vzdy po natankovani resetnem pocitadlo na tachometri a pri dalsom tankovani viem ze bolo nieco zle alebo dobre a palubak neriesim nejako extra ...
spotreba v C5 sa pocita hodne lahko
objem nadrze je 68l, ak prejdem 900km kym sa rozsvieti hladove oko, je spotreba priblizne 6.8l
preto si vzdy po natankovani resetnem pocitadlo na tachometri a pri dalsom tankovani viem ze bolo nieco zle alebo dobre a palubak neriesim nejako extra ...
|
|
| |
|
|