| | |
10.08.2011 20:27 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2406378
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Dutch napsal(a): ...to te nekdo tahnul M.P., nebo jsi jel celou cestu po dalnici 90,ne ? Ja odpozoroval, ze pri tempomatovych 130 jedu za 7 a pri 120 6,5, na tech 5,36 to je fakt ta 90ka...
M.P. jel na Balkán, pokud dobře čtu, a je fakt, e sice v Maďarsku je na dálnici povolená 130 km/h, ale v Srbsku se hodně dlouho jede kolem té 90 km/h, ne se najede na dálnici a i potom je povolená max. 120 km/h. Ve F.Y.R.O.M. (Makedonie) a v Řecku je pak taky povolená na dálnici jen 120 km/h. A jet po E75, po které asi M.P. jel znamená jet dost dlouho i tou 90-tkou, nebo i méně. Proto můe přesun do Řecka trvat kolem 20 a 24 hodin jízdy. Rychlostní průměr mi pak vychází okolo těch 80 - 85 km/h (údaj z P.P.) Já měl letos průměr 6,1, co na 2,2 HDi v kombíku plně naloeném taky není patné, take jeho C5 mohla mít jetě lepí údaje na PP.
M.P. jel na Balkán, pokud dobře čtu, a je fakt, e sice v Maďarsku je na dálnici povolená 130 km/h, ale v Srbsku se hodně dlouho jede kolem té 90 km/h, ne se najede na dálnici a i potom je povolená max. 120 km/h. Ve F.Y.R.O.M. (Makedonie) a v Řecku je pak taky povolená na dálnici jen 120 km/h. A jet po E75, po které asi M.P. jel znamená jet dost dlouho i tou 90-tkou, nebo i méně. Proto můe přesun do Řecka trvat kolem 20 a 24 hodin jízdy. Rychlostní průměr mi pak vychází okolo těch 80 - 85 km/h (údaj z P.P.) Já měl letos průměr 6,1, co na 2,2 HDi v kombíku plně naloeném taky není patné, take jeho C5 mohla mít jetě lepí údaje na PP.
|
|
10.08.2011 20:55 -
|
2406391
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Jel jsem Jihlava - Brno - Bratislava - Budape - Szeged - Bělehrad - Sofie - Burgas - Kiten a zpět , plus pár výletů kolem pobřeí . Dle BC za těch ujetých 3507 km to bylo s průměrem 86 km / hod .
Dutch ... nejezdi na tempomat , s lehkou nohou pojede za míň ( spoň podle mé zkuenosti )
Jel jsem Jihlava - Brno - Bratislava - Budape - Szeged - Bělehrad - Sofie - Burgas - Kiten a zpět , plus pár výletů kolem pobřeí . Dle BC za těch ujetých 3507 km to bylo s průměrem 86 km / hod .
Dutch ... nejezdi na tempomat , s lehkou nohou pojede za míň ( spoň podle mé zkuenosti )
|
|
10.08.2011 21:00 -
|
2406393
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
M.P napsal(a): Dutch ... nejezdi na tempomat , s lehkou nohou pojede za míň ( spoň podle mé zkuenosti )
Mě tedy po dálnicích jezdí za nejmíň na tempomat - s prázdným autem nastavím v Praze na tempomatu 100 a v Brně u Olympie mi počítač ukazuje 3,8 při rychlostním průměru 96 - viz .link.
Mě tedy po dálnicích jezdí za nejmíň na tempomat - s prázdným autem nastavím v Praze na tempomatu 100 a v Brně u Olympie mi počítač ukazuje 3,8 při rychlostním průměru 96 - viz http://www.c5club.cz/diskuze/single/2399391-re-spotreba-vseobecne/
|
|
10.08.2011 21:11 -
|
2406397
|
|
Darja
|
|
|
u tempomatu se vyhne tomu nemyslnému přidávání plynu. Jezdím po Praze na tempomat, (jinice a spol) a koukám, jak lidi zrychlují a brzdí, zrychlují a brzdí a pořád dokolečka. Přitom průměrnou rychlost mají ta auta podobnou jak já. Vdy se potkáme, jen já jedu pořád 80, oni jedou 70-90. Nohou nedokáe jet plynule, bude prostě přidávat a ubírat. Tempomat mi dělá krásnou spotřebu. A na V6 je to cítit o dost víc, ne na jiných motorizacích.
u tempomatu se vyhne tomu nemyslnému přidávání plynu. Jezdím po Praze na tempomat, (jinice a spol) a koukám, jak lidi zrychlují a brzdí, zrychlují a brzdí a pořád dokolečka. Přitom průměrnou rychlost mají ta auta podobnou jak já. Vdy se potkáme, jen já jedu pořád 80, oni jedou 70-90. Nohou nedokáe jet plynule, bude prostě přidávat a ubírat. Tempomat mi dělá krásnou spotřebu. A na V6 je to cítit o dost víc, ne na jiných motorizacích.
|
|
10.08.2011 21:23 -
|
2406399
|
|
.45acp
|
|
|
Původně jsem povaoval tempomat za zbytečnou snobárnu, ale u jsem si vyzkouel, e to je opravdu dobrá věc. Pouívám ho u i v obci při padesátce a spotřeba o nějakou desetinu klesá. Noha můe být lehká jako pírko, ale kdy opoděně dostane pokyn k mírnému přilápnutí, u je nutno přilápnot víc a hned klesne rychlost a stoupne spotřeba. To tempomat zvládá s přehledem.
Původně jsem povaoval tempomat za zbytečnou snobárnu, ale u jsem si vyzkouel, e to je opravdu dobrá věc. Pouívám ho u i v obci při padesátce a spotřeba o nějakou desetinu klesá. Noha můe být lehká jako pírko, ale kdy opoděně dostane pokyn k mírnému přilápnutí, u je nutno přilápnot víc a hned klesne rychlost a stoupne spotřeba. To tempomat zvládá s přehledem.
|
|
10.08.2011 21:25 -
|
2406400
|
|
jumep
|
|
|
stara 2.0hdi akosi pocuvam ze ma vyssiu spotrebu na tempomat, je mi to dost divne ... ale ...
2.2 ma isto nizsiu spotrebu na tempomat
M.P. jazdis moju trasu, minuli rok som chytil na hraniciach nemeckych turkov takze mi cesta trvala 24 hodin
spotrebu akosi neriesim, ale odhadujem ze mam niekde este problem na aute, ked to odstranim mozno si skusim riesit spotrebu aj ja
stara 2.0hdi akosi pocuvam ze ma vyssiu spotrebu na tempomat, je mi to dost divne ... ale ...
2.2 ma isto nizsiu spotrebu na tempomat
M.P. jazdis moju trasu, minuli rok som chytil na hraniciach nemeckych turkov takze mi cesta trvala 24 hodin
spotrebu akosi neriesim, ale odhadujem ze mam niekde este problem na aute, ked to odstranim mozno si skusim riesit spotrebu aj ja :)
|
|
10.08.2011 21:42 -
|
2406403
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Mne sa nechce veri, eby bola väčia spotreba na tempomat u 2.0hdi.
Mne sa nechce veri, eby bola väčia spotreba na tempomat u 2.0hdi.
|
|
10.08.2011 21:43 -
|
2406404
|
|
jumep
|
|
|
presviedca ma o tom zdenoc5 a potom to tu teraz vidim od ineho cloveka ...
nakolko ten motor mas, skus to niekedy (vyber si packu aby nepodavala ruky )
presviedca ma o tom zdenoc5 a potom to tu teraz vidim od ineho cloveka ...
nakolko ten motor mas, skus to niekedy (vyber si packu aby nepodavala ruky :) )
|
|
10.08.2011 21:48 -
|
2406410
|
|
zhrado
|
|
|
No skúsim teda. Ale páčku nevymontujem lebo ju nemám
No skúsim teda. Ale páčku nevymontujem lebo ju nemám :D
|
|
10.08.2011 21:50 -
|
2406411
|
|
jumep
|
|
|
tak to ako chces skusit, ci namontujes?
tak to ako chces skusit, ci namontujes?
|
|
10.08.2011 21:52 -
|
2406414
|
|
zhrado
|
|
|
Tempomat mám ale nie páčkou ovládaný...
Tempomat mám ale nie páčkou ovládaný...
|
|
10.08.2011 21:53 -
|
2406415
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
A jak? Cihlou?
A jak? Cihlou? :-)
|
|
10.08.2011 21:55 -
|
2406417
|
|
zhrado
|
|
|
Néé, dve malé tlačítka a jeden vypínač
Néé, dve malé tlačítka a jeden vypínač :D
|
|
11.08.2011 13:13 -
|
2406480
|
|
M.P
|
|
|
Neříkám e s tempomatem to má vyí spotřebu , ale bez něj dokáu jet za míň . Přece jen tempomat nedokáe předvídat , nevidí situaci před autem ... vidím e budu muset zvolnit ( blíím se třeba k předjídějícím se kamionům ) , sundám nohu z plynu a ani nemusím lápnout na brzdu , plynule pak zrychlím . Stejně tak klesání , sjídím z kopce a povolím plyn dřív . Zkrátka jezdím tak a mám spotřebu takovou jakou mám :
.link.
Tempomat moc nevyuívám , na naí dálnici to moc nejde , právě kvůli třeba těm kamionům , pořád se mění rychlost . To v Srbsku a Bulharsku je proti naím dálnicím minimální provoz , dá se jet opravdu plynule a tam by pouití tempomatu mělo smysl .
Neříkám e s tempomatem to má vyí spotřebu , ale bez něj dokáu jet za míň . Přece jen tempomat nedokáe předvídat , nevidí situaci před autem ... vidím e budu muset zvolnit ( blíím se třeba k předjídějícím se kamionům ) , sundám nohu z plynu a ani nemusím lápnout na brzdu , plynule pak zrychlím . Stejně tak klesání , sjídím z kopce a povolím plyn dřív . Zkrátka jezdím tak a mám spotřebu takovou jakou mám :
http://www.spotreby.cz/citroen-c5-break-rhz-2-0-hdi-80-kw-109-hp-a4346/
Tempomat moc nevyuívám , na naí dálnici to moc nejde , právě kvůli třeba těm kamionům , pořád se mění rychlost . To v Srbsku a Bulharsku je proti naím dálnicím minimální provoz , dá se jet opravdu plynule a tam by pouití tempomatu mělo smysl .
|
|
11.08.2011 13:23 -
|
2406481
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tempomat má dost tlačítek, který vyuívám. Kdy vidím, e musím zvolnit, tak buď tlačítkama ubírám a nebo ho tlačítkem přeruím. Jedu plynule a nikdo v autě nepozná, e mám pravou nohu za krkem. Jde hlavně o to, e tempomat pro dosaení poadovaný rychlosti nelape na plyn víc ne je třeba.
Take tempomat ne jen na udrení konstantní rychlosti, ale i na plynulý a ekonomický zrychlování a zpomalování.
Tempomat má dost tlačítek, který vyuívám. Kdy vidím, e musím zvolnit, tak buď tlačítkama ubírám a nebo ho tlačítkem přeruím. Jedu plynule a nikdo v autě nepozná, e mám pravou nohu za krkem. Jde hlavně o to, e tempomat pro dosaení poadovaný rychlosti nelape na plyn víc ne je třeba.
Take tempomat ne jen na udrení konstantní rychlosti, ale i na plynulý a ekonomický zrychlování a zpomalování.
|
|
11.08.2011 13:41 -
|
2406484
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
M.P napsal(a): ...Přece jen tempomat nedokáe předvídat , nevidí situaci před autem ... vidím e budu muset zvolnit ( blíím se třeba k předjídějícím se kamionům ) , sundám nohu z plynu a ani nemusím lápnout na brzdu , plynule pak zrychlím . Stejně tak klesání , sjídím z kopce a povolím plyn dřív ...
Nikdo snad nejezdí na tempomat jen tak, e ho zapne a pak nic nedělá - samozřejmě, e kdy vidím, e přede mnou někdo jede pomaleji a já musím zpomalit taky tak to řeím předem a ne brzděním 10 metrů za ním.
Já třeba na D1, kdy vidím, e mi spotřeba z kopce jde pod 2 litry a klesání je dostatečně dlouhé, tak vyřazuju a jedu na neutrál (vyzkoueno e auto bez věcí na střee si udrí rychlost kolem 100km/h, při kolech na stře nebo při 130km/h je to zase jinak), kdy dojídím kamion a vidím vlevo za sebou závodníky, klidně tempomat přepnu na 90 a čekám a projedou (v závětří za kamionem je zase spotřeba nií).
Tempomat je pomůcka, ne náhrada mozku.
Nikdo snad nejezdí na tempomat jen tak, e ho zapne a pak nic nedělá - samozřejmě, e kdy vidím, e přede mnou někdo jede pomaleji a já musím zpomalit taky tak to řeím předem a ne brzděním 10 metrů za ním.
Já třeba na D1, kdy vidím, e mi spotřeba z kopce jde pod 2 litry a klesání je dostatečně dlouhé, tak vyřazuju a jedu na neutrál (vyzkoueno e auto bez věcí na střee si udrí rychlost kolem 100km/h, při kolech na stře nebo při 130km/h je to zase jinak), kdy dojídím kamion a vidím vlevo za sebou závodníky, klidně tempomat přepnu na 90 a čekám a projedou (v závětří za kamionem je zase spotřeba nií).
Tempomat je pomůcka, ne náhrada mozku.
|
|
11.08.2011 15:17 -
|
2406500
|
|
jumep
|
|
|
M.P napsal(a): Neříkám e s tempomatem to má vyí spotřebu , ale bez něj dokáu jet za míň . Přece jen tempomat nedokáe předvídat , nevidí situaci před autem ... vidím e budu muset zvolnit ( blíím se třeba k předjídějícím se kamionům ) , sundám nohu z plynu a ani nemusím lápnout na brzdu , plynule pak zrychlím . Stejně tak klesání , sjídím z kopce a povolím plyn dřív . Zkrátka jezdím tak a mám spotřebu takovou jakou mám :
.link.
blizim sa ku kolone, tuknem pauzu ... potrebujem sa vratit na rychlost, odpauzujem, bez toho aby som si namahal nohy a dotykal sa brzdoveho pedalu
blizim sa ku kolone, tuknem pauzu ... potrebujem sa vratit na rychlost, odpauzujem, bez toho aby som si namahal nohy a dotykal sa brzdoveho pedalu :)
|
|
12.08.2011 07:01 -
|
2406586
|
|
M.P
|
|
|
Jasně e pouívám i tlačítko II přeruení nebo přidat ubrat , ale zkrátka mě to nějak nebere a bez něj jsem schopen jet za míň . A z kopce nevyřazuju .
Jasně e pouívám i tlačítko II přeruení nebo přidat ubrat , ale zkrátka mě to nějak nebere a bez něj jsem schopen jet za míň . A z kopce nevyřazuju .
|
|
14.08.2011 07:02 -
|
2407053
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Stěhuji se a díky tomu jsem nyní asi 10x jel výhradně město Petrovice - Vinohrady. No a nahlásilo mi to 6.5 , co se mi zdá na čisté město skvělé. Obecně jsem se spotřebou velmi spokojen. Kdy jedu v klidu, tak i lehce přes 5. Ale ono je koda jezdit při zdi, kdy ten zátah turba je tak fajn, čili dlouhodobě 6.6.
Stěhuji se a díky tomu jsem nyní asi 10x jel výhradně město Petrovice - Vinohrady. No a nahlásilo mi to 6.5 , co se mi zdá na čisté město skvělé. Obecně jsem se spotřebou velmi spokojen. Kdy jedu v klidu, tak i lehce přes 5. Ale ono je koda jezdit při zdi, kdy ten zátah turba je tak fajn, čili dlouhodobě 6.6.
|
|
| |
|
|