| | |
21.06.2011 15:51 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
2398211
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
U aby do firmware zavendli monost uivatelsky definované opravné konstanty, aby to ukazovalo trochu reálně - u benzínů to ukazuje víc, u nafty míň... přesně asi málokomu.
U aby do firmware zavendli monost uivatelsky definované opravné konstanty, aby to ukazovalo trochu reálně - u benzínů to ukazuje víc, u nafty míň... přesně asi málokomu.
|
|
21.06.2011 16:03 -
|
2398212
|
|
tief
|
|
|
To je myslim dane technickym stavom toho ktoreho auta ... ja myslim ze keby sa na aute vymenili vsetky cidla, dali nove vstrekovace, vsetko resetlo a spravne nakalibrovalo, k tomu spravne a presne nafukane pneumatiky tak ta hodnota sa bude blizit realu ...
To je myslim dane technickym stavom toho ktoreho auta ... ja myslim ze keby sa na aute vymenili vsetky cidla, dali nove vstrekovace, vsetko resetlo a spravne nakalibrovalo, k tomu spravne a presne nafukane pneumatiky tak ta hodnota sa bude blizit realu ...
|
|
21.06.2011 16:11 -
|
2398213
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Čím říká, e správně to bude ukazovat jen u nového auta, po 100kkm je to u jen loterie a větění ze skleněné koule (u starích aut jsou vechny uvedené díly vdy nějak opotřebené - kadý jinak).
Podle mě vcelku jasný důvod, proč by to tam mohlo být, pokud ten palubní počítač nemá být jen bezvýznamná ozdoba.
Stejně by přesná spotřeba měla být spočitatelná z tlaku na railu a doby otevření vstřikovačů - take jedinými příčinami by byl stav vstřikovačů (nejvíce) a čidlo tlaku.
Čím říká, e správně to bude ukazovat jen u nového auta, po 100kkm je to u jen loterie a větění ze skleněné koule (u starích aut jsou vechny uvedené díly vdy nějak opotřebené - kadý jinak).
Podle mě vcelku jasný důvod, proč by to tam mohlo být, pokud ten palubní počítač nemá být jen bezvýznamná ozdoba.
Stejně by přesná spotřeba měla být spočitatelná z tlaku na railu a doby otevření vstřikovačů - take jedinými příčinami by byl stav vstřikovačů (nejvíce) a čidlo tlaku.
|
|
21.06.2011 16:32 -
|
2398220
|
|
miskod
|
|
|
Ono je to este zavisle aj na viskozite toho ktoreho paliva...Predsa len ak bude kvapalina viskoznejsia, tak pri rovnakom tlaku, za rovnaku dobu sa nastrieka menej.
Ono je to este zavisle aj na viskozite toho ktoreho paliva...Predsa len ak bude kvapalina viskoznejsia, tak pri rovnakom tlaku, za rovnaku dobu sa nastrieka menej.
|
|
21.06.2011 17:34 -
|
2398225
|
|
jumep
|
|
|
ak bude auto v 100% stave tak rozdiel oproti pp bude minimalny, vzdy nejaky bude, ako uz bolo povedane, zalezi drobne od paliva a tiez natankovaneho mnozstva atd.
dalsia podstatna vec, C5 2, mala upgrade BSI softu kde sa upravuje prepocet spotreby kvoli fapu
ak ale PP ukazuje hodne rozdielnu spotrebu oproti realu, povacsine nizsiu ako je real, je nieco v neporiadku, alebo uz stav vstrekovacov atd. je horsi, ono to vie kolko je otvoreny vstrekovac a kolko nafty ma pretiect, ak pretece viac, to pp nevie, vie to len ta osoba co tankuje
to ze pretece viac znamena ze je tryska zodrata a chcelo by to repas
ak pretecie menej, znamena to ze je tryska upchata, je sice nizsia spotreba, ale realne aj nizsi vykon
s tymto uz PP nemoze pocitat
ak bude auto v 100% stave tak rozdiel oproti pp bude minimalny, vzdy nejaky bude, ako uz bolo povedane, zalezi drobne od paliva a tiez natankovaneho mnozstva atd.
dalsia podstatna vec, C5 2, mala upgrade BSI softu kde sa upravuje prepocet spotreby kvoli fapu
ak ale PP ukazuje hodne rozdielnu spotrebu oproti realu, povacsine nizsiu ako je real, je nieco v neporiadku, alebo uz stav vstrekovacov atd. je horsi, ono to vie kolko je otvoreny vstrekovac a kolko nafty ma pretiect, ak pretece viac, to pp nevie, vie to len ta osoba co tankuje
to ze pretece viac znamena ze je tryska zodrata a chcelo by to repas
ak pretecie menej, znamena to ze je tryska upchata, je sice nizsia spotreba, ale realne aj nizsi vykon
s tymto uz PP nemoze pocitat
|
|
21.06.2011 20:13 -
|
2398273
|
|
Darja
|
|
|
Tak to, e bude PP kecat a ukazovat spotřebu nií mě nepřekvapuje. Přeci jenom větina C5 je u pelech, co má něco najeto.
(to j eto samé, ako kdy má člověk pocit, e C5 není tak tichá jako nový auto, stačí vyměnit vechna těsnění, vechny silentbloky a čepy a bude auto tií)
člověk musí PP brát orientačně.
Tak to, e bude PP kecat a ukazovat spotřebu nií mě nepřekvapuje. Přeci jenom větina C5 je u pelech, co má něco najeto.
(to j eto samé, ako kdy má člověk pocit, e C5 není tak tichá jako nový auto, stačí vyměnit vechna těsnění, vechny silentbloky a čepy a bude auto tií)
člověk musí PP brát orientačně.
|
|
21.06.2011 21:37 -
|
2398289
|
|
tief
|
|
|
vestenie s koule to nie je ( vypocet spotreby je na zaklade merania ) ale keby tam mala byt nejaka elektronika co by vyhodnocovala este spotrebu na zaklade priebehu tlaku v raily a predpokladaneho opotrebovania vstrekovacov, pripadne nejake lambda sondy co by sledovali kvalitu spalovania tak by to HDi bolo o hodne zlozitejsie a drahsie ...
meranie take ake je ja viacmenej softwareove siditko co uci ludi jazdit ekonomicky.
vestenie s koule to nie je ( vypocet spotreby je na zaklade merania ) ale keby tam mala byt nejaka elektronika co by vyhodnocovala este spotrebu na zaklade priebehu tlaku v raily a predpokladaneho opotrebovania vstrekovacov, pripadne nejake lambda sondy co by sledovali kvalitu spalovania tak by to HDi bolo o hodne zlozitejsie a drahsie ...
meranie take ake je ja viacmenej softwareove siditko co uci ludi jazdit ekonomicky.
|
|
21.06.2011 22:47 -
|
2398307
|
|
TomasT
|
|
|
Na ekonomické jedění jsem v Toyotě měl zelenou a červenou diodu a stačila
Kdy u to počítá spotřebu na desetiny, tak by se mi tam stejně nějaký měnitelný koeficient (aspoň přes diagnostiku) líbil.
Na ekonomické jedění jsem v Toyotě měl zelenou a červenou diodu a stačila :-)
Kdy u to počítá spotřebu na desetiny, tak by se mi tam stejně nějaký měnitelný koeficient (aspoň přes diagnostiku) líbil.
|
|
21.06.2011 23:01 -
|
2398318
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
tief napsal(a): ... keby tam mala byt nejaka elektronika co by vyhodnocovala este spotrebu na zaklade priebehu tlaku v raily a predpokladaneho opotrebovania vstrekovacov, pripadne nejake lambda sondy co by sledovali kvalitu spalovania
No je přece plovák v nádri Jasně e plus mínus autobus, ale jestli PP ukazuje o 0,5 l/100km blbě, tak to má na nádri (1000km) 5 litrů a to u musí zachytit i plovák. Otázkou je, jestli by neplatilo čím víc čidel, tím víc nepřesných hodnot a tím větí hausnumero spotřeba
... keby tam mala byt nejaka elektronika co by vyhodnocovala este spotrebu na zaklade priebehu tlaku v raily a predpokladaneho opotrebovania vstrekovacov, pripadne nejake lambda sondy co by sledovali kvalitu spalovania
No je přece plovák v nádri:-) Jasně e plus mínus autobus, ale jestli PP ukazuje o 0,5 l/100km blbě, tak to má na nádri (1000km) 5 litrů a to u musí zachytit i plovák. Otázkou je, jestli by neplatilo čím víc čidel, tím víc nepřesných hodnot a tím větí hausnumero spotřeba
|
|
26.06.2011 08:41 -
|
2399057
|
|
C5stepan
|
|
|
Zlín - Liberec a zpět včera mimo dálnice (horem dolem) 705 km. Počítač nahlásil průměr 7,0/100. Z plna do plna Diesel Tech u stejného stojanu 48,14 l, t.j. 6,83/100. Rozdíl dvě decky na 100 neřeím. Jo, a průměr 63km/hod.
Zlín - Liberec a zpět včera mimo dálnice (horem dolem) 705 km. Počítač nahlásil průměr 7,0/100. Z plna do plna Diesel Tech u stejného stojanu 48,14 l, t.j. 6,83/100. Rozdíl dvě decky na 100 neřeím:palec. Jo, a průměr 63km/hod.
|
|
26.06.2011 18:23 -
|
2399138
|
|
jruze
|
|
|
Praha-Bechyň-Praha 310Km asi 50Km popojíďky po okolí(1/2 polní cesty) průměr 85Km/h spotřeba 7,8L podle palubáku skutečnou neznám - netankoval jsem do plné.
Praha-Bechyň-Praha 310Km asi 50Km popojíďky po okolí(1/2 polní cesty) průměr 85Km/h spotřeba 7,8L podle palubáku skutečnou neznám - netankoval jsem do plné.:nevim
|
|
26.06.2011 18:51 -
|
2399145
|
|
řepák
|
Město: Praha 6, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 105 |
|
|
Zatím se do polna hrdla netankoval , jó a pojedu na Silvestra na hory do I .......
Zatím se do polna hrdla netankoval , jó a pojedu na Silvestra na hory do I .......
|
|
26.06.2011 19:22 -
|
2399169
|
|
Boracon
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
Dnes dálnice Praha - Rokycany 210km/h okamitá 13,31L
Dnes dálnice Praha - Rokycany 210km/h okamitá 13,31L :-))))
|
|
26.06.2011 19:42 -
|
2399191
|
|
C5stepan
|
|
|
To se chlubí (210) a nebo si stěuje (13,31)? No jo, 24 let .......
To se chlubí (210) a nebo si stěuje (13,31)? No jo, 24 let .......
|
|
26.06.2011 20:12 -
|
2399201
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Má stará předkomůrková babka z roku 2000 s 282 000km a dvěma tunama váhy, jezdí při pohodové jízdě za 4,6litrů olejnaté tekutiny která je draí ne krev. Kdy peláím, tak e se klepou body na kontě o svou existenci tak spotřeba je kolem 6,5 litru.
Má stará předkomůrková babka z roku 2000 s 282 000km a dvěma tunama váhy, jezdí při pohodové jízdě za 4,6litrů olejnaté tekutiny která je draí ne krev. Kdy peláím, tak e se klepou body na kontě o svou existenci tak spotřeba je kolem 6,5 litru. :-)
|
|
26.06.2011 21:03 -
|
2399220
|
|
Boracon
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
jak jinak ne dle předpisů jen jsem chtěl vidět maximálku kdy v techničáku píou 185km/h
jak jinak ne dle předpisů :-d jen jsem chtěl vidět maximálku kdy v techničáku píou 185km/h :-d
|
|
26.06.2011 21:12 -
|
2399231
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
tak pokud to bylo zkuebně, to beru, při koupi jsem udělal to samé
tak pokud to bylo zkuebně, to beru, při koupi jsem udělal to samé :-)
|
|
26.06.2011 21:53 -
|
2399239
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
není pravda vdycky, já to udělal fakt jen jednou a teď i pokud spěchám tak na dálnici nepřekročím 135,- a mimo 95,-. To by snad muselo hořet.
není pravda vdycky, já to udělal fakt jen jednou a teď i pokud spěchám tak na dálnici nepřekročím 135,- a mimo 95,-. To by snad muselo hořet.
|
|
| |
|
|