| | |
09.03.2015 21:34 -
Re: Ovládání (funkce) klimatizace/topeni
|
2795973
|
|
mrazek
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Čus bus ,mám problém s topením,kdy v těchto dnech (teplota venku 4 stupně) chci aby auto topilo musím nastavit minimálně 23 C ,kdy dám méně topení nejede.Venkovní čidlo ukazuje právnou teplotu. Vykuchal jsem panel klimatizace ,vyčistil co se dalo ale bez výsledku.Problém se týká obou stran.
Čus bus ,mám problém s topením,kdy v těchto dnech (teplota venku 4 stupně) chci aby auto topilo musím nastavit minimálně 23 C ,kdy dám méně topení nejede.Venkovní čidlo ukazuje právnou teplotu. Vykuchal jsem panel klimatizace ,vyčistil co se dalo ale bez výsledku.Problém se týká obou stran.
|
|
09.03.2015 21:35 -
|
2795975
|
|
jumep
|
|
|
vody v chladeni mas dost?
vody v chladeni mas dost?
|
|
09.03.2015 21:43 -
|
2795979
|
|
mrazek
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
To u jsem zkontroloval,topení hřeje dost dobře ale jen pokud to dám na maximum.Je to jakoby posunuté , u Xantie mi to chodilo pěkně od minima a po maximum.
To u jsem zkontroloval,topení hřeje dost dobře ale jen pokud to dám na maximum.Je to jakoby posunuté , u Xantie mi to chodilo pěkně od minima a po maximum.
|
|
09.03.2015 22:01 -
|
2796021
|
|
jumep
|
|
|
potom diagnostika ci neblbne cidlo vyparniku
potom diagnostika ci neblbne cidlo vyparniku
|
|
09.03.2015 22:10 -
|
2796054
|
|
mrazek
|
|
|
zítra na to kuknu,jak je v diagnostice pojmenované přídavné topení 900W ,mám ho tam fyzicky ale netopí,jde mi o jeho aktivaci
zítra na to kuknu,jak je v diagnostice pojmenované přídavné topení 900W ,mám ho tam fyzicky ale netopí,jde mi o jeho aktivaci
|
|
17.08.2015 07:28 -
|
2851836
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Vypůjčím si toto téma. Mám dvouzonovou klimu a doteď to lapalo jak mělo. Teď jsem vyměnil pylový filtr a dolo ke změně ovládání: doteď to bylo tak, e pokud jsem měl ECO, tak byla klima vypnutá a pokud jsem z nějakého důvodu zapnul vnitřní cirkulaci, tak se mi zamlilo čelní sklo, zvlá v nějakém vlhčím počasí. To povauji za celkem logické. Po výměně pylového filtru jsem zjistil, e po zapnutí ECO se mi sklo zamlí (hlavně kdy je vlhko, pokud je 35 st tak ne) a po zapnutí okruhu vnitřní cirkulace se evidentně spustí klima a vlhkost je v momentě pryč. Přitom by to mělo být opačně, jen na ECO by neměla jet klima. Navíc kdy mám vnitřní cirkulaci a zapnu ECO tak mi svítí obě kontrolky, co je podle mně blbost. Kdy v tom vypnu ECO, tak zhasnou obě. Take jdou zapnout kadá zvlá i obě najednou. Jediné co funguje správně je reim AUTO a taky ruční klima s nastavením teploty, otáček i směru proudění vzduchu.
Napadlo mě jestli jsem třeba nedal ten pylák opačně, ale on tam opačně snad ani nejde dát. Vzhledem k tomu, e je to celé el. ovládané, tak by moná stačilo na nějakou dobu odpojit baterku. Nevím. Za případné rady děkuju.
Vypůjčím si toto téma. Mám dvouzonovou klimu a doteď to lapalo jak mělo. Teď jsem vyměnil pylový filtr a dolo ke změně ovládání: doteď to bylo tak, e pokud jsem měl ECO, tak byla klima vypnutá a pokud jsem z nějakého důvodu zapnul vnitřní cirkulaci, tak se mi zamlilo čelní sklo, zvlá v nějakém vlhčím počasí. To povauji za celkem logické. Po výměně pylového filtru jsem zjistil, e po zapnutí ECO se mi sklo zamlí (hlavně kdy je vlhko, pokud je 35 st tak ne) a po zapnutí okruhu vnitřní cirkulace se evidentně spustí klima a vlhkost je v momentě pryč. Přitom by to mělo být opačně, jen na ECO by neměla jet klima. Navíc kdy mám vnitřní cirkulaci a zapnu ECO tak mi svítí obě kontrolky, co je podle mně blbost. Kdy v tom vypnu ECO, tak zhasnou obě. Take jdou zapnout kadá zvlá i obě najednou. Jediné co funguje správně je reim AUTO a taky ruční klima s nastavením teploty, otáček i směru proudění vzduchu.
Napadlo mě jestli jsem třeba nedal ten pylák opačně, ale on tam opačně snad ani nejde dát. Vzhledem k tomu, e je to celé el. ovládané, tak by moná stačilo na nějakou dobu odpojit baterku. Nevím. Za případné rady děkuju.
|
|
17.08.2015 09:29 -
|
2851863
|
|
jumep
|
|
|
ECO = vypnuty kompresor
ked nebezi kompresor tak to zamlzenie sa susi pomerne dlho a ovladanie s pelovym filtrom absolutne nijako nesuvisi
ECO = vypnuty kompresor
ked nebezi kompresor tak to zamlzenie sa susi pomerne dlho a ovladanie s pelovym filtrom absolutne nijako nesuvisi
|
|
17.08.2015 12:03 -
|
2851914
|
|
duff74
|
|
|
1. Ano to jsem tam taky psal, e ECO je odstavená klima, ale pořád by se to nemělo mlit. A kdy u tak jen na nějakou dobu. Ale 120 km by mělo stačit na to, aby se odmlilo. Ale nestačí. Pomůe jen zapnout klimu.
2. Kadopádně by se stisknutím tlačítka vnitřní cirkulace neměla spustit klima, co se u mně děje.
3. A současné svícení oranových kontrolek ECO i vnitřního okruhu taky není úplně OK. Nebo ano?
1. Ano to jsem tam taky psal, e ECO je odstavená klima, ale pořád by se to nemělo mlit. A kdy u tak jen na nějakou dobu. Ale 120 km by mělo stačit na to, aby se odmlilo. Ale nestačí. Pomůe jen zapnout klimu.
2. Kadopádně by se stisknutím tlačítka vnitřní cirkulace neměla spustit klima, co se u mně děje.
3. A současné svícení oranových kontrolek ECO i vnitřního okruhu taky není úplně OK. Nebo ano?
|
|
17.08.2015 13:14 -
|
2851932
|
|
jumep
|
|
|
pri vlhku co je vonku a na vnutorny okruh sa to bez klimatizacie nema nejako sancu vysusit, nema to co vysusit
a vonkajsia vlhkost je na tom podobne, takze ze sa tomu nechce vysusit by som nebral teraz ako nejaku vadu
s ostatnym neviem, ja som to nikdy neriesil a chodim stale na AUTO rezim
a zas a znova - pelak s tym nema nic spolocne, ked sa nieco zmenilo tak najskor nieco prdlo, ale skor si myslim ze si si to doteraz neuvedomil
pri vlhku co je vonku a na vnutorny okruh sa to bez klimatizacie nema nejako sancu vysusit, nema to co vysusit
a vonkajsia vlhkost je na tom podobne, takze ze sa tomu nechce vysusit by som nebral teraz ako nejaku vadu
s ostatnym neviem, ja som to nikdy neriesil a chodim stale na AUTO rezim
a zas a znova - pelak s tym nema nic spolocne, ked sa nieco zmenilo tak najskor nieco prdlo, ale skor si myslim ze si si to doteraz neuvedomil
|
|
18.08.2015 11:27 -
|
2852422
|
|
duff74
|
|
|
jruze napsal(a): Kdy zmáčkne vnitřní okruh tak ti sepne kompresor? - a nemačká náhodou jiné tlačítko - funkci vysouení
Nevyměnil jsi si náhodou panel? ( s hvězdičkou za ECO )
Ano po zmáčknutí vnitřního okruhu se mi sepne kompresor. Jde to poznat takovým jemným cuknutím ve výkonu a hlavně jde okamitě chladný vzduch do kabiny a vlhkost okamitě zmizí. Předpokládám, e symbol vnitřní cirkulace je obrys auta uvnitř se zahnutou ipkou. Aspoň u vech dosavadních auto to bylo +- stejné. Funkce vysouení: ta se spoutí jak? A panel mám původní AUTO/ECO/vniřní cirkulace.
jumep: Netvrdím, e je to způsobené pylovým filtrem, jen to, e od jeho výměny se toto děje. A myslím, e kdyby to dělalo u dřív, tak bych si viml, e při ECO přes čelní sklo není vidět... Protoe právě klimu pouívám fakt jen občas. Teď ale bez klimy jet nejde, čelní okno je do půlky zanlené. Spí mě napadlo, jestli se tím pylákem nějak nezablokovala klapka vnitřního okruhu a nefunguje teď opačně. Ale to by nevysvětlovalo to spoutění klimy.
Ano po zmáčknutí vnitřního okruhu se mi sepne kompresor. Jde to poznat takovým jemným cuknutím ve výkonu a hlavně jde okamitě chladný vzduch do kabiny a vlhkost okamitě zmizí. Předpokládám, e symbol vnitřní cirkulace je obrys auta uvnitř se zahnutou ipkou:-). Aspoň u vech dosavadních auto to bylo +- stejné. Funkce vysouení: ta se spoutí jak? A panel mám původní AUTO/ECO/vniřní cirkulace.
jumep: Netvrdím, e je to způsobené pylovým filtrem, jen to, e od jeho výměny se toto děje. A myslím, e kdyby to dělalo u dřív, tak bych si viml, e při ECO přes čelní sklo není vidět...;-) Protoe právě klimu pouívám fakt jen občas. Teď ale bez klimy jet nejde, čelní okno je do půlky zanlené. Spí mě napadlo, jestli se tím pylákem nějak nezablokovala klapka vnitřního okruhu a nefunguje teď opačně. Ale to by nevysvětlovalo to spoutění klimy.
|
|
18.08.2015 16:00 -
|
2852523
|
|
ivanivan
|
|
|
Zkus vyndat filtr, co to bude dělat. Nic jiného mě nenapadá.
Zkus vyndat filtr, co to bude dělat. Nic jiného mě nenapadá.
|
|
18.08.2015 18:13 -
|
2852588
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
má tam vedle sebe za plotem Lukiho, tak to poře s ním a snad jetě letos klimu vyuije, za chvilku je zima
má tam vedle sebe za plotem Lukiho, tak to poře s ním a snad jetě letos klimu vyuije, za chvilku je zima :-D
|
|
18.08.2015 21:57 -
|
2852704
|
|
jumep
|
|
|
ta klapka je uplne niekde inde
na paneli mas 5 tlacitok, vnutorny okruh, vysusanie, auto, vyhrievanie okna, eco ( .link. )
kedze ja jazdim s klimou stale, nejako som toto nesledoval
ta klapka je uplne niekde inde
na paneli mas 5 tlacitok, vnutorny okruh, vysusanie, auto, vyhrievanie okna, eco ( http://c5.jumep.com/panelklimatizacie/P1070444.JPG )
kedze ja jazdim s klimou stale, nejako som toto nesledoval
|
|
26.08.2015 19:37 -
|
2854553
|
|
TygrXM
|
Město: Uherské Hraditě, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Mám dotaz.
Mám C5 II rv2007, rádio RT4 (s barevnou navi)
Nastavím teplotu třeba 25C.. znovu po nastartování mám zase "defautních" 21C
Známému udrí nastavená teplota i po vypnutí klíčku (ale není schopný vyčíst verzi rádia...) Jak to máte vy?
Vechno ostatní se zdá e funguje jak má.
V čem by mohl být problém?
Mám dotaz.
Mám C5 II rv2007, rádio RT4 (s barevnou navi)
Nastavím teplotu třeba 25C.. znovu po nastartování mám zase "defautních" 21C
Známému udrí nastavená teplota i po vypnutí klíčku (ale není schopný vyčíst verzi rádia...) Jak to máte vy?
Vechno ostatní se zdá e funguje jak má.
V čem by mohl být problém?
|
|
27.08.2015 19:58 -
|
2854766
|
|
jumep
|
|
|
Nemas tam domontovane webasto?
Nemas tam domontovane webasto?
|
|
27.08.2015 20:15 -
|
2854780
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Toto dela vzdy kdyz je tam Webasto jak pise Peta
Toto dela vzdy kdyz je tam Webasto jak pise Peta
|
|
27.08.2015 22:05 -
|
2854822
|
|
TygrXM
|
Město: Uherské Hraditě, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 18 |
|
|
jj mam tam namontované Webasto - originál v NDR Tak to mně nenapadlo, tato souvislost. Dík za vysvětlení. Asi se s tím nedá nic udělat, e? (kromě toho e si zvyknu a budu upravovat teplotu..)
jj mam tam namontované Webasto - originál v NDR :-) Tak to mně nenapadlo, tato souvislost. Dík za vysvětlení. Asi se s tím nedá nic udělat, e? (kromě toho e si zvyknu a budu upravovat teplotu..)
|
|
28.08.2015 19:32 -
|
2855042
|
|
jumep
|
|
|
Pri lavej guli najskor je relatko co odpaja napajanie pre riadiacku klimatizacie. Staci ho odpojit a napojit napriamo. Je to tam taky bastel aby nezaparkovalo klapky kurenia ...
Pri lavej guli najskor je relatko co odpaja napajanie pre riadiacku klimatizacie. Staci ho odpojit a napojit napriamo. Je to tam taky bastel aby nezaparkovalo klapky kurenia ...
|
|
| |
|
|