| | |
03.05.2011 18:26 -
Re: Jaké automatické převodovky jsou v C5
|
2388363
|
|
jruze
|
|
|
Já jsem ze starého auta z převodovky vypustil celích přiblině 8L (celá náplň).Přítom jak se říká celou náplň najednou nevypustí.
Já jsem ze starého auta z převodovky vypustil celích přiblině 8L (celá náplň).Přítom jak se říká celou náplň najednou nevypustí. :nevim
|
|
03.05.2011 19:05 -
|
2388370
|
|
C5stepan
|
|
|
JRuze: co to bylo za "staré" auto? 8litrů z AP? 2x C5?
JRuze: co to bylo za "staré" auto? 8litrů z AP? 2x C5?
|
|
03.05.2011 19:14 -
|
2388371
|
|
jruze
|
|
|
C5 4HP20 - náplň je 8,3-6 l .
C5 4HP20 - náplň je 8,3-6 l .
|
|
03.05.2011 19:14 -
|
2388372
|
|
jumep
|
|
|
ako sa ti podarilo vypustit ten menic? si mal nastartovane ked si to vypustal?
ako sa ti podarilo vypustit ten menic? si mal nastartovane ked si to vypustal? :)
|
|
03.05.2011 19:42 -
|
2388378
|
|
jruze
|
|
|
Na kočce v garái,celej agregát.Pravda byl převáenej na převodovku, potom podloený do roviny a povolný vypuák.Po rozpůlení a pokusu vylít zbytek i z měniče tak v měniči nic.
Na kočce v garái,celej agregát.Pravda byl převáenej na převodovku, potom podloený do roviny a povolný vypuák.Po rozpůlení a pokusu vylít zbytek i z měniče tak v měniči nic.
Přílohy: vypoutěcí otvor převodovky 4hp20.jpg ( 1081264b ) - vypoutěcí roub 4HP20 |
|
03.05.2011 19:45 -
|
2388390
|
|
jumep
|
|
|
hmm, realne na zivom aute to tak dobre nepojde
ale vyrobit si nejaku naklanaciu plosinu
hmm, realne na zivom aute to tak dobre nepojde :)
ale vyrobit si nejaku naklanaciu plosinu :D
|
|
03.05.2011 20:50 -
|
2388399
|
|
Darja
|
|
|
No, tohle běnému smrtelníkovi ádný servis neudělá.
Pravidelně měňte
No, tohle běnému smrtelníkovi ádný servis neudělá.
Pravidelně měňte :-)
|
|
03.05.2011 23:17 -
|
2388421
|
|
tief
|
|
|
Len experimentujte a vymyslajte Automat je pomstychtiva mrcha, on vam to vrati
Len experimentujte a vymyslajte :) Automat je pomstychtiva mrcha, on vam to vrati :)
|
|
03.05.2011 23:22 -
|
2388423
|
|
jruze
|
|
|
Zkusím náklon auta při výmněně a uvidíme co vyteče.
Tief : kdo se bojí nesmí do lesa a kdytak mám jetě jednu
Zkusím náklon auta při výmněně a uvidíme co vyteče.:-))))
Tief : kdo se bojí nesmí do lesa a kdytak mám jetě jednu :-d
|
|
04.05.2011 18:45 -
|
2388484
|
|
Karel39
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdravím vechny. Dnes jsem měnil olej v automatické převodovce na C5 V6 (r.v.2002 čtyřstupňový) v autorizovaném servisu. Olej co vypustili byl naprosto čistej ve 161000km. Byl-li v minulosti měněn nevím. Za cenu 2085Kč je to myslím dobrá investice. Obecně platí, e je automatická převodovka skoro nezničitelná, jenom se nesmí poslouchat nesmyslné řeči výrobců aut. (doivotní náplň...) Známý měl stejný vůz a ve 160 000km mu v převodovce zachrastilo a volal odtahovku. Oprava ho vyla u specialitsy na automaty na 35000kč, byl tam problém v hydrodynamickém měniči, lamely zcela v pořádku. Jezdím mnoho let jenom automaty a myslím, e je to o zacházení (nehonit naplno se studeným olejem a neposlouchat nesmyslné fámy typu vyřazování na křiovatkách apod.) Mějte se Karel
Zdravím vechny. Dnes jsem měnil olej v automatické převodovce na C5 V6 (r.v.2002 čtyřstupňový) v autorizovaném servisu. Olej co vypustili byl naprosto čistej ve 161000km. Byl-li v minulosti měněn nevím. Za cenu 2085Kč je to myslím dobrá investice. Obecně platí, e je automatická převodovka skoro nezničitelná, jenom se nesmí poslouchat nesmyslné řeči výrobců aut. (doivotní náplň...) Známý měl stejný vůz a ve 160 000km mu v převodovce zachrastilo a volal odtahovku. Oprava ho vyla u specialitsy na automaty na 35000kč, byl tam problém v hydrodynamickém měniči, lamely zcela v pořádku. Jezdím mnoho let jenom automaty a myslím, e je to o zacházení (nehonit naplno se studeným olejem a neposlouchat nesmyslné fámy typu vyřazování na křiovatkách apod.) Mějte se Karel
|
|
04.05.2011 22:07 -
|
2388572
|
|
magvonzlin
|
Město: Otrokovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Karel39 napsal(a): Zdravím vechny. Dnes jsem měnil olej v automatické převodovce na C5 V6 (r.v.2002 čtyřstupňový) v autorizovaném servisu. Olej co vypustili byl naprosto čistej ve 161000km. Byl-li v minulosti měněn nevím. Za cenu 2085Kč je to myslím dobrá investice. Obecně platí, e je automatická převodovka skoro nezničitelná, jenom se nesmí poslouchat nesmyslné řeči výrobců aut. (doivotní náplň...) Známý měl stejný vůz a ve 160 000km mu v převodovce zachrastilo a volal odtahovku. Oprava ho vyla u specialitsy na automaty na 35000kč, byl tam problém v hydrodynamickém měniči, lamely zcela v pořádku. Jezdím mnoho let jenom automaty a myslím, e je to o zacházení (nehonit naplno se studeným olejem a neposlouchat nesmyslné fámy typu vyřazování na křiovatkách apod.) Mějte se Karel
Moje řeč. Taky preferuju automat (kdy mám na výběr) a nedám na ně dopustit. Poslední auto s automatem jsem dával pryč, kdy mělo najeto 350 tisíc+ km a jestli tam bylo něco naprosto v pořádku, tak automat..
Chce to jenom měnit olej a nedělat blbosti.
Moje řeč. Taky preferuju automat (kdy mám na výběr) a nedám na ně dopustit. Poslední auto s automatem jsem dával pryč, kdy mělo najeto 350 tisíc+ km a jestli tam bylo něco naprosto v pořádku, tak automat..
Chce to jenom měnit olej a nedělat blbosti.
|
|
24.10.2011 15:38 -
|
2421091
|
|
grossd
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravím, mám novou C5 (2011) s estistupňovým automatem AT6. Občas se mi stane, e po zaparkování vypnu omylem motor s voličem v poloze D. S autem to při tom silně cukne a ozve se bouchnutí. Můu touto chybou automat zničit? Jaký je prosím vá názor...
Zdravím, mám novou C5 (2011) s estistupňovým automatem AT6. Občas se mi stane, e po zaparkování vypnu omylem motor s voličem v poloze D. S autem to při tom silně cukne a ozve se bouchnutí. Můu touto chybou automat zničit? Jaký je prosím vá názor...
|
|
24.10.2011 16:01 -
|
2421095
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kdykoliv něco s autem silně cukne a ozve se bouchnutí, tak se můe něco zničit.
Můj názor je takový, e bys měl s autem dělat to co má a neptat se na samozřejmý věci. Určitě někde v manuálu auta je posaný, jak se parkuje, a pod. Tak to dodruj a uetří si starosti.
A jestli jsi ten manuál nečetl, tak věz, e postup parkování je takový:
1) zastaví pouitím brzd na zvoleném místě, přičem drí brzdový pedál stále stlačený, nejlépe nohou.
2) volič rychlosti přesune do polohy P = parkování - výstině pojmenované právě podle své funkce a určení.
3) Nyní můe pedál brzdy uvolnit.
4) Zhasne a vypne el. spotřebiče, včetně vnějího osvětlení, pokud nevyuívá funkce denního svícení. Nezapomeň při tom na směrovky.
5) Otočením klíčku ve spínací skříňce vypne motor. Pozor na směr otáčení klíčku, nebo přítě bude psát dotaz: "Při vypínání motoru něco silně rachotí a motor se nevypne".
Omlouvám se za sarkasmus, ale u jsem takovej.
PS: A pokud je v mém návodu něco patně, tak prosím ostatní uivatele za shovívavost. Nejsem toti majitelem automatické převodovky a manuál vyel pouze z logických úvah v mé kebuli.
:-D Kdykoliv něco s autem silně cukne a ozve se bouchnutí, tak se můe něco zničit. :-D
Můj názor je takový, e bys měl s autem dělat to co má a neptat se na samozřejmý věci. Určitě někde v manuálu auta je posaný, jak se parkuje, a pod. Tak to dodruj a uetří si starosti.
A jestli jsi ten manuál nečetl, tak věz, e postup parkování je takový:
1) zastaví pouitím brzd na zvoleném místě, přičem drí brzdový pedál stále stlačený, nejlépe nohou.
2) volič rychlosti přesune do polohy P = parkování - výstině pojmenované právě podle své funkce a určení.
3) Nyní můe pedál brzdy uvolnit.
4) Zhasne a vypne el. spotřebiče, včetně vnějího osvětlení, pokud nevyuívá funkce denního svícení. Nezapomeň při tom na směrovky.
5) Otočením klíčku ve spínací skříňce vypne motor. Pozor na směr otáčení klíčku, nebo přítě bude psát dotaz: "Při vypínání motoru něco silně rachotí a motor se nevypne".
:palec Omlouvám se za sarkasmus, ale u jsem takovej. ;-)
PS: A pokud je v mém návodu něco patně, tak prosím ostatní uivatele za shovívavost. Nejsem toti majitelem automatické převodovky a manuál vyel pouze z logických úvah v mé kebuli.
|
|
24.10.2011 16:11 -
|
2421096
|
|
jumep
|
|
|
nemam automat, ale principialne, strata tlaku oleja zhasnutim motora a teda vypnutim cerpadla moze mat za nasledok zvysene opotrebovavanie dielov ktore su v zabere ....
takze ano, isto to tej prevodovke nepomoze ... je to to iste ako ked vypnes motor, stojis na spojke, motor sa dotaca a ty v tom momente pustis spojku ... co sa stane, trhne celym autom a spojka a zotrvacnik / poloosy atd dostane po papuli .. nieco podobne sa deje aj tu
nemam automat, ale principialne, strata tlaku oleja zhasnutim motora a teda vypnutim cerpadla moze mat za nasledok zvysene opotrebovavanie dielov ktore su v zabere ....
takze ano, isto to tej prevodovke nepomoze ... je to to iste ako ked vypnes motor, stojis na spojke, motor sa dotaca a ty v tom momente pustis spojku ... co sa stane, trhne celym autom a spojka a zotrvacnik / poloosy atd dostane po papuli .. nieco podobne sa deje aj tu
|
|
24.10.2011 17:09 -
|
2421103
|
|
grossd
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Vím jak motor spávně vypínat... Přesednul jsem toti z automatu DSG, kde takto vypínat motor bylo bez problémů. Chtěl jsem pro klid due vědět, jak velkou tím způsobuji krásné C5 bolest
Vím jak motor spávně vypínat... Přesednul jsem toti z automatu DSG, kde takto vypínat motor bylo bez problémů. Chtěl jsem pro klid due vědět, jak velkou tím způsobuji krásné C5 bolest :-((((
|
|
24.10.2011 18:03 -
|
2421111
|
|
jumep
|
|
|
ani tomu DSG to nemohlo robit dobre ...
za toto lamat ruky autoskolam, mna ucili ze rychlost sa nenechava zaradena a zatahuje sa rucna ... (sice to bolo preto, ze na nakladiaku sa bez vzduchu tazko vyraduje vzpriecena rychlost, ale o to nejde)
cize ci manual alebo automat, vyradim, zatiahnem rucnu a az potom zhasinam motor ...
nakolko mas elektricku rucnu, nauc sa posuvat tu paku .... to neni tak narocne ...
ani tomu DSG to nemohlo robit dobre ...
za toto lamat ruky autoskolam, mna ucili ze rychlost sa nenechava zaradena a zatahuje sa rucna ... (sice to bolo preto, ze na nakladiaku sa bez vzduchu tazko vyraduje vzpriecena rychlost, ale o to nejde)
cize ci manual alebo automat, vyradim, zatiahnem rucnu a az potom zhasinam motor ...
nakolko mas elektricku rucnu, nauc sa posuvat tu paku .... to neni tak narocne ...
|
|
24.10.2011 20:55 -
|
2421128
|
|
Darja
|
|
|
To zní jako kdyby to samo zaplo brzdu automatu...
U trojkový bych tu ruční tak nehrotila, přece jenom je u tupě na prdel a v zimě to udělá z auta sáňky
To zní jako kdyby to samo zaplo brzdu automatu...
U trojkový bych tu ruční tak nehrotila, přece jenom je u tupě na prdel a v zimě to udělá z auta sáňky :)
|
|
24.10.2011 21:00 -
|
2421130
|
|
jumep
|
|
|
u X7 je automaticka, tj. elektricka ... takze tam neni co riesit, ona sa riesi sama
u X7 je automaticka, tj. elektricka ... takze tam neni co riesit, ona sa riesi sama :)
|
|
24.10.2011 22:01 -
|
2421139
|
|
jruze
|
|
|
Kdy ty blbci co to vyráběj tam napíou jen P-parkovací poloha a nedaj tam zhasínací
Kdy ty blbci co to vyráběj tam napíou jen P-parkovací poloha a nedaj tam zhasínací:-))))
|
|
24.10.2011 22:25 -
|
2421152
|
|
jumep
|
|
|
ja som hovoril ze mohli spravit to iste ako pri startovani, ked mas v D alebo R, tak ti nedovoli nastartovat ... obdobne by nemusel dovolit zhasnut
ja som hovoril ze mohli spravit to iste ako pri startovani, ked mas v D alebo R, tak ti nedovoli nastartovat ... obdobne by nemusel dovolit zhasnut :)
|
|
| |
|
|