| | |
02.11.2009 10:02 -
Re: Jaké automatické převodovky jsou v C5
|
1108766
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Ahoj je to jak pises, 6 st. automat se daval jen do 2,0 HDI 16V 100kW a nebo do 2,2 HDI 125kW u motoru 2,2 HDI 98kw se daval 4 st. Takze se budes muset divat po 2,0 HDI facelift a nebo po Biturbu.
Ahoj je to jak pises, 6 st. automat se daval jen do 2,0 HDI 16V 100kW a nebo do 2,2 HDI 125kW u motoru 2,2 HDI 98kw se daval 4 st. Takze se budes muset divat po 2,0 HDI facelift a nebo po Biturbu.
|
|
03.11.2009 00:57 -
|
1108822
|
|
mino450
|
Město: Topolcany, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
sorry je to 4st
sorry je to 4st
|
|
23.12.2009 21:53 -
|
1429733
|
|
michali
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën Xantia Break 2.1 TD Kat. (80kW) TDI | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravím vechny citroeňáky. Nechci tady u pc ztrávit zbytek stáří,tak to zkusím takhle. Uvauji o C5 v automatu, budu se loučit s Xantijkou. Mám dotaz, jestli by mi někdo objektivně a z vlastní zkuenosti napsal sem nebo na mail, jak to s ní je. Výdr, jaká náplň a kdy se mění a za kolik to oceňují, o kolik je vyí spotřeba nafty, jak to řadí atd. No prostě jak to s ní je. Jezdím dost po městě a je mi líto spojky. Předem díky moc a nevíte někdo o nějakém pěkném kousku C5 II,2006,2,0 HDI combi, nejlépe černá metalíza a co nejlepí výbava?? Líbí se mi jedna na www.rakoauto.cz. Krásné vánoce a díky za jakoukoliv radu,kontakt. Jsem tu nový.
Zdravím vechny citroeňáky. Nechci tady u pc ztrávit zbytek stáří,tak to zkusím takhle. Uvauji o C5 v automatu, budu se loučit s Xantijkou. Mám dotaz, jestli by mi někdo objektivně a z vlastní zkuenosti napsal sem nebo na mail, jak to s ní je. Výdr, jaká náplň a kdy se mění a za kolik to oceňují, o kolik je vyí spotřeba nafty, jak to řadí atd. No prostě jak to s ní je. Jezdím dost po městě a je mi líto spojky. Předem díky moc a nevíte někdo o nějakém pěkném kousku C5 II,2006,2,0 HDI combi, nejlépe černá metalíza a co nejlepí výbava?? Líbí se mi jedna na www.rakoauto.cz. Krásné vánoce a díky za jakoukoliv radu,kontakt. Jsem tu nový:-).
|
|
30.12.2009 15:41 -
|
1430101
|
|
hollowmen
|
Město: , Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Ahoj, poradíte někdo? Mám C5 1.8 16V 85kw r.v.2002. Kdy mám studené auto a delí dobu nejezdím tak se mě projevuje jedna závada. Zařadím automat nebo sekvenci to je jedno. Pomalu a v klidu se rozjedu, pak v jakých koliv otáčkách dám nohu z plynu a mě automaticky spadnou otáčky na volnoběh jako u wartburgu kdy má zařazenou volnoběku. Kdy přeruovaně lapu na plynový pedál tak po ujetí cca 1km je cítit, jako by dosedla rychlos a otáčky přestanou padat a zůstavají v tom samém místě jako by se nechumelilo.
Pokud vak nelapu přeruovaně na plyn, zhruba po stejné vzdálenosti je někdy slyet ne vdy tupá rána. Na palubce se rozsvítí nápis SERVICE a nejde z automatu přeřadit na sekvenci. Kdy mám danou sekvenci tak tam při té závadě skočí automat a do sekvence se u nedá vrátit. Pak u chodí jenom R,N,D,P. Pak stačí zastavit, vypnout motor, znovu nastartovat a ve je ok. SERVICE zmizí, řadit jde normálně a tato závada se u neprojeví pokud auto dlouhodobě nestojí jako přes noc.
Ahoj, poradíte někdo? Mám C5 1.8 16V 85kw r.v.2002. Kdy mám studené auto a delí dobu nejezdím tak se mě projevuje jedna závada. Zařadím automat nebo sekvenci to je jedno. Pomalu a v klidu se rozjedu, pak v jakých koliv otáčkách dám nohu z plynu a mě automaticky spadnou otáčky na volnoběh jako u wartburgu kdy má zařazenou volnoběku. Kdy přeruovaně lapu na plynový pedál tak po ujetí cca 1km je cítit, jako by dosedla rychlos a otáčky přestanou padat a zůstavají v tom samém místě jako by se nechumelilo.
Pokud vak nelapu přeruovaně na plyn, zhruba po stejné vzdálenosti je někdy slyet ne vdy tupá rána. Na palubce se rozsvítí nápis SERVICE a nejde z automatu přeřadit na sekvenci. Kdy mám danou sekvenci tak tam při té závadě skočí automat a do sekvence se u nedá vrátit. Pak u chodí jenom R,N,D,P. Pak stačí zastavit, vypnout motor, znovu nastartovat a ve je ok. SERVICE zmizí, řadit jde normálně a tato závada se u neprojeví pokud auto dlouhodobě nestojí jako přes noc.
|
|
30.12.2009 16:02 -
|
1430104
|
|
tief
|
|
|
S tim nic sam neudelas ... servis ...
S tim nic sam neudelas ... servis ...
|
|
30.12.2009 20:59 -
|
1430112
|
|
jumep
|
|
|
dalsi clovek s nevymenenym olejom ... ta dozivotna napln uz dozila a je dobre ju vymenit za novu dozivotnu ktora sa ma menit kazdych 40t km
tuto vec sam asi nespravis a odporucam tiez servis a dat si olej vymenit ...
dalsi clovek s nevymenenym olejom ... ta dozivotna napln uz dozila a je dobre ju vymenit za novu dozivotnu ktora sa ma menit kazdych 40t km :)
tuto vec sam asi nespravis a odporucam tiez servis a dat si olej vymenit ...
|
|
31.12.2009 11:03 -
|
1430120
|
|
hollowmen
|
|
|
Děkuji vám za vae názory a rady. Já jsem ani nevěděl,e tam jsou dva tipy převodovek. Tady jsem i nael mnoství náplně. Jetě si musím pořádně ověřit, jaký olej tam příjde. Zatím jsem nael Total Fluide ATX. Zkusím nejprve vyměnit olej, jestli to zvládnu a jinak se obrátím na servis. Postupně chci vyměnit vekeré náplně.
Děkuji vám za vae názory a rady. Já jsem ani nevěděl,e tam jsou dva tipy převodovek. Tady jsem i nael mnoství náplně. Jetě si musím pořádně ověřit, jaký olej tam příjde. Zatím jsem nael Total Fluide ATX. Zkusím nejprve vyměnit olej, jestli to zvládnu a jinak se obrátím na servis. Postupně chci vyměnit vekeré náplně.
|
|
31.12.2009 11:05 -
|
1430121
|
|
Darja
|
|
|
navím jak u AL4,a le u 4HP20 se musí olej měnit s autem na píchnutým na diag. Já bych to teda doma neriskovala
navím jak u AL4,a le u 4HP20 se musí olej měnit s autem na píchnutým na diag. Já bych to teda doma neriskovala :-)
|
|
31.12.2009 11:08 -
|
1430122
|
|
hollowmen
|
|
|
Juuuu tak takovou vychytávku jsem netuil. Zkusím to zjistit, ale nejprve si opravdu ověřím na převodovce jaký tam mám typ. Dík za upozornění.
Juuuu tak takovou vychytávku jsem netuil. Zkusím to zjistit, ale nejprve si opravdu ověřím na převodovce jaký tam mám typ. Dík za upozornění.
|
|
31.12.2009 11:12 -
|
1430123
|
|
MichalJ
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Olej v automatu jsem teď měnil v 125.000km a převodovka si neřekla. Udělal sem dle servisky po 40.000km. Jinak co se týká těch "doivotních" olejových náplní tak se zmatku moc nedivím, co značka to ve jinak. Měl jsem moc automatů a vdy je to jinak, u některého vozu opravdu byla doivotní náplň psaná - ovem v servisním manuálu profi byla ivotnost převodovky 200.000km a pak výměna nebo GO u některého vozu byla předepsána výměna v 150.000km ... řekl bych, e výrobci nemají potřebu tyto info nám sdělovat, protoe ijí v ideálním stavu a no v návtěvách autorizovaných servisů podle předepsaných prohlídek ... otázka toho, e ve značkovém či autorizovaném servisu nevědí, e se olej má měnit je věc druhá a lidského faktoru jak který servisák a technik má chu se vzdělávat na nové mainy.
Olej v automatu jsem teď měnil v 125.000km a převodovka si neřekla. Udělal sem dle servisky po 40.000km. Jinak co se týká těch "doivotních" olejových náplní tak se zmatku moc nedivím, co značka to ve jinak. Měl jsem moc automatů a vdy je to jinak, u některého vozu opravdu byla doivotní náplň psaná - ovem v servisním manuálu profi byla ivotnost převodovky 200.000km a pak výměna nebo GO u některého vozu byla předepsána výměna v 150.000km ... řekl bych, e výrobci nemají potřebu tyto info nám sdělovat, protoe ijí v ideálním stavu a no v návtěvách autorizovaných servisů podle předepsaných prohlídek ... otázka toho, e ve značkovém či autorizovaném servisu nevědí, e se olej má měnit je věc druhá a lidského faktoru jak který servisák a technik má chu se vzdělávat na nové mainy.
|
|
31.12.2009 11:14 -
|
1430124
|
|
Darja
|
|
|
Michale, mluvíme o AL4, ty má 4HP20, nemíchej to.. to jsou rozdílné převodovky.
holowmen má AL4, nic jiného se do tvého vozu nedávalo.
Michale, mluvíme o AL4, ty má 4HP20, nemíchej to.. to jsou rozdílné převodovky.
holowmen má AL4, nic jiného se do tvého vozu nedávalo.
|
|
31.12.2009 11:21 -
|
1430125
|
|
MichalJ
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Acha, hm fakt náročné autíčko , zaplapanbůh jsem sehnal člověka , který je na takové věci odborníkem a umí to. Po Novém roce vyzkouím, poreferuji a případně zajistím souhlas s vloením sem do servisů.
Acha, hm fakt náročné autíčko :-d , zaplapanbůh jsem sehnal člověka , který je na takové věci odborníkem a umí to. Po Novém roce vyzkouím, poreferuji a případně zajistím souhlas s vloením sem do servisů.
|
|
31.12.2009 13:00 -
|
1430126
|
|
hollowmen
|
|
|
Ok po novém roce nechám olej vyměnit a dám vědět.
Ok po novém roce nechám olej vyměnit a dám vědět.
|
|
31.12.2009 13:48 -
|
1430127
|
|
Darja
|
|
|
To, e neexistuje doivotní náplň víme.
Kadopádně tě poprosím, neuváděj zde obecné ifnormace, někoho to můe mást. Protoe výměna u nového vozidla po 80tis je milá, ale třeba ji výe zmiňovaná převodovka 4HP20 má interval 40tis. Pokud ji servisní intervaly, vztáhla bych je přímo na aktuální modely převodovek v C5. A to k něčemu je.
To, e neexistuje doivotní náplň víme.
Kadopádně tě poprosím, neuváděj zde obecné ifnormace, někoho to můe mást. Protoe výměna u nového vozidla po 80tis je milá, ale třeba ji výe zmiňovaná převodovka 4HP20 má interval 40tis. Pokud ji servisní intervaly, vztáhla bych je přímo na aktuální modely převodovek v C5. A to k něčemu je.
|
|
30.04.2011 12:45 -
|
2387436
|
|
tomasTT
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Caute,mam taky problem s prevodovkou ze sem tam sekne ked preradzuje z 1 do 2..vie niekto nieco poradit okrem vymeny ..
Caute,mam taky problem s prevodovkou ze sem tam sekne ked preradzuje z 1 do 2..vie niekto nieco poradit okrem vymeny :-( .. :-)
|
|
01.05.2011 17:07 -
|
2387629
|
|
jumep
|
|
|
zacat kontolou / vymenou oleja + diagnostikou ci nahodou nieco nebude mat vypisane ...
zacat kontolou / vymenou oleja + diagnostikou ci nahodou nieco nebude mat vypisane ...
|
|
03.05.2011 16:45 -
|
2388337
|
|
tomasTT
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
olej je vymeneny,mechanik hovoril ze isiel z toho dost bordel ze este raz ho bude treba vymenit a uvidime potom co to bude robit..ale ked to dlhsie stoji cca1-2hodiny tak radi pekne , ked sa zohreje tak tomu tak preskakuje..
olej je vymeneny,mechanik hovoril ze isiel z toho dost bordel ze este raz ho bude treba vymenit a uvidime potom co to bude robit..ale ked to dlhsie stoji cca1-2hodiny tak radi pekne , ked sa zohreje tak tomu tak preskakuje..
|
|
03.05.2011 17:31 -
|
2388345
|
|
jumep
|
|
|