| | |
23.08.2008 15:17 -
Jaké automatické převodovky jsou v C5
|
166775
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Jak je to s typy automatických převodovek v C5? Chtěl bych koupit C5 s automatem, ale estistupňovým. V staré čtyřstupňovky nemám důvěru z mnoha důvodů. Odkdy se do C5 montovaly 6stupně? Dá se to podle něčeho poznat? V inzerátech není počet stupňů větinou uveden, a ptát se kadého inzerujícího je dost zdlouhavé.
Dá se to poznat podle signalizace stupňů na palubce (6stuňů je delí) nebo i 4stupně mají tu signalizaci doplňenou nějakými módy, tzn. to z dálky vypadá stejně.
Jde mi jenom o to, jak rychle z inzerátu poznat, jestli ten automat v C5 je 4 nebo 5st.
Jak je to s typy automatických převodovek v C5? Chtěl bych koupit C5 s automatem, ale estistupňovým. V staré čtyřstupňovky nemám důvěru z mnoha důvodů. Odkdy se do C5 montovaly 6stupně? Dá se to podle něčeho poznat? V inzerátech není počet stupňů větinou uveden, a ptát se kadého inzerujícího je dost zdlouhavé.
Dá se to poznat podle signalizace stupňů na palubce (6stuňů je delí) nebo i 4stupně mají tu signalizaci doplňenou nějakými módy, tzn. to z dálky vypadá stejně.
Jde mi jenom o to, jak rychle z inzerátu poznat, jestli ten automat v C5 je 4 nebo 5st.
|
|
23.08.2008 17:33 -
Re: Jaké automatické převodovky jsou v C5
|
166776
|
|
tief
|
|
|
Ak si dobre spominam 6stupnove prevodovky sa davali od r2005 vyssie ...
Preco nemas doveru v 4stupnovu prevodovku ? Na rozdiel od 6stupnovej je o 1/3 jednoduchsia, ma lepsiu akceleraciu a lepsiu odozvu na plyn.
6kvalt je zase tichsi a menej napadny pri radeni ( necitit razeni a ani zmena otacok nie je tak markantna )
Na palubke mas ukazovatel rezimu ( sport, snih, normal ), D, R, N, P a zarazeny stupen - ten sa ukazuje len v rezime sekvence, pri normalnom D to neukazuje kvalt.
Inak automaty v C5 su vseobecne bezproblemove, samozrejme sa najde vadny kus ale inak vydrzia hodne velke prasarny, specialne model 4HP20 ( ten uz v novych C5 nie, je nahradeny japonskym AN6 ).
Ak si dobre spominam 6stupnove prevodovky sa davali od r2005 vyssie ...
Preco nemas doveru v 4stupnovu prevodovku ? Na rozdiel od 6stupnovej je o 1/3 jednoduchsia, ma lepsiu akceleraciu a lepsiu odozvu na plyn.
6kvalt je zase tichsi a menej napadny pri radeni ( necitit razeni a ani zmena otacok nie je tak markantna )
Na palubke mas ukazovatel rezimu ( sport, snih, normal ), D, R, N, P a zarazeny stupen - ten sa ukazuje len v rezime sekvence, pri normalnom D to neukazuje kvalt.
Inak automaty v C5 su vseobecne bezproblemove, samozrejme sa najde vadny kus ale inak vydrzia hodne velke prasarny, specialne model 4HP20 ( ten uz v novych C5 nie, je nahradeny japonskym AN6 ).
|
|
24.08.2008 11:44 -
|
166777
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Automaty mě dřív odpuzovaly, dokud jsem neřídil novou A4 s estistupňovym automatem. Najednou řazení skoro není poznat, chová se to přesně tak jak má, kdy má podřadit, podřadí. Prostě kdy existujou takové automaty, tak u mě fakt mrdlat tim klackem uprostřed nebaví.
V 4st autometach se mi vdycky zdálo, e se tam vpředu děje něco hodně divnýho..
Koukám, e je počet stupňů poznat na palubce, kdy je vidět hodně zblízka, jinak ne.. Take jedině se zeptat, pokud to nejde odtuit z něčeho jinýho.
Automaty mě dřív odpuzovaly, dokud jsem neřídil novou A4 s estistupňovym automatem. Najednou řazení skoro není poznat, chová se to přesně tak jak má, kdy má podřadit, podřadí. Prostě kdy existujou takové automaty, tak u mě fakt mrdlat tim klackem uprostřed nebaví.
V 4st autometach se mi vdycky zdálo, e se tam vpředu děje něco hodně divnýho..
Koukám, e je počet stupňů poznat na palubce, kdy je vidět hodně zblízka, jinak ne.. Take jedině se zeptat, pokud to nejde odtuit z něčeho jinýho.
|
|
24.08.2008 15:21 -
|
166778
|
|
tief
|
|
|
Razeni ktere popisujes dela takmer kazdy automat ktory je vo vybornom stave. Dokonca aj na BX 1988 ked bol automat OK tak radil ze sa to dalo poznat jedine podla zmeny otaciek, nadherne podradoval, proste balada. Moderne automaty sa ucia takze sa dokazu ciastocne prisposobit stylu jazdy ... ale to robi viacmenej kazdy lepsi automat uz od konca 90tych rokov. Ak je automat vyrachtany alebo nema spravny servis tak dela presne to co rikas " tam vpředu se děje něco hodně divnýho".
Razeni ktere popisujes dela takmer kazdy automat ktory je vo vybornom stave. Dokonca aj na BX 1988 ked bol automat OK tak radil ze sa to dalo poznat jedine podla zmeny otaciek, nadherne podradoval, proste balada. Moderne automaty sa ucia takze sa dokazu ciastocne prisposobit stylu jazdy ... ale to robi viacmenej kazdy lepsi automat uz od konca 90tych rokov. Ak je automat vyrachtany alebo nema spravny servis tak dela presne to co rikas " tam vpředu se děje něco hodně divnýho".
|
|
25.08.2008 12:26 -
|
166779
|
|
luki2001
|
Město: Trutnov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Ahoj vichni, právě se blíí čas, kdy vyměním vozidlo a ze svého C5 I 2.0 HDi combi manuál přesedlám na 2.2 HDi tiptronic combi. Poslední jmenované je má čtvrtá C5 , ale první s 2.2HDi a automatem. Poraďte prosím, naco si dát pozor při jízdě s automatem jak provádět údrbu... .Předem díky.
Ps. za 2 měsíce bude volný můj současný C5 I 2.0 HDi ,2002,combi 89000km,manuál., černá perle, světla pro DS.Pro účastníky sečského srazu auto na druhém místě v soutěi o nejlepí vzhled.
Ahoj vichni, právě se blíí čas, kdy vyměním vozidlo a ze svého C5 I 2.0 HDi combi manuál přesedlám na 2.2 HDi tiptronic combi. Poslední jmenované je má čtvrtá C5 , ale první s 2.2HDi a automatem. Poraďte prosím, naco si dát pozor při jízdě s automatem jak provádět údrbu... .Předem díky.
Ps. za 2 měsíce bude volný můj současný C5 I 2.0 HDi ,2002,combi 89000km,manuál., černá perle, světla pro DS.Pro účastníky sečského srazu auto na druhém místě v soutěi o nejlepí vzhled.
|
|
25.08.2008 19:06 -
|
166780
|
|
Darja
|
|
|
Staci si zajit do Clanku a navodu, mame tam strucny popis AP :
.link.
Automat nesmi kopat pri razeni, mel by plynule radit, nemel by skubat, ci divne hucet.
Luki: myslela jsem, ze tvoje auto je tmave sedive sakra A napis cenu, takhle je tezke posoudit auto.
Staci si zajit do Clanku a navodu, mame tam strucny popis AP :
http://www.c5club.cz/page/kod-39/sub-33952.html
Automat nesmi kopat pri razeni, mel by plynule radit, nemel by skubat, ci divne hucet.
Luki: myslela jsem, ze tvoje auto je tmave sedive:-D sakra :-D A napis cenu, takhle je tezke posoudit auto.
|
|
01.09.2008 21:56 -
|
166781
|
|
myneur
|
|
|
To bych pochopil, ale co jízdní dynamika a spotřeba?
To předpokládám u 4stupňového automatu horí ne u 6stupňového.
Nebo jaký je tedy pro řidiče rozdíl mezi těmi automaty?
A nedělejte, e neni, a e Citroěn automaty jsou nejlepí na světě a je jedno, kolik mají stupňů
To bych pochopil, ale co jízdní dynamika a spotřeba?
To předpokládám u 4stupňového automatu horí ne u 6stupňového.
Nebo jaký je tedy pro řidiče rozdíl mezi těmi automaty?
A nedělejte, e neni, a e Citroěn automaty jsou nejlepí na světě a je jedno, kolik mají stupňů:)
|
|
02.09.2008 13:37 -
|
166782
|
|
tief
|
|
|
ako som v druhom prispevku hore pisal:
6kvalt nizsia spotreba
4kvalt lepsia dynamika
ako som v druhom prispevku hore pisal:
6kvalt nizsia spotreba
4kvalt lepsia dynamika
|
|
02.09.2008 16:03 -
|
166783
|
|
Darja
|
|
|
Z plna hrdla kricim, ze NEMECKE prevodovky pouzite v C5 maji co dohanet Ale kdyby je delal citroen, kolego, byly by urcite NEJLEPSI!
Z plna hrdla kricim, ze NEMECKE prevodovky pouzite v C5 maji co dohanet :-D Ale kdyby je delal citroen, kolego, byly by urcite NEJLEPSI! :-D
|
|
03.09.2008 12:59 -
|
166784
|
|
tief
|
|
|
6tikvalt v C5 je japonsky, myslim ze aj AL4 je japonska ( ale ta AL4 nie je zrovna vydarena ... )
6tikvalt v C5 je japonsky, myslim ze aj AL4 je japonska ( ale ta AL4 nie je zrovna vydarena ... )
|
|
03.09.2008 18:46 -
|
166785
|
|
Dapata
|
Město: Praha, Auto: Xsara | Počet příspěvků: 12 |
|
|
AL není japonská. ALčtyřku nám vyrábějí společně soudruzi z francie (skříň+hydraulika),itálie (elektronika) a německa (řídící jednotka) - proto to dohromady tak nádherně funguje
AL není japonská. ALčtyřku nám vyrábějí společně soudruzi z francie (skříň+hydraulika),itálie (elektronika) a německa (řídící jednotka) - proto to dohromady tak nádherně funguje :-)
|
|
03.09.2008 20:00 -
|
166786
|
|
Darja
|
|
|
ja mam 4hp20 a to je germanska pomsta frantikum ) Je zvlastni, ze ve recenzich o citroenech je hodnocena jako hruby automat, v nemeckych je hodnocena vyborne )
ja mam 4hp20 a to je germanska pomsta frantikum :-))) Je zvlastni, ze ve recenzich o citroenech je hodnocena jako hruby automat, v nemeckych je hodnocena vyborne :-)))
|
|
03.09.2008 22:48 -
|
166787
|
|
jira
|
Město: Vodňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Tak automaáci, taky jsem si pořídil v červenci C5 s 4° automatem.Najezdil jsem zatím jen 3,5 k km ( auto má najeto 73 k km ) a zkuenosti nejsou patné. Není to uatíčko na pouti, e se hamtne na plyn a hurá. Myslím, e přesto, e má ŘJ asi 6 flexibilních programů, které reagují na řidiče ( styl jízdy ), trochu tvůrci systému automatu předpokládají určité IQ řidiče , který spolupracuje. tento automat neumí řadit s meziplynem jako F1, aproto, pokud není odezva od nohy na plynu, tak je drobet cítit cuknutí při podřazení z 3 na 2 , resp. 2 na 1.
To jsou zatím moje krátké zkuenosti , ale jinak spokojenost
Tak automaáci, taky jsem si pořídil v červenci C5 s 4° automatem.Najezdil jsem zatím jen 3,5 k km ( auto má najeto 73 k km ) a zkuenosti nejsou patné. Není to uatíčko na pouti, e se hamtne na plyn a hurá. Myslím, e přesto, e má ŘJ asi 6 flexibilních programů, které reagují na řidiče ( styl jízdy ), trochu tvůrci systému automatu předpokládají určité IQ řidiče , který spolupracuje. tento automat neumí řadit s meziplynem jako F1, aproto, pokud není odezva od nohy na plynu, tak je drobet cítit cuknutí při podřazení z 3 na 2 , resp. 2 na 1.
To jsou zatím moje krátké zkuenosti , ale jinak spokojenost
|
|
03.09.2008 23:00 -
|
166788
|
|
jira
|
Město: Vodňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Jetě k té dynamice, tu si řídí přidáním, nebo volbou sport, myslím, e je dost variabilní. A spotřeba, ta je také výborná. P ři couračkách a město, řekl bych tak o litr víc, ale to je daň za komfort.
Jetě k té dynamice, tu si řídí přidáním, nebo volbou sport, myslím, e je dost variabilní. A spotřeba, ta je také výborná. P ři couračkách a město, řekl bych tak o litr víc, ale to je daň za komfort.
|
|
03.09.2008 23:06 -
|
166789
|
|
jira
|
|
|
To píu jak román, na epochy. Kdy koukne sem , tak automaty jsou seřazeny pěkně na chvostu .link.
To píu jak román, na epochy. Kdy koukne sem , tak automaty jsou seřazeny pěkně na chvostu http://www.spritmonitor.de/en/overview/12-Citroen/90-C5.html?fueltype=1&minkm=1550&page=9
|
|
04.09.2008 00:07 -
|
166790
|
|
Darja
|
|
|
Automat nema kopat, ani pri podrazeni ani pri prerazovani.
Meziplyn je nahrazen regulaci predstihu a uzamykatelnym hydromenicem.
Automat nema kopat, ani pri podrazeni ani pri prerazovani.
Meziplyn je nahrazen regulaci predstihu a uzamykatelnym hydromenicem.
|
|
04.09.2008 16:16 -
|
166791
|
|
jira
|
|
|
Tak tomu nerozumím, co má čemu slouit. Jsem la-il .
Tak tomu nerozumím, co má čemu slouit. Jsem la-il .
|
|
04.09.2008 22:53 -
|
166792
|
|
janys
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 55 |
|
|
Darjo, kde Ty na to chodí!!!???
Darjo, kde Ty na to chodí!!!???
|
|
17.02.2009 11:32 -
|
387408
|
|
myneur
|
|
|
tak jsem zjistil, e estikvalt se dával po faceliftu u dieslu jen do 2.0 HDI - take tak se to dá vybrat. Stejně je 2.0 HDI nejlepí motor iroko daleko
tak jsem zjistil, e estikvalt se dával po faceliftu u dieslu jen do 2.0 HDI - take tak se to dá vybrat. Stejně je 2.0 HDI nejlepí motor iroko daleko:)
|
|
01.11.2009 23:48 -
|
1108762
|
|
daktari
|
Město: Svitavy, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Ahoj, měl bych dotaz jakou převodovku mám v autě - jestli AL4 nebo 4HP20. Je to C5 II 2.2 HDI 98 KW z roku 2005. Díky.
Ahoj, měl bych dotaz jakou převodovku mám v autě - jestli AL4 nebo 4HP20. Je to C5 II 2.2 HDI 98 KW z roku 2005. Díky.
|
|
| |
|
|