| | |
20.12.2015 12:18 -
Re: C5 a sráka se zvěří
|
2898913
|
|
jruze
|
|
|
Tak mně se asi včera vyplatila rychlejí jízda : na D1 někde v okolí Brna - poklidná jízda +- 150km/h , mrholilo a trochu mlha - předjel jsem kolonu v obou pruzích , asi 300m po předjetí kolony u krajnice srna - byl jsem rychlejí ne ona zato ta kolona nebo někdo z ní měl asi smolíka - jen jsem ve zpětném zrcátku zjistil e pokračuji jen já najednou za mnou byla tma a do předjetí dalí kolony se zamnou ádná světla neobjevila - no mjel jsem se edivím , mám i sráku se zvěří a i by se to hodilo no jen jsem byl 200Km od domova,s mámou,večer a řeit to tam ??? to a je to raději tak jak to je okliví a nespasovaný ta pojistka za to nestojí a jetě ve 150. by to také nemuselo být jen o kodě na autě.Jak se říká prevít má vdy kliku(takové dobré pořekadlo)
Tak mně se asi včera vyplatila rychlejí jízda : na D1 někde v okolí Brna - poklidná jízda +- 150km/h , mrholilo a trochu mlha - předjel jsem kolonu v obou pruzích , asi 300m po předjetí kolony u krajnice srna - byl jsem rychlejí ne ona zato ta kolona nebo někdo z ní měl asi smolíka - jen jsem ve zpětném zrcátku zjistil e pokračuji jen já najednou za mnou byla tma a do předjetí dalí kolony se zamnou ádná světla neobjevila:-o - no mjel jsem se edivím , mám i sráku se zvěří a i by se to hodilo no jen jsem byl 200Km od domova,s mámou,večer a řeit to tam ??? to a je to raději tak jak to je okliví a nespasovaný ta pojistka za to nestojí a jetě ve 150. by to také nemuselo být jen o kodě na autě.Jak se říká prevít má vdy kliku(takové dobré pořekadlo):-))))
|
|
20.12.2015 15:13 -
|
2899070
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
mravcek1 napsal(a): Ahojte nechcem sa chvalit len chcem upozornit klubakov v tomto rocnom obdoby na stret so zverou.Mne sa to dnes stalo s 50kg diviakom a bol som rad ze som tu a ze to tak dopadlo ako dopadlo, odniesola si to spodna cast naraznika a cely spodok citronika pekna rovinka medzi Partizanskym a Oslanmy,rychlost 100km typek oproti mne s dialkovymi,ja bliknem aby vypol dialkace a zrazu predomnou spominany diviak(svinka)a jasne hned brzdy.este som stihol zaregistrovat pred narazom ze bola uz zrazena ale este zila a ja som je dopomohol na druhy svet chudatku skodu idem riesit cez havarijnu tak uvidim ake skody vznikli na citoniku vid foto nehody
este ze sa Vam nic nestalo, kaslat na auto. Jasne je to cloveku luto ale predstav si ze je lepsie ho sejmut ako sa mu vyhybat a dostat smyk, alebo napalit v protismere. nebol som tak ale asi si urobil to najlepsie co si mohol. drzim palce nech to je co najmenej bolestive dat to auto zas dokopy.
este ze sa Vam nic nestalo, kaslat na auto. Jasne je to cloveku luto ale predstav si ze je lepsie ho sejmut ako sa mu vyhybat a dostat smyk, alebo napalit v protismere. nebol som tak ale asi si urobil to najlepsie co si mohol. drzim palce nech to je co najmenej bolestive dat to auto zas dokopy.
|
|
20.12.2015 19:06 -
|
2899224
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Jsou na to statistiky. Zvířata jako lidi si musí zvyknout na změnu venkovního světla a proto suverénně nejvíce nehod je první dvě hodiny po setmění a první hodiny ranního svítání. Ty ranní hodiny kupodivu jetě častějí, kdy se to přepočte k mizivému provozu.
Jsou na to statistiky. Zvířata jako lidi si musí zvyknout na změnu venkovního světla a proto suverénně nejvíce nehod je první dvě hodiny po setmění a první hodiny ranního svítání. Ty ranní hodiny kupodivu jetě častějí, kdy se to přepočte k mizivému provozu.
|
|
20.12.2015 21:02 -
|
2899297
|
|
jruze
|
|
|
No zvěř má své teritorium ve kterém loví,pase se atd.. pokud tam je nějaká překáka tak se snaí jí překnat - kdy je oslněné ztratí orientaci a snaí se utéct ale reaguje na světlo a povauje to za únikovou trasu.Přidávám místa a časy střetů se zvěří. .link.
No zvěř má své teritorium ve kterém loví,pase se atd.. pokud tam je nějaká překáka tak se snaí jí překnat - kdy je oslněné ztratí orientaci a snaí se utéct ale reaguje na světlo a povauje to za únikovou trasu.Přidávám místa a časy střetů se zvěří. http://www.srazenazver.cz/cz/ ;-)
|
|
20.12.2015 21:13 -
|
2899299
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Statistiky, na to u dávno mám svůj názor, kolik lidí pojistku na sráku se zvěří vůbec nevlastní, tak nehlásí, kdy v obci srazí psa, raději ujedou, aby neměli problémy, jinak stím světlem a tmou je to také spí o zkuenostech, ne o statistice, v pravé poledne divočák za zatáčkou, pasoucí se srnky celej den hned u silnice, takových situací bych mohl psát hodně dlouho, je to spí o těstí, o rychlosti, reflexech a na jakou vzdálenost jsou vidět, s tou rychlostí je dána samozřejmě i brzdná dráha, určitě auto dobrzdím dříve v 90tce, ne ve 150, pak je to o těstí, tak dlouho se chodí se dbánem pro slivovici, a se ucho utrhne.
Statistiky, na to u dávno mám svůj názor, kolik lidí pojistku na sráku se zvěří vůbec nevlastní, tak nehlásí, kdy v obci srazí psa, raději ujedou, aby neměli problémy, jinak stím světlem a tmou je to také spí o zkuenostech, ne o statistice, v pravé poledne divočák za zatáčkou, pasoucí se srnky celej den hned u silnice, takových situací bych mohl psát hodně dlouho, je to spí o těstí, o rychlosti, reflexech a na jakou vzdálenost jsou vidět, s tou rychlostí je dána samozřejmě i brzdná dráha, určitě auto dobrzdím dříve v 90tce, ne ve 150, pak je to o těstí, tak dlouho se chodí se dbánem pro slivovici, a se ucho utrhne. :-d
|
|
20.12.2015 21:44 -
|
2899320
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Statistiky, na to u dávno mám svůj názor, kolik lidí pojistku na sráku se zvěří vůbec nevlastní, tak nehlásí, kdy v obci srazí psa, raději ujedou, aby neměli problémy, jinak stím světlem a tmou je to také spí o zkuenostech, ne o statistice, v pravé poledne divočák za zatáčkou, pasoucí se srnky celej den hned u silnice, takových situací bych mohl psát hodně dlouho, je to spí o těstí, o rychlosti, reflexech a na jakou vzdálenost jsou vidět, s tou rychlostí je dána samozřejmě i brzdná dráha, určitě auto dobrzdím dříve v 90tce, ne ve 150, pak je to o těstí, tak dlouho se chodí se dbánem pro slivovici, a se ucho utrhne.
Souhlas,ale zase na druhou stranu - kdy mne chce rozbít auto není tak rychlá - jsem rychlejí - nestihne to mne trefit (jinak co jsem koukal a hledal co se včera zamnou stalo tak jetě není aktualizace a větina střetů je noc kolem půlnoci - ta co to odnesla asi včera bylo kolem 20.oo) Jinak tady u nás to myslivci dávno vystříleli můe tu trefit tak max. kočku nebo psa.
Souhlas,ale zase na druhou stranu - kdy mne chce rozbít auto není tak rychlá - jsem rychlejí - nestihne to mne trefit:-)))) (jinak co jsem koukal a hledal co se včera zamnou stalo tak jetě není aktualizace a větina střetů je noc kolem půlnoci - ta co to odnesla asi včera bylo kolem 20.oo) Jinak tady u nás to myslivci dávno vystříleli můe tu trefit tak max. kočku nebo psa.
|
|
20.12.2015 22:06 -
|
2899336
|
|
Bllizzard
|
Město: Kamenný Újezd, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 186 |
|
|
Já dneska potkal zbořené auto, nikde nic, jen policajti a vyetřovali. Tak si říkám, asi nějaké zvíře. A díky odkazu jrue koukám, e to byl divočák. Čas střetu 18:40 a u je to v systému. Auto bylo solidně zbořené. Jako kdyby trefil jiné auto. No, ono nabrat kňoura ve stovce, to nic moc.
Já dneska potkal zbořené auto, nikde nic, jen policajti a vyetřovali. Tak si říkám, asi nějaké zvíře. A díky odkazu jrue koukám, e to byl divočák. Čas střetu 18:40 a u je to v systému. Auto bylo solidně zbořené. Jako kdyby trefil jiné auto. No, ono nabrat kňoura ve stovce, to nic moc. :-(
|
|
20.12.2015 22:14 -
|
2899339
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
No u vás mají lidi asi rádi zvěřinu , kdy jsem od tebe jezdil nad ránem, okolo Dřevčic divočáci, u nás, co odeli Rusové, zvěře 10x víc, oni to uměli korigovat, zásobníky měli na více nábojů ne místní myslivci , ty si střelí nanejví domů, jinak s tím mají jenom starosti a papírování, v Lípě chodí občas divočáci i po sídliti, opravdu tady musí jezdit řidiči dost obezřetně, párkrát jsem u kolizi se zvěří zail, naposledy 2 roky zpět s divočákem, není o co stát, ale od té doby, co stříkají nějakou pěnu na stromy a keře podél silnic, tak jsem u dlouho neviděl zvěř, naposledy teda BMW s krávou, auto na rot, kráva jetě 500 metru odela a v příkopu ji nali mrtvou, na ně asi tato pěna nefunguje, kdy za ní mají ohradu s pastvinou.
No u vás mají lidi asi rádi zvěřinu :-d, kdy jsem od tebe jezdil nad ránem, okolo Dřevčic divočáci, u nás, co odeli Rusové, zvěře 10x víc, oni to uměli korigovat, zásobníky měli na více nábojů ne místní myslivci :-d, ty si střelí nanejví domů, jinak s tím mají jenom starosti a papírování, v Lípě chodí občas divočáci i po sídliti, opravdu tady musí jezdit řidiči dost obezřetně, párkrát jsem u kolizi se zvěří zail, naposledy 2 roky zpět s divočákem, není o co stát, ale od té doby, co stříkají nějakou pěnu na stromy a keře podél silnic, tak jsem u dlouho neviděl zvěř, naposledy teda BMW s krávou, auto na rot, kráva jetě 500 metru odela a v příkopu ji nali mrtvou, na ně asi tato pěna nefunguje, kdy za ní mají ohradu s pastvinou. ;-)
|
|
21.12.2015 07:54 -
|
2899410
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
jruze . Tak Jardo vítej v klubu !!!
.link.
jruze . Tak Jardo vítej v klubu !!! ;-)
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/11183985_12504445324b30f3eee680e.jpg
|
|
21.12.2015 22:56 -
|
2899679
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jo, málem bych zapoměl. Díky najku za připomenutí.
Taky mám za sebou sráku se zvěří. Není to tak dlouho, co jsem porazil sýkorku. Ale C5 není ádný idítko, tak jsem si toho vimnul a před garáí, protoe jí kousek čouhalo z mříky před chladičem.
Take v rodině u jsme myslivci skoro vichni.
Jo, a byla to taky svině, protoe nela sekrabat na sucho, ale musel jsem ji nechat odmočit.
Jo, málem bych zapoměl. Díky najku za připomenutí.
Taky mám za sebou sráku se zvěří. Není to tak dlouho, co jsem porazil sýkorku. Ale C5 není ádný idítko, tak jsem si toho vimnul a před garáí, protoe jí kousek čouhalo z mříky před chladičem.
Take v rodině u jsme myslivci skoro vichni.
Jo, a byla to taky svině, protoe nela sekrabat na sucho, ale musel jsem ji nechat odmočit. :-))
|
|
21.12.2015 23:03 -
|
2899681
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
to ja taky nael vrabčáka, nebo co schovaného a usueného za větrákem a tyky jsem to musel nechat odmočit , chyběla mu hlavička, byla dole u chladiče, asi upadla
to ja taky nael vrabčáka, nebo co schovaného a usueného za větrákem a tyky jsem to musel nechat odmočit :-D, chyběla mu hlavička, byla dole u chladiče, asi upadla :-D
|
|
21.12.2015 23:04 -
|
2899683
|
|
63zdenda
|
|
|
Vrahu, jak dlouho jsi toho nebohého ptáčka odmáčel v papiňáku?
Jednou jsem také srazil nějakého větího ptáka, asi vorel , bo jsem měl prasklé čelní sklo a v zrcátku jsem viděl, jak odkulhal někam do pangejtu, byla to rána jako z děla, a jsem si málem ustřík.
Vrahu, jak dlouho jsi toho nebohého ptáčka odmáčel v papiňáku? :-d
Jednou jsem také srazil nějakého větího ptáka, asi vorel :-d, bo jsem měl prasklé čelní sklo a v zrcátku jsem viděl, jak odkulhal někam do pangejtu, byla to rána jako z děla, a jsem si málem ustřík. :-d
|
|
13.06.2016 23:48 -
|
2962073
|
|
jruze
|
|
|
Tak mi dnes sestřelili jelena - něčeho se leknul a vyběhnul na silnici a zrovna projíděl s kraftem ten má celej čumák v .... to zvíře sice uteklo , ale kulhá - poldové volali někomu no a jestli se jim ho podaří najít tak se ho pokusí odchytit a podle stavu , pokud ne tak ho po sráce prý musí zastřelit (koda je to mladej sotva mu začali růst před měsícem parůky - byl krotkej pohladit se nenechal ale přiel tak na dva metry)
Je mi obou líto ti kluci měli auto ze servisu (zákazníka),bez dokladů ?? a to zvíře to má asi také spočítané(pokud se neschová a nebo bude mít vnitřní zranění - ono nedostalo a takovou prdu - rozlítli se jen plasty a chladiče)
Tak mi dnes sestřelili jelena - něčeho se leknul a vyběhnul na silnici a zrovna projíděl s kraftem ten má celej čumák v .... to zvíře sice uteklo , ale kulhá - poldové volali někomu no a jestli se jim ho podaří najít tak se ho pokusí odchytit a podle stavu , pokud ne tak ho po sráce prý musí zastřelit :-(((( (koda je to mladej sotva mu začali růst před měsícem parůky - byl krotkej pohladit se nenechal ale přiel tak na dva metry)
Je mi obou líto ti kluci měli auto ze servisu (zákazníka),bez dokladů ?? a to zvíře to má asi také spočítané(pokud se neschová a nebo bude mít vnitřní zranění - ono nedostalo a takovou prdu - rozlítli se jen plasty a chladiče)
|
|
05.11.2016 15:14 -
|
3008788
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Servus, tak jsem na 1.11. sejmul srnku, 2km nad Ivančicemi, ve směru od Polánky, 01:30h. Zvěř KO v prvním kole, asi zlomený vaz. Jel jsem 90km/h ale uviděl jsem ji a zbrzdil to na cca 60. Dostala to levou stranou z čela i kdy jsem se snail neuhýbat bokem. Výsledek je popraskaná mříka pod maskou, vyskočený parkováky a zaraená mlhovka pod řidičem. No a srnka přistála pěkně nataená podél krajnice v protisměru. Sjel jsem na světlo do Ivančic a viděl, e SPZ je pryč, tak jsem se vrátil, sebral SPZ, zkontroloval srnku, spala spábkem věčným a valil dom. Na lesního hospodáře jsem čekat nehodlal. Kolegova manelka jela z noční kolem a maso nikde. Tak přeji astnému nálezci dobrou chu, ten gulá a nicle......
Servus, tak jsem na 1.11. sejmul srnku, 2km nad Ivančicemi, ve směru od Polánky, 01:30h. Zvěř KO v prvním kole, asi zlomený vaz. Jel jsem 90km/h ale uviděl jsem ji a zbrzdil to na cca 60. Dostala to levou stranou z čela i kdy jsem se snail neuhýbat bokem. Výsledek je popraskaná mříka pod maskou, vyskočený parkováky a zaraená mlhovka pod řidičem. No a srnka přistála pěkně nataená podél krajnice v protisměru. Sjel jsem na světlo do Ivančic a viděl, e SPZ je pryč, tak jsem se vrátil, sebral SPZ, zkontroloval srnku, spala spábkem věčným a valil dom. Na lesního hospodáře jsem čekat nehodlal. Kolegova manelka jela z noční kolem a maso nikde. Tak přeji astnému nálezci dobrou chu, ten gulá a nicle...... :-p
|
|
05.11.2016 17:03 -
|
3008837
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To má docela malou kodu na srnku. Mamina loni na jaře srazila malýho kance a koda byla v citroenu jen na dílech přes 100k a ten sviňák zdrhnul.
To má docela malou kodu na srnku. Mamina loni na jaře srazila malýho kance a koda byla v citroenu jen na dílech přes 100k a ten sviňák zdrhnul. :-((((
|
|
05.11.2016 19:51 -
|
3008883
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
jo, tak to mi říkej o tětstí! Týden před tím jsem pomlel zajíca, odpadl z podběhu a zhruba po kilometru a tak čekám na kanca. Natětstí je kukuřica sklizená. Budu muset sehnat tu mříku, tedy jestli to bude moné bez kompletní masky. A tady je foto aktérů. Jinak, v kufru jsem měl letní pneu po výměně, take jsem ju tam musel nechat.
jo, tak to mi říkej o tětstí! Týden před tím jsem pomlel zajíca, odpadl z podběhu a zhruba po kilometru a tak čekám na kanca. Natětstí je kukuřica sklizená. Budu muset sehnat tu mříku, tedy jestli to bude moné bez kompletní masky. A tady je foto aktérů. Jinak, v kufru jsem měl letní pneu po výměně, take jsem ju tam musel nechat. :nevim
Přílohy: WP_20161101_01_35_01_Pro.jpg ( 1612321b ) - WP_20161105_15_19_42_Pro.jpg ( 1173678b ) - WP_20161105_15_19_49_Pro.jpg ( 1002295b ) - |
|
05.11.2016 20:05 -
|
3008918
|
|
Matijaz
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Na to,e to ta srnka nepřeila,tak to mohlo bejt horí.Kočka ve 140ceti mi to rozbila víc.
Na to,e to ta srnka nepřeila,tak to mohlo bejt horí.Kočka ve 140ceti mi to rozbila víc.
|
|
11.05.2019 14:50 -
|
3221945
|
|
xsedmička
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Tak mně také včera v noci pokřtila srnka C5 utrené levé světlo,z leva a po pravý kryt nad světlem ve na maděru,ohlá hrana kapoty,2díry pod světlem,uvniř ulomený levý drák na tom jeklu před chladičem,u mříek ulámaný jazýčky vechny úchyty ulámané. Takhle to tak patně nevypadá dopoledne jsem to poladil aby to trochu drelo fazonu ale asi budu dávat nový(jiný) kompletní nárazník pokud seenu ve stříbrné metle světlo nevím jestli mi někdo navaří nějaké úchyty aby lo přiroubovat
Tak mně také včera v noci pokřtila srnka C5 utrené levé světlo,z leva a po pravý kryt nad světlem ve na maděru,ohlá hrana kapoty,2díry pod světlem,uvniř ulomený levý drák na tom jeklu před chladičem,u mříek ulámaný jazýčky vechny úchyty ulámané. Takhle to tak patně nevypadá dopoledne jsem to poladil aby to trochu drelo fazonu ale asi budu dávat nový(jiný) kompletní nárazník pokud seenu ve stříbrné metle světlo nevím jestli mi někdo navaří nějaké úchyty aby lo přiroubovat:-(
Přílohy: IMG_20190511_100444.jpg ( 1366685b ) - |
|
12.05.2019 01:21 -
|
3222110
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Na svetla existuje opravna sada tych drziakov, zalezi kde a ako to mas zlomene. Mne menili cele sveto (a budu znova) lebo to bolo dako blbo zlomene. Inak, svetlo dali nove aj vybojku, ale starter pouzili povodny, to som trocha nepochopil
Na svetla existuje opravna sada tych drziakov, zalezi kde a ako to mas zlomene. Mne menili cele sveto (a budu znova:nevim) lebo to bolo dako blbo zlomene. Inak, svetlo dali nove aj vybojku, ale starter pouzili povodny, to som trocha nepochopil
|
|
| |
|
|