| | |
18.09.2009 16:43 -
Re: Karoserie - oprava laku
|
1105959
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Díky za tip, mrknu na to někde v krámě.
Díky za tip:palec, mrknu na to někde v krámě.
|
|
16.06.2010 23:52 -
Oprava laku? Karosařina?
|
2348373
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Čuste!
Tak jsem byl minulý víkend na svatbě a v noci byla bouřka jako kráva. A hádejte co, spadla mi větev jak moje stehno na auto, promáčkla ten lomený plech na levým předním kolem. Tak 15 cm průměr. A přes kufr přejela větev, take to mám ......... i tam. Je to hlavně lak, barva jetě drí. Ale...:
1. Je potřeba (a čím?) to přelakovat, aby se to nezačalo loupat někdy v budoucnu?
2. Viděl jsem v televizi takové sluné vakuové pumpy, kdy se dala karoserie jen tlakem vzduchu vyfouknout zpět, funguje to někde okolo nás? Jinak je potřeba vyhodit celé kolo a plast okolo, protoe se k té díře nedá dostat...
No prostě radost bouřka a vůbec, nějak to auto začíná sluně rát prachy . Co není překvápko, ale u by to mohlo skončit někdy. Aspoň na půl roku, rok...
Čuste!
Tak jsem byl minulý víkend na svatbě a v noci byla bouřka jako kráva. A hádejte co, spadla mi větev jak moje stehno na auto, promáčkla ten lomený plech na levým předním kolem. Tak 15 cm průměr. A přes kufr přejela větev, take to mám ......... i tam. Je to hlavně lak, barva jetě drí. Ale...:
1. Je potřeba (a čím?) to přelakovat, aby se to nezačalo loupat někdy v budoucnu?
2. Viděl jsem v televizi takové sluné vakuové pumpy, kdy se dala karoserie jen tlakem vzduchu vyfouknout zpět, funguje to někde okolo nás? Jinak je potřeba vyhodit celé kolo a plast okolo, protoe se k té díře nedá dostat...
No prostě radost bouřka a vůbec, nějak to auto začíná sluně rát prachy :-). Co není překvápko, ale u by to mohlo skončit někdy. Aspoň na půl roku, rok...
|
|
17.06.2010 12:43 -
Re: Oprava laku? Karosařina?
|
2348385
|
|
jumep
|
|
|
tie podtlakove one su strasna blbost (musis si uvedomit ze ten plech je natiahnuty)
co sa tyka laku - dobry lakira to zmakne, tam nemas co spekulovat
tie podtlakove one su strasna blbost (musis si uvedomit ze ten plech je natiahnuty)
co sa tyka laku - dobry lakira to zmakne, tam nemas co spekulovat
|
|
17.06.2010 13:21 -
|
2348391
|
|
Darja
|
|
|
1. Je potřeba (a čím?) to přelakovat
Asi lakem... kód barvy má na dveřích-títek , 3 písmena
2. sluné vakuové pumpy
Ty leda ze sexshopu. Tohle se dá pouít na malé ďolíčky, jakmile je plocha velká, lak stejně popraská, není tak pruný. Take i kdy se to narovná, je dobré to nechat celé nalakovat. Pokud se jedná o dva díly, lakýra si bere v průměru 2000Kč za běný karosářský díl ... to není taková vrada.
lock...
1. Je potřeba (a čím?) to přelakovat
Asi lakem... :D kód barvy má na dveřích-títek , 3 písmena
2. sluné vakuové pumpy
Ty leda ze sexshopu. Tohle se dá pouít na malé ďolíčky, jakmile je plocha velká, lak stejně popraská, není tak pruný. Take i kdy se to narovná, je dobré to nechat celé nalakovat. Pokud se jedná o dva díly, lakýra si bere v průměru 2000Kč za běný karosářský díl ... to není taková vrada.
lock...:palec
|
|
02.09.2011 09:42 -
|
2411273
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Jelikoz mam na kastli od vetve ze sipku taky rejhu, koupil jsme si u Citroenu bar. sadu laku a bezbarveho laku, ale nejak se mi nedari to zamaskovat. Mam skrablej jenom ten bezbarvej lak, ale kdyz to zkousim zatrit, tak to proste nejde udelat do roviny s puvodnim lakem. Mate na to nejakej figl ?
Jelikoz mam na kastli od vetve ze sipku taky rejhu, koupil jsme si u Citroenu bar. sadu laku a bezbarveho laku, ale nejak se mi nedari to zamaskovat. Mam skrablej jenom ten bezbarvej lak, ale kdyz to zkousim zatrit, tak to proste nejde udelat do roviny s puvodnim lakem. Mate na to nejakej figl ?
|
|
02.09.2011 10:00 -
|
2411278
|
|
jumep
|
|
|
ano, vola sa to prebrusit, pregytovat a potom streknut, rihu farbou nezakryjes
edit: resp. zakryjes len inu farbu, ale rihu bude vidiet vzdy
ano, vola sa to prebrusit, pregytovat a potom streknut, rihu farbou nezakryjes
edit: resp. zakryjes len inu farbu, ale rihu bude vidiet vzdy
|
|
17.10.2011 19:30 -
|
2419671
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Já dnes zkouel letěnku (s pigmentem) zn. Carplan (pro mě dosud neznámou) a výsledek naprosto skvělej, najednou z edé zase černá metalíza, a to u jsem to zkouel patlat kde čím (přípravky doporučené Horstem i nějakej oivovač laku od sonaxu - ale bez pigmentu) + naplatláno tvrdým voskem sonax a leskne se jak psí kule
Já dnes zkouel letěnku (s pigmentem) zn. Carplan (pro mě dosud neznámou) a výsledek naprosto skvělej, najednou z edé zase černá metalíza, a to u jsem to zkouel patlat kde čím (přípravky doporučené Horstem i nějakej oivovač laku od sonaxu - ale bez pigmentu) + naplatláno tvrdým voskem sonax a leskne se jak psí kule :palec
|
|
17.10.2011 19:33 -
|
2419676
|
|
Darja
|
|
|
tuhý vosk od sonaxu je super ... je to pracnějí ne letěnka s voskem, ale jak říká, ten výsledek
tuhý vosk od sonaxu je super ... je to pracnějí ne letěnka s voskem, ale jak říká, ten výsledek :-)
|
|
18.10.2011 19:40 -
|
2419826
|
|
.45acp
|
|
|
Aby to nebyla reklama. Já pouívám u asi 20 let letěnku od Mac Brite a dobrý. Nejdříve jsem měl bílé stodvacítky, pak bílou ZX, a teď stříbrnou metalízu. Dají se s tím čistit i černé plasty bez bílých, nebo edivých mouh. Pouívám to i na okna mimo čelního ( nebezpečí vzniku zrcadlového efektu při osvícení ze zadu). Přiel jsem k tomu jako slepý k houslím, při návtěvě nějaké výstavy v Praze ( Juldy Fuldy) to tam někdo ve stánku nabízel. Vyzkouel jsem to a postupně kupoval dalí. Dnes u je to několikátá generace.
Aby to nebyla reklama. Já pouívám u asi 20 let letěnku od Mac Brite a dobrý. Nejdříve jsem měl bílé stodvacítky, pak bílou ZX, a teď stříbrnou metalízu. Dají se s tím čistit i černé plasty bez bílých, nebo edivých mouh. Pouívám to i na okna mimo čelního ( nebezpečí vzniku zrcadlového efektu při osvícení ze zadu). Přiel jsem k tomu jako slepý k houslím, při návtěvě nějaké výstavy v Praze ( Juldy Fuldy) to tam někdo ve stánku nabízel. Vyzkouel jsem to a postupně kupoval dalí. Dnes u je to několikátá generace.
|
|
18.10.2011 21:46 -
|
2419901
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Froggy napsal(a): Darja napsal(a): Tempo je levnota a dobrý leda pro starou áde, ten, kdo má lak v dobré kondici, si na něj nenaplácá temhle silikonovej mirgl.
Přesně tak, se zalým starým obyčejným lakem dělá Tempo zázraky, ale vidět, jak s tím někdo dře metalízu a jetě na C5 tak asi omdlím
Jinak já mám dobrou zkuenost taky s TurtleWax s teflonem (PTFE). Ale Sonax je asi kvalitnějí, nebo je to plusmínus nastejno??
Tak y mám zkuenosti s TurtleWax s teflonem (PTFE) a myslím,e je dobrý výrobek. A to mi doporučil známý co to puívá v autopujčovně,mají tam i c5.
Tak y mám zkuenosti s TurtleWax s teflonem (PTFE) a myslím,e je dobrý výrobek. A to mi doporučil známý co to puívá v autopujčovně,mají tam i c5.
|
|
14.04.2012 12:53 -
|
2469663
|
|
dlavem
|
|
|
Přátelé,kamarádi-mám takový mení problém-(moná se to tu u řeilo ale nenael jsem) poničený lak na přední kapotě(od kamínků) dneska jsem omyl "abíka" a úplně jsem se zděsil. Mám tmavou mtl. a jsou tam dírky a na světlý základ.Kdybych to byl býval věděl tak to snad ani radi nemeju.
Přátelé,kamarádi-mám takový mení problém-(moná se to tu u řeilo ale nenael jsem) poničený lak na přední kapotě(od kamínků) dneska jsem omyl "abíka" a úplně jsem se zděsil. Mám tmavou mtl. a jsou tam dírky a na světlý základ.Kdybych to byl býval věděl tak to snad ani radi nemeju.:nevim
|
|
14.04.2012 20:39 -
|
2469760
|
|
jumep
|
|
|
dost bezne, kapota je hlinik, takze nejako sa nic hrozne nedeje, akurat je to skarede a jedine co s tym zmozes je novy lak (do zimi vydrzi )
dost bezne, kapota je hlinik, takze nejako sa nic hrozne nedeje, akurat je to skarede a jedine co s tym zmozes je novy lak (do zimi vydrzi :) )
|
|
14.04.2012 21:40 -
|
2469796
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
dlavem napsal(a): Přátelé,kamarádi-mám takový mení problém-(moná se to tu u řeilo ale nenael jsem) poničený lak na přední kapotě(od kamínků) dneska jsem omyl "abíka" a úplně jsem se zděsil. Mám tmavou mtl. a jsou tam dírky a na světlý základ.Kdybych to byl býval věděl tak to snad ani radi nemeju.
nech si namíchat do spreje, pak stříkni třeba na víčko, nech přischnout a sirkou to tam vlo - do těch dírek, nic lepího nevymyslí - rada od lakýra, jinak celý prostřik s tmelením
nech si namíchat do spreje, pak stříkni třeba na víčko, nech přischnout a sirkou to tam vlo - do těch dírek, nic lepího nevymyslí - rada od lakýra, jinak celý prostřik s tmelením :-((((
|
|
15.04.2012 08:32 -
|
2469841
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Zdarec, také jsem na své minulé C5 edočerné metly řeil důlky po kamínkách na bílý základ a doporučuji toto:
.link.
Tmavá letěnka s voskem perfektně drobná pokození zakryje a drí to dost dlouho. Maximální spokojenost.
Zdarec, také jsem na své minulé C5 edočerné metly řeil důlky po kamínkách na bílý základ a doporučuji toto:
http://www.autokosmetika-sonax.cz/eshop-autokosmetiky-500.html
Tmavá letěnka s voskem perfektně drobná pokození zakryje a drí to dost dlouho. Maximální spokojenost.
|
|
07.02.2013 15:41 -
krábance na laku auta
|
2545309
|
|
JaNa
|
Město: , Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 114 |
|
|
S čím kdo máte zkuenosti, jak zakrýt rýhu, kdy vám někdo auto obejde hřebíkem nebo drátem? . Vím, e existují jakési opravné tuky a laky, ... Co kdo pouíváte? Dík.
S čím kdo máte zkuenosti, jak zakrýt rýhu, kdy vám někdo auto obejde hřebíkem nebo drátem? :nevim :O:-(. Vím, e existují jakési opravné tuky a laky, ... Co kdo pouíváte? Dík.
|
|
07.02.2013 15:50 -
Re: krábance na laku auta
|
2545310
|
|
DrMarvin
|
|
|
kit,brousit a lakovat.......
ale je tady toho uz dost:=)
staci hledat
kit,brousit a lakovat.......
ale je tady toho uz dost:=)
staci hledat:D
|
|
07.02.2013 15:55 -
|
2545311
|
|
máca
|
|
|
Já tuku nedoporučuji, je na h....
Já tuku nedoporučuji, je na h....
|
|
07.02.2013 16:50 -
|
2545317
|
|
Darja
|
|
|
Lakovací tuka bude vidět.. ale nejlevnějí řeení...
a nepi tím CAPS... brejle nepotřebujeme
Lakovací tuka bude vidět.. ale nejlevnějí řeení...
a nepi tím CAPS... brejle nepotřebujeme :nevim
|
|
| |
|
|