| | |
17.09.2009 15:14 -
Karoserie - oprava laku
|
1105824
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Dobry den.Pri poslednom rucnom cisteni auta (handra + saponat) som si na streche vsimol dost zaujimavy jav. Jedna sa o male hrdzavohnede bodky. Nejedna sa vsak o hrdzu. Spomenul som si, ze som zvykol parkovat po lipou. Napadala mi na auto ta jej lepkava stava, no casom som na to zabudol. Mam taky pocit, ze sa to tam parkovanim na slnku pripalilo. No proste ziadnym saponatom to neslo dole, skrabanim nechom cez handru tiez nie, akurat priamo nechtom. ale to sa bojim aby som nedoskriabal cele auto. Vzdy ked nastupujem, tak sa na to s hrozou pozeram. pozna niekto nejaky silny sampon alebo iny trik ako sa toho zbavit? Dakujem
Dobry den.Pri poslednom rucnom cisteni auta (handra + saponat) som si na streche vsimol dost zaujimavy jav. Jedna sa o male hrdzavohnede bodky. Nejedna sa vsak o hrdzu. Spomenul som si, ze som zvykol parkovat po lipou. Napadala mi na auto ta jej lepkava stava, no casom som na to zabudol. Mam taky pocit, ze sa to tam parkovanim na slnku pripalilo. No proste ziadnym saponatom to neslo dole, skrabanim nechom cez handru tiez nie, akurat priamo nechtom. ale to sa bojim aby som nedoskriabal cele auto. Vzdy ked nastupujem, tak sa na to s hrozou pozeram. pozna niekto nejaky silny sampon alebo iny trik ako sa toho zbavit? Dakujem
|
|
17.09.2009 15:40 -
Re: Karoserie - oprava laku
|
1105827
|
|
Darja
|
|
|
Kup si jemnou brusnou pastu pro obnovu zalých laků. Doporučuju věci od sonaxu.
Nejdřív celé auto umyj ampónem, pak vem pastu a nakonec letěnku v barvě vozu. A bude to ok.
Kup si jemnou brusnou pastu pro obnovu zalých laků. Doporučuju věci od sonaxu.
Nejdřív celé auto umyj ampónem, pak vem pastu a nakonec letěnku v barvě vozu. A bude to ok.
|
|
17.09.2009 15:49 -
|
1105828
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Dakujem velmi pekne za radu, vyskusam
Dakujem velmi pekne za radu, vyskusam :-)
|
|
17.09.2009 20:05 -
|
1105859
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
ja som podobne veci riesil pastou TEMPO, daju sa s nou odstranit rozne necistoty z laku a aj asfalt.
ja som podobne veci riesil pastou TEMPO, daju sa s nou odstranit rozne necistoty z laku a aj asfalt.
|
|
17.09.2009 20:11 -
|
1105866
|
|
Darja
|
|
|
Na asfalt existují odstraňovače asfaltu, například firma Coyote.
Tempo není úplně ideální, musí zvolit verzi pro metalízy a ta neudělá skoro nic. Ta co je na zalé laky, ta je zase moc agresivní.
Ono záleí, jak moc má svůj lak rád a jak si ho chce udrovat.
Na asfalt existují odstraňovače asfaltu, například firma Coyote.
Tempo není úplně ideální, musí zvolit verzi pro metalízy a ta neudělá skoro nic. Ta co je na zalé laky, ta je zase moc agresivní.
Ono záleí, jak moc má svůj lak rád a jak si ho chce udrovat.
|
|
17.09.2009 20:13 -
|
1105868
|
|
Darja
|
|
|
a jetě bych zapomněla, pouívejte věci bez silikonu
trochu inspirace: .link.
a jetě bych zapomněla, pouívejte věci bez silikonu :-)
trochu inspirace: http://www.sonax.cz/web/view.php?cisloclanku=2005081202&rstema=3
|
|
18.09.2009 00:10 -
|
1105921
|
|
Darja
|
|
|
Poffa napsal(a): Tempo je v pohode a tie drahé vo farbe auta nad tým by som porozmýlal lebo je to len farebný ahák a to viem o čom hovorím neviem teraz s pameti pastu čo mám ale je dobrá aj na svetlá zaltnuté a nie zubná pasta.Odskúané
Hele, vaří? a přijde ti stejná tmavá a světlá jíka? Stejně tak jako je rozdím mezi klasickou letěnkou a letěnkou s pigmentem. Pokud pouzije s pigmentem, vytáhne barvu, dosáhne hloubky... a kdy to vezme tuhým voskem.. nádhera. Experimentovala jsem takhle na C5 a na kamarádově extrémně zalém toledu. někde to mám nafocené.
Na BX po novém laku pouívám zásadně sonax (v barvě).
Tempo je levnota a dobrý leda pro starou áde, ten, kdo má lak v dobré kondici, si na něj nenaplácá temhle silikonovej mirgl.
Kdy píe, e ví, o čem mluví, tak bys měl vědět, e tempo ne. Sám by si tu nadhodil značky jako Farecla, M3 a ne tempo.. tolik k tomu
Hele, vaří? a přijde ti stejná tmavá a světlá jíka? Stejně tak jako je rozdím mezi klasickou letěnkou a letěnkou s pigmentem. Pokud pouzije s pigmentem, vytáhne barvu, dosáhne hloubky... a kdy to vezme tuhým voskem.. nádhera. Experimentovala jsem takhle na C5 a na kamarádově extrémně zalém toledu. někde to mám nafocené.
Na BX po novém laku pouívám zásadně sonax (v barvě).
Tempo je levnota a dobrý leda pro starou áde, ten, kdo má lak v dobré kondici, si na něj nenaplácá temhle silikonovej mirgl.
Kdy píe, e ví, o čem mluví, tak bys měl vědět, e tempo ne. Sám by si tu nadhodil značky jako Farecla, M3 a ne tempo.. tolik k tomu :nevim
|
|
18.09.2009 07:11 -
|
1105927
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ohledne TEMPA ..je to nejlepsi lestenka co jsem kdy drzel v ruce ALE pouze na obycejny lak ! na metalicky lak ucine bohuzel neni spise naopak..tam opravdu uz jen znackove 3M ktere v lakovne pouzivame ale na ty je zase nutne strojove lesteni
ohledne TEMPA ..je to nejlepsi lestenka co jsem kdy drzel v ruce ALE pouze na obycejny lak ! na metalicky lak ucine bohuzel neni spise naopak..tam opravdu uz jen znackove 3M ktere v lakovne pouzivame ale na ty je zase nutne strojove lesteni
|
|
18.09.2009 08:09 -
|
1105930
|
|
Froggy
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Darja napsal(a): Tempo je levnota a dobrý leda pro starou áde, ten, kdo má lak v dobré kondici, si na něj nenaplácá temhle silikonovej mirgl.
Přesně tak, se zalým starým obyčejným lakem dělá Tempo zázraky, ale vidět, jak s tím někdo dře metalízu a jetě na C5 tak asi omdlím
Jinak já mám dobrou zkuenost taky s TurtleWax s teflonem (PTFE). Ale Sonax je asi kvalitnějí, nebo je to plusmínus nastejno??
Přesně tak, se zalým starým obyčejným lakem dělá Tempo zázraky, ale vidět, jak s tím někdo dře metalízu a jetě na C5 tak asi omdlím:-))))
Jinak já mám dobrou zkuenost taky s TurtleWax s teflonem (PTFE). Ale Sonax je asi kvalitnějí, nebo je to plusmínus nastejno??
|
|
18.09.2009 09:21 -
|
1105937
|
|
Darja
|
|
|
Jo, tempo na staré laky.. S tempem jsem letila, jetě kdy bývalo v plechovce a to u je nějakej pátek. Brala jsem s ním BX, krásně la dolů zoxidovaná vrstva laku, přetahne voskem a lesk jako blesk.
ALE.. logickým úsudkem je, čím více abrazivní pasta, tím více pokodí lak a tím méně ji mohu pouívat.
Jak psal Maras, kdy pořádně, tak strojně, hlavně efekt vydrí déle.
froggy: To je těký, kadý máme to svoje, já mám od elvy kosmetiku na kůi a jsem spokojená.
Jo, tempo na staré laky.. S tempem jsem letila, jetě kdy bývalo v plechovce a to u je nějakej pátek. Brala jsem s ním BX, krásně la dolů zoxidovaná vrstva laku, přetahne voskem a lesk jako blesk.
ALE.. logickým úsudkem je, čím více abrazivní pasta, tím více pokodí lak a tím méně ji mohu pouívat.
Jak psal Maras, kdy pořádně, tak strojně, hlavně efekt vydrí déle.
froggy: To je těký, kadý máme to svoje, já mám od elvy kosmetiku na kůi a jsem spokojená.
|
|
18.09.2009 14:10 -
|
1105945
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Tak jsem se rozhodl, e by auto za ty víc jak dva roky co ho mám, zaslouilo pěkně naletit. Jene tápu čím. Kdysi jsem pouíval letěnku od elvy s teflonem. Lesk to byl parádní. ale ve krábancích to nechávalo světlé prouky(na černém laku to vypadalo jako zebra na negativu) a mám strach aby to nedělaly i jiné letěnky. Take prosím o radu zkuené, jakou konkrétní letěnku pouít na lak fulminator(tmavě edá).
Tak jsem se rozhodl, e by auto za ty víc jak dva roky co ho mám, zaslouilo pěkně naletit. Jene tápu čím. Kdysi jsem pouíval letěnku od elvy s teflonem. Lesk to byl parádní. ale ve krábancích to nechávalo světlé prouky(na černém laku to vypadalo jako zebra na negativu) a mám strach aby to nedělaly i jiné letěnky. Take prosím o radu zkuené, jakou konkrétní letěnku pouít na lak fulminator(tmavě edá).
|
|
18.09.2009 14:12 -
|
1105946
|
|
Rena
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 92 |
|
|
Mám takovou skoro černou metalízu a něco by to chtělo
Mám takovou skoro černou metalízu a něco by to chtělo
|
|
18.09.2009 14:26 -
|
1105947
|
|
Darja
|
|
|
- pořádně umýt amponem
- pokud je lak hodně zalý, vezmeme to pastou na krábance od Sonaxu, lehounce předeme celé auto, zase né moc silou
- pak se napatlá vůz letěnkou v barvě vozu, pokouskách rozletíme
- a nakonec tuhý vosk... (pouívám sonax a nebo simoniz, oboje v plechovce) tam člověk nejvíc zamaká, ale stojí to za to.
Samozřejmě vechno provádíme na vychladlé a očitěné karosesrie a tady je jetě povídání od kamaráda o údrbě .link.
- pořádně umýt amponem
- pokud je lak hodně zalý, vezmeme to pastou na krábance od Sonaxu, lehounce předeme celé auto, zase né moc silou :)
- pak se napatlá vůz letěnkou v barvě vozu, pokouskách rozletíme
- a nakonec tuhý vosk... (pouívám sonax a nebo simoniz, oboje v plechovce) tam člověk nejvíc zamaká, ale stojí to za to.
Samozřejmě vechno provádíme na vychladlé a očitěné karosesrie a tady je jetě povídání od kamaráda o údrbě http://diopan.cz/citroenbx/tipy_rady/udrzba_laku.htm
|
|
18.09.2009 14:36 -
|
1105949
|
|
Rena
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 92 |
|
|
Tak Ď, zkusím. A jetě má Kotas jeden blbý dotaz: čím udrovat koené sedačky, aby zůstaly pěkné?
Tak Ď, zkusím. A jetě má Kotas jeden blbý dotaz: čím udrovat koené sedačky, aby zůstaly pěkné?
|
|
18.09.2009 14:46 -
|
1105951
|
|
Darja
|
|
|
Pokud je kůe v dobrém stavu, je otřeba ji omýt a vyčistit... na to je speciální čistič a pak pouít kondcionér.
Pokud je kůe hodně ztvrdlá, očístíme ji a pouijeme cokoli se včelím voskem.. je to tuhý vosk a pouívají to třeba jezdci nebo motorkáři. Pak je kůe úplně pruná a zjemní.
Pokud je kůe v dobrém stavu, je otřeba ji omýt a vyčistit... na to je speciální čistič a pak pouít kondcionér.
Pokud je kůe hodně ztvrdlá, očístíme ji a pouijeme cokoli se včelím voskem.. je to tuhý vosk a pouívají to třeba jezdci nebo motorkáři. Pak je kůe úplně pruná a zjemní.
|
|
18.09.2009 16:31 -
|
1105957
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Jestli ty má problémy najít edou letěnku, co mám říkat já? Podle Citroenu mám zelenou, podle techničáku modrou, podle mě je to tyrkysová.
Jestli ty má problémy najít edou letěnku, co mám říkat já? Podle Citroenu mám zelenou, podle techničáku modrou, podle mě je to tyrkysová.
|
|
18.09.2009 16:32 -
|
1105958
|
|
Darja
|
|
|
Toho bych se nebála.. .link.
Nejde o velké plochy...
Toho bych se nebála.. http://www.autosportslezska.cz/files/sonax-lestenka-color-296100.jpg
Nejde o velké plochy...
|
|
| |
|
|