| | |
19.12.2013 22:22 -
Re: stáčím, stáčí, stáčíme...
|
2647747
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Samozřejmě reklamace u prodejce,popřípadě soud,s tím souhlasim,ale zajímalo by mne,jak dlouho by se to táhlo,dokazování o přesném stavu najetých km,kdo to stočil a celý ten kolotoč kolem toho,to by si právníci namastily kapsu.
Samozřejmě reklamace u prodejce,popřípadě soud,s tím souhlasim,ale zajímalo by mne,jak dlouho by se to táhlo,dokazování o přesném stavu najetých km,kdo to stočil a celý ten kolotoč kolem toho,to by si právníci namastily kapsu.
|
|
20.12.2013 10:29 -
|
2647876
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
V prvé řadě maximální obezřetnost a prevence před koupí a pokud v rámci tohoto prověřování zjistím, průkazný rozdíl v km, písemně s prokazatelným doručením informuji prodejce o této skutečnosti. Pokud prodejce neuvede věci na pravou míru a snaí se "omlazený" vůz dále prodat jinému hejlovi, iniciuji trestní oznámení pro podvod. Neuteče z toho, e nevěděl... Pokud se ji necháte napálit, je to opravdu sloité, ale nikoliv neřeitelné. U vozidel dovezených ze zahraničí se dá přirozeně i tam zjistit, kolik vozidlo mělo v době prodeje najeto, jen je to trochu finančně a časově náročnějí. V takovém případě asi neprokáete, kdo k stočil, ale ani nemusíte, stačí v případném civilně právním sporu prokázat, e jste koupily věc, která má jiné vlastnosti ne deklarované. Na zruení kupní smlouvy by to mělo stačit. Otázka vak je jestli se Vám podaří vůz vrátit (tak aby třeba náhodou neshořel před domem) a skutečně dostat peníze zpět. Chatrná vymahatelnost práva je na jinou debatu
V prvé řadě maximální obezřetnost a prevence před koupí a pokud v rámci tohoto prověřování zjistím, průkazný rozdíl v km, písemně s prokazatelným doručením informuji prodejce o této skutečnosti. Pokud prodejce neuvede věci na pravou míru a snaí se "omlazený" vůz dále prodat jinému hejlovi, iniciuji trestní oznámení pro podvod. Neuteče z toho, e nevěděl... Pokud se ji necháte napálit, je to opravdu sloité, ale nikoliv neřeitelné. U vozidel dovezených ze zahraničí se dá přirozeně i tam zjistit, kolik vozidlo mělo v době prodeje najeto, jen je to trochu finančně a časově náročnějí. V takovém případě asi neprokáete, kdo k stočil, ale ani nemusíte, stačí v případném civilně právním sporu prokázat, e jste koupily věc, která má jiné vlastnosti ne deklarované. Na zruení kupní smlouvy by to mělo stačit. Otázka vak je jestli se Vám podaří vůz vrátit (tak aby třeba náhodou neshořel před domem) a skutečně dostat peníze zpět. Chatrná vymahatelnost práva je na jinou debatu :-)
|
|
20.12.2013 10:41 -
|
2647881
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Zhruba před měsícem jsem volal do jednoho autobazaru,e bych měl zájem o jednu C5 III,kdy jsem řekl,e si auto ověřim přímo v citroenu,bylo my řečeno,e je auto ji prodáno,v nabídce ho mají stále,zajímalo by mne.kolik bylo stočeno,někdy stačí říct toto,a u se kroutěj,bojí se případného problému.
Zhruba před měsícem jsem volal do jednoho autobazaru,e bych měl zájem o jednu C5 III,kdy jsem řekl,e si auto ověřim přímo v citroenu,bylo my řečeno,e je auto ji prodáno,v nabídce ho mají stále,zajímalo by mne.kolik bylo stočeno,někdy stačí říct toto,a u se kroutěj,bojí se případného problému.
|
|
20.12.2013 15:43 -
|
2648036
|
|
C5stepan
|
|
|
24.11. jsem zde poloil otázku:
.. jak to ta Cebia dělá, e se zaručuje téměř u kadé dovezeniny za původ a najeté km?
V současnosti intenzivně prolézám autobazary a kam se podívám, vude záruky Cebia. Musí se jim to sakra vyplatit.
24.11. jsem zde poloil otázku:
.. jak to ta Cebia dělá, e se zaručuje téměř u kadé dovezeniny za původ a najeté km?
V současnosti intenzivně prolézám autobazary a kam se podívám, vude záruky Cebia:-)))). Musí se jim to sakra vyplatit;-).
|
|
20.12.2013 18:08 -
|
2648124
|
|
jruze
|
|
|
I kdyby cebia zjistila cokoli tak kupující dostane doruky jen certifikát né výsledek!!! a obávám se e by to mohli mít velké bazary předtitěné jako smlouvu o prodeji . No a ten certifikát je vlastně k h.... jen s tebe vytáhnou v bazaru prachy navíc při koupi Mám za to e je daleko důleitějí stav auta a Km jsou jen k diskuzi o slevě z ceny(na kterou bazar ochotně přistoupí,ale musí to být viditelné aby se to dalo pouít jako argument - čili ukáu prodejci v diag chyby,zjitěné nesrovnalosti a domlouvám slevu) - oni to vědí ale musí pochopit e ten kdo prohlíí není trubka a musí se jim to ukázat - ne jen tak říct- na to nereagují.
I kdyby cebia zjistila cokoli tak kupující dostane doruky jen certifikát né výsledek!!! a obávám se e by to mohli mít velké bazary předtitěné jako smlouvu o prodeji:-(((( . No a ten certifikát je vlastně k h.... jen s tebe vytáhnou v bazaru prachy navíc při koupi;-) Mám za to e je daleko důleitějí stav auta a Km jsou jen k diskuzi o slevě z ceny(na kterou bazar ochotně přistoupí,ale musí to být viditelné aby se to dalo pouít jako argument - čili ukáu prodejci v diag chyby,zjitěné nesrovnalosti a domlouvám slevu) - oni to vědí ale musí pochopit e ten kdo prohlíí není trubka a musí se jim to ukázat - ne jen tak říct- na to nereagují.
|
|
20.12.2013 18:37 -
|
2648126
|
|
C5stepan
|
|
|
Pánové u dos bolo Cebie. Nebo si to zase schytáme, e uhýbáme z vlákna. A zakládat vlákno "Cebia" asi nebudeme. Take pojďme zase STÁČET.
Pánové u dos bolo Cebie. Nebo si to zase schytáme, e uhýbáme z vlákna. A zakládat vlákno "Cebia" asi nebudeme. Take pojďme zase STÁČET:palec.
|
|
20.12.2013 20:07 -
|
2648152
|
|
jruze
|
|
|
Henry.K napsal(a): Jruze: Jasny. Rozumim, chapu a souhlasim. Cebia je pro zakaznika uplne na nic, obzvlaste u dovezenejch aut. O tom zadna.
Na debatu je do jaky miry za to muze Cebia a do jaky miry prave ty bazary, ale to je na dlouhy povidani. Jelikoz se denne stykam s lidma jak od Cebie, tak od vsemoznejch bazaru, tak na to mám celkem jasnej nazor, lec ventilovat ho na netu nechci.
Utechou nam budiz fakt, ze pokud se nestane něco nepredvidanyho, tak to pristi rok budou mit tihle krivaci zas o něco tezsi a cela Cebia bude moct jit do P...., no vak vis kam.
Koukam, zes editoval. Cebia zahranici umi i neumi. Rozhodne nedohleda vechno....a hlavne to po ni ani nikdo moc nechce. A to je na tom to nejsmutnejsi. Vic Ti rict nemuzu, ale myslim, ze vis jak to je. Nebo jinak. Reknu Ti, ze to co si myslis je spravne.
Cebii si nechá udělat bazar pro sebe (pro výkupní cenu) no a prodejní cena ? ta se odvíjí od úplně něčeho jiného+ cena za Cebii - tu zaplatí trubka zákazník
Cebii si nechá udělat bazar pro sebe (pro výkupní cenu) no a prodejní cena ? ta se odvíjí od úplně něčeho jiného+ cena za Cebii - tu zaplatí trubka zákazník :-))))
Přílohy: záznam AAA.wav ( 5492780b ) - zázmam - bohuel není celej |
|
21.12.2013 17:28 -
|
2648420
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Rampa napsal(a): V prvé řadě maximální obezřetnost a prevence před koupí a pokud v rámci tohoto prověřování zjistím, průkazný rozdíl v km, písemně s prokazatelným doručením informuji prodejce o této skutečnosti. Pokud prodejce neuvede věci na pravou míru a snaí se "omlazený" vůz dále prodat jinému hejlovi, iniciuji trestní oznámení pro podvod. Neuteče z toho, e nevěděl... Pokud se ji necháte napálit, je to opravdu sloité, ale nikoliv neřeitelné. U vozidel dovezených ze zahraničí se dá přirozeně i tam zjistit, kolik vozidlo mělo v době prodeje najeto, jen je to trochu finančně a časově náročnějí. V takovém případě asi neprokáete, kdo k stočil, ale ani nemusíte, stačí v případném civilně právním sporu prokázat, e jste koupily věc, která má jiné vlastnosti ne deklarované. Na zruení kupní smlouvy by to mělo stačit. Otázka vak je jestli se Vám podaří vůz vrátit (tak aby třeba náhodou neshořel před domem) a skutečně dostat peníze zpět. Chatrná vymahatelnost práva je na jinou debatu
Naprostý souhlas. Ani 10 vykonatelných rozsudků bohuel nezaručí posun kýeným směrem. Tedy z praxe:
Klient objednal vozidlo z BRD s vymýněnými vlastnostmi a stavem km do... . Po koupi a zaplacení zjistil nesrovnalosti a chtěl auto vrátit, e neodpovídá poadavku. Leč narazil na chytráky v s.r.o., kteří začali hrát hru "mrtvý brouk". Po převzetí zastoupení jsme s.r.o. zaalovali, případ během 2 let vyhráli i u odvolacího soudu (důkazně jsme na tom byli výborně), ale bohuel ne klient. Důvod - chytráci prodali s.r.o. bílýmu koníkovi a klient u neměl na to, aby byl dále zastupován. Take mu reálně zůstal unt, protoe mejdi si nali cestičku, jak vyklouznout a nezacálovat.
Naprostý souhlas. Ani 10 vykonatelných rozsudků bohuel nezaručí posun kýeným směrem. Tedy z praxe:
Klient objednal vozidlo z BRD s vymýněnými vlastnostmi a stavem km do... . Po koupi a zaplacení zjistil nesrovnalosti a chtěl auto vrátit, e neodpovídá poadavku. Leč narazil na chytráky v s.r.o., kteří začali hrát hru "mrtvý brouk". Po převzetí zastoupení jsme s.r.o. zaalovali, případ během 2 let vyhráli i u odvolacího soudu (důkazně jsme na tom byli výborně), ale bohuel ne klient. Důvod - chytráci prodali s.r.o. bílýmu koníkovi a klient u neměl na to, aby byl dále zastupován. Take mu reálně zůstal unt, protoe mejdi si nali cestičku, jak vyklouznout a nezacálovat. :-((((
|
|
09.01.2014 07:40 -
|
2655118
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
.link.
http://auto.idnes.cz/staceni-tachometru-0o2-/auto_ojetiny.aspx?c=A140108_212434_auto_ojetiny_fdv
|
|
09.01.2014 09:36 -
|
2655139
|
|
zdenekb
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Před pěti lety jsem svoji C5 koupil přes bazar - stočenou. Dovoz z Italie (mimochodem, od výroby bez FAP), potvrzení Cebie o tom, e není kradená, a servisní kníka ... zfalovaná, zřejmě u v Italii. Servisní historie vymazaná, ne vak u Citroenu. Take tam se nalo, e poslední záruční kontrola a oprava byla před pár měsíci při stavu tachometru o 30k vyím, ne měl vůz při nákupu. Bazar přistoupil na rozumnou slevu, já jsem nechal udělat rozvody a vechny náplně a auto mi od té doby slouí k mé spokojenosti. Jen nevím, o kolik to vlastně stočili - ale stovka to asi nebyla, protoe pořád je tam původní spojka (mám na tachometru 160000).
Před pěti lety jsem svoji C5 koupil přes bazar - stočenou. Dovoz z Italie (mimochodem, od výroby bez FAP), potvrzení Cebie o tom, e není kradená, a servisní kníka ... zfalovaná, zřejmě u v Italii. Servisní historie vymazaná, ne vak u Citroenu. Take tam se nalo, e poslední záruční kontrola a oprava byla před pár měsíci při stavu tachometru o 30k vyím, ne měl vůz při nákupu. Bazar přistoupil na rozumnou slevu, já jsem nechal udělat rozvody a vechny náplně a auto mi od té doby slouí k mé spokojenosti. Jen nevím, o kolik to vlastně stočili - ale stovka to asi nebyla, protoe pořád je tam původní spojka (mám na tachometru 160000).
|
|
09.01.2014 09:46 -
|
2655142
|
|
jumep
|
|
|
v skodovke zrejme znova vedia o com hovoria:
"Tato ochrana by měla zaručit, e nebude moné ádným softwarovým prostředkem stav kilometrů falovat. Teoreticky to samozřejmě moné je, ale jedná se o natolik komplikovanou a nákladnou operaci, e její případné zvládnutí by stejně nemohlo být rentabilní," uvedl mluvčí Vítězslav Pelc. Stejný princip koda zavede i u dalích nových modelů. Dalí koncernové značky podobnou ochranou zatím nedisponují.
- toto mam v citroene od zaciatku a staca sa to bezne ... zasa objavuju ameriku
jediny efektivny nastroj je ta elektronicka servisna knizka, ak ale nebude chodit do autorizaku aj to je k nicomu, dalsia dobra vec su STK/EK, tieto udaje by mali byt rovnako dostupne z celej EU niekde a bolo by po probleme v dostatocne velkej miere - nemyslim ze sa niekomu bude chcet kazde 2 roky stacat km a tomu komu ano, tak to uz si nepomozeme (rovnako ani ked bude technik na stk zapisovat ine km, za co ich statne pokutuju)
v skodovke zrejme znova vedia o com hovoria:
"Tato ochrana by měla zaručit, e nebude moné ádným softwarovým prostředkem stav kilometrů falovat. Teoreticky to samozřejmě moné je, ale jedná se o natolik komplikovanou a nákladnou operaci, e její případné zvládnutí by stejně nemohlo být rentabilní," uvedl mluvčí Vítězslav Pelc. Stejný princip koda zavede i u dalích nových modelů. Dalí koncernové značky podobnou ochranou zatím nedisponují.
- toto mam v citroene od zaciatku a staca sa to bezne ... zasa objavuju ameriku
jediny efektivny nastroj je ta elektronicka servisna knizka, ak ale nebude chodit do autorizaku aj to je k nicomu, dalsia dobra vec su STK/EK, tieto udaje by mali byt rovnako dostupne z celej EU niekde a bolo by po probleme v dostatocne velkej miere - nemyslim ze sa niekomu bude chcet kazde 2 roky stacat km a tomu komu ano, tak to uz si nepomozeme (rovnako ani ked bude technik na stk zapisovat ine km, za co ich statne pokutuju)
|
|
09.01.2014 12:00 -
|
2655169
|
|
jruze
|
|
|
Teď jsem byl prohlednout jednu C5I dovoz - na budíku 159 a nael jsem přiblině 200 - bazarník se do krve hádal e je to blbost e celou dobu auto bylo u nich a zřejmě ho on sám přivezl z A. a dokonce prý z autorizáku přinesl i nějaký canc na papíru s Rakouským razítkem(jakékoli razítko mi udělají do 500,- krom se státním znakem a takové udělají třeba v chorvatsku). No moc se v počítačích neviznám,ale třeba v TAXAMETRU (taxi) je pamě do které se ukládájí údaje a ta nejde přepsat,upravit jen vyskratovat a tudí zničit
Teď jsem byl prohlednout jednu C5I dovoz - na budíku 159 a nael jsem přiblině 200 - bazarník se do krve hádal e je to blbost e celou dobu auto bylo u nich a zřejmě ho on sám přivezl z A. a dokonce prý z autorizáku přinesl i nějaký canc na papíru s Rakouským razítkem(jakékoli razítko mi udělají do 500,- krom se státním znakem a takové udělají třeba v chorvatsku). No moc se v počítačích neviznám,ale třeba v TAXAMETRU (taxi) je pamě do které se ukládájí údaje a ta nejde přepsat,upravit jen vyskratovat a tudí zničit
|
|
09.01.2014 12:33 -
|
2655171
|
|
operatorXM
|
Město: Hrotovice, Auto: Citroen C6 2.7 HDi | Počet příspěvků: 138 |
|
|
Jak tedy konkrétně je chráněn Citroen? Kdy jsem si kupoval C3 Pluriela a nechal ho kontrolovat v Citroenu, tak mi řekli, e s řídící jednotkou nebylo manipulováno a e tudí km sedí. Je v skutku tak prosté zkontrolovat Citroen?
Jak tedy konkrétně je chráněn Citroen? Kdy jsem si kupoval C3 Pluriela a nechal ho kontrolovat v Citroenu, tak mi řekli, e s řídící jednotkou nebylo manipulováno a e tudí km sedí. Je v skutku tak prosté zkontrolovat Citroen?
|
|
09.01.2014 12:47 -
|
2655175
|
|
jumep
|
|
|
musis vybrat bsi a tacho a do oboch nahrat novu hodnotu
ked je stacac sikovny, nemas relativne sancu vidiet ze co a ako
- dokonale stocenie neexistuje (aby niekto zistil zaznami zaruk v citroene + nastavil km a spravil fiktivny log zavad a este to vsetko pasovalo je nezaplatitelne relativne a casovo narocne)
- najamaterskejsie to je ked otvoris tacho alebo bsi, vidis na nej letovany zasah a taky ma len cisto stocene, lahko dohladatelne km
- lepsie je to ze nevidis nic letovane, ale su len km upravene ...
- vyssi level je ze su premazane logy a v podstate to auto zacalo akoze zit az od tych km ktore tam su
- este vyssi level je ze je to premazane a ponechane nejake stare zaznami logu, vacsinou sa to po case zmrsi a stale zistis ze to neni vporiadku, dalsia vec je ze vidis ze za prve 2 roky to auto dalo 90t km a potom za dalsie 3 30t je jasne podozrive
a este je jedna vec ktora byva skoro vzdy zadbudnuta a z praktickych pricin (nebudem davat navod ze co este upravovat) ju nebudem uvadzat
musis vybrat bsi a tacho a do oboch nahrat novu hodnotu
- dokonale stocenie neexistuje (aby niekto zistil zaznami zaruk v citroene + nastavil km a spravil fiktivny log zavad a este to vsetko pasovalo je nezaplatitelne relativne a casovo narocne)
- najamaterskejsie to je ked otvoris tacho alebo bsi, vidis na nej letovany zasah a taky ma len cisto stocene, lahko dohladatelne km
- vyssi level je ze su premazane logy a v podstate to auto zacalo akoze zit az od tych km ktore tam su
- este vyssi level je ze je to premazane a ponechane nejake stare zaznami logu, vacsinou sa to po case zmrsi a stale zistis ze to neni vporiadku, dalsia vec je ze vidis ze za prve 2 roky to auto dalo 90t km a potom za dalsie 3 30t je jasne podozrive
a este je jedna vec ktora byva skoro vzdy zadbudnuta a z praktickych pricin (nebudem davat navod ze co este upravovat) ju nebudem uvadzat
|
|
09.01.2014 13:20 -
|
2655189
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): musis vybrat bsi a tacho a do oboch nahrat novu hodnotu
Zjistit stav po kategorii tři a vej je skoro nemoné - jen e se dělo,nevím do jaké kategorie to zařadit,ale dostkrát se objeví po náhledu v zonách (v těch upravených ten datum kdy ses do toho podíval ty a nejdou otevřít) nebo prostě nejsou a začíná třeba dvacátou zónou atd.. čím lepí výbava tím víc moných údajů. U Turků se mi stalo e tě to vůbec nepustí do jednotky (není důkaz není trest) Ono to vechno spěje k tomu e ve půjde jen dálkově přes citroen a do jednotek se jen podívá ale nic neudělá jen přes výrobce a přímého odemknutí jednotky od nich a mechanicky se k tomu nedostane(viz jednotky zalité hmotou a tu neodstraní bez pokození )
Zjistit stav po kategorii tři a vej je skoro nemoné - jen e se dělo,nevím do jaké kategorie to zařadit,ale dostkrát se objeví po náhledu v zonách (v těch upravených ten datum kdy ses do toho podíval ty a nejdou otevřít) nebo prostě nejsou a začíná třeba dvacátou zónou atd.. čím lepí výbava tím víc moných údajů. U Turků se mi stalo e tě to vůbec nepustí do jednotky (není důkaz není trest) Ono to vechno spěje k tomu e ve půjde jen dálkově přes citroen a do jednotek se jen podívá ale nic neudělá jen přes výrobce a přímého odemknutí jednotky od nich a mechanicky se k tomu nedostane(viz jednotky zalité hmotou a tu neodstraní bez pokození )
|
|
09.01.2014 13:30 -
|
2655191
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Já bych byl "v klidu". Čei jsou národ vynalézavý
Někteří z nás moná pamatují, e 1990-1991 k nám z Kanady dorazily nějaké stírací losy tam 20 let povaované za bezpečně a v (tehdy) ČSFR se četl kód bez stírání hned první týden.
Já bych byl "v klidu". Čei jsou národ vynalézavý :-)
Někteří z nás moná pamatují, e 1990-1991 k nám z Kanady dorazily nějaké stírací losy tam 20 let povaované za bezpečně a v (tehdy) ČSFR se četl kód bez stírání hned první týden.
|
|
09.01.2014 14:38 -
|
2655194
|
|
zdenekb
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Tak u mne to byl "vyí level - promazané logy".
Tak u mne to byl "vyí level - promazané logy".
|
|
15.04.2014 20:40 -
|
2687739
|
|
63zdenda
|
|
|
Děs a běs.
Děs a běs.
Přílohy: Stáčeči tachometrů mají zelenou, zákon je bezzubý Novinky_cz.mht ( 556876b ) - |
|
16.04.2014 18:45 -
|
2687848
|
|
luta
|
|
|
kdyz mi po koupi v servise napichnuli diag, tak mi tusim bylo receno, ze se nemuze dostat do nejake prvni a druhe servisni zony.. a to jsem koupil auto co neslo pres bazar, od prvniho majitele k druhemu a od druheho ke mne..jedine ze by si to nechal stocit majitel..
existuje vubec ta moznost ze to nekdo zablokuje nejakou radoby diagnostikou ? nebo se mam taky zacit vazne obavat asi bych si to mel od nekoho kdo tomu vazne rozumi nechat zkontrolovat
kdyz mi po koupi v servise napichnuli diag, tak mi tusim bylo receno, ze se nemuze dostat do nejake prvni a druhe servisni zony.. a to jsem koupil auto co neslo pres bazar, od prvniho majitele k druhemu a od druheho ke mne..jedine ze by si to nechal stocit majitel..
existuje vubec ta moznost ze to nekdo zablokuje nejakou radoby diagnostikou ? nebo se mam taky zacit vazne obavat :-) asi bych si to mel od nekoho kdo tomu vazne rozumi nechat zkontrolovat :nevim
|
|
| |
|
|