| | |
26.08.2009 16:28 -
Re: stáčím, stáčí, stáčíme...
|
1105001
|
|
Mtorr
|
Město: Slatiňany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Ales napsal(a): Mtorr napsal(a): ALESI,můe mi říct do jakého Citroenu jsi volal kvůli počtu najetých km.Ta informace je zdarma ?Pokud je to tak snadné ,taky by mne historie vozu a počet km zajímal. Na www.citroen.cz jsem si vybral servis, který byl nejblí k místu, kde jsem měl vybranej ten první kousek (myslím, e to byl Chomutov). Původně jsem se ptal na to jestli mi tam udělají prohlídku před tím, ne to koupím, co by to stálo atd... a měl jsem těstí, protoe ten člověk v servisu povídá, e se nejdřív mrkne do záznamů podle VIN a pak se budem bavit dál. Kdy mi řekl kilometry posledního záznamu nebylo se o čem bavit dál. Kdy jsem se s ním loučil, popřál mi hodně těstí při hledání a já se ho zeptal jestli můu zavolat a něco zase najdu a on byl v poho, take jsem mu pak jetě volal několikrát a neměl problém. Naposledy pak i z toho Německa. Na druhou stranu musím říct, e jsem se pokusil jetě zavolat do servisu, kam jsem plánoval po koupení jezdit (Auto Kápl Písek) na servis, no a tam mně chlápek poslal do p...., e to nejde, jedině prý auta co servisují u nich. Tak jsem mu řekl e vím, e to jde, kdy by chtěl, ale e si zavolám do jinýho servisu, kde budou ochotnějí. Kdy se chce jde vechno... Pokud ti někde řeknou, e ti to nenajdou, tak to zkus jinde. 100% to jde, jenom se jim musí chtít.
Ales dík za odpověď.Auto mám z dovozu se servisní kníkou i s výpisy o servisních prohlídkách.Určitě se v Citroenu stavím a budu zvědavý jak dopadne skutečný stav tachometru.
ALESI,můe mi říct do jakého Citroenu jsi volal kvůli počtu najetých km.Ta informace je zdarma ?Pokud je to tak snadné ,taky by mne historie vozu a počet km zajímal. ;-) Na www.citroen.cz jsem si vybral servis, který byl nejblí k místu, kde jsem měl vybranej ten první kousek (myslím, e to byl Chomutov). Původně jsem se ptal na to jestli mi tam udělají prohlídku před tím, ne to koupím, co by to stálo atd... a měl jsem těstí, protoe ten člověk v servisu povídá, e se nejdřív mrkne do záznamů podle VIN a pak se budem bavit dál. Kdy mi řekl kilometry posledního záznamu nebylo se o čem bavit dál. Kdy jsem se s ním loučil, popřál mi hodně těstí při hledání a já se ho zeptal jestli můu zavolat a něco zase najdu a on byl v poho, take jsem mu pak jetě volal několikrát a neměl problém. Naposledy pak i z toho Německa. Na druhou stranu musím říct, e jsem se pokusil jetě zavolat do servisu, kam jsem plánoval po koupení jezdit (Auto Kápl Písek) na servis, no a tam mně chlápek poslal do p...., e to nejde, jedině prý auta co servisují u nich. Tak jsem mu řekl e vím, e to jde, kdy by chtěl, ale e si zavolám do jinýho servisu, kde budou ochotnějí. Kdy se chce jde vechno... Pokud ti někde řeknou, e ti to nenajdou, tak to zkus jinde. 100% to jde, jenom se jim musí chtít.
Ales dík za odpověď.Auto mám z dovozu se servisní kníkou i s výpisy o servisních prohlídkách.Určitě se v Citroenu stavím a budu zvědavý jak dopadne skutečný stav tachometru.
|
|
27.08.2009 18:02 -
|
1105033
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Ahoj vem, jsem tu nový, C5 se toti teprve chystám koupit (zatím Opel Vectra). Proto sleduji toto vlákno. Napadla mne jedna věc - ve velkém TP je minulý majitel. Kontaktovat ho a nechat si ukázat prodejní smlouvu do bazaru nebo prstě aspoň získat od něj info o kilometrech, kdy to prodával. Onen předelý majitel samozřejmě nemusí reagovat, ale byla by to dobrá vzájemná pomoc motoristů. Máte s tím někdo zkuenosti? Já jsem tatkto oslovil předelou majitelku mé nynějí Vectry, bohuel nereagovala - zajímala mne výměna rozvodů.
Ahoj vem, jsem tu nový, C5 se toti teprve chystám koupit (zatím Opel Vectra). Proto sleduji toto vlákno. Napadla mne jedna věc - ve velkém TP je minulý majitel. Kontaktovat ho a nechat si ukázat prodejní smlouvu do bazaru nebo prstě aspoň získat od něj info o kilometrech, kdy to prodával. Onen předelý majitel samozřejmě nemusí reagovat, ale byla by to dobrá vzájemná pomoc motoristů. Máte s tím někdo zkuenosti? Já jsem tatkto oslovil předelou majitelku mé nynějí Vectry, bohuel nereagovala - zajímala mne výměna rozvodů.
|
|
27.08.2009 18:48 -
|
1105035
|
|
tief
|
|
|
na to by som sa nespoliehal, "stacaci" a podvodnici to maju perfektne zmaknute ... skorej skusit podla vinu servis + diagnostika + selsky rozum ... 2.2HDI rv 2001 kombi proste nebude mat najazdenych 80 000km.
A vobec, neries kilometre, ries kompletny stav auta ..., idealne odviest do servisu, na zdvihak, v klude to cele preliezt atd atd atd ... a ked sa bude predavajuci branit aspon vies ze nieco skryva ...
na to by som sa nespoliehal, "stacaci" a podvodnici to maju perfektne zmaknute ... skorej skusit podla vinu servis + diagnostika + selsky rozum ... 2.2HDI rv 2001 kombi proste nebude mat najazdenych 80 000km.
A vobec, neries kilometre, ries kompletny stav auta ..., idealne odviest do servisu, na zdvihak, v klude to cele preliezt atd atd atd ... a ked sa bude predavajuci branit aspon vies ze nieco skryva ...
|
|
29.08.2009 21:01 -
|
1105106
|
|
Bighrosik
|
|
|
Nae C5 je dovezená z Itálie se servisní kníkou, km seděli i po dotazu na zastoupení Citroenu. máme ji od října a zatím velká spokojenost.
Nae C5 je dovezená z Itálie se servisní kníkou, km seděli i po dotazu na zastoupení Citroenu. máme ji od října a zatím velká spokojenost.:palec
|
|
31.08.2009 14:42 -
|
1105206
|
|
Aja
|
|
|
Tak dnes jsem zjistil,e přetáčejí snad i frantíci.4.11.2003 mělo 21tis km a registrace byla v 5 měsíci. 24.5.2005 to mělo 132tis, 14.3.2008 bylo psáno 7957Km a já to koupil v 3měsíci 2009 se 142tis na tachometru.Teď by mě zajímalo, zda mám nové či a moc staré auto. . Ve děláno ve Francii a také z Francie dovezeno.Co dodat?Je to hnus,ale hlavně ,e zatím lape jak má.Víc jsem zatím nepátral,to byl výpis gratis z Citroenu.
Tak dnes jsem zjistil,e přetáčejí snad i frantíci.4.11.2003 mělo 21tis km a registrace byla v 5 měsíci. 24.5.2005 to mělo 132tis, 14.3.2008 bylo psáno 7957Km a já to koupil v 3měsíci 2009 se 142tis na tachometru.Teď by mě zajímalo, zda mám nové či a moc staré auto.:-(((( . Ve děláno ve Francii a také z Francie dovezeno.Co dodat?Je to hnus,ale hlavně ,e zatím lape jak má.Víc jsem zatím nepátral,to byl výpis gratis z Citroenu.
|
|
31.08.2009 15:28 -
|
1105212
|
|
Ales
|
Město: Prachatice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
1. Je moný, e těch necelých 8t km je chyba při zápisu do počítače v citroenu.
2. Pokud tedy tenhle údaj nebude brán v potaz, tak to první dva roky jezdilo 65t ročně. Jestli majitel zůstal celou dobu stejný, tak to můe mít odhadem najeto do toho března 2009 cca 300-350t, moná jetě o něco víc. No a pak to nechal stočit a prodal ti to.
U jsem to tu psal, jsou to hajzlové a nakopal bych je do ...
1. Je moný, e těch necelých 8t km je chyba při zápisu do počítače v citroenu.
2. Pokud tedy tenhle údaj nebude brán v potaz, tak to první dva roky jezdilo 65t ročně. Jestli majitel zůstal celou dobu stejný, tak to můe mít odhadem najeto do toho března 2009 cca 300-350t, moná jetě o něco víc. No a pak to nechal stočit a prodal ti to.
U jsem to tu psal, jsou to hajzlové a nakopal bych je do ...
|
|
01.09.2009 12:00 -
|
1105241
|
|
jruze
|
|
|
No dokud nikdo nezmnění zákon a nebude toto bráno jako trestný čin nebo něco podobného tak se toho nezbavíme v D je to o licenci.Tam musí prodejce uvést i jestli bylo auto bourané a u nás prostě uvedou jen stav tacho. a jsou z toho venku(stav tach. není stav ujetých Km!!!
Vlastní zkuenost-auto zachovalé,interiér jak noví , stav tach.117000 o rok zpět historie 240000 (dovoz I)- auto můe jezdit dlouhé trasy a jen řidič. Potom vypadá jinak ne pokud jezdí město.Diagnostika to dovede odhalit(větinou)pokud ví ten kdo ji dělá jak.Větina těch kdo toto stáčení dělá změní jen stav tach.,ale jsou i jiné záznami. Doparučil bych kontaktovat AUTODIAGNOSTIKA z fora a ten poradí a pomůe.
No dokud nikdo nezmnění zákon a nebude toto bráno jako trestný čin nebo něco podobného tak se toho nezbavíme v D je to o licenci.Tam musí prodejce uvést i jestli bylo auto bourané a u nás prostě uvedou jen stav tacho. a jsou z toho venku(stav tach. není stav ujetých Km!!!
Vlastní zkuenost-auto zachovalé,interiér jak noví , stav tach.117000 o rok zpět historie 240000 (dovoz I)- auto můe jezdit dlouhé trasy a jen řidič. Potom vypadá jinak ne pokud jezdí město.Diagnostika to dovede odhalit(větinou)pokud ví ten kdo ji dělá jak.Větina těch kdo toto stáčení dělá změní jen stav tach.,ale jsou i jiné záznami. Doparučil bych kontaktovat AUTODIAGNOSTIKA z fora a ten poradí a pomůe.
|
|
01.09.2009 12:04 -
|
1105242
|
|
tief
|
|
|
Ono to je trestny cin - podvod - problem je dukazove rizeni ...
|
|
01.09.2009 14:39 -
|
1105250
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
je potreba si uvedomit ze autobazar je pouze sprostredkovatel prodeje,ne majitel/vlastnik vozidla...vse co bazar o aute vi je to co mu rekne sam majitel...pokud ovsem auto neni vlastnictvim bazaru ,coz je z pochopitelnych duvodu jen velmi zridka..take je si potreba vsimnout ze 90% bazaru ma v popisu "stav kilometru" ne "...vozidlo ma najeto"
tim samozdrejme nechci nejak omlouvat upravu tachometru
je potreba si uvedomit ze autobazar je pouze sprostredkovatel prodeje,ne majitel/vlastnik vozidla...vse co bazar o aute vi je to co mu rekne sam majitel...pokud ovsem auto neni vlastnictvim bazaru ,coz je z pochopitelnych duvodu jen velmi zridka..take je si potreba vsimnout ze 90% bazaru ma v popisu "stav kilometru" ne "...vozidlo ma najeto"
tim samozdrejme nechci nejak omlouvat upravu tachometru
|
|
01.09.2009 16:32 -
|
1105253
|
|
tief
|
|
|
No prave, ten "stav kilometru" to je dulezite, chce to trvat na formulaci vozidlo ma najeto ...
Idealna by bola legislativa kde bazar ako sprostredkovatel zo zakona bude preberat zaruku za puvod a kilometre auta, ale myslim ze v predaji ojetych vozidel su take prachy ze lobisti toto nikdy nedopustia ...
Zostava jedine nedoverovat, preverovat, kontrolovat, diagnostikovat a pri najmensom naznaku problemu radsej nebrat ....
No prave, ten "stav kilometru" to je dulezite, chce to trvat na formulaci vozidlo ma najeto ...
Idealna by bola legislativa kde bazar ako sprostredkovatel zo zakona bude preberat zaruku za puvod a kilometre auta, ale myslim ze v predaji ojetych vozidel su take prachy ze lobisti toto nikdy nedopustia ...
Zostava jedine nedoverovat, preverovat, kontrolovat, diagnostikovat a pri najmensom naznaku problemu radsej nebrat ....
|
|
01.09.2009 18:13 -
|
1105254
|
|
running
|
|
|
tief napsal(a): Ono to je trestny cin - podvod - problem je dukazove rizeni ...
Musí prokázat úmysl obohatit se.......a to je celý problém.
Musí prokázat úmysl obohatit se.......a to je celý problém.
|
|
01.09.2009 18:16 -
|
1105255
|
|
jumep
|
|
|
neviem ako u vas, ale v sk u na 90% autobazar je majitelom auta a komis ani nejako neberu
neviem ako u vas, ale v sk u na 90% autobazar je majitelom auta a komis ani nejako neberu
|
|
01.09.2009 18:57 -
|
1105256
|
|
tief
|
|
|
Rozhodne si myslim ze by malo byt mozne auto vratit ... ale asi by to bolo na dlhy sudny spor ...
Rozhodne si myslim ze by malo byt mozne auto vratit ... ale asi by to bolo na dlhy sudny spor ...
|
|
01.09.2009 19:39 -
|
1105257
|
|
Darja
|
|
|
co vracet auta, sekat pracky... To by se ale začalo prodávat rukavic po jedné...
co vracet auta, sekat pracky... To by se ale začalo prodávat rukavic po jedné... :-))))
|
|
03.09.2009 13:14 -
|
1105298
|
|
Gody
|
Město: Chomutov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ales napsal(a): Mtorr napsal(a): ALESI,můe mi říct do jakého Citroenu jsi volal kvůli počtu najetých km.Ta informace je zdarma ?Pokud je to tak snadné ,taky by mne historie vozu a počet km zajímal.
Na www.citroen.cz jsem si vybral servis, který byl nejblí k místu, kde jsem měl vybranej ten první kousek (myslím, e to byl Chomutov). Původně jsem se ptal na to jestli mi tam udělají prohlídku před tím, ne to koupím, co by to stálo atd... a měl jsem těstí, protoe ten člověk v servisu povídá, e se nejdřív mrkne do záznamů podle VIN a pak se budem bavit dál. Kdy mi řekl kilometry posledního záznamu nebylo se o čem bavit dál.
Kdy jsem se s ním loučil, popřál mi hodně těstí při hledání a já se ho zeptal jestli můu zavolat a něco zase najdu a on byl v poho, take jsem mu pak jetě volal několikrát a neměl problém. Naposledy pak i z toho Německa.
Na druhou stranu musím říct, e jsem se pokusil jetě zavolat do servisu, kam jsem plánoval po koupení jezdit (Auto Kápl Písek) na servis, no a tam mně chlápek poslal do p...., e to nejde, jedině prý auta co servisují u nich. Tak jsem mu řekl e vím, e to jde, kdy by chtěl, ale e si zavolám do jinýho servisu, kde budou ochotnějí.
Kdy se chce jde vechno... Pokud ti někde řeknou, e ti to nenajdou, tak to zkus jinde. 100% to jde, jenom se jim musí chtít.
Naseho citrona jsme kupovali jeteho primo v CV Auto Hrubý. Jezdim tam i se sluzebnim Berlingem a velika spokojenost.
Naseho citrona jsme kupovali jeteho primo v CV Auto Hrubý. Jezdim tam i se sluzebnim Berlingem a velika spokojenost. :palec
|
|
03.09.2009 19:22 -
|
1105302
|
|
running
|
|
|
Moje zkuenost: podle VIN mi vyjeli servisní minulost po evropě,mě v Dánsku. Jediné co jsem platil, byla diagnostika při prohlídce a vyplatilo se. doporučuji vem. Auto sem kupoval v Plzni a tam sem byl i v servisu Citroen.Stočené km ,myslím nemá cenu tady řeít,nebo i se servisní kníkou se dá čarovat.
Moje zkuenost: podle VIN mi vyjeli servisní minulost po evropě,mě v Dánsku. Jediné co jsem platil, byla diagnostika při prohlídce a vyplatilo se. doporučuji vem. Auto sem kupoval v Plzni a tam sem byl i v servisu Citroen.Stočené km ,myslím nemá cenu tady řeít,nebo i se servisní kníkou se dá čarovat.
|
|
19.11.2009 04:49 -
|
1428187
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Při koupi jsem dal na stav a první dojem, najeté km jsem bral jako humor - oblýskaný volant, oblýskaný pedál spojky... O to bylo větí moje překvapení, kdy jsem si v Auto Bartůněk nechal měnit zámek dveří a ochotně mi vyjeli minulost v Itálii a ono to sedělo. Italský majitel poctivě navtěvoval značkové servisy a nárůst km byl pravidelný a logický.
U nás se v inzerátech uvádí "pořízeno v ČR" jako nepochopitelná výhoda. Mělo by to být naopak. Servisman mi povídal, e na západě se nestáčí. Jednak je to tam trestný čin podvodu a jednak jim to za pár euro nestojí za tu srandu. No a zápaďáci mají výrazně vyí sklon strkat auta na preventivní údrbu do značkových servisů, take nejsou zanedbaná a nezprasil to nějaký Franta z hospody. Jo a mají trochu jiné silnice.
Při koupi jsem dal na stav a první dojem, najeté km jsem bral jako humor - oblýskaný volant, oblýskaný pedál spojky... O to bylo větí moje překvapení, kdy jsem si v Auto Bartůněk nechal měnit zámek dveří a ochotně mi vyjeli minulost v Itálii a ono to sedělo. Italský majitel poctivě navtěvoval značkové servisy a nárůst km byl pravidelný a logický.
U nás se v inzerátech uvádí "pořízeno v ČR" jako nepochopitelná výhoda. Mělo by to být naopak. Servisman mi povídal, e na západě se nestáčí. Jednak je to tam trestný čin podvodu a jednak jim to za pár euro nestojí za tu srandu. No a zápaďáci mají výrazně vyí sklon strkat auta na preventivní údrbu do značkových servisů, take nejsou zanedbaná a nezprasil to nějaký Franta z hospody. Jo a mají trochu jiné silnice.
|
|
19.11.2009 08:23 -
|
1428192
|
|
tief
|
|
|
vilous : staci se i v "zemi zaslibene zapadni" ... 10 - 50% navyseni ceny za to stoji kdekoliv - hlavne kyz auto skonci v "primitivnich a divokych stepnich zemich vychodni evropy"'
vilous : staci se i v "zemi zaslibene zapadni" ... 10 - 50% navyseni ceny za to stoji kdekoliv - hlavne kyz auto skonci v "primitivnich a divokych stepnich zemich vychodni evropy"' :-D
|
|
19.11.2009 11:02 -
|
1428202
|
|
VasekR
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Já mám auto z německa.. sice dle citroenu km sedí ale stejně se v tom "oural" nějaký "Hanz z hospody" podělal zapojení elektriky a auto mi na jaře málem celé shořelo. Take bych neřekl, e auto ze západu je nějaká výhra.
Já mám auto z německa.. sice dle citroenu km sedí ale stejně se v tom "oural" nějaký "Hanz z hospody" podělal zapojení elektriky a auto mi na jaře málem celé shořelo. Take bych neřekl, e auto ze západu je nějaká výhra. :-(
|
|
| |
|
|